هزینه عجیب دکترای پولی اعلام شد!
در حال حاضر گلوگاه ما تحصيلات تكميلي است و در مقاطع كارداني و كارشناسي حتي صندلي خالي نيز در دانشگاهها وجود دارد، در دوره تحصيلات تكميلي است كه بايد ظرفيت جديد ايجاد كنيم.
حسين نادريمنش معاون آموزشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري درباره جزئيات پذيرش دانشجوی دکتری پولی گفت: در برنامه پنجم توسعه كشور اين امر در ۳ بخش و ماده مد نظر قرار گرفته شده است و دانشگاهها ميتوانند ظرفيت مازاد ايجاد كنند و در تمامي مقاطع با اخذ شهريه دانشجوي خارجي جذب كنند.
وي افزود: در اين زمينه كارگروهي در مديريت گسترش معاونت آموزشي وزارت علوم و با حضور معاونان آموزشي دانشگاههاي مادر برگزار شد و بررسي هاي لازم درباره پذيرش دانشجويان دوره دكتراي با اخذ شهريه صورت گرفت.
نادري منش خاطرنشان كرد: در حال حاضر گلوگاه ما تحصيلات تكميلي است و در مقاطع كارداني و كارشناسي حتي صندلي خالي نيز در دانشگاهها وجود دارد، در دوره تحصيلات تكميلي است كه بايد ظرفيت جديد ايجاد كنيم.
۴۵ تا ۵۵ ميليون تومان هزينه پذيرش دانشجوي دكتراي پولي
معاون آموزشي وزارت علوم در ادامه تصريح كرد: در اين كار گروه و با بررسيهاي صورت گرفته مشخص شد كه پذيرش دانشجويان دوره دكترا به صورت اخذ هزينه بين 45 تا 55 ميليون تومان باشد.
شرط پذيرش دانشجوي دكتراي پولي دريافت مجوز از وزارت علوم
وي افزود: اين مصوبه به دانشگاههاي كشور ابلاغ شده است و دانشگاههاي كه قصد دارند اين دورهها را برگزار كنند بايد شرايط آن را فراهم كنند و مجوز آن را از مديريت گسترش آموزش عالي اخذ كنند.
معاون وزير علوم اظهار داشت: دانشگاههاي كه قصد دارند اين دورهها را در دانشگاه هاي خود برگزار كنند بايد دانشجويان خود را از آزمون نيمه متمركز جذب كنند. مگر اينكه در آن آزمون افرادي نباشند كه مايل به اخذ هزينه باشند كه در اين خصوص نيز در حال طراحي مكانيزم هايي هستيم.
نادري منش تأكيد كرد: هدف از پذيرش دانشجويان دوره دكترا با اخذ هزينه اين است كه از ظرفيتهايي كه دولت هزينه كرده و مجلس آن را مصوب كرده است، استفاده كنيم. معتقديم به جاي اينكه دانشجويان هزينه داده و براي تحصيل به كشورهاي خارجي مراجعه كنند در داخل كشور اين هزينه را بپردازند.
معاون آموزشي وزارت علوم در ادامه گفت: سفر دانشجويان به كشورهاي خارجي و تحصيل در دانشگاههاي خارج از كشور موجب خروج ارز از كشور ميشود و مشكلات فرهنگي براي دانشجويان ايجاد ميكند، پس بهتر است شرايطي را در داخل كشور براي ادامه تحصيل آنها ايجاد ميكرديم.
برگزاري دورههاي مشترك با متخصصان خارجي
وي افزود: حتي اگر لازم شد ميتوانيم دورههاي مشتركي برگزار كنيم و از ايرانيهاي متخصص خارجي از كشور نيز استفاده كنيم و اين خيلي منطقيتر از خروج جوانان از كشور است.
نادري منش با اشاره به اينكه اين اقدام از نظر فرهنگي، علمي و اقتصادي براي كشور به صرفه است، گفت: رايزن علمي ايران در مالزي سال گذشته گزارشي ارائه داد كه نشان ميداد دانشجويان ايراني چهار مقاله آي اس آي را در دانشگاههاي مالزي توليد كردند، يعني دانشجويان هم هزينه پرداخت ميكنند، هم از نظر فرهنگي تحت تأثير هستند و هم به توليد علم آنها كمك ميكند.
دانشگاههاي كشور در هر رشتهای که پذیرش دانشجوی دکتری داشته باشند، میتوانند تا 100 درصد ظرفیت روزانه خود را یعنی حداکثر تا 5 نفر دانشجوی دکتری مازاد بر ظرفیت پذیرش کنند.
افرادی که در آزمون نیمه متمرکز دکتری قبول شده و در مصاحبه دانشگاهها نیز شرکت کرده باشند اما جزو چند نفری که دانشگاه به عنوان دانشجوی دکتری روزانه پذیرش میکند نیستند، میتوانند با پرداخت شهریه به صورت مازاد بر ظرفیت وارد دوره دکتری شوند.
منبع: فارس
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
ارسال نظر