صفآرایی جهانی علیه «مادورو»
پس از آنکه «خوان گوایدو» رهبر مخالفان ونزوئلا خود را رئیس جمهوری موقت این کشور خواند، تعدادی از کشورهای این قاره به تبعیت از امریکا او را به رسمیت شناختند و تعدادی دیگر، از دولت رسمی این کشور اعلام حمایت کردند.
خبرگزاری ایرنا: پس از آنکه «خوان گوایدو» رهبر مخالفان ونزوئلا خود را رئیس جمهوری موقت این کشور خواند، تعدادی از کشورهای این قاره به تبعیت از امریکا او را به رسمیت شناختند و تعدادی دیگر، از دولت رسمی این کشور اعلام حمایت کردند.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نخستین کسی بود که در حمایت از گوایدو بیانیه داد وخواستار کنارهگیری « نیکلاس مادورو » رئیس جمهوری ونزوئلا شد.
پس از آن سازمان کشورهای آمریکایی نیز که شامل کشورهای قاره آمریکا است، با صدور یک اعلامیه وی را به عنوان رئیس دولت موقت ونزوئلا به رسمیت شناخت.
برخی کشورهای منطقه از جمله کانادا، برزیل، کلمبیا، پاراگوئه، شیلی و آرژانتین در بیانیههای جداگانه، از گوایدو اعلام حمایت کردند، ولی مکزیک و بولیوی، دولت ونزوئلا را قانونی دانستند و از بیانیه سازمان مذکور تبری جستند.
از کشورهای اروپایی، دولت فرانسه به تحولات ونزوئلا واکنش نشان داد و دفتر ریاست جمهوری این کشور اعلام کرد که وضعیت را به دقت زیر نظر گرفته است.
سخنگوی «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد نیز در کنفرانس خبری روز چهارشنبه خود، از بازیگران سیاسی در ونزوئلا خواست که به دور از خشونت، پای میز مذاکره بنشینند.
مادورو در ماههای گذشته با تشدید فشارهای خارجی به ویژه از سوی آمریکا مواجه شده است.
وی از ابتدای ماه جاری میلادی، برای شش ساله دوم ریاست جمهوری خود سوگند یاد کرد.
با این وجود مخالفان دولت، انتخابات ریاست جمهوری اخیر را که به پیروزی مادورو انجامید، به رسمیت نمیشناسند و او را به تقلب متهم میکنند.
ونزوئلا در ماههای گذشته با بحرانهای عمیق اقتصادی دست به گریبان بوده و همین موضوع به افزایش نارضایتیهای اقتصادی و سیاسی منجر شده است.
روز چهارشنبه مخالفان دولت ونزوئلا در کاراکاس پایتخت این کشور دست به تظاهراتی گسترده زدند. شمار تظاهرکنندگان در منابع مختلف بین دهها تا صدها هزار نفر اعلام شده است.
گوایدو که رئیس مجلس ملی ونزوئلا و رهبر حزب مخالف دولت این کشور است، با تکیه بر حضور پرتعداد معترضان در جمع آنها حاضر شد و سوگند ریاست جمهوری یاد کرد.
دولت و دیوان عالی ونزوئلا، این مجلس را به رسمیت نمیشناسند.
مادورو تاکنون از استعفا خودداری و آمریکا را به تلاش برای براندازی دولتش متهم کرده است.
اخیرا ۲۷ عضو گارد ملی ونزوئلا با اتهام طرحریزی شورش علیه دولت این کشور، بازداشت شدند.
نظر کاربران
دیکتاتور به پایان سلام کن
آهااااااای مسئولين ببینید و درس عبرت بگیرید........
جهان دیگر جایی برای دیکتاتوری ندارد ندارد ندارد
این یک کودتاست هر چقدر هم امریکای پلید یارکشی کنه کودتا بودن این حرکت کمرنگ نمیشه
پاسخ ها
سلام به مردمان غیرتمند ونزوءلای آزاد.
ماتادور باید از بین برود
ایران از مادرو حمایت نکنه کی بکنه... هر چی کشور در پیتی است ایران ازش حمایت میکنه!!!
ایران از مادرو حمایت نکنه کی بکنه... هر چی کشور در پیتی است ایران ازش حمایت میکنه!!!
چرامسیولان ماازاین دیکتاتورکه کشورش رآباداشتن ان همه نفت به فلاکت کشانددفاع میکنندچه میشودماهم مثل تمام دنیاازمردم ستمدیده دفاع کنیم نه ازظالم چون امریکاازملتش دفاع میکند ما ازدیکتاتوردفاع میکنیم
امیدوارم دیکتاتور مادورو از قدرت خلع شود ومردم ونزوئلا روی آسایش ببینند،مردمی که علی رغم کشوری غنی در فلاکت زندگی می کنند ودیکتاتور ها کشورشان را غصب نموده اند