۸۱۹۴۸۲
۲۰ نظر
۵۰۰۷
۲۰ نظر
۵۰۰۷
پ

دختر سعودی چطور به کانادا رسید؟

رهف محمد، دختر ۱۸ ساله عربستانی که نمی خواست با فشار خانواده اش ازدواج اجباری کند، وارد کشور کانادا شد. اتفاقی که می‌تواند روابط کانادا و عربستان را تیره تر از قبل کند.

خبرآنلاین: رهف محمد، دختر ۱۸ ساله عربستانی که نمی خواست با فشار خانواده اش ازدواج اجباری کند، وارد کشور کانادا شد. اتفاقی که می‌تواند روابط کانادا و عربستان را تیره تر از قبل کند.

۵ ژانویه ۲۰۱۹ مصادف با ۱۵ دی در سرزمینی که آل سعود سال هاست بر آن حکمرانی می کند، یک دختر جوان چالشی بزرگ ایجاد کرد برای قوانین سنتی آل سعود.

دختر سعودی چطور به کانادا رسید؟

انقلاب یک اکانت توئیتری ناشناخته!

این روزها نام رهف محمد یک نام مشهور است در دنیا اما کمتر از سه ماه قبل او دختری بود که به اصرار پدر باید به خانه بخت می رفت. یک امر محتوم و لازم الاجرا که از سوی دولتش هم حمایت می شد. اگرچه ژست زیادی برای آزادی زنان در عربستان در دو ساله گذشته گرفته شده اما رهف ضربه بزرگی بود بر پیکره ادعاهای اخیر بن سلمان و دولت جدید سعودی.

اکانتی در توییتر ساخته شد که در آن یک دختر ۱۸ ساله به نام رهف محمد نقشه فرار خود از خانواده ظالمش را به اشتراک گذاشت. او در اولین توییت خود از نام خانوادگی اش هیچ حرفی نزد و گفت که تنها ۴۸ ساعت به خانواده فرصت می دهد که دست از اجبار ظالمانه او به ازدواج بردارند وگرنه تمام مدارکی را که نشان دهنده ظلم های مغایر حقوق بشرشان است به اشتراک می گذارد.

۴۸ ساعت دور از خانواده به همین ترتیب گذشت. خانواده رهف کوتاه نیامدند و این شد که رهف که برای سفر با خانواده اش به کویت رفته بود، برای همیشه خود را از جهنمی که برایش ساخته بودند ، رها کرد و کویت را به مقصد تایلند و سپس استرالیا ترک کرد. تا زمان رسیدن به فرودگاه بانکوک همه چیز خوب و آرام بود تا اینکه پلیس های فرودگاه پاسپورت رهف را از او گرفتند و مانع خروج او از بانکوک به مقصد استرالیا شدند.

دختر ۱۸ساله تنها کاری که برای نجات خود به ذهنش رسید این بود که در توییتر از کمیساریای عالی حقوق‌بشر سازمان ملل متحد تقاضای کمک کند. اما این پایان ماجرا نبود. چرا که مقامات سفارت عربستان در تایلند به دستور آل سعود و پدر رهف خواهان استرداد او از دولت تایلند بودند و فشار سیاسی شان هر لحظه بیشتر می شد.

تایلندی ها این دختر را به هتلی در بانکوک فرستادند تا مقدمات بازگشتش به عربستان را فراهم کنند. دخترک ترسیده بود. پروژه فرار با شکست روبرو شده بود و این یعنی به خطر افتادن زندگی اش. فرار از خانه و تهدید به تغییر آیین و سرپیچی از پدر و البته ابعاد سیاسی که این پرونده یافته بود ، برای رهف جرم کوچکی نبود. او می دانست با بازگشتش به عربستان خانواده اش ، دولت و قوانین عرف جامعه نمی گذارند که زنده بماند.

رهف بود در اتاقی که از پشت بسته بود. پدری که با خشم داشت می آمد تا منتقلش کند، یک اکانت توئیتر و ۱۵۵ هزار فالووری که پیگیر ماجرای فرارش بودند.

دخترک این بار با جدیت بیشتر از unhrc تقاضای کمک کرد . او هشتگ saverahaf# را ساخت و اکانت توئیتر ۱۵۰ هزار نفری بسیج شدند تا رهایی رهف خواستی جهانی شود بر بستر شبکه‌های اجتماعی

رهف خود را در اتاقش زندانی کرده بود و هر لحظه انتظار رسیدن پدر چون کابوسی بود پیش رویش. او تهدید کرده بود به قیمت جانش تا کشوری امنیتش را تضمین نکند و به او پناهندگی ندهد، از آن اتاق خارج نمی شود.

«موقعیت حیاتی ست.» این حرفی بود که رهف دائما در توییت های خود تکرار می کرد. این کلید واژه و آن هشتگ سرانجام کارساز افتادند.

کمیساریای عالی حقوق بشر به کمک دخترک آمد . این کنیساریا بیانیه ای صادر کرد و تاکید داشت استرالیا باید رهف را به پناهندگی بپذیرد .این خبر آرامش اولیه را برای رهف فراهم کرد. البته استرالیا در پاسخ به این بیانیه پناهندگی دختر عربستانی را نپذیرفت و تنها اعلام مرد فرآیند تهیه ویزا برای رهف انجام می شود. پروسه ای که ممکن است یک تا دو هفته زمان ببرد.

این می توانست پیشنهادی مطلوب برای رهف باشد اما خبر حضور پدر رهف در تایلند به گوش دختر رسید. دیگر نمی شد روی پیشنهاد استرالیا حسابی باز کرد. چرا که دیر یا زود دست پدر به دختر می رسید . فشار افکار عمومی سبب شد تا این بار کمیساریای عالی حقوق‌بشرباید از کشور دیگری درخواست نجات رهف را داشته باشد

پس از حدود دو روز در ۱۱ ژانویه ۲۰۱۹ سرانجام شانس و اقبال رهف را در آغوش گرفت!

جاستین ترودو، رییس جمهور کانادا، در سخنانی اعلام کرد با پناهندگی رهف موافقت کرده و کشورش امنیت کامل برای دختر ۱۸ ساله عربستای را فراهم می‌کند.

ترودو و دولت کانادا که در ماه‌های گذشته بر سر ایدامات عربستان علیه اتباع شان با این کشور وارد چالش حقوق بشری و اختلافات سیاسی شده بودند ، این بار بر سر رهایی رهف رودررو شدند.

جاستین ترودو حالا رهف را به قیمت خشم بن سلمان به تورنتو وارد کرده است و رهف نخستین عکس از صحنه آزادی را در فرودگاه این شهر منتشر کرده است.

کانادا که سالی بیشاز ۳۰۰ هزار پناهنده را در سال های اخیر به کشورش وارد کرده، این بار میزبان رهف شد که توانست سرنوشتش را با توئیتر و هشتگ رهایی عوض کند و دو کشور کانادا و عربستان که در ماه های گذشته روابط سردی داشتند، دوباره رخ به رخ کند.

رهف محمد القنون در تاریخ ۱۱ ژانویه به آزادی رسید. دخترک این آزادی را حق تمام زنان عربستانی می دانست و تبدیل به اسطوره برابر باورهای زن ستیز سنتی در کشور عربستان شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    دمش گرم.

  • بدون نام

    الان رفت مطمینی رفت..؟‌‌‌‌‌..پس نیروی مخصوص سلمان دارن می رند انجا

  • بدون نام

    کاش ماهم به کانادا میرسیدیم .وضعیت ما خیلی بدتره

  • مملکت ویران

    محمودخاوری چه جوررسید اینم همون راه رفت زود رسید

  • بدون نام

    باز حداقل پاسپورتشون انقدر ارزش داره راحت میتونن ی بلیط بخرن هرجا میخوان برن....

  • نسیم

    دم جاستین گرممممم

  • بدون نام

    دست رهف دختر عربستانی درد نکنه خیلی هم زرنگ بوده

  • نظر

    بارک ا...ب جسارت دخترک عرب&

  • بدون نام

    دختره احمق فکر کردی اونا برات کف و سوت میزنن.هیچ جا آغوش خانوادت نمیشه.در ضمن این داستان ازدواج این خانم الکی بوده.ایشون با دین مشکل داشتن نه با ازدواج.یه سرچ کنین خودتون متوجه میشین

  • ستایش

    دمش گرم. ولی زیاد مغرور نشید اقایون ایرانی. تو ایران خودمون هم از این موارد داریم ک دختر ب اجبار ازدواج میکنه.و اصلا اهمیتی ب نظر دختر نمیدن... ❤️
    ولی ایران من از خیلی ابعاد بهتره... ❤️

    پاسخ ها

    • شیداخوزستان:|

      اوم چن وقت پیش دخترعمه دوستم با تفنگ خودشوکشت البته معلوم نیست کشتنش یاکشت! ب خاطرازدواج اجباری :|

  • بدون نام

    هزاران دختر از ایران فرار کردن شما کاش از خودمون هم ایرادی میگرفتید

  • هولاسو

    ماشالله چقدرغلط املایی دارید!!! نویسنده ی محترم برترینها خوبه که قبل ازانتشار مطلبتان یه ویرایش داشته باشیدممنونم

  • بدون نام

    واقعا اگه این ایرانی بود باز میگفتید به آزادی رسید

  • نااشنا

    ۳۰۰۰۰۰دلار پول داد ه قانونی رفته کانادا

  • بدون نام

    دمش گرم.واقعا چه جراتی داشت

  • ایرانی

    خوش به حالش! دخترهای ایرانی چکار کنند؟!

  • علی

    زن سالار خودت مرد واقعی خودت!!!خوشم آمدهنیف خانم

  • علی

    رهف خانم،ببخشیداسم اشتب نوشتم

  • حسن

    دین مادین آزادیه
    نمیدونم چرابعضیانمیفهمن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج