جهانگیری: هدف آمریکا قطع ارتباط اقتصاد ما با دنیاست
جهانگیری: هدف آمریکا این است که ارتباط اقتصاد ایران با دنیا قطع شود اما ما نباید اجازه دهیم که این اتفاق بیفتد و هم و غم ما باید این باشد که اقتصاد کشور با اقتصاد دنیا تعامل داشته باشد و برای این منظور باید زیربناهای لازم جهت تعامل با اقتصاد دنیا را فراهم کنیم.
خبرگزاری مهر: اسحاق جهانگیری عصر امروز (دوشنبه) در آئین تودیع معاون هماهنگی و نظارت و معارفه معاونین جدید خود، گفت: ممکن است که در داخل کشور اختلاف نظر جدی درباره مسائل سیاسی وجود داشته باشد اما جای پرداختن به این اختلافات در انتخابات است و امروز و در شرایط فعلی نباید به آن دامن زده شود.
وی با اشاره به پرهیز دولت از ورود به حاشیهسازیها با وجود توانمندی برای پاسخگویی به برخی از شایعهها و حواشی، بر ضرورت خدمت رسانی و رفع نیازهای مردم در این برهه حساس تاکید کرد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه برخی افراد پیوستن به لوایح چهارگانه مربوط به اقدامات مالی را خیانت به کشور میدانند، تصریح کرد: حتی یک فعال اقتصادی نیست که بگوید بدون تصویب این لوایح قادر است نسبت به تجارت، واردات و صادرات اقدام کند.
جهانگیری با بیان اینکه پیوستن ایران به این لوایح یک نیاز اساسی کشور است، اظهار داشت: ممکن است تصویب این لوایح مانند هر لایحه دیگری عوارضی به همراه داشته باشد که باید برای رفع عوارض و دغدغههایی که نسبت به آن وجود دارد چاره اندیشی کنیم، اما اینکه اصل آن را زیر سوال ببریم کاری نادرست است.
وی تاکید کرد: هدف اصلی دولت این است که فرصت فعالیت اقتصادی و حل مشکلات مردم از بین نرود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مهم که باید به طور جدی در دستور کار قرار گیرد تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم است، گفت: ما در برابر مردم تعهد داریم تا کالاهای اساسی را در مرحله نخست به وفور و در مرحله بعد با قیمت مناسب تأمین کرده و در اختیار آحاد جامعه قرار دهیم و دولت در این راستا ۱۴ میلیارد دلار ارز با قیمت دولتی اختصاص داده است.
جهانگیری افزود: اختصاص ارز با قیمت پایین میتواند زمینهای برای رانت جویی ایجاد کند و ممکن است عدهای بخواهند از این شرایط سو استفاده کنند اما هدف اصلی دولت این است که کالاهای مورد نیاز مردم با قیمت ارزان و به وفور در کشور تأمین شود.
وی با اشاره به گمانه زنیها و سخنان برخی افراد مبنی بر اینکه قرار است کالا برگ در میان مردم توزیع شود و به سیاستهای دهه شصت بازگردیم، افزود: تا این لحظه دولت تردیدی در اختصاص ارز با قیمت دولتی برای تأمین کالاهای اساسی ندارد و تصمیمی برای بازگشت به سیاست کالا برگ و یا افزایش یارانه نقدی اتخاذ نشده است اما همچنان گفتگو و مباحثه درباره این سیاستها در دستور کار دولت قرار دارد.
معاون اول رئیس جمهور، اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی را یکی از ضرورتهای اقتصاد کشور برشمرد و افزود: یکی از رویکردهای اصلی اقتصاد مقاومتی مردمی کردن اقتصاد است که با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی میتوان در این مسیر حرکت کرد.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پایان دوران فعالیت رضا ویسه معاون هماهنگی و نظارت خود، گفت: من از دوران تصدی وزارت صنایع و معادن با او آشنا هستم و ایشان فردی توانمند است.
وی افزود: در دورهای که وزیر صنایع و معادن بودم ابتدا آقای ویسه را به عنوان مشاور خود منصوب کردم و در مقطع زمانی کوتاهی پس از آگاهی از توانمندیهای ایشان، مهمترین پست وزارتخانه یعنی ریاست سازمان گسترش را به وی محول کردم که یکی از دوران بسیار خوب سازمان گسترش در دوره مسئولیت ایشان رقم خورد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به عملکرد آقای ویسه بعنوان معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهور، تصریح کرد: معمولاً گزارشهایی که از حوزه مسئولیت ایشان به دستم میرسید به جهت آنکه از عمق کارشناسی برخوردار بود، میتوانستم با اطمینان درباره آن موضوع تصمیمگیری کنم.
وی افزود: پس از آنکه آقای ویسه مانند برخی دیگر از مدیران کشور مشمول قانون بازنشستگی شد، از این مسئولیت خداحافظی کرد اما بی تردید تا جایی که قانون اجازه داده است، همچنان به ما کمک خواهد کرد و از دانش و توانمندی ایشان بهره مند خواهیم شد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به حجم کار سنگین معاونتهای زیرمجموعه معاون اول رئیس جمهور، خاطر نشان کرد: به دلیل گسترش و حجم بالای کارها، با پیگیری نهاد ریاست جمهوری و سازمان امور اداری و استخدامی کشور حوزه معاونت نظارت و هماهنگی معاون اول رئیس جمهور به دو معاونت افزایش یافت که یکی از معاونین آقای شیرکوند است که استاد بنام اقتصاد دانشگاه تهران است و در حوزه اجرایی نیز فعالیتهای متعددی داشته و در دوره دولت آقای خاتمی نیز معاون وزارت اقتصاد بود و تسلط خوبی بر اقتصاد کلان کشور دارد.
جهانگیری همچنین با اشاره به ویژگیهای علیخانی معاون دیگر زیرمجموعه حوزه معاون اول رئیس جمهور، افزود: او فردی جوان است و تاکنون نیز در همین مجموعه دارای مسئولیت بوده و هدف ما این بود که یکی از معاونین را از میان مدیران داخل مجموعه منصوب کنیم و وی به عنوان معاون فرهنگی، اجتماعی و همکاریهای منطقهای انتخاب شد.
وی گفت: یکی از موضوعاتی که برای مردم بسیار مهم است و باید برای مدیران کشور نیز بسیار پراهمیت باشد شرایط ویژه اقتصادی است که چگونه باید مسائل اقتصادی را مرتفع کنیم تا هم زندگی مردم آسیب کمتری ببیند و هم اقتصاد و توسعه کشور متوقف نشود.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: با توجه به تقسیم کاری که برای دستگاههای اجرایی صورت گرفته، مسئولیت هر دستگاه مشخص است و قرار نیست که هیچ معاونتی در مجموعه نهاد ریاست جمهوری در کار دستگاههای اجرایی دخالت کند.
«بر اساس قانون و محدوده اختیارات ریاست جمهوری، معاونتهای زیرمجموعه معاون اول رئیس جمهور عمدتاً باید برنامهها، خط مشیها، هماهنگی و نظارت بر امور دستگاههای اجرایی را پیگیری کنند.»
جهانگیری افزود: این معاونتها باید بر پیشرفت امور نظارت داشته باشند و وقتی که تصمیمی اتخاذ میشود آن را پیگیری کنند تا نسبت به اجرای آن تصمیم اطمینان حاصل شود.
وی تاکیدکرد: معاونتهای زیرمجموعه معاون اول باید مسائل استانها را با جدیت دنبال کنند به گونهای که استانداران احساس کنند که اگر کارشان با یک دستگاه اجرایی به معطلی و مشکل برخورد کرد، معاونتی در نهاد ریاست جمهوری وجود دارد که مسائل آنها را حل و فصل خواهد کرد.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت اقتصاد مقاومتی، مهمترین وجه این سیاستها را ایجاد انسجام و اجماع میان صاحب نظران و مسئولین کشور دانست و افزود: این سیاستها فرصتی در اختیار دولت قرار داده است که آن را مبنا قرار دهد و همه حول آن جمع شوند تا بتوان کارهای کشور را به خوبی پیگیری کرد.
جهانگیری افزود: شاه بیت سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی دو موضوع است که یکی استفاده از ظرفیتهای داخلی کشور و درونزایی اقتصادی است به این معنی که باید از همه ظرفیتهای داخل برای رشد و توسعه اقتصاد کشور استفاده کنیم.
وی با اشاره به توانمندی نیروی انسانی تحصیلکرده و ظرفیت بالای مدیریتی کشور، خاطر نشان کرد: اقتصاد ایران در زمینه طرحهای بزرگ صنعتی، مهندسی، طراحی و ساخت تجهیزات از توانمندیهای بزرگی برخوردار است و تصور آمریکا مبنی بر اینکه با تحریم اقتصادی میتواند منجر به فروپاشی اقتصاد ایران شود تصوری باطل است چرا که اقتصاد ایران اقتصادی ریشه دار، توانمند و بنیه دار است.
معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: آمریکاییها تصور میکنند همانگونه که با اعمال تحریمهای اقتصادی توانستهاند برخی کشورها را به تسلیم وادار کنند، میتوانند اقتصاد ایران را نیز به نقطه فروپاشی برسانند. البته ممکن است که این تحریمها بتواند شوک اقتصادی برای ایران ایجاد کند اما اقتصاد ایران روی پای خود میایستد.
جهانگیری یکی دیگر از رویکردهای اقتصاد مقاومتی را برون گرایی به معنای تعامل با اقتصاد دنیا دانست و خاطر نشان کرد: هدف آمریکا این است که ارتباط اقتصاد ایران با دنیا قطع شود اما ما نباید اجازه دهیم که این اتفاق بیفتد و هم و غم ما باید این باشد که اقتصاد کشور با اقتصاد دنیا تعامل داشته باشد و برای این منظور باید زیربناهای لازم جهت تعامل با اقتصاد دنیا را فراهم کنیم.
وی یکی از نیازهای تعامل اقتصادی با اقتصاد جهانی را ارتباط بانکی عنوان کرد و افزود: به همین دلیل آمریکا تلاش میکند با اعمال فشار و تحریم، ارتباط بانکی ایران با دنیا را قطع کند.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه واگذاری طرحهای نیمه تمام و توسعه سواحل مکران را از موضوعات پراهمیت کشور برشمرد و با تأکید بر اینکه پیگیری اجرای طرحهای بزرگ کشور باید همواره در دستور کار نهاد ریاست جمهوری باشد، گفت: با پیگیریهای جدی معاونت هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهور طرح پالایشگاه ستاره کویر فارس به نتیجه رسید و البته وزارت نفت و قرارگاه خاتم الانبیا نیز با جدیت پای کار آمدند و پس از تأمین ارز مورد نیاز، اجرای این طرح با موفقیت انجام شد.
جهانگیری با اشاره به وظایف معاونت هماهنگی و نظارت فرهنگی، اجتماعی و همکاریهای منطقهای خود، اظهار داشت: اولین و مهمترین کشورهای هدف صادرات ایران کشورهای منطقه هستند و ایران با ۱۵ کشور در اطراف خود ارتباط دارد و اگر بتوانیم با این کشورها تعاملات تجاری و اقتصادی خوبی برقرار کنیم، تحریمهای آمریکا هیچ اثری نخواهد داشت.
وی با تاکید بر اهمیت مسائل دانشگاهها و بخش فرهنگی و اجتماعی، گفت: بر اساس تصمیم دولت زنان باید ۳۰ درصد جایگاههای مدیریتی را تا پایان برنامه پنج ساله به خود اختصاص دهند و یکی از وظایف معاونت فرهنگی و اجتماعی این است که این موضوع را بصورت لحظهای پیگیری تا دستگاههایی که در این راستا گام برداشتهاند تشویق و آنها که کوتاهی کردهاند مواخذه شوند.
نظر کاربران
بی خاصیت ها ....
چرت و پرت ...
هدف شما چيه، آمریکای ذلیل شده را ول کن، هدف شما با توجه به امکانات عظیم داخلی وبیکاری وتورم و... چيه؟
لعنت خدا هم به امریکا هم به شما که پاتون رو گذاشتم به گردن ایرانیها وفشار میدین تا جون مون در بیاد
من تا حالا فک می کردم هدف از تحریم ما فقط برا مزاحه
خسته نباشی دلاورچقدفکرکردی اینوگفتی تاحالا کجابودی
هتما همینطور خواهد شد
چقدر اوباهوشی نه بابا نمیدونستیم اینو
وضع سیاسی و اقتصادی کشور را نابود کردید چقدر حرف می زنید.
بازتو حرف زدی؟!!چه جوری روت میشه آخه؟!!!
از کجا فهمیدی؟؟!!
حدف شما هم قط ارتباط مابازندگیست
برو جدی میگی قطع ارتباط ؟ شماها که نفس مردم و قطع کردید
باز روحانی به این گفت برو سخنرانی و این مطب را بگو،
جهانگیری آمریکا داره بزرگترین قرارداد قرن را امضا میکنه ،
آمریکا ماهی چند صد میلیارد دلار با کشورهای دیگر سلاح میفروشه حد اقل روی حرف های خود کمی فکر کن چه این گونه مورد تمسخر قرار نگیری.
اینو بررسی و مطالعه کردی بعدش گفتی یا اینکه از هوش بالای خودت استفاده کردی؟؟؟
بله آقای معاون بقول شما ممکن است عوارضی هم داشته باشد مثل همان امضای قرارداد حفظ محیط زیست که بعد از چهل سال اینهمه امسال خاموشی برق داشتیم و چند دستگاه و لوازم برقی مردم از بین رفت و هیچ کسی هم جوابگو نشد شما را به خدا بیایید دیگر برای مردم کار نکنید و این دو سال دیگر را هم خوش باشید ما راضی هستیم برضایت شما.
دلقک بازی بس است!
به به اسحاق جان کجایی عمو، خو خیلی وقت خبری ازت نیست!!!!
تازه می خواهی زیربنا درست کنی پس تاحالاداشتی چکار می کردی
احتیاج نیست آمریکا کاری بکنه دولت تدبیروامید اینکار را می کنه!
خخخخخخ لااقل با وزیر اقتصاد هماهنگی میکردی .شما از ناتوانی در مبادلات با دنیا میگی ولی وزیر اقتصاد از ورود ۸ میلیارد دلار پول میگه .کدوم درسته .چه نیازی به تصویب افایتیاف دارین دیگه
خخخخخخ لااقل با وزیر اقتصاد هماهنگی میکردی .شما از ناتوانی در مبادلات با دنیا میگی ولی وزیر اقتصاد از ورود ۸ میلیارد دلار پول میگه .کدوم درسته .چه نیازی به تصویب افایتیاف دارین دیگه
با دنیا کناربیایید تا مشکلات ملت ایران حل بشه بالاخره روزی صبر ملت سر میاد گرچه الآن هم سر اومده جرات اعتراض ندارند
آقای جهانگیری یادت است که مردم هشت سال قبل می خواستند از گرسنگی بمیرند و حالا با دولتت قبل از مردن خودشان قبر شان را با دستشان حفر می کنند حداقل یک قدم به برکت شما پیشرفت کردند