بازنشستگی همسران شهدا با ۲۵ سال سابقه
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: همسران شهدا، جانبازان و آزادگان می توانند با ۲۵ سال سابقه کار و ۳۰ روز حقوق یعنی با پنج سال سنوات ارفاقی از خدمات بازنشستگی بهره مند شوند.
خبرگزاری ایرنا: معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: همسران شهدا، جانبازان و آزادگان می توانند با ۲۵ سال سابقه کار و ۳۰ روز حقوق یعنی با پنج سال سنوات ارفاقی از خدمات بازنشستگی بهره مند شوند.
بر اساس ماده ۲۴ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، همسران شهدا، جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر، شیمیایی و اعصاب و روان (متوفی یا در قید حیات) و همسران آزادگان با سابقه اسارت پنج سال و بالاتر که قبل از اسارت با آنان ازدواج کردهاند، در صورت شاغل بودن می توانند با پنج سال سنوات ارفاقی از امتیاز بازنشستگی پیش از موعد با دریافت حقوق و مزایای کامل بهره مند شوند.
مهدی ایزدی روز یکشنبه درباره اجرای این قانون در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا اظهار داشت: طبق ماده ۲۴ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، همسران شهدا، جانباران ۵۰ درصد به بالا و آزادگان می توانند بر اساس قانون، با ۲۵ سال سابقه و ۳۰ روز حقوق بازنشسته شوند.
وی تصریح کرد: مشکل اصلی برای اجرای این موضوع، نداشتن اطلاعات آماری از متقاضیان این ماده قانونی است که به همین منظور اکنون به تمام ادارات بنیاد شهید در سراسر کشور ابلاغ شده است که نسبت به جمع آوری این اطلاعات از همسران شهدا، جانبازان و آزادگان اقدام کنند.
ایزدی ادامه داد: اکنون متولیان امر در بنیاد شهید در حال جمع آوری آمار از این افراد هستند، تا پس از این اقدام برآورد مالی آن انجام شود، به دولت پیشنهاد داده می شود تا دولت آیین نامه آن را تدوین و تصویب کند تا زمینه اجرایی یابد.
به گفته وی، پس از تدوین آیین نامه، مشخص شدن تعداد همسران شهدا، جانبازان و آزادگانی که می خواهند از این قانون استفاده کنند، تامین مالی آن انجام می شود و متقاضیان از این قانون بهره مند می شوند.
وی اظهار داشت: تا پیش از این روی موضوع استفاده از این خدمات در ماده 24 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران هیچ فعالیتی انجام نشده است و دلیل اصلی آن نداشتن آمار از همسران ایثارگران بوده است، حتی این قضیه نیز مشخص نیست که چه تعداد از همسران شهدا، جانبازان و آزادگان تمایل به استفاده از این قانون دارند.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه ممکن است برخی از همسران بخواهند تا 30 سال کار کنند، اضافه کرد: به همین منظور کار ثبت نام از همسران شهدا، جانبازان و آزادگان آغاز شده است تا تحقق ماده 24 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران را شاهد باشیم.
ایزدی خاطرنشان کرد: در این راستا از همسران شاغل شهدا، جانبازان و آزادگان که متقاضی بهره مندی از سنوات ارفاقی موضوع ماده 24 قانون جامع هستند، خواسته شده است به بنیاد منطقه محل پرونده ایثارگر مراجعه کنند.
مردم ایران در دوران هشت سال دفاع مقدس و دیگر حوادث تروریستی، 225 هزار و570 شهید را تقدیم انقلاب کرده اند.
همچنین تعداد کل جانبازان در کشور 574 هزار و 101 نفر است که 336 هزار و 282 نفر معادل 59 درصد جانبازان زیر 25 درصد و 237 هزار و 819 نفر معادل 41 درصد نیز جانبازان 25 درصد و بالاتر هستند. تعداد آزادگان کشور در دوران دفاع مقدس 43 هزار و 173 نفر است.
نظر کاربران
ببخشید زنی که شوهرش شهید شد بعد ازدواج کرده چه دلیلی دارد که از حقوق مزایا و عنوان همسر شهید استفاده میکند, درصورتیک یک فرزند شهیدبعد ازازدواج ازهمچین مزایای برخوردارنیست
اره زنی را میشناسم که بعد از شهادت شوهرش ازدواج کرده وبچه ای که از شوهر دوم داره ازدواج کرده بازم بنیاد برجی سه میلیون بهش میده خوب این چجور قانونی هست
زنی شهیدی درهمسایگی ما صیغه شده هنوزداره ماهی سه میلیون حقوق می گیرد