۸۲۴۳۶۲
۴ نظر
۵۰۲۸
۴ نظر
۵۰۲۸
پ

سفیدنمایی ازدواج‌های کدر با کلیپ یک دقیقه‌ای!

یک كليپ كوتاه حدودا يك دقيقه اي، نُقل صحبت آخرهفته گذشته بسياري از شهروندان شد. كليپي كه در آن يك زوج جوان به تعريف آشنايي و ازدواج خود در سنين پايين و دوران كودكي اشاره كرده و به اقدام خود براي تشكيل زندگي مشترك مي‌بالند.

روزنامه قانون نوشت: یک كليپ كوتاه حدودا يك دقيقه اي، نُقل صحبت آخرهفته گذشته بسياري از شهروندان شد. كليپي كه در آن يك زوج جوان به تعريف آشنايي و ازدواج خود در سنين پايين و دوران كودكي اشاره كرده و به اقدام خود براي تشكيل زندگي مشترك مي‌بالند.

در اين كليپ كوتاه، زن جوان به نوعي مخالفت‌ها درباره ازدواج كودكان را تقبيح كرده و مي‌گويد: «وقتی (كودك) به حداقل‌های انواع بلوغ برسه و دلشم بخواد ازدواج کُنه باید کل دنیا پشتش باشن و کمکش کنن که راهش آسون بشه!» مرد جوان نيز با بيان موضوعاتي چون اختلاس و غارت و خونريزي مي‌گويد: «نماينده نسبتا محترمی که میگی که هر کسی که زیر ۱۸ سال باشه کودک و نابالغ و نفهمه!

یعنی پس خودتم تا سن ۱۸ سالگی شامل این چیزایی که میگی، بودی دیگه..» اين كليپ كوتاه كه سعي در مثبت جلوه دادن ازدواج كودكان و افراد در سن پايين دارد، در كمتر از چند ساعت ميليون‌ها بازديد در فضاي مجازي داشت و جالب آنكه بسياري از كاربران نسبت به فحوا و پيام كليپ واكنش نشان داده و از لزوم محدوديت در سن ازدواج سخن گفتند.

برخي كاربران با بيان اينكه «اگر كودك قدرت تشخيص و انتخاب براي زندگي را دارد، چرا حق راي ندارد؟» با اينكه «اگر ملاك بلوغ جسمي هست چرا كودك بالغ حق رانندگي كردن ندارد؟» و يا اينكه «كدام نماينده مجلس كودك ۱۲ ساله خود را سر سفره عقد مي نشاند؟» نسبت به كليپ سفارشي ازدواج كودكان واكنش نشان دادند. بسياري از فعالان حقوق كودك و البته نمايندگان مجلس نيز در واكنش به اين كليپ از طرح بازگشت خورده كودك همسري در مجلس حمايت كرده و خواستار تغيير سن ازدواج قانوني شدند.

اينكه در هر سال چه تعداد ازدواج در سنين كودكي رخ مي دهد و آمار سالانه ثبت اين ازدواج ها چقدر است، موضوعي است كه در سال‌هاي اخير اعلامي رسمي درباره آن نشده اما در منابع غير رسمي تا انجام سالانه بيش از ۴۰ هزار ازدواج كودكان در كشور سخن گفته شده است.

چندي قبل فرشيد يزداني دبیر شورای عالی برنامه‌ریزی راهبردی سازمان تامین اجتماعی، در نشستي با عنوان «ازدواج زود هنگام كودكان» گفت كه «سال ٩٠-٨٩ آمار ازدواج كودكان را منتشر كردم كه از آمار ثبت احوال استخراج و ذخيره كرده بودم‌ اما ثبت احوال اين آمار را تكذيب كرد و از آن سال به بعد آمار ازدواج كودكان از آمار رسمي حذف شد اما طبق آمار رسمي از سال ٨٥ تا شش ماه اول سال ٩٤، ٨٩٠ هزار نفر آنان دختر بودند. از آن سال به بعد گفتند آمار ازدواج كودكان كم شده در حالي كه اين آمار افزايش پيدا كرده است».

در بخشي از كليپ ۶۰ ثانيه‌اي دفاع از ازدواج كودكان؛ زن جوان با بخش بخش گفتن كلمه «ااازددددواااج» به دنبال تلقين اين موضوع است كه نمايندگان طراح براي تغيير سن ازدواج ، درك صحيحي از شرايط كودكان طالب ازدواج ندارند! اين در شرايطي است كه بسياري از فعالان حقوق كودك رواج داشتن ازدواج كودكان در بخش هايي از جامعه را نكوهش كرده و جايگزيني سفره عقد به جاي سفره‌هاي بازي كودكان و نياز هاي واقعي سنين كودكي را مطلوب نمي‌دانند.

علی ساری عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در این‌باره مي گويد: من استثنائات را انکار نمی‌کنم. ممکن است موارد استثنائی حتی با سن کمتر از این عزیزان وجود داشته باشد اما ما نمی‌توانیم این موضوع را به کل جامعه تعمیم داده و ازدواج برای کل افراد سن پایین جامعه را قبول کنیم. تصمیم‌گیری با نگاه به صرف وجود یک مورد استثنائی و تعمیم آن برای همه‌ جامعه کاری غیرحرفه‌ای، غیرقانونی و غیر منطقی است.

ما درباره موضوع مقابله با کودک همسری با بسیاری از کارشناسان و روانشناسان صبحت کرده‌ایم تاکید همه بر آن است که باید فرد مولفه‌هایی برای ازدواج داشته باشد تا بتواند برای آینده کشور مفید باشد. فرد در سن کمتر از ۱۵ سال آمادگی روحی روانی جسمی برای ازدواج ندارد؛ چون شرایط عقلانی و روحی و روانی برای استحکام خانواده لازم است تا زن وشوهر بتوانند به بهترین نحو فرزندان‌شان را تربیت کنندکه آینده سازانی خوبی برای جامعه باشند.

برهمین اساس باید سن ازدواج بر مبنای منطق و دارای شرایط لازم باشد؛ البته در این بین برخی آگاهانه می‌خواهند در سن پایین ازدواج کنند که آن‌ها استثنا هستند. بادامچی با تاکید بر این که ایجاد هیاهو برای طرح کودک همسری درست نیست، گفت: برخی با ایجاد هیاهو می‌خواهند نمایندگان را از تصمیم خود پشیمان کنند؛ حال این که ما برای کل جامعه تصمیم‌گیری می‌کنیم و نه افرادی خاص که فقط می‌خواهند مانع تراشی کنند؛ قطعا هرچه فرد برای ازدواج پخته‌تر عمل کند، در زندگی موفق‌تر خواهد بود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • رحیمی

    مادر یک شهرکوچک زندگی می کنیم اکثرکسانی که درسنین کم ازدواج کرده اند الان خوشبخت هستند توقعشون هم اززندگی کمتره مخصوصااگر والدین حمایتشون کنند که می کنند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      پس دختر و خواهرت تا 10 سالشون شد شوهر بده ک خوشبخت شن

  • بدون نام

    این موصولات دسته چندم کارمعاونت زنان روحانی وابتکارمولاوردی به جای جواب ندادن به بیکاری وفقر میان این بحث دسته چندم واجراکنن تاحواس ملت وپاک کنن وعوام فریب وخاینن

  • بدون نام

    واقعا. دخترا گناه دارن این چه رسم عجیب وزشته

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج