روزنامه صبح نو: میراثدار «حسینه ارشاد» کیست؟
روزنامه اصولگرای صبح نو نوشت: چرا باید از ورود پیکر همسر دکتر شریعتی به حسینیه ارشاد جلوگیری شود؟ پاسخ را باید در اهمیت هویتی حسینیه ارشاد و میراثداری آن جستوجو کرد؛ وگرنه برگزاری یک مراسم ساده اقامه نماز بر پیکر همسر دکتر شریعتی بهخودی خود چندان اهمیتی ندارد.
روزنامه اصولگرای صبح نو نوشت: دیروز مراسم تشییع مرحوم پوران شریعت رضوی؛ همسر مرحوم دکتر علی شریعتی و خواهر آذر شریعت رضوی، در خیابانی که به نام همسرش «علی شریعتی» نام داشت، برگزار شد. در این خیابان مکانی قرار دارد که یادآور سخنرانیهای آتشین و انقلابی دکتر شریعتی است: حسینیه ارشاد. ماجرای تشییع دیروز از این قرار است که خانواده دکتر شریعتی قصد داشتند که نماز میت مرحوم شریعت رضوی در حسینیه ارشاد برگزار شود اما متولیان حسینیه ارشاد از برگزاری مراسم در حسینیه ممانعت به عمل آوردهاند.
فرماندار تهران نیز در واکنش به اظهارات احسان شریعتی گفت: مجوز تشییع پیکر پوران شریعت رضوی همسر دکتر شریعتی از حسینیه ارشاد صادر شده بود و نیروی انتظامی نیز همکاری لازم را در این زمینه داشته است.آقای عیسی فرهادی افزود: متولیان و خانواده مرحوم باید به منظور انجام مراسم هماهنگیهای لازم را با هیات امنای حسینیه انجام میدادند که این کار صورت نگرفته بود. برگزاری مراسم در حسینیه، بازشدن درها و سایر امور نیازمند هماهنگی با هیات امنای آن بود که باید از طرف متولیان مراسم یا خانواده متوفی انجام میشد اما ظاهرا این اقدامات انجام نشده است.
ریاست هیات امنای حسینیه ارشاد اکنون در دست آقای علیرضا زرین وژدهنژاد است که حسینیه ارشاد را به عنوان یک موسسه فرهنگی در وزارت ارشاد ثبت کرده است. او رییس صندوق اندوخته نیکان نیز هست و از سوابق سیاسی او اطلاع خاصی در دست نیست.
ممانعت هیات امنا و متولیان حسینیه ارشاد در حالی صورت میگیرد که پیش از این مراسم تشییع و ترحیم چهرههایی مانند ابراهیم یزدی، علی اکبر معینفر، محمد بستهنگار و ناصر میناچی که از چهرههای ملیمذهبی بودهاند در حسینیه ارشاد برگزار شده بود و حتی احسان شریعتی در مراسم ترحیم ناصر میناچی (رییس سابق و موسس حسینیه ارشاد) سخنرانی کرده بود!
حال سوالی که مطرح است، این است که چرا باید از ورود پیکر همسر دکتر شریعتی به حسینیه ارشاد جلوگیری شود؟ پاسخ را باید در اهمیت هویتی حسینیه ارشاد و میراثداری آن جستوجو کرد؛ وگرنه برگزاری یک مراسم ساده اقامه نماز بر پیکر همسر دکتر شریعتی بهخودی خود چندان اهمیتی ندارد.
آنچه باعث شده است این عمل صورت بگیرد و واکنش تند و احساسی احسان شریعتی را به دنبال داشته باشد، دعوا بر سر میراث حسینیه ارشاد است. این احتمال وقتی قوت میگیرد که بدانیم میناچی از چهرههای ملیمذهبی بوده است و احتمالا در وصیت خود به رییس کنونی هیات امنا از آنها خواسته است که مراقب میراث حسینیه ارشاد باشد تا اشخاصی مانند دکتر شریعتی و خاندان او ادعای میراثداری نکنند.
البته پیکر خود میناچی هم بهرغم وصیتش در حسینیه ارشاد دفن نشد. حضور پررنگ چهرههای ملیمذهبی و لیبرال در این مراسم هم یکی از نکات جالب توجه و حاشیههای مراسم دیروز بوده است. جالب این است که افکار مرحوم شریعتی با عنوان چپ اسلامی شناخته میشود و در حال حاضر مورد حمله لیبرالهایی مانند حزب کارگزاران است. نماز میت را هم شیخ احمد منتظری میخواند که این خود جالب توجه است.
در سالهای دورتر نیز شهید مطهری هم (که از موسسان و سخنرانان اصلی حسینیه ارشاد بود) بهدلیل اعمال دخالتهای بیجای ناصر میناچی از آن جدا شده بود و کار را واگذار کرده بود. حالا و پس از گذشت کمتر از پنجاه سال دوباره دعوا بر سر حسینیه ارشاد نمایان شد و این بار به جای شهید مطهری، خاندان دکتر شریعتی از حسینیه ارشاد رانده میشوند.
ارسال نظر