هواشناسی: بارورسازی ابرها بر کم آبی اثر ندارد
رییس سازمان هواشناسی کشور که معاون وزیر راه و شهرسازی است، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی ایران بارورسازی ابرها به عنوان یک راه حل برای برطرف کردن کم آبی یا خشکسالی جواب نمی دهد.
خبرگزاری ایرنا: رییس سازمان هواشناسی کشور که معاون وزیر راه و شهرسازی است، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی ایران بارورسازی ابرها به عنوان یک راه حل برای برطرف کردن کم آبی یا خشکسالی جواب نمی دهد.
داود پرهیزکار امروز (جمعه) افزود: وزارت نیرو از ۲۰ سال پیش به موضوع بارور سازی ابرها ورود کرده است اما سازمان هواشناسی آنر ا به عنوان یک راه حل برای برطرف کردن مشکل کم آبی قبول ندارد و در این سال ها با بررسی های انجام شده، آن را تایید نکرده ایم.
وی ادامه داد: وزارت نیرو سال های اول ادعا داشت با بارور سازی ابرها در گیلان تا ۲۰۰ درصد افزایش بارش رخ داد اما امروز پس از مخالفت های ما، آن عدد را تعدیل کرده و به عددی که ما اعلام کردیم رسیده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: سازمان هواشناسی اعلام کرد بارورسازی ابرها در بهترین حالت موجب افزایش بارش ۱۰ تا ۱۵ درصدی در همان منطقه ای می شود که عملیات در آن صورت گرفته است اما برخی مفهوم آن را درست درک نکردند و گفتند سازمان هواشناسی اعلام کرده بارورسازی موجب افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی بارش سالانه می شود که غلط است. البته اکنون وزارت نیرو نیز نظر ما را تایید می کند.
پرهیزکار اضافه کرد: گذشته از این بارور سازی ابرها یک کار تخصصی است که باید همه عوامل فراهم باشد، در واقع برای هر ابری نمی شود عملیات بارورسازی انجام داد؛ ابرهای ویژه که معمولا ابرهای «جوششی» و «کومولونیمبوس» است برای بارورسازی استفاده می شود که چون ارتفاع آنها خیلی بالاست به دمای زیر صفر می رسند و از آنها به عنوان ابرهای سرد یاد می کنند که در کشور ما این ابرها کم است.
به گفته وی، بارورسازی به شرایطی خاص نیاز دارد: اول باید ابر از نظر فیزیک شناسایی شود و به این نتیجه برسند که نیاز دارد بذرافشانی صورت گیرد. اگر به این مرحله رسید بذر که همان «یدید نقره» یا «یخ خشک» است روی آنها پاشیده می شود؛ این اقدام برای ابرهای سرد است و برای ابرهای گرم حتی ذرات نمک کار یدید نقره را انجام می دهد.
رییس سازمان هواشناسی افزود: اگر ابری به هسته های تراکم نیاز داشته باشد باید کار بذر افشانی صورت گیرد اگر نداشته باشد نباید انجام شود چه بسا اگر بذر افشانی صورت گیرد جواب معکوس می دهد؛ یعنی اگر بیشتر از نیاز ابر به آن هسته تراکم تزریق شود بارش طبیعی نیز از بین برود؛ یعنی ابر عقیم شود.
وی تصریح کرد: به طور کلی آبی که از این روش به دست می آید آبی نیست که بشود روی آن سرمایه گذاری کرد اما عده ای جوسازی می کنند؛ مثلا پارسال بسیاری می گفتند وزارت نیرو اعلام کرده است با بارورسازی ابرها خشکسالی را برطرف می کنیم که در همان زمان سازمان هواشناسی آن را تکذیب کرد.
نظر کاربران
مهم اینه که جیب طراحانش پر میشه
پاسخ ها
ای بابا دنیا را اب برد. بازم میکن خشکسارلی. پ دیگه چکار کنن. ماشالله از اول پاییز داره حی باران وبرف میاد. ناشکری. نکنید
چی شد که نظرتون بعداز اظهارنظر کارشناسی روحانی تغییر کرد البته شما دارای دو پست هستید رییس سازمان هواشناسی ومعاون وزیر راه
پاسخ ها
حرف حق
خشکسالی یکی از علائم فساد واز بین رفتن حق مظلومین در جامعه است ،اما عوامل اصلی خشکسالی و نابود کردن طبیعت در حال مهاجرت به کشورهای بی دین ولی خوش آ ب وهوا هستند
شما میخواهید آب را گران کنید دنبال بهانه هستید
اگر اثر نداره پس چرا تو زحمت میفتین و بارور میکنین؟
خارجی ها را بیاورید بار ور کنند .
اگه بجای این همه طرح های پر هاهو از خدابخواهیم ودعا کنیم بیقین خدای مهربان اجابت خواهد کرد البته باید باصدق دل و با نیرنگ وریا وظلم وجور نباشد