۸۰۸۴۰۷
۳۵ نظر
۵۰۲۲
۳۵ نظر
۵۰۲۲
پ

اظهارات وکیل «شهلا»، ۸ سال پس از اعدام

روزنامه شهروند نوشت: هشت ‎سال پیش در چنین ایامی اعدام یک زن، نقطه پایانی شد بر یکی از جنجالی‌ترین پرونده‌های ‏جنایی چند دهه اخیر.

روزنامه شهروند نوشت: هشت ‎سال پیش در چنین ایامی اعدام یک زن، نقطه پایانی شد بر یکی از جنجالی‌ترین پرونده‌های ‏جنایی چند دهه اخیر.

این زن ٩ ‌سال در زندان بود و در نهایت هم دادگاه او را به اتهام قتل همسر بازیکن ‏مشهور فوتبال متهم تشخیص داد و حکم قصاصش را صادر کرد؛ حکمی که در نهایت چهارشنبه ١٠ آذرماه‌ سال ٨٩ حوالی ساعت ٦ صبح اجرا شد و شهلا جاهد همسر موقت ناصرمحمدخانی به دارمجازات آویخته ‏شد.

هرچند این پرونده پرهیاهو با اعدام این زن مختومه شد اما از همان زمان تا الان هنوز هم صحبت درباره ‏ابهامات آن ادامه دارد. هنوز هم هستند افرادی که قتل لاله سحرخیزان توسط این زن را باور ندارند. سکوت ‏طولانی‌مدت، ضلع سوم این مثلث معمایی یعنی ناصر محمدخانی در جلسات دادگاه و حتی پس از اجرای ‏حکم قصاص شهلا هم یکی دیگر از موارد سوال‌برانگیز این پرونده است؛ فوتبالیستی کهنه‌کار که همزمان با ‏سالمرگ شهلا خبر تولد فرزندش در رسانه‌ها منتشر شد.

اقرار نکردن شهلا به دست داشتن در این جنایت و ‏انکارهای پی در پی او در جلسات دادگاه هم بر ابهامات این پرونده دامن زد. شهلا بارها درباره اقرارهایش در ‏اداره آگاهی مدعی شد که آن صحبت‌ها به دلیل فشار‌های بازجویی بوده است اما روند ‏رسیدگی به این پرونده، تحقیقات بررسی ادعای مطرح‌شده از سوی متهم در جلسات دادگاه و در نهایت ‏برگزاری جلسات دادگاه که به اعتقاد برخی کارشناسان حقوقی و به خصوص وکیل مدافع شهلا بسیار شتاب‌زده بوده، از دیگر نقاط تاریک و مبهم این پرونده است.

ماجرا از خبر قتل لاله سحرخیزان همسر ناصرمحمدخانی شروع شد و بعد از مدتی هم نام «شهلا جاهد»، ‏همسر موقت محمدخانی به میان آمد اما این زن از همان روز نخست مدعی بود که هیچ‌کس را نکشته ‏و تنها جرمش این است که عاشق ناصرمحمدخانی است. با این وجود، او چندین ماه را در بازداشت اداره ‏آگاهی بود اما همچنان تأکید داشت که او «هیچ‌کس را نکشته است.»

تقریبا یک‌سال از قتل مشکوک لاله ‏سحرخیزان می‌گذشت و شهلا همچنان منکر هرگونه دخالت در قتل او بود تا اینکه یک ملاقات همه چیز ‏را تغییر داد. ناصرمحمدخانی به ملاقات شهلا رفت و پس از آن دیدار بود که شهلا به قتل لاله اعتراف کرد. ‏اینکه در آن دیدار بین این دو نفر چه گذشت را کسی به درستی نمی‌داند اما بعدها شهلا درباره آن دیدار ‏گفت: «ناصر به من گفت یک ماه دیگر سالمرگ «لاله» است. اگر تو قتل را گردن نگیری، آنها مرا بازداشت ‏می‌کنند.

او از من خواست به قتل اعتراف کنم تا آبرویش حفظ شود. «ناصر» به من گفت برای گرفتن رضایت ‏از اولیای دم یعنی دو پسرش و پدر و مادر «لاله» تمام سعی خود را خواهد کرد. من نمی‌توانستم مردی را که ‏اینقدر عاشق او بودم، این طور خوار ببینم. من فقط به خاطر اینکه «ناصر» بیشتر از این اذیت نشود، به ‏این قتل اعتراف کردم.»

هرچند او بعدها این اعترافاتش را هم پس گرفت و مدعی شد «اگر ۱۰ بار دیگر نیز ‏من را به آگاهی بفرستند، آنجا به قتل ۲۰۰ نفر اعتراف می‌کردم. شرایط باید مناسب باشد وگرنه من ناگزیر ‏قتل‌های دیگر را در آگاهی به گردن می‌گیرم.» اما همین اعترافات در اداره آگاهی، مدرکی شد تا دادگاه او را ‏متهم تشخیص دهد و در نهایت او را به قصاص محکوم کرد‎.‎

اما همین اعترافات در اداره آگاهی یکی از مواردی است که عبدالصمد خرمشاهی وکیل مدافع شهلا آن را یکی ‏از ایرادات شکلی رسیدگی به این پرونده می‌داند. خرمشاهی بارها درباره پرونده شهلا با رسانه‌ها صحبت ‏کرده است. با گذشت سال‌ها از مختومه‌شدن آن پرونده، هنوز هم معتقد است که یکی از پیچیده‌ترین پرونده‌های ‏جنایی چند‌ سال اخیر است که می‌تواند برای وکلا و قضات جوان و به‌طورکلی دانشجویان رشته حقوق ‏مفید باشد.

به گفته خرمشاهی ورود به ماهیت پرونده با توجه به اجرای حکم قصاص و به اعتبار مختومه شدن ‏پرونده با اجرای حکم قصاص شهلا کار درستی نیست اما ایرادات شکلی این پرونده هنوز هم تازه است و می‌‏تواند راهنمایی بسیار خوبی برای قضات و وکلای جوان باشد.

این وکیل می‌‏گوید: «یکی از ایرادات اصلی این پرونده، یکی‌بودن قاضی تحقیق‌کننده و صادر‌کننده حکم بوده است.»

او در ‏توضیح بیشتر می‌گوید: «قاضی که تحقیقات این پرونده را انجام داد در نهایت به این جمع‌بندی رسید که ‏شهلا عامل این جنایت بوده است. بعد همین فرد قاضی دادگاه شد و در نهایت هم حکم قصاص داد. این ‏طبیعی است که او نمی‌توانسته حکم دیگری داشته باشد چون در آن صورت نظر خودش را در مقام قاضی ‏تحقیقات نقض کرده بوده. من این ایراد را مطرح کردم و به قاضی گفتم که شما در گذشته این مسأله را از ‏طریق رسانه‌ها اعلام کرده و شهلا را قاتل دانسته‌اید و در این پرونده شما نظر خود را مطرح کرده‌اید و درحال ‏حاضر در مقام قاضی صادر‌کننده رأی صلاحیت ندارید؛ چرا که در این زمینه اظهارنظر کرده‌اید. قاضی دادگاه ‏اعلام کرد که ما باید طی یک قرار این عدم صلاحیت را مطرح کنیم که در نهایت اعتراض ما رد شد.»

پخش فیلم اعترافات شهلا در دادگاه و رسانه‌ها یکی دیگر از مواردی است که به عقیده خرمشاهی برخلاف ‏قوانین آیین دادرسی کیفری و حقوق متهم بود، اما این اتفاق رخ داد و حتی فیلم اقرارهای او از صداوسیما ‏هم پخش شد. خرمشاهی دراین‌باره می‌گوید: «در دادگاه خانم جاهد مسائلی مطرح شد که خلاف قوانین ‏بود؛ یکی از این موارد فیلمی بود که از شهلا در حال بازسازی صحنه جرم گرفته بودند و این فیلم را در ‏تلویزیون گذاشتند و در دادگاه پخش کردند. درحالی‌که اقرار در فیلم، ادله محکمه‌پسند و متقنی در روند ‏رسیدگی به یک پرونده جنایی در دادگاه نیست. حضور افراد زیر ۱۵‌ سال در دادگاه ممنوع است. این درحالی ‏بود که فرزندان مقتول در جلسات دادگاه حضور داشتند و این موضوع آثار منفی و نامطلوبی در روند ‏دادگاه داشت.»

به گفته خرمشاهی برگزاری ۴ جلسه دادگاه و صدور حکم، یک شتاب‌زدگی در این پرونده بود ‏که باعث شد برخی تحقیقات انجام نشود: «شهلا درباره حضور در مدرسه و بانک اظهاراتی داشت اما این ‏صحبت‌های او هیچ وقت مورد بررسی قرار نگرفت، درحالی‌که او برای گفته‌هایش شاهد هم داشت. ما به این ‏مسأله اعتراض کردیم و این پروسه چند سالی ادامه داشت و مرتب لغو و تأیید می‌شد. ما با توسل به ‏مستندات قانونی که حق قانونی شهلا بود تا زمانی که قانون اجازه می‌داد، این روند را ادامه دادیم و زمانی که ‏دیگر راهی برای اعتراض وجود نداشت و تقریبا تمام مراحل پرونده طی شده بود، حکم مجددا صادر شد.»

خرمشاهی در پایان هم با تأکید بر رعایت مسائل حقوقی به‌ویژه حفظ حقوق اولیای دم و سایر موازین قانونی ‏گفت: «مسائل حقوقی بسیار حساس هستند و به گونه‌ای باید بیان کرد که گفتمان حقوقی و رعایت امانت ‏حقوقی حفظ شود. من اگر با صراحت برخی مسائل را مطرح کنم ممکن است منجر به دلخوری شود. درحال ‏حاضر، این پرونده بسته شده است، خدا شهلا را رحمت کند و من امیدوارم که اولیای دم نیز به اقناع رسیده ‏باشند.»‏

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    واای ناراحت شدم...من اولین باره در مورد این حادثه می شنونم...یعنی واقعا بیگناه بوده و اعدامش کردن؟؟؟؟

    پاسخ ها

    • دراکولا تا به تا

      خانواده قربانی دیکه اواخرش قبول کرده بودند که اون قاتل نیست و میدونه قاتل کیه. گفتند اسم قاتل رو بگو و چون میگفتند شهلا داره امتناع میکنه، اعدام شد
      زندگی شهلا از همون ۱۶ سالگی که با محمد خانی اشنا شد، از بین رفته بود. بیچاره زن اولش هم قربانی این اقا شد. شهلا هم خیلی خداییش رو مخ خانواده همسر اول بود. اونها هم خیلی اذیت شدند. خدا بیامرزتشون و امیدوارم واقعا یه روزی اصل قضیه معلوم شه..

    • گسعود

      این جریان خیلی سر وصدا کرد.شهلا انقدر عاشق ناصر محمد خانی بود که از ۱۳ سالگی بدون هیچ عقد و صیغه باهاش زندگی میکرد. واسش تریاک میخرید و کارهاشو انجام میداد. شهلا بخاطر ناصر حس مادر شدن و زندگی مشترک رو به گور برو.آخرش هم جونشون داد

    • بدون نام

      شهلا جاهد آخرین عاشق دوران

    • بدون نام

      زنها هر چی می کشند از حماقتشونه

    • بدون نام

      شهلا جاهد ابله بزرگ

  • بهروز

    خدا رحمت کنه اون مرحوم رو عاشق بود وناصر خان اون رو فدای هوسرانی های خودش کرد,خدا ازش نمیگذره,اون به کلمه واقعی یک عاشق قدیمی بود

    پاسخ ها

    • گنزق

      لانتوری

  • فریبرز

    معنای عشق همین دیوونگیه که بخاطر نجات قاتلی بی مرام ٬جونت را از دست بدی ...

    پاسخ ها

    • 2000

      احسنت به نظر درستت قاتل اون بی مرامه هوس باز بود امان از اعتیاد

  • علی

    عدالت خداوند هست شک نکنید ولی عدالت خداوند انجام شود دیگر مرحومه زنده نمیشه مظلوم نابود شد وبعدها خداوند عدالت رو انجام میده مظلوم‌چی که به فنا رفت

  • بدون نام

    لعنت به ناصر محمدخانی دو تا زن رو فدای هوس خودش کرد... روزی میرسه که باید جواب کارهاش رو به خدا بده

  • پدر بد

    محمدخانی را باید اعدام می کردن که زندگی چند نفر را سوزوند و الان هم داره راحت کارشو می کنه

    پاسخ ها

    • نور

      دقیقا

  • بدون نام

    ناصر محمد خانی که مرد بر اثر سرطان

    پاسخ ها

    • حمید

      خدا باعث وبانیشولعنت کنه حتی اگرمحمدخانی باشه که همین دنیاتقاصشوپس میده

    • ناشناس

      اون ناصر حجازی بود

    • بدون نام

      نه بابا یه زن دیگل ام گرفت

  • مهران مهدی پور

    ناصر ممدخانی نامرد.....

  • رجب طیب اردوغان

    این قدر به محمدخانی حمله نکنید . درسته که اون هم تو این پرونده و اعدام شهلا مقصر بود ولی علت این قتل مربوط به ارثیه خانم سحر خیزان که پدر ایشان از تجار بزرگ دوبی بودند و یک زمین بسیار بزرگ و ارزنده بود که بدلیل وصل بودن موضوع به فرادست ، این مسئله هیچگاه در دادگاه مطرح نشد و به همین دلیل همواره این پرونده در ابهام باقی ماند .
    شهلا جاهد یا ناصر محمدخانی یکی باید فنا میشد که ناصر با استفاده از موقعیت و دستگیری شهلا و اعتراف او به قتل ، جان بدر برد .

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ناصر خود قاتل بود....مجددا ازدواج کرد و خلاص

    • بدون نام

      شهلا خودش قاتل نبود ولی از قتل خبر داشت . خود محمدخانی قاتل رو اجیر کرد اونم زمانی که توی اردو بود که کسی بهش شک نکنه و به شهلا هم قول ازدواج داده بود و شهلا با سکوت خودش باعث شد اون کثافت زنده بمونه و تاوان گناهشو نده. بعد اون چندبار دیگه ازدواج کرده و سر پیری بچه دار شده .مطمئنا همین بچه تاوان کثافت کاریهاشو میده. ...

  • بدون نام

    اعدام حقش بود چرا آمد ویک زندگی را ویران کرد می خواستید جایزه بهش بدند

    پاسخ ها

    • واقع بین

      هر مجازاتی باید مطابق با جرم باشه
      صرفا" بخاطر زن دوم شدن هیچ زنی رو نمیشه اعدام کرد

  • بدون نام

    عاشق یکی میشدی لیاقتتو داشت روحت شاد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      شهلا حتی اگر قاتل نبود معاونت در قتل داشت وارد زندگی یه زن دیگه که مادر ۳ بچه بود شده بود پس لیاقتش روحت شاد گفتن نیست

  • بدون نام

    بعد از همه این ماجراها مرد هوسران به سادگی زندگی خود بازگشت زن دیگری اختیار کرد و فرزندی جدید به جامعه تقدیم کرد .آیا این عدالت است؟

  • بدون نام

    ناصر جرم دیگری در دادگاه انقلاب داشت و مقصر اصلی از نظر پایبند نبودن به زندگی خودش بود، قاتل نبود و در بازجویی و مرحله اخر شهلا خودش در تنهایی نشونی داد و ...بقیه توضیحات ...بدون نام هم اشاره کرده و شاهد شهلا بردار نوجوون ش بود و خودشم از بچگی عشق داشته اونی باید دوری میکرد ناصر بود چون متاهل بود !

  • آزاده

    یادمه اون موقع که قتل اتفاق افتاد سوم دبیرستان بودم . مدام با بچه ها روزنامه های حوادث رو میخریدیم و میخوندیم و بحث میکردیم . حتی با بعضی از دبیرهامون هم صحبت میکردیم .

  • ماجی

    خدایا پناه میبریم به خودت

  • سیا ساکتی

    هعی خدای بزرگ ب دادمون برس خودت ب تو پناه میبرم امین

  • بدون نام

    آقای محمدخانی خسته نباشی

  • دارا

    باور کنید شهلا قاتل نبود و حقیقت مثل همیشه پشت پرده موند تا روز قیامت و دادگاه عدل خداوند
    بترسیم از اون روز و از قضاوتهای شتاب زده و بی جا مون که خیلی نزدیکه...

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ناصر حجازی مقصرنبود .باورکنید.کیسه کشای
      بی همه چیز.

    • بدون نام

      ناصر حجازی مقصرنبود .باورکنید.کیسه کشای
      بی همه چیز.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج