بهزاد نبوی: بدانید! روحانی به زانو در نمیآید
بهزاد نبوی می گوید: مخالفان تصور میکنند با این مخالفتها و سنگ اندازیها دولت روحانی را به زانو درمیآورند اما نتیجه نهاییاش به زانو درآمدن کشور است.
روزنامه ایران با بهزاد نبوی درباره جناحهای سیاسی کشور و مشکلات دولت دوازدهم مصاحبه کرده است.
بخشهایی از مصاحبه را می خوانید:
اینکه برخی از تغییر سیاستهای روحانی در دولت دوازدهم سخن میگویند را رد میکنید؟
در دور دوم به مراتب فشارهای بیشتری روی دولت آقای روحانی است و این بلایی است که مخالفان روحانی بر سر کشور میآورند و نه فقط دولت او. فقط به یک مورد عدم تصویب لوایح مربوط به FATF توجه کنید. تصویب نشدن این لوایح و رفتن در لیست سیاه FATF یعنی مراودات بینالمللی سیستم بانکی ما تعطیل میشود و باید فقط در داخل مرزهای خودمان زندگی کنیم. مخالفان تصور میکنند با این مخالفتها و سنگ اندازیها دولت روحانی را به زانو درمیآورند اما نتیجه نهاییاش به زانو درآمدن کشور است.
این کارشکنیها در جریان مذاکرات و امضای برجام هم وجود داشت. بلافاصله پس از امضای برجام با ماجراجوییها و تندرویها، مانع آغاز سرمایهگذاری خارجی گسترده در کشور شدند و عدم سرمایهگذاری منجر به بحران اقتصادی در کشور شده و خواهد شد و متأسفانه جامعه و حتی دوستان حامی آقای روحانی اعم از معتدل و اصلاحطلب همه اینها را به حساب دولت میگذارند. نمیخواهم بگویم که این دولت یک دولت بیعیب است که میتوانسته همه مشکلات را یک شبه حل کند، اما بسیاری از مشکلات از این نوع است. اگر افای تی اف تصویب نشود به طور طبیعی سیستم بانکی کشور فلج میشود و جامعه این را هم به حساب دولت روحانی خواهد گذاشت. مردم و اقشار آسیب پذیر و متوسط در اثر بحرانها دچار فشار بیشتری شده و خواهد شد و به طور طبیعی مسئولیت آن را به عهده دولت خواهند گذاشت.
بنابراین آقای روحانی تغییر نکرده، همان روحانی دوره قبل است که برجام یعنی یکی از افتخارات کشور در قراردادهای خارجی را به سرانجام رساند؛ ولی امروز تحت شدیدترین فشارها از سوی دولت ترامپ و متحدین تندرو وی در داخل قرار دارد و نمیتواند مانند من و امثال من، حتی فشارهای داخلی را افشا و کار را به مقابله بکشاند. نه میتواند فریاد بکشد و فشارها و کارشکنیهای داخلی را برملا کند و نه میتواند کشور را درست اداره کند. همین سکوت و فریاد نکشیدن از یک طرف و ناتوانی در حل مشکلات کشور از طرف دیگر ممکن است نشانهای برای تغییر سیاست وی در دور دوم ریاست جمهوری تلقی شود.
دلیل کاهش محبوبیت دولت ارتباط دادن همه مشکلات موجود کشور به دولت از سوی برخی اصلاحطلبان است که جریان تندرو هم روی این تحلیل سوار میشود. اقشار فرودست جامعه هم که اطلاع دقیقی از عمق مشکلات ندارند همین که گفته میشود گوشت، میوه، پنیر و شیر گران شد، همه را به پای دولت مینویسند. البته در اینکه به رغم شرایط بحرانی دولت باید برای حل مشکلات و کنترل تورم تلاش کند تردیدی نیست.
دولت باید بتواند به هر شکل ممکن حداقل نیاز طبقات محروم جامعه را تأمین کند و در صورت قصور در این زمینه، مورد انتقاد قرار گیرد. در پاسخ به بخشی از سؤال قبلی شما در اینکه تعداد قلیلی از اصلاحطلبان نمیخواهند شریک مشکلات باشند و از آنان بهعنوان رفیق نیمه راه یاد میشود، تردیدی نیست و در مورد انگیزه این دسته، در مصاحبههای قبلی ام، به تفصیل صحبت کرده ام؛ ولی قطعاً تعداد آنان واقعاً قلیل است و دولت نباید آن را به حساب همه اصلاحطلبان بگذارد.
تاچه حد به عبور دولت از این مشکلات امیدوارید؟
تنها راه برای عبور دولت از مشکلات پیش رو کسب توفیق نسبی در زمینه مسائل اقتصادی است که آنهم در گرو تغییرات اساسی در سیاست خارجی در باقیمانده عمر آن است. با توجه به اقداماتی که هم در داخل و هم از خارج علیه دولت و جمهوری اسلامی میشود این توفیق بسیار دشوار به نظر میرسد. برای کسب چنین توفیقی؛ از یک طرف تعامل با بخشهایی از حاکمیت و از طرف دیگر افشای موانع ایجاد شده بر سر راه دولت ضروری است که اصلاحطلبان در این زمینه میتوانند نقش مؤثری داشته باشند.
اصلاحطلبان بهتر است به جای جدا کردن خرج خود از دولت، تحت عنوان اتحاد توأم با انتقاد، که بعضاً انتقاد حالت تخریب به خود میگیرد، تندرویها و ماجراجوییها در سیاست خارجی را افشاء کنند؛ تا با بازدارندگی احتمالی به توفیق دولت کمک کنند. این کار شاید از عهده مقامات دولتی برنیاید و به تعامل دولت با بخشهای مورد نظر حاکمیت لطمه بزند.
اگر خودتان بخواهید یک انتقاد از نوع اتحاد توأم با انتقاد مطرح کنید، آن انتقاد چیست؟
بهترین انتقادات به دولت، سکوت مطلق و حتی گاه تأیید تندرویها و ماجراجوییها در سیاست خارجی است. دولت باید مشکلات عدم تصویبFATF، متحد شدن اروپا با امریکا و... را بدون حمله و انتقاد به بانیانش افشا کند تا پیامدهای سیاستهای ماجراجویانه و تندرویها حداقل گریبان دولت را نگیرد. متأسفانه دولت و وزارت خارجه، به جای افشای مواضع و عملکردهای افراطی بعضاً حامی و علناً مؤید و حتی پیشتاز آن مواضع میشوند.
انتقاد دیگری که به دولت وارد است، این است که بهنظر میرسد مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم را جدی نگرفته و خود را برای مقابله با پیامدهای آن به قدر کافی آماده نکرده است. خصوصاً تأمین حداقل نیازهای اقشار محروم باید در اولویت قرار گیرد.
نظر کاربران
اره دیگه،ما مردم بدبختیم که به زانو در امدیم وگرنه شماها که جیبتون پره و بچه هاتون خارج کشور
پاسخ ها
در گیریهای بین خودتان بوده بده بستونهای جناحیتون وبخور بخوراش برای جناح چپ وراست ه به زانو درآمدن ها برای مردم
یه مامور دنبال عملیاتی کردن ماموریت خودشه
دولت پر رو تر از این حرفهاست
ما چی احمق
آقای بهزاد عوضی وقتی درکی ازانسانیت وشرافت وغیرت ندارید باید ازیک موجودبدترازحیوان وبی غیرت وبی شرف طرفداری کنید شماها وامثال شماها چنان درلجنزارمتعفن دنیا غرق وغوطه ور شده اید که بوی انسانیت مردانگی آزارتان میدهد سری به درون بیغوله های خودساخته تفکرات متعفن درلایه های مردم بزنید تاآثار عملکرد خودتان ازنزدیک ببینیدوازشرم اگر داشته باشید بمیرید تمام هستی ملت رابه پای وحشیهای اطو کشیده قربانی کردید وهنوز مست پستی دریوزگی خودهستید شرمتان باد شرمتان باد وشماها وامثال شماهاملعون دوعالم هستید ازخواب گران خیز ازخواب گران خیز
پاسخ ها
این دولت در پنج سال اول بسیار موفق عمل کردولی بعضی ها تحمل اون وضع رو نداشتند و شروع به سنگ اندازی کردند و پدر مملکت رو دراوردند
چرا به زانو دربیاد ملت را به زانو درآورد اونکه چیزی کم ندارد
فشارها رو دوش ملته نه رو دولت روحانی
پاسخ ها
خیلی خیلی فشار هم رو دوش دولت هست.توکشور ما هر ارگانی ساز خودش رومیزنه. همه هم میخواهند حکومت کنند.
نگه بجه ها گرسنه و
اند
اگر شما درسازمانی بعنوان شخص اول معرفی شوید و پست و مقام بگیرید ،،،،
پس از حضور درآن سازمان و پی بردن به شرایط واختیارات بازهم درآن سازمان میمانید و ادامه میدهید!!!!
بله ؛ شما دنبال منافع شخصی و پشت پرده خود و دوستانتان هستید
خیر؛ شما ازآن سازمان خارج میشوید چون به شخصیت وآبروی شما آسیب میرسد و نمیخواهید سازمان بانام شما نابود شود .
ساده است آقای سیاستمدار ،مگه نه !!!؟؟؟اینکه نمیفهمید یا خودرا به نفهمیدن میزنید مشکل جای دیگری است .
کاری کرده مردم به زانو در امدن
بهزاد نبوی با وجود سوءسابقه حق اظهار نظر ندارد.
پاسخ ها
آفرین،گند کاری های خودشان یادشان رفته!!
وقتی از بازی خارج میشوند،طلبکار مردم میشوند!!
جملگی گند زدید،ولی بویش بعد بلند میشود.
شما از اولین ها بودید!
حیرانم از یک موضوع،خدا واحد،پیامبر یکی،قران کتاب اصول....اینهمه اختلاف سلیقه!!! آن سه اصل ثابت است،وسوسه های شیطانی بت ساز است!!!
ببخشید کدوم یکی شون تا بحال کاری برای رضایت مردم انجام داه .که این بهزاد دومین باشه
ملت روحانی را به زانو در خواهند آورد .....
نمی توان روحانی را به زانو دراورد
اما ملت را میتوان با خاک یکسان کرد
بله روحانی ماموریت دارایران نابودکنه برماموریت ناتمام انجام نمیدن ونمیتونه
روحانی و جهانگیری ، گرگهایی هستند در پوستین بره که همه را به زانو در می آورند ؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛ د
ازبس روداره
لطفاخفه شوه،همه مشکلات که از بی مدیریتی وبرنامه گی تان نشاط گرفته،بافرافکنی به گردن این و اون بیندازید.
از بس که شماها دلسوز و خادم و خدمت گزار به ملت هستین،،
چراباید شما وامثال شما به زانو دربیایید؟؟فعلا که ملتو به زانو دراوردین..خدا لعنت تون کنه...عجب رویی دارین شما؟؟یه چیزی هم طلب شماست؟؟؟کشور وملت و نابود کردین..بچه هاتون رو باپول مردم این مملکت فرستادین امریکا و اروپا..خودتون هم جای گرم نشستین وحرف مفت میزنین..
فرو دست تو و امثال تو هستن که از دوشیدن این مردم سیر نمیشوند. تندرو شماها هستین که با ترسوندن مردم، رای به دست اوردین. لا اقل به فکر همونایی که بهتون رای دادن باشین. اینقدر بی عرضگی خودتون رو گردن این و اون نندازین. کمتر آسمون ریسمون ببافین.
در عوض ملت زانوهاشون تاول زده و زخم شده بس که در یکسال گذشته زانو زدن
در قبال رای مردم مسئول باشه .تعهد ومسولیت پذیری لازمه مدیریت میباشد.
من احساسم این است که مدیریت برترین ها در ارایه نظرات مخاطبان اش سوگیری میکند .این اعلام خطر است
ان شاءالله زانو زدن جفتتان را خواهیم دید.
و بیرون آوردن حدقه چشمتان را.
ببخشیدجناب نبوی اگرمثل ما ملت بدبخت توروی زن وبچه اش برای بر طرف كردن نیازهای اولیشون می ماند انوقت زانوکه سهله شایدشیرجه میزد