مهمترین تخلفات سینمای ایران در سال ۹۷
سید ضیاهاشمی دبیر کمیته انضباطی کارگروه اکران درباه مهم ترین تخلفات یک سال گذشته سینمای ایران و پذیرش مجدد این سمت در سال آینده گفت.
خبرگزاری صبا: سید ضیاء هاشمی که ۲۰ خرداد ۹۷ از سوی محمدمهدی حیدریان رییس سابق سازمان سینمایی به عنوان دبیر کمیته انضباطی کارگروه اکران منصوب شد درباره مهم ترین تخلفات یک سال اخیر سینما اظهار کرد: اوایل سال ۹۷ فعالیت کمیته انظباطی آغاز شد و متاسفانه در این مدت توجهی به فواید فعالیت این کمیته نشد.
وی افزود: بررسی های انجام شده نشان دهنده این است که در این مدت تخلفی که منشاء مالی داشته باشد صورت نگرفته و تنها بی نظمی در اجرای آیین نامه وجود داشته است.
هاشمی با تاکید بر اینکه کمیته سعی کرده جلوی بسیاری از بی نظمی ها را با ارائه گزارش ها بگیرد، بیان کرد: متاسفانه جوسازی هایی صورت گرفت که باعث دلخوری سینماداران شد در حالیکه اساسا فعالیت کمیته انظباطی به ضرر سینماداران یا صاحبان آثار نبود و تنها سینما را قاعده مند می کرد و باعث نظم دهی در اکران می شد.
وی افزود: در این مدت زمینه ای برای برخورد با تخلفات و راهی برای تصمیم گیری درباره نوع تخلفات نبود و دلیل آن حضور کسانی است که درباره کمیته انظباطی تصمیم گیری کرده و صاحبان منافعی بودند که از ابتدا اجازه ندادند آیین نامه خوبی برای کمیته انظباطی تدوین شود.
این تهیه کننده با اشاره به همراه نبودن کامل وزارت ارشاد در این مدت، اضافه کرد: وزارت ارشاد در این مدت پیگیر فعالیت های ما نبوده مثلا حدود ۲ ماه است که گزارش ها را ارایه نداده ایم و دوستان در ارشاد و صنوف هم پیگیر این موضوع نشده اند. متاسفانه عملکرد سینما برای کسی اهمیتی ندارد و مانند مسائل مربوط به اقتصاد مملکت شده است که در حال حاضر شاهد این حجم از گرانی هستیم.
هاشمی با اشاره به داشتن جدیت کار در کمیته انظباطی ادامه داد: قدردان تمام سینماهایی که در این مدت عملکرد خوبی داشته اند هستم، البته سینمادارانی که تخلف کردند هم چیزی عایدشان نشد.
فوتبال باعث تخلف در سینما شد
دبیر کمیته انضباطی کارگروه اکران با اشاره به مهم ترین تخلفات انجام گرفته در این مدت گفت: از مهم ترین تخلفات سال ۹۷ می توان به بحث پرداخت عواید فروش فوتبال های جام جهانی ۲۰۱۸ اشاره کرد که همچنان حل نشده باقی مانده است و از تعداد ۷۰ سالن سینما تنها ۶ سینما حقوق تعیین شده را پرداخت کردند. مورد بعد پرداخت حق صاحبان فیلم ها از جانب سینماداران بود. ما سینماداران خوش حساب زیادی داریم و در کنار آن برخی سینماداران بد حساب هم داریم که متاسفانه برخی از سینماداران دولتی شامل آن ها می شوند که در پرداخت حق صاحبان فیلم ها کوتاهی می کنند. این دو مورد بدترین و مهم ترین تخلفات در سال جاری بود که تمام تلاش کمیته انظباطی ایجاد نظم در اکران بود و قصد دیگری نداشتیم.
وی درباره منشاء تخلفات توضیح داد: اشکالات ما در آیین نامه ها و شوراهاست که ذینفعان در آن حضور دارند و فکر می کنند حضور آن ها الزامی است. به عنوان نمونه اختلافی در یک صنف شکل گرفت، مدیران ارشاد خواستند تا رفع اختلاف، نماینده صنف در جلسات حاضر نشود، اما نماینده بدون توجه به تذکرات ارائه شده در همه جلسات تا زمانی که سلامت جسمی داشت، حاضر شد. با این اوصاف نمی توان به آینده چنین کمیته هایی امیدوار بود، چراکه مسئولان دربست در اختیار این گروه هستند.
دبیر شورای عالی تهیه کنندگان در پایان در پاسخ به اینکه با توجه به اتفاقات و تخلفات اخیر، سال آینده مجدد این مسئولیت را خواهد داشت؟ توضیح داد: به هیچ وجه دیگر این مسئولیت را قبول نخواهم کرد. با این کار هم دوستانم را از خودم دلگیر می کنم و هم خاصیتی نداشته و برای مدیران ارشاد هم اهمیتی ندارد، پس دلیلی ندارد مجدد این سمت را بپذیرم. علیرغم عزم جدی دکتر انتظامی در شفاف سازی و توجه به جایگاه صنوف، برخی مدیران ایشان نه تنها جایگاهی برای صنوف قائل نیستند بلکه توجهی نیز به شفاف سازی و ارایه گزارش دقیق و روشن از وضعیت سینما ندارند زیرا نگران تهدید یا ترش رویی ذینفعان حاضر در جلسات متعدد هستند. تا این رویه در ارشاد ادامه دارد کمیته هایی از این دست مفهوم و کارآیی لازم را نخواهند داشت.
ارسال نظر