۸۱۴۵۲۱
۱۰ نظر
۵۰۱۰
۱۰ نظر
۵۰۱۰
پ

تخریب عرصه شهر باستانی شوش متوقف شد

مدیر کل دفتر بررسی عملکرد، بازرسی و رسیدگی به شکایات سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از توقفِ حفاری غیرقانونی دو محوطه تاریخی شوش خوزستان، با دستور استاندار خوزستان خبر داد.

خبرگزاری ایسنا: مدیر کل دفتر بررسی عملکرد، بازرسی و رسیدگی به شکایات سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از توقفِ حفاری غیرقانونی دو محوطه تاریخی شوش خوزستان، با دستور استاندار خوزستان خبر داد.

حدود هشت سال از مطرح کردن طرح "تعویض پل روگذر شوش ـ اندیمشک و تبدیل آن به زیرگذر" در شهر شوش می‌گذرد، این طرح با وجود رایزنی‌های گسترده، از نکات بنیادین و مهمی غفلت کرده بود؛ یعنی نخست به ماهیت محلِ پل روگذر «شوش - اندیمشک» که در درون عرصه‌ی ثبت جهانی شهر باستانی شوش قرار داشت بی اعتنا بود، و از سوی دیگر به این امر توجه نداشت که تبدیل پل روگذر به «زیرگذر» عملاً پیشرفتی در توسعه شهری شوش به دنبال ندارد، و -ضمن خطرزا بودن- نه تنها در درازمدت مشکلات شهری شوش را کم نمی‌کند، بلکه مانند مرهمی موقتی عمل می‌کند.

در این رایزنی‌ها وضعیت عرصه‌ی فرهنگی و تاریخی شهر باستانی شوش در جلسه‌های متعدد شهرستانی و استانی اعلام شدند، همچنین پیشنهاد ایجاد جاده کمربندی در این شهر تاریخی در طرح جامع شوش به‌عنوان منطقی‌ترین راهِ‌حل کاهش ترافیک و حفظ ایمنی شهروندان مطرح شد اما متاسفانه با اصرار مطرح کنندگان فقط گزینه «احداث فوری زیرگذر» آن هم در همین منطقه مواجه شد.

در عین حال، اگرچه میراث‌ فرهنگی یک راه حل، یعنی ایجاد جاده‌ی کمربندی را مطرح کرد اما همین راه حل نیز در حد طرح باقی ماند و فقط به وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد شد. از سوی دیگر، پیگیری کنندگان ایده‌ی «زیرگذر» یکی از دلایل عامه‌پسند برای اجرایی کردن طرح‌شان را این طور بیان کردند که «اگر آثاری هم در محدوده جاده ترانزیت کنونی وجود داشته، در دهه‌های گذشته بخاطر زیرسازی‌های جاده و احداث پل روگذر موجود ازبین رفته یا آشفته شده است».

به همین دلیل، در مرحله بعد قرار شد تا با هدایت و نظارت پژوهشکده باستان‌شناسی و انجام گمانه‌زنی برای شناختِ بیشترِ بسترِ موجود، نظر نهایی مبتنی بر دستاوردهای این مطالعات اعلام شود، در همان زمان با وجود ایجاد چند گمانه، اما هیچ اعتباری برای انجام بررسی‌های میدانی و مطالعات باستان‌شناسی پرداخت نشد.

رحمت‌الله رئوف، دبیر و مجری آئین‌نامه حفاظت از میراث‌ فرهنگی کشور، با اشاره به تاکید معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی برای بررسی دقیق این محوطه و از سوی دیگر توجه به برطرف کردن مشکل مردم منطقه به ایسنا می‌گوید: حفاری غیرقانونی در محوطه تاریخی شوش خوزستان، با دستور غلامرضا شریعتی - استاندار خوزستان - متوقف شده است، که عملکرد وی جای تقدیر دارد، از سوی دیگر هنوز ‌کارشناسانِ پژوهشگاه در حال بررسی علمی این محوطه تاریخی- فرهنگی هستند تا نهایتا سازمان میراث فرهنگی، درباره‌ی این زیر گذر اظهارنظر کند.

او با بیان این‌که روح‌الله شیرازی - رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی-، سیامک سرلک - معاون پژوهشکده باستان‌شناسی - و فرهاد عزیزی - مدیر پایگاه‌های جهانی - در این محوطه مستقر هستند و اکنون در حال بررسی محوطه هستند، ادامه می‌دهد: تیم باستان‌شناسی با قاطعیت در حال پژوهش است تا نتیجه اعلام شود.

وی در پاسخ به این پرسش که در طول یک سال گذشته، معاونت میراث فرهنگی چه اقدامی برای کم کردن این مشکلات کرده است، می‌گوید: انجام گمانه‌زنی و حفاری در هر منطقه توسط پژوهشکده باستان‌شناسی مستلزم برنامه و اعتبار است، متاسفانه اکنون اعتبار برای انجام این فعالیت‌ها در اختیار نداریم، اما با این وجود معاون میراث فرهنگی به عنوان شورای عالی شهرسازی با نظارت وزارت راه درخواست کردند تا از راه کمربندی استفاده کنند، چون ایجاد حفره جدید اتفاق جالبی نیست و نباید در این محوطه حفاری انجام شود.

او می‌گوید: مردم پیشنهاد راه کمربندی را از سوی وزارتخانه قبول نکردند و باز هم برای ایجاد زیرگذر تاکید کردند، اما خوشبختانه با دستور استاندار، باید منتظر نظر سازمان میراث فرهنگی باشیم.

او طرح ایجاد بزرگراه در کنار شهر را خوب ارزیابی می‌کند و می‌گوید: فقط باید مشکلات موجود در این محوطه توسط مدیریت شهری برطرف شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    تیتر چنان نوشتن که هرکس ندونه فکر می‌کنه با بلدوزر دارن شهر خراب می‌کنند ، اتفاقا میخواهند شهر آباد کنند ولی غده سرطانی میراث فرهنگی به بهانه های واهی و خیالی مانع کار میشود

    پاسخ ها

    • بدون نام

      مشدی اینا توروزروشن میخوان عتیقه بدست بیارن چرا متوجه نیستی /چند سال پیش تو حومه سراب شهردار وقت این بلا رو سر یک قلعه ۸هزارساله آورد ۸هزار سال سالم مونده بود در عرض یک سال ویرانش کردند حالا از چیزی که تجربه نداری حرف نزن /باید جلوشو بگیرند

    • بدون نام

      اخه چرا چرند میگی آثار تاریخی که خارج از شهره با تخریبش کجارو آباد میکنن؟

    • بدون نام

      بعید میدونم اصلا معنی واژه میراث فرهنگی رو بدونی چون اگه میدونستی این نظر نمیدادی

  • بدون نام

    شهر با نابودی میراث فرهنگی خودش هم نابود خواهد شد

  • بدون نام

    اینها که اینقدر مدعی اند شهروند شوش نیستند که ببنندمردم چه مشکلاتی بابت این مسئله دارند میراث فرهنگی خوبه کمی به فکر مردم شوش باشه

  • بدون نام

    انتقاد

  • بدون نام

    مکر از آثار باستانی چیزی هم مانده که اجازه احداث زیر گذر نمیدن

  • بدون نام

    سالهاست این میراث بی فرهنگی در شوش بلای جان ما شده.شوش ثبت جهانی شد.قطعا بودجه ای به این شهر بابت این جهانی شدن پرداخت شده.ولی کجا خرج شده؟الله اعلم.هر اتفاقی توی این شهر میخواد بیفته میراث فرهنگی مانع هست.هتلی درحال احداث بود اینقدر جلوی کارشو گرفتن تا اینکه مالکش از دنیا رفت.زمین وسیعی در دل شهر هست ولی مسکن مهر در مکانی دور افتاده بنا شده.ساخت پل بیمارستان بخاطر این میراث بی فرهنگی متوقف شده.پلی که میتونه به انتقال سریع آمبولانس ها به بیمارستان کمک چشم گیری بکنه. ای کاش شوش این میراث بی فرهنگی را نداشت.میراثی که مانع پیشرفت شهر هست.میراثی که آثار قیمتی اون سالهاست از این شهر خارج شده.

  • خدا

    وای براین مدیران که اگر از این کار برشون دارن به درد باغچه بیل زدن هم نمی خورن!!!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج