۸۱۶۰۰۱
۱۲ نظر
۵۰۱۱
۱۲ نظر
۵۰۱۱
پ

تلگرام‌های فارسی هم‌چنان در بیم و امید

پس از مهلت مجددی که به هاتگرام و طلاگرام تا پایان آذر داده شده بود که از تلگرام مستقل شوند، این نسخه‌های فارسی در حالی به فعالیت خود ادامه می‌دهند که هنوز درباره وضعیت ادامه فعالیت آن‌ها اظهار نظری نشده است.

خبرگزاری ایسنا: پس از مهلت مجددی که به هاتگرام و طلاگرام تا پایان آذر داده شده بود که از تلگرام مستقل شوند، این نسخه‌های فارسی در حالی به فعالیت خود ادامه می‌دهند که هنوز درباره وضعیت ادامه فعالیت آن‌ها اظهار نظری نشده است.

پس از فیلترینگ مقطعی تلگرام در دی‌ماه سال گذشته و سپس فیلتر دوباره‌ی آن در ۱۰ اردیبهشت امسال که تا امروز ادامه یافته، در کنار پیام‌رسان‌های داخلی که مجال حضور بیش‌تری یافتند، نسخه‌های داخلی تلگرام که فیلتر نشده بودند، برخی از کاربران تلگرام را در این پیام‌رسان حفظ کردند؛ با این تفاوت که در تلگرام طلایی و هاتگرام، برخی از کانال‌هایی که در تلگرام اصلی وجود داشت نیز فیلتر می‌شوند.

درواقع، به‌دلیل متن باز بودن تلگرام، این اپلیکیشن قابلیتی دارد که می‌توان به‌راحتی برنامه‌ای جدید روی آن نوشت و به نظر می‌رسد در این نسخه‌های فارسی که با استفاده از API‌های تلگرام نوشته شده‌اند، هم‌چنین قابلیتی وجود دارد و این اپلیکیشن‌ها ابتدا کپی پیام‌های شما را نگه ‌می‌دارند و با انجام پردازش، آن را به تلگرام ‌می‌فرستند و دلیل اعمال مسدودیت برخی از کانال‌ها در این پیام‌رسان‌ها هم همین است.

در حالی که تا پیش از فیلتر تلگرام، این پیام‌رسان حدودا ۴۰ میلیون کاربر داشت، با گذشت چند ماه از فیلتر آن، کاربران بین تلگرام با فیلترشکن، پیام‌رسان‌های داخلی و نسخه‌های فارسی‌شده‌ تلگرام تقسیم شدند.

هاتگرام و تلگرام طلایی اگرچه تفاوت‌هایی با نسخه‌ اصلی تلگرام داشتند و در برخی موارد، مطالبشان از برخی فیلترها عبور می‌کرد، اما شاید مهم‌ترین تفاوتی که با پیام‌رسان‌های کاملا بومی داشتند، حفظ ارتباط با تلگرام اصلی بود.

پیام‌رسان یا فیلترشکن؟

البته این موضوع موجب واکنش برخی از مسوولان شد؛ تا جایی که عبدالصمد خرم‌آبادی - معاون سابق دادستان کل کشور در امور فضای مجازی- نسخه‌های فارسی تلگرام را به‌جای پیام‌رسان، فیلترشکن‌هایی دانست که مانع از مهاجرت کامل کاربران به پیام‌رسان‌های بومی شده‌اند.

وی در این باره اظهار کرده بود: «اعطای اینترنت بدون فیلتر به هاتگرام و تگرام طلایی به منظور دور زدن فیلتر تلگرام ضربه سختی به پیام‌رسان‌های داخلی وارد کرده است.»

این اظهارات موجب شد سیدابوالحسن فیروزآبادی -رییس مرکز ملی فضای مجازی- از بومی شدن این نسخه‌ها خبر دهد.

او در مرداد امسال درباره حمایت از هاتگرام و طلاگرام گفته بود: از همان ابتدا که سیاست خروج از انحصار تلگرام را داشتیم، برای دوران گذار، پذیرفتیم که تلگرام‌های نسخه فارسی چند ماهی فعال باشد. با آخرین مهلتی که به آن‌ها دادیم، تا ۱۵ شهریور باید به یک پیام‌رسان ۱۰۰ درصد بومی تبدیل شوند.

اما پس از گذشت دو ماه، خبری از استقلال این پیام‌رسان‌های فارسی و یا مسدود شدن آن‌ها نشد. این بار فیروزآبادی با بیان این‌که به دلایل زیادی امروز شاهدیم که پیام‌رسان‌های داخلی نتوانسته‌اند به خوبی عمل کنند، گفت:

بحثی مطرح شد که نسخه‌های فارسی تلگرام به‌صورت موقت فعالیت کنند، زیرا کوچ سه میلیون کاربر از تلگرام به پیام‌رسان‌های داخلی امکانات وسیعی می‌خواست به همین دلیل برای دوران گذار تا شهریور فرصت داریم که نسخه‌های فارسی که ویژگی‌های بیش‌تری داشتند و از لحاظ نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مناسب بودند، فعالیت کنند.

مهلتی دیگر؛ پایان آذر

وی با اشاره به هاتگرام و طلاگرام به‌عنوان نسخه‌های فارسی تلگرام که اجازه فعالیت دارند، اظهار کرد: به‌دلیل شرایط تحریم و استدلال‌هایی که نسخه‌های فارسی مطرح کردند، مهلت آن‌ها را تا پایان آذرماه تمدید کرده و امیدواریم تا آن زمان بتوانند مستقل از شبکه فعالیت کنند.

طبق گزارش‌ها این پیام‌رسان‌ها ادعا دارند به‌صورت آزمایشگاهی استقلالشان عملی شده اما شاید در پیاده‌سازی نیاز به سرور، دیتاسنتر و امکانات خاص باشد که در حال تهیه آن هستیم.

دبیر مرکز ملی فضای مجازی حتی در پاسخ به این سوال که اگر استقلال این پیام‌رسان‌های داخلی صورت نگیرد، چه می‌شود؟ تاکید کرد: در آن صورت درباره فعالیت‌های آن‌ها تصمیم‌گیری می‌شود.

البته این تصمیم‌گیری، قضایی است و برعهده مرکز ملی فضای مجازی نیست. البته در تصمیم‌گیری‌ها تاکنون نظر مرکز را خواسته‌اند.

در نهایت با وجود تمام شدن مهلت مجددی که به نسخه‌های فارسی تلگرام داده شده بود، هم‌چنان از سوی مسوولان اظهار نظر رسمی نشده است.

درواقع به نظر می‌رسد بخشی از کاربران از همان ابتدای فیلتر تلگرام به پیام‌رسان‌های داخلی کوچ کردند، برخی نسخه‌های فارسی تلگرام را با وجود برخی محدودیت‌ها پذیرفتند وکاربرانی که اصرار به استفاده از تلگرام داشتند، همچنان با استفاده از فیلترشکن از نسخه‌ی اصلی این پیام‌رسان استفاده می‌کنند.

اما این‌که چرا هم‌چنان از استقلال نسخه‌های فارسی صحبت می‌شود و در عین حال مسوولان با وجود مهلت‌های چندباره‌ای که می‌دهند، در این خصوص اظهار نظر نمی‌کنند هم مشخص نیست.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    به کوری چشم شما به تلگرام داخلی نخواهیم امد حتی فیلتر باشه تمام شبکه های اجتماعی

    پاسخ ها

    • بدون نام

      نه ايشاالله بگونااميدنباشي ?

  • بدون نام

    کاش به جای بسیج شدن واسه فیلتر شبکه اجتماعی بسیج میشدی واسه اختلاسها دزدی ها گرانی ها بیگاری واقعا خودتان را زدید به نافهمی مگه آدام که کار اشتغال داشته باشه چگار داره تلگرام

  • پارسی

    دهنمونو گل بگیرین بره دیگه

  • بدون نام

    فیلتر شکن رو عشقه

  • sajjad_rs

    سه ساعت منتظر وصل شدن فیلتر شکنم باشم از پیام رسان دزد اطلاعات ایرانی استفاده نمیکنم, اگه دین ندارید آزاده باشید لعنت به هر کسی که آزادیو از مردم میگیره

  • بدون نام

    وقتی که می فهمید پیام رسان داخلی به درد نمی خورد پس خودتان را خسته نکنید

  • بیت المال

    ببینید یه پیام رسان چقدر از وقت ، بیت المال ، مسئولین و مردم داشته خداوکیلی خود موسس تلگرام اینقدر هزینه نکرده

  • بدون نام

    ببندید تا اعتراضات مردم از مجازی وارد واقعی شود..

  • امید

    میدونی چرا فیبترش نمیکنن چون چن تا تلگرام دیگه اومده رو دست طلایی و هاتگرام نمونش تله پلاس هست ک سرورش توی چین هست و سرعت بیشتری داره البته من ب لطف پروکسی از تلگرام اصلی استفاده میکنم، فیلتر تلگرام شکست خورده خودشونم میدونن

  • بی نام

    سلام مسعولان انُشآ الا کی نوبت فیلترنگ تلوزیون وخودتان است اینکار بعدا آنجآم خوآهد شد یا آلا ن هرچه زودتر این کار هم انجام پذیرد تا ملت از دست راحت شوند انَشا اِلله؟؟؟

  • بدون نام

    نوشتم تلخ چاب نشود?

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج