قنبری: حرف محسن رضایی دور از واقعیت بود
گویا این یک روال عادی در بین برخی شخصیتها و مسئولان شده است که اگر از صحنه سیاسی کشور کنار گذاشته شده و یا به حاشیه رفته باشند، اگر بخواهند مجدد به صدر اخبار برگردند باید مباحثی عجیب و به دور از واقعیت مطرح کنند.
روزنامه ابتکار: گویا این یک روال عادی در بین برخی شخصیتها و مسئولان شده است که اگر از صحنه سیاسی کشور کنار گذاشته شده و یا به حاشیه رفته باشند، اگر بخواهند مجدد به صدر اخبار برگردند باید مباحثی عجیب و به دور از واقعیت مطرح کنند.
اینها علاقه زیادی دارند که مسئولیتهای اجرایی در کشور داشته باشند. نباید فراموش کرد که آنها کارنامههای قضاوت نشده زیادی نزد افکار عمومی دارند و قبلا بارها خود را در معرض انتخاب مردم قرار داده و شکست خوردهاند. آیا افکار عمومی به آن سطح از آگاهی و بینش نرسیده است که نیت و هدف اصلی آنها را درک کنند؟
این افراد اعتماد سرمایه اجتماعی که در طول سالیان و در بلندمدت به وجود آمده را خیلی راحت از بین میبرند. آیا آنها متوجه آسیبی که از طرح چنین سخنانی به منافع و مصالح عمومی کشور میشود، نیستند؟ برای دیده شدن و مطرح شدن چرا باید هزینههای گزافی پرداخت کرد؟ مگر قرار است این افراد چه خدمتی به کشور داشته باشند که تاکنون نتوانستهاند انجام دهند؟
داریوش قنبری، فعال سیاسی در رابطه با آسیبهای چنین رفتارهایی گفت: حرص دیده شدن در میان برخی از مسئولان و چهرههای سیاسی کشور تا حدودی بین سیاسیون وجود دارد اما شدت آن متفاوت است. لازمه کار سیاسی تا حدودی همین مطرح شدن هم هست. نمیشود فردی سیاسی باشد اما به دنبال مطرح شدن نباشد. اما این مطرح شدن باید به شیوه درست انجام شود و در راستای منافع ملی باشد، نه خلاف آن. اشکال ندارد کسی بخواهد خودش را مطرح کند و در راستای منافع ملی هم اقدامی انجام دهد و قطعا مورد نکوهش است. اینگونه رفتارها در همه جای دنیا وجود دارد و میتواند امر پسندیدهای هم محسوب شود.
این افراد به دنبال کسب قدرت و برگشت به صحنه سیاسی کشور هستند
قنبری با بیان اینکه مطرح کردن مباحث تخصصی بین افکار عمومی باعث ایجاد تشویش و از بین بردن اعتماد آنها میشود، خاطرنشان کرد: برخی از مقامات کشور گاهی اوقات مباحثی را مطرح میکنند که در راستای منافع ملی و مصلحت کشور ارزیابی نمیشود. برای مثال مباحثی که اخیرا یکی از مسئولان کشور در مورد یک واقعه تاریخی مطرح کردهاند. یا یارانه ۹۰۰ هزار تومانی از سوی احمدینژاد نمونه دیگر اینگونه مباحث است. افرادی که این مباحث را مطرح میکنند یا واقعا به لحاظ علمی در سطح پایینی هستند یا اینکه میخواهند به گونهای خودشان را مطرح کنند. اینها احساس میکنند شاید مخاطبانشان درک درستی نداشته باشند و احتمال دارد جذب این صحبتها شوند. این افراد یا به دنبال کسب قدرت هستند و یا منافع خاصی را دنبال میکنند. باید توجه داشت این صحبتها بدون هدف مطرح نمیشود.
برخی نیاز روحی و روانی دارند که خودشان را مطرح کنند
وی افزود: در پس این سخنان منافع خاصی به نفع یک فرد، جریان و یا گروه سیاسی نهفته است بنابراین باید آنچه که در پشت طرح این سخنان نهفته است آشکار شود. به عقیده من قطعا با هدف ورود به عرصه سیاست و انتخابات، این عرض اندامها صورت میگیرد. در واقع این ژستها به نوعی با تبلیغات انتخاباتی سال آینده و انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ تلقی میشود. گویا برخی افراد فقط تبلیغات انتخاباتی را یاد گرفتهاند و کار دیگری بلد نیستند و تمام دغدغه آنها انتخابات است تا بتوانند مخاطبان بیشتری را جذب کنند. آنها از این نمدی که میبافند به دنبال کلاهی برای انتخابات پیشرو هستند. به نظر من بحث انتخابات در پس اینگونه رفتارها و عرض اندامها مطرح است.
وی افزود: البته مسائل روحی و روانی هم مطرح است، برخی نیاز روحی و روانی دارند که خودشان را مطرح کنند. شاید بتوان گفت ترکیبی هم از این دو میتواند وجود داشته باشد. هم نیازهای روحی و روانی برای مطرح شدن هم مسائل سیاسی و بحث انتخابات. من فکر میکنم در ارتباط با برخی از شخصیتهای سیاسی هر دو جنبه میتواند وجود داشته باشد.
اعتماد از عناصر بنیادین روابط اجتماعی و از پیش شرطهای اساسی برای توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی هر جامعهای محسوب میشود. سرمایه اجتماعی دارای چند بحث و محور اساسی است که یکی از اصلیترین و مهمترین مفاهیم سرمایه اجتماعی، مفهوم اعتماد اجتماعی است. منظور از اعتماد اجتماعی را میتوان حسنظن فرد نسبت به سایر اعضای جامعه تعریف کرد که این امر موجب گسترش و تسهیل روابط اجتماعی فرد با آنها میشود. اعتماد، یکی از جنبههای مهم روابط انسانی و زمینهساز مشارکت و همکاری میان اعضای جامعه است. اعتماد، مشارکت را در زمینههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی سرعت بخشیده و تمایل افراد را برای همکاری با گروههای مختلف جامعه افزایش میدهد.
اعتماد عمومی خدشهدار میشود
داریوش قنبری با اشاره به آسیبی که از سوی این افراد متوجه اعتماد عمومی میشود، تصریح کرد: اینگونه برخوردها منافع و مصالح نظام را در نظر نمیگیرند. برخی از شخصیتها که به دنبال مطرح کردن خودشان بدون در نظر گرفتن منافع و مصالح نظام هستند در بلندمدت هم اعتماد عمومی را خدشهدار میکند و هم باعث آسیب به کل کشور و مجموعه نظام میشود. قطعا مردم زمانی که چنین اظهار نظرها و سخنانی را از طرف این افراد میشنوند و چنین رفتارهایی را مشاهده میکنند به این نتیجه میرسند که با آنها برخورد ابزاری میشود. مردم به این نتیجه میرسند که برخی افراد برای رسیدن به قدرت و مناصب سیاسی به دنبال استفاده ابزاری از آنها هستند؛ نتیجه آن خدشهدار شدن اعتماد عمومی است. مهمترین مولفه در بحث سرمایه اجتماعی همین اعتماد عمومی است. اگر زمانی اعتماد عمومی دچار مشکل شود، سرمایه اجتماعی رو به افول مینهد. باید توجه داشت اعتماد عمومی را میتوان در کوتاهمدت از بین برد اما احیای دوباره آن در کوتاهمدت امکانپذیر نیست. اعتماد در پی زمان ایجاد میشود.
این فعال سیاسی در ادامه افزود: این اشخاص با بیان چنین سخنانی در واقع بزرگترین ضربه را به نظام و منافع ملی میزنند. آنها حتی اگر اهدافشان محقق شود و با استفاده از این روش به قدرت برسند باز به نوع دیگری کشور را به سمت فلاکت پیش میبرند. در کل این افراد اگر به قدرت نرسند سرمایه اجتماعی را به سمت نابودی میکشانند و اگر به قدرت برسند کشور و منافع ملی را به سمت نابودی میبرند. داریوش قنبری تصریح کرد: مهمترین برخورد با افرادی که منافع و مصالح کشور را به خطر میاندازند و با انگیزههای شخصی به دنبال آسیب زدن به سرمایه اجتماعی و منافع ملی هستند بیداری افکار عمومی است.
پاسخ دندانشکن این است که افکار عمومی به آگاهی برسند البته رسانهها هم میتوانند در این زمینه به خوبی عمل کنند. یعنی اگر آنها در خواب هستند، آنها را بیدار کنند و اگر دنبال فریب افکار عمومی هستند آنها را به راه درست هدایت کنند تا بازار اینگونه افکار منفعتطلبانه در کشور برچیده شود. به هرحال هر اندازه افراد عمومی را در قبال این شخصیتها بیشتر بتوانیم بیدار کنیم بهترین پاسخ برای اینگونه افراد است.
نظر کاربران
همه مسئولین کارشون درسته . فقط مردم ناشکر هستن قدر این روزا رو نمیدونن کشوری بهتر از ما تو دنیا وجود نداره
آقای قنبری، مردم ایران کسی مثل سردار رضایی را نمی شناسند؟!! آیا او نیازی به معرفی دارد؟
شما بیشتر به ایران و مردمش خدمت کردین یا رضایی؟! آیا اگر کسی کاندیدای ریاست جمهوری شد و رأی نیاورد شایسته ی سرزنش کسی مثل تو است؟!
اگر دین ندارید، آزاده باشید!
پاسخ ها
دمت گرم گل گفتی درود بر شرفت
رضایی سردار دلهاست..به کوری چشم حسودان
درود..درود..بجا و سنجیده ...
کوچکانی کا بزرگ شدند و الکی و حالا باورشان شده و میخواهند در قدرت بمانند به هر قیمتی
داریوش قنبری تو توی جنگ بودی یا آقا محسن رضایی؟
حتما تو هم برای دیده شدن این اراجیف را بافتی.
روحانی چیکارکرده هیچی به جزضررفراوان کاری نکرده
محسن رضایی دیگر چقدر بدبخت شده که یکی مثل قنبری از حرفهای ایشان ایراد بگیر تو دیگر کی هستی و تا بحال چه کار مثبتی انجام دادی آقای قنبری تو فقز عروسک دست تعدای هستی که از تو بخاطر سادگیت سو استفاده می کند ول کن این حرفها
پاسخ ها
حاجی، بیخیال! ساندیس رو بچسب!
از حرف زدنت خجالت بکش آقای قنبری تو اصلا لیاقت ندارید اسم رضایی ببرید
از حرف زدنت خجالت بکش آقای قنبری تو اصلا لیاقت ندارید اسم رضایی ببرید
قنبری عروسک دست افراد دیگر است تا در کنار خودشان بزارند باشد چون کسی تحویل ایشان نمی گیرد
آقای قنبری خودت دنبال چی هستی میخای به کی خوش خدمتی کنی