کدخدایی: ابزار شایسته سنجی کاندیداها را نداریم
سخنگوی شورای نگهبان گفت: ابزاری برای شایسته سنجی نامزدهای انتخابات مجلس وجود ندارد، این مشکل باید هر چه سریع تر حل شود.
خبرگزاری ایرنا: سخنگوی شورای نگهبان گفت: ابزاری برای شایسته سنجی نامزدهای انتخابات مجلس وجود ندارد، این مشکل باید هر چه سریع تر حل شود.
«عباسعلی کدخدایی» امروز - شنبه - در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره عملکرد برخی نمایندگان که موجب هجمه به مجلس شده و این که چگونه باید به نمایندگان مجلس نظارت شود، افزود: شورای نگهبان بیش از ۶ هزار نفر نامزد برای ۲۹۰ کرسی را تایید می کند، قطعا افراد شایسته دیگری نیز می توانند از میان این نامزدها انتخاب شوند.
وی ادامه داد: فقط معیار تایید شورای نگهبان نیست و در ادامه این مردم هستند که آن ۲۹۰ نفر را از میان ۶ هزار نفر انتخاب می کنند.
وی اضافه کرد: شورای نگهبان بررسی حداقل شرایط که در قانون انتخابات آمده است را در مورد نامزدها بررسی می کنند برای مثال می توان به مدرک کارشناسی ارشد نامزدها اشاره کرد ولی علاوه بر تایید شورای نگهبان مکانیزم دیگر، رای مردم است که این دو در کنار هم باعث انتخاب افراد می شود.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین گفت: ابزاری برای شایسته سنجی در هیچ کجا نداریم که این مشکل باید حل شود و باید ابزاری برای شایسته سنجی داشته باشیم.
کدخدایی یادآور شد: استانی شدن انتخابات که در مجلس در حال بررسی است و هر آنچه قانونگذار تعیین تکلیف کند ما آماده اجرای آن هستیم.
وی افزود: بعد از ابلاغ سیاست های انتخابات از مجلس این انتظار داشتیم که قانون انتخابات را اصلاح کند زیرا قانون انتخابات کنونی نواقص زیادی دارد.
سخنگوی شورای نگهبان از مجلس خواست در زمان باقی مانده قانون انتخابات را هر چه سریع تر اصلاح کند.
یکی از خبرنگاران پرسید: یکی از معیارهای تایید صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس تحقیقات محلی و استعلام های چهارگانه است، فیلم هایی که اخیرا از نمایندگان منتشر شده آیا نشان نمی دهد سازوکار این تحقیقات دچار اشکال است و مسایل اخلاقی و رفتاری نامزدها مورد توجه چندانی قرار نمی گیرد؟ کدخدایی پاسخ داد: ما همیشه اعلام کرده ایم که ابزارهای نظارتی شورای نگهبان و همچنین قانون حداقلی است و ما می توانیم به حداقل ها اکتفا کنیم، بیشتر از آن نیازمند یک قانون جامع و ابزارهای دیگری مانند احزاب هستیم.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا نمایندگان در مورد طرح استانی شدن انتخابات با شورای نگهبان رایزنی کرده اند، گفت: ما نسبت به همه مصوبات مجلس بلاشرط هستیم و هیچ گونه اظهارنظری نداریم. سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: اظهارنظرات کارشناسی را که هرجا لازم باشد از ما درخواست کنند در اختیار آنها قرار می دهیم ولی لزوما، این نظرات شورای نگهبان نیست .
کدخدایی یادآور شد: نظرات شورای نگهبان بعد از دریافت مصوبه و اعلام رسمی شورای نگهبان است. بنابراین شورا پیشاپیش به هیچ کس قول نخواهد داد و قول هم نداده است و فقط بحث های کارشناسی اعلام شده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد این که مجلس به دلیل گستردگی بودجه شرکت های دولتی به جزییات این موضوع ورود نمی کند آیا امسال این شورا به جزییات بودجه شرکت های دولتی ورود می کند، تاکید کرد: در چند سال گذشته مرتبا شورای نگهبان با این ایراد روبرو بود، امسال مجلس همت بیشتری را برای درج اینگونه بودجه ها که چندان آشکار نیستند، دارد؛ امیدواریم نمایندگان بتوانند بودجه شفاف تری را برای سال ۹۸ تصویب کنند.
در ادامه یکی دیگر از خبرنگاران پرسید: هیچ کجا اظهارنظری درباره فتنه ۹۸ از شما ندیدیم، در حالی که صادقی نماینده مردم تهران در مجلس در نطق میان دستور خود درباره فتنه ۹۸ گفت که در مورد مجلس است اگر بحث فتنه ۹۸ مطرح شده آیا به منزله این است که رد صلاحیت های گسترده ای در پیش است؟ سخنگوی شورای نگهبان نیز گفت: ما اصلا چنین صحبتی نداشتیم و کارشناسان سیاسی و افراد دیگری در این مورد صحبت هایی داشتند که منتسب به ما کردند.
کدخدایی یادآور شد: شورای نگهبان در چهارچوب وظایف قانون خود عمل می کند. تهدیدات دشمن همیشه وجود دارد که باید مراقبت شود اما شورای نگهبان در چهارچوب قانونی خود عمل کند.
وی همچنین درباره این که لایحه بودجه با تاخیر به مجلس ارایه شده است بنابراین با تاخیر هم به شورای نگهبان خواهد آمد آیا سازوکاری دارید که به طور همزمان با مجلس بودجه در این شورا بررسی شود ، گفت: ما در سال های گذشته همین کار را کردیم و همزمان که در مجلس مواد بودجه تصویب می شد در شورای نگهبان هم به طور غیررسمی بررسی می شد.
وی ادامه داد: تا زمانی که مصوبه نهایی به دست ما برسد، آمادگی بود که در زمان تعیین شده اعلام نظر کنیم بنابراین امسال هم این کار را خواهیم کرد.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین در پاسخ به سوالی درباره شکایت وی از محمود صادقی نماینده تهران گفت: قرار بود هیات نظارت بر رفتار نمایندگان این موضوع را بررسی کند که بررسی نکرد، انتظار ما این بود که اقدام موثرتری از سوی این هیات انجام شود.
کدخدایی اظهار داشت: هیات نظارت باید وظیفه خود را انجام دهد ولی هنوز موردی به ما اعلام نشده است.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره وضعیت لایحه موافقتنامه پاریس در شورای نگهبان چگونه است. هر زمان که این لایحه به شورای نگهبان بیاید ما آن را بررسی می کنیم و نظرمان را اعلام می کنیم.
خبرنگاری پرسید با توجه به این که آیت الله آملی لاریجانی اکنون ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را برعهده دارند و یکی از فقهای شورای نگهبان هم هستند آیا تداخلی بین رفع مشکلات مجلس و شورای نگهبان ایجاد نمی کند.
کدخدایی گفت: خیر، اصولا فقهای شورای نگهبان به دلیل فقیه بودن در این شورا، در موارد اختلافی عضو مجمع تشخیص مصلحت هستند. این موضوع پیش از این هم سابقه داشته است و مورد مثال مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی است.
وی در این نشست خبری رحلت آیت الله هاشمی شاهرودی عضو برجسته شورای نگهبان را تسلیت گفت و خاطرنشان کرد: ایشان جز اعضای موثر شورای نگهبان بودند و خدمات بسیار شایانی را ارائه کردند.
نظر کاربران
جناب کدخدایی ملاک انتخاب باید تغییر کند 1 وطن پرستی 2 تخصص 3 ساده زیستی
پاسخ ها
کد خدایی برایت متاسف هستم خخخ
تو یک مدیر شایسته معرفی کن ببین داریم
شورای نگهبان اشتباهی که کرداحمدی نژاد ردصلاحیت کردوروحانی که بایدردصلاحیت میشدطبق قانون چون یک هفته قبل انتخابات مشخص شداختلاص گرونکردوهمین الانم میتونه به خاطربی کفایتی برکنارکنه طبق قانون
وقتی شایسته سالاری مد نظر نباشه شایسته ها و با لیاقتها وقتی میبینن جایی ندارن یا مهاجرت میکنن یا گوشه نشین میشن