دفاع محسن میردامادی از اشغال لانه جاسوسی
روزنامه اعتماد با محسن میردامادی در باره مسائل مختلف سیاسی گفت وگوی مفصلی انجام داده است.
روزنامه اعتماد با محسن میردامادی در باره مسائل مختلف سیاسی گفت وگوی مفصلی انجام داده است.
بخشهایی از مصاحبه را می خوانید:
ارزیابی شما از نحوه حضور اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری 1400 چیست؟
اگر شرایط برای حضور در انتخابات قابل قبول بود ما باید به نحوی در آن انتخابات شرکت کنیم که بیش از یک کاندیدا داشته باشیم و در نهایت بر اساس نظرسنجیها یک نفر که دارای رای بیشتر بود در صحنه رقابت باقی بماند و همه از او حمایت کنند.
بسیاری معتقدند که اگر شما به همراه دوستان خود سفارت امریکا را اشغال نمیکردید بسیاری از مشکلاتی که امروز میان دولت ایران و امریکا وجود دارد، اساسا شکل نمیگرفت. به نظر شما مشکلات ایران و امریکا از تسخیر سفارت آغاز شد؟
متاسفانه برخی برای قضاوت درباره اتفاقات تاریخی بسیار عجول هستند. من هم شنیدهام که میگویند، مشکلات ما با امریکا از زمان تسخیر سفارت این کشور آغاز شد اما من نمیدانم کسانی که چنین اظهارنظری میکنند چقدر درباره روابط ایران و امریکا مطالعه داشتهاند. اشغال سفارت امریکا در سال ۵۸ رخ داد. در سال ۱۳۶۵ رونالد ریگان، رییسجمهور امریکا با فرستادن مک فارلین به تهران و ارسال کتاب مقدس، کیک و کلت برای دولت وقت، رسما به دولت ایران اعلام کرد ما آمادهایم فصل جدیدی در روابط دو کشور آغاز کنیم.
۳ هدیهای هم که فرستاده بود ۳سمبل برای حوزههای مورد علاقه طرفین بود. در همان زمان در شرایطی که ایران با عراق در حال جنگ بود، دولت امریکا برای ایران اسلحه ارسال کرد. اگر اشغال سفارت باعث تیره و تار شدن روابط ایران و امریکا شده، چطور ریگان که یکی از رادیکالترین روسای جمهور امریکا و از حزب جمهوریخواه بود چنین اقدامی را انجام داد؟ امریکا با این اقدام در همان دهه ۶۰ عملا اعلام کرد، وقایع گذشته را به تاریخ سپرده است و مایل است مشکلات با ایران را حل و فصل کند اما این ایران بود که برای چنین کاری تمایل نداشت.
پس از ریگان نوبت به کلینتون رسید. در دوره ریاستجمهوری وی خانم آلبرایت، وزیر خارجه وقت امریکا بابت کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ از مردم ایران عذرخواهی کرد، خود کلینتون هم به سیاستهای اشتباه گذشته امریکا در قبال ایران اذعان کرد و زمانی که آقای خاتمی به عنوان رییسجمهور ایران در نشست سالانه سازمان ملل شرکت کرد، تلاش خود را کرد تا با آقای خاتمی دیدار کند اما باز هم این ما بودیم که حاضر به تعامل نشدیم. در دوران اوباما نیز این اتفاقات افتاد اما باز هم ایران حاضر به بهبود روابط نشد.
این شواهد نشان میدهد که مشکلات امروز کشور ما با امریکا منبعث از اشغال سفارت نیست بلکه دلایل دیگری دارد. قصه اشغال سفارت شباهت بسیاری به قصه انقلاب دارد. امریکا در ابتدا مخالف انقلاب بود اما با گذر زمان آن را پذیرفت و درباره سفارت نیز داستان چنین است. رابطه ایران و امریکا بیش از آنکه از جانب امریکاییها قفل و غیرقابل حل شده باشد از جانب ما لاینحل شده است. دلیل این اتفاق هم آن است که عدهای در داخل معتقدند، منفعت وجود دشمن خارجی مثل امریکا بیش از منفعت عدم دشمنی با آن است.
تحصن مجلس ششم چطور؟ آیا آن تحصن لازم بود؟
من همان زمان در یک مصاحبه گفتم که این تحصن یک اعتراض با صدای بلند است برای ثبت در تاریخ. اعتراض به بیخاصیت کردن و از راس امور به پایین کشیدن مجلس. مقایسهای بین مجلس ششم و مجلس هفتم کاملا نشان میدهد، مجلس از کجا به کجا تنزل داده شد.
نظر کاربران
اگه برا من و امثال من آب نداشت برا تو و امثال تو هم آب داشت و هم نان
ﻫﻤﻴﻦ ﺷﻤﺎﻫﺎ ﻛﺸﻮﺭ ﺭا ﺑﻪ اﻳﻦ ﺭﻭﺯ اﻧﺪاﺧﺘﻴﺪ ﺑﺎ ﻧﺪاﻧﻢ ﻛﺎﺭﻳﺘﻮﻥ
بابا بگو جوگیر شده بودیم جوان بودیم ناپخته .تمام
فرزندت کجاست؟