معمای یک رد صلاحیت حاشیه ساز
روزنامهی سازندگی با عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان درباره رد صلاحیتها، عملکرد شورای نگهبان، ماندن یا رفتن آیتالله جنتی، نظارت استصوابی و... به گفتگو نشست.
روزنامهی سازندگی با عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان درباره رد صلاحیتها، عملکرد شورای نگهبان، ماندن یا رفتن آیتالله جنتی، نظارت استصوابی و... به گفتگو نشست.
عباسعلی کدخدایی درباره مهمترین موارد قانونی که نیاز به بازبینی دارد، گفت: در بررسی صلاحیت گفته شده «عدم اعتقاد و التزام به اسلام» اما تعیین نشده حداقل و حداکثر آن کجاست؟ چه ملاک عینی برای آن داریم؟ طبیعتاً ما هم بر اساس تشخیص خودمان عمل میکنیم. آقایان فقها و حقوقدانها تلاش میکنند حقی از کسی تضییع نشود اما بر اساس برداشت اعضای شورای نگهبان بند یک یا دو ماده ۲۸ اجرایی میشود.
وقتی اینگونه است افراد معترض میشوند و حق هم دارند اعتراض کنند. ما از قانونگذار درخواست کردیم ملاکهای عینی این بند را برای ما روشن کند و دستکم این میدان وسیع که الان شامل میشود، مقداری محدودتر و جزئیتر شود تا من به عنوان نامزد انتخابات و شورای نگهبان بهعنوان بررسیکننده یا حتی هیاتهای اجرایی بتوانند بهتر و روشنتر ارزیابی کنند و نتیجه را اعلام کنند.
*{در پاسخ به این سئوال که برداشت شما یا اکثریت اعضا از «التزام عملی به اسلام» چیست؟}: چون در این مدت چهرههای روحانی زیادی را دیدیم که به این دلیل ردصلاحیت شدهاند. حتی در مورد آیتالله هاشمی هم چنین چیزی گفته شد. یا قبلتر از ایشان چهرههایی مثل مرحوم بازرگان یا ابراهیم یزدی که کسی در متشرع بودن آنها تردیدی نداشت، به این دلیل ردصلاحیت شدند.
اینجا همان قسمتی است که عملکرد خود اعضای شورای نگهبان مورد توجه قرار میگیرد. چطور آنها سختگیرانهترین حالت را در برداشت خود لحاظ میکنند و آن را هم در مورد افراد و چهرههای خاص اعمال میکنند؟ طوری که افکار عمومی قانع نمیشود و به همین دلیل گفته میشود که عملکرد شورای نگهبان سیاسی است...
*{درباره این دیدگاه مرحوم هاشمی که گفته وزیر اطلاعات وقت به شورای نگهبان آمده و توضیحاتی درباره رشد آرای ایشان در نظرسنجیها داده و بیان کرد اگر او را تأیید کنید همه رشتههای ده ساله ما پنبه خواهد شد}: من هم این مطالب را شنیدم. خیلی سادهانگارانه است که فرض کنیم مقامی به شورای نگهبان میآید و میگوید ایشان رأی میآورد و شورای نگهبان هم او را ردصلاحیت کند.
خب در این صورت اصلاً شورای نگهبان نداریم. بلکه تعدادی آدم داریم که نه خدا سرشان میشود نه قانون و نه شرع و اینجا نشستهاند تا هرکسی حرفی زد بر آن اساس عمل کنند. فکر نمیکنم چنین تصوری درست باشد که شورای نگهبان را به اندازه یک جمع فرصتطلب تابع هوا و هوس و تابع معادلات ناسالم تلقی کنیم. اصلاً ما در انتخابات ریاستجمهوری ردصلاحیت نداریم. پس با جرأت میگویم که مرحوم آقای هاشمی اصلاً ردصلاحیت نشدند.
نظر کاربران
اتفاقا اکثریت مردم اعتقاد دارند شورای نگهبان جناحی عمل کرده وافرادی ناکارآمدی را که فقط چاپلوسی و تملق را خوب بلد هستند در حساس ترین مناصب حکومتی تایید میکنند نتیجه این برخورد مشگلات بزرگ و لاینحلی است که ثمره عملکرد این افراد است و باعث سیاه بخت شدن ملت
دروغ حناق نیست که گلوی آدم رو بگیره... پس تا میتونید دروغ بگید اقایون خداشناس و متشرع.. مردم خودشون میفهمن همه چی
اتفاقا شورای نگهبان اگه میخواست جناحی عمل بکند الان نباید روحانی تائید صلاحیت میکرد که بیاد ما رو بدبخت کنه