رئیسی رئیس جمهور بود، چه اتفاقی میافتاد؟
مخالفان دولت فعال شده اند و میگویند اگر آنها در انتخابات سال گذشته پیروز شده بودند وضعیت کشور اینگونه نبود. ابراهیم رئیسی نامزد رقیب حسن روحانی در انتخابات گذشته ریاست جمهوری که به مناسبت روز دانشجو به دانشگاه شهید بهشتی رفته بود در کنایهای به دولت گفت: خدا رحم کرد که ما رئیسجمهور نشدیم که دلار بشود پنج هزار تومان! همسر او جمیله علم الهدی هم در مصاحبهای گفته که اگر شوهرش در انتخابات پیروز میشد، وضعیت کشور بهتر بود.
فرارو: مخالفان دولت فعال شده اند و میگویند اگر آنها در انتخابات سال گذشته پیروز شده بودند وضعیت کشور اینگونه نبود. ابراهیم رئیسی نامزد رقیب حسن روحانی در انتخابات گذشته ریاست جمهوری که به مناسبت روز دانشجو به دانشگاه شهید بهشتی رفته بود در کنایهای به دولت گفت: خدا رحم کرد که ما رئیسجمهور نشدیم که دلار بشود پنج هزار تومان! همسر او جمیله علم الهدی هم در مصاحبهای گفته که اگر شوهرش در انتخابات پیروز میشد، وضعیت کشور بهتر بود.
مخالفت با FATF و سیاست خارجی دولت از دیگر موضع گیریهای رقبای روحانی است. رئیسی در این باره گفت: خود کشورهایی که آن کنواسیونها را بوجود آوردند، پای آن را امضا نکردند. سعید جلیلی نامزد رقیب روحانی در انتخابات سال ۹۲ هم در دانشگاه تهران با زیر سوال بردن سیاست خارجی دولت گفته: برخی با پرداختن هزینههای گزاف، به سقوط اخلاقی و سیاسی آمریکا پی بردهاند. نباید یک ملتی هزینههای گزافی بدهد تا بعد در سال ۹۷ عدهای بگویند بله؛ آمریکا سقوط اخلاقی و سیاسی کرده است. برخی به بهانه دیدن واقعیتها، شعارهای موهوم و رمانتیک سر میزنند.
همسر ابراهیم رئیسی نیز در پاسخ به اینکه آیا او هم مثل همسرش معتقد است که اگر رئیسی در انتخابات پیروز میشد، وضعیت کشور بهتر بود؟ لبخندی میزند و میگوید: «بله من هم معتقدم مشکل ضعف مدیریت است. اگر مدیریت درست بود، الان شرایط کشور این نبود.»
همزمان با فعال شدن مخالفان حسن روحانی هم پاسخ تندی به مخالفان داده است. پاسخی که نمونه اش در انتخابات سال گذشته دیده شد. روحانی در نشستی با وزیر راه، مسکن و شهرسازی و مدیران این وزارتخانه درباره لزوم همکاری با بانکهای خارجی گفت: بدون کار کردن با بانکهای خارجی اقتصاد ما ۲۰ درصد گرانتر خواهد شد، بیان میشود افای تی اف نباشد، به مردم بگویید افای تی اف نباشد چه میشود. آن کسی که شعار میدهد، هزینهاش را پرداخت کند و آثار شعارش را برای مردم ترجمه کند. میگویند برجام نباشد، خب به مردم بگویید برجام باشد یا نباشد چه میشود؟
رئیسجمهور افزود: مگر میشود در دنیای امروز ما با بانکهای دنیا کار نکنیم؟ بعد یک کسی میآید و از گوشهای که نمیدانیم این تفکر از کجا است مردم را تحریک میکند که اگر این قرارداد یا کنوانسیون امضا شود و یا با این گروه مالی کار کنیم اسلام از دست میرود. کجا اسلام از دست میرود؟ کاش تو اسلام را میفهمیدی!
علی تاجرنیا فعال سیاسی اصلاحطلب میگوید اینکه اگر آقای روحانی رئیس جمهور نمیشد چه میشد را نمیتوان به طور دقیق پیشبینی کرد، اما بر اساس شواهدی میتوان آن را تحلیل کرد. امروز مهمترین چالش کشور، چالش سیاست خارجی است. سیاست خارجی باعث شده اقتصاد و معیشت مردم تحتالشعاع قرار بگیرد. اگرچه سیاست خارجی تنها عامل نیست و سوءمدیریتهای مقاطع مختلف هم موثر بوده مهمترین عامل چنین وضعیتی نوع تعامل با جهان خارج است. تعامل ایران با جهان خارج در دولت آقای خاتمی به گونهای بود که شرایط اقتصادی کشور باثبات شد. آن زمان دو مورد از مهمترین دشمنان جمهوری اسلامی یعنی صدام حسین در غرب و طالبان در شرق توسط آمریکا که بر حسب ظاهر بزرگترین مخالف جمهوری اسلامی بود کنار رفتند و ما در یک شرایط مطلوب امنیتی قرار گرفتیم.
هم در زمان آقای هاشمی و هم در زمان آقای خاتمی در زمینه هستهای پیشرفتهایی وجود داشت، اما به خاطر تعامل مناسب میبینیم هیچ کدام از این پیشرفتها به صدور قطعنامه علیه ایران منجر نشد. اما در زمان آقای احمدی نژاد و به خاطر رویکرد ماجراجویانه دولت و همچنین بی توجهی به کشورهای موثر آثار سیاستهای غلط احمدی نژاد، خود را در سیاست خارجی و اقتصاد نشان داد و ما در آخرین روزهای احمدی نژاد یکی از بحرانیترین شرایط سیاسی و اقتصادی را داشتیم.
این فعال سیاسی ادامه میدهد: آقای روحانی وامدار یک سری سیاستهای غلطی بود که ذهنیت کشورهای منطقه، کشورهای عربی و مسلمان و کشورهای موثر در مناسبات بین المللی را به جمهوری اسلامی مساله دار کرده بود. پیش بینی میشد اگر آقای روحانی حضور نداشته باشد یا احمدی نژاد یا فردی مثل او رئیس جمهور شود ما شاهد یکی از بزرگترین تحریمها و شرایط بسیار دشوار در کشور خواهیم بود. آقای رئیسی هم بدون شک اگر رفتار و مواضعش تندتر اگر از احمدی نژاد نباشد کندتر از او نیست.
رئیسی هوش احمدی نژاد را هم ندارد که در بعضی مقاطع بتواند مسائل را در داخل مدیریت کند. با حضور آقای روحانی و تصویب برجام اتفاق بسیار مهم در حوزه مسائل حقوق بین الملل ایجاد شد و اروپاییها و ۱+۵ پذیرفتند که در بعضی موارد از مواضع خود کوتاه بیایند. اتفاقی که امروز در کشور رخ داده دقیقا به خاطر مسائلی است که به روحانی مربوط نیست. برجام پذیرفته شد، اما کشور این اجازه را پیدا نکرد که با برخی شرکتهای موثر آمریکایی وارد فعالیت شود. آمریکا نیز احساس کرد که از برجام زیان دیده است و نفع آن را دیگران برده اندبه این ترتیب به خود جرات داد و زیر این توافق زد.
تاجرنیا معتقد است: اگر دولت روحانی این امکان را داشت که از ظرفیت همه کشورها و سرمایه گذاری آنها در داخل کشور استفاده کند ما قطعا شرایط بهتری داشتیم. تاختن این روزهای بعضی مخالفان دولت یک نوع فرار به جلوست. آنها به خوبی میدانند که بخشهایی مثل اقتصاد کشور یا مسائل ارزی که به خاطر آنها اعتراض میکنند در جایی است که نقش دولت و اصلاحطلبان در کمترین حد بوده است. هرچند معتقدم دولت باید حرکت مضاعفی داشته باشد و شرایط را تغییر دهد، اما در عین حال نباید فراموش کنیم که شرایط امروز به عملکردهایی و تصمیماتی مربوط میشود که بخش عمدهای از آن به دولت برنمی گردد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به اظهارات تند حسن روحانی درباره مخالفتها با کنوانسیونهای بینالمللی میگوید: روحانی باید به عنوان شخص اول اجرایی کشور از خود خوشتن داری بیشتری نشان دهد. مسولین نظام نباید به این اندازه از تریبونها با همدیگر صحبت کنند. شرایط کشور، شرایط ایجاد تنشهای جدید را ندارد. طبیعتا منتقدین حق اعتراض دارند، اعتراض میکنند و ما هم باید به آنها پاسخهای مستدل و منطقی دهیم و بپذیریم که شرایط برای مردم شرایط دشواری است. البته خیلی از مخالفان سعی میکنند بر موج اعتراضات مردم سوار شوند که دولت را بکوبند.
آنها از شرایط کشور اطلاع دارند میدانند مسبب عمده آنها چه جریانهایی هستند. آقای روحانی باید در عین خویشتن داری با مردم شفافتر صحبت کند. باید پرده از رفتارهای غیرقانونی موسسات مالی برداشته و نقش برخی سازمانها و نهادها در اقتصاد به صورت شفاف بیان شود. مردم در این شرایط اعتماد میکنند. اما اینکه صرفا پاسخهای واکنشی داشته باشیم شرایط کشور را به سمت صحیحی نمیبرد.
تاجرنیا در پایان میگوید: آقای روحانی در مجموعه دولت تنهاست و به کمک وزرا و جریانهای حامی در این شرایط نیاز دارد. جا دارد آقای روحانی از ظرفیتهای جریان اصلاح طلب که هم میتواند خوب سخن بگوید و هم گفتمانهای جدیدی را به عرصه بیاورد بیشتر بهره ببرد.
نظر کاربران
کسی که اینقدر بینش و بصیرت سیاسی نداشت که کار یک آدمی مثل تتلو بنشینه یا ننشینه واقعا این آدم توان و آگاهی لازم برای هدایت یک کشور رو داره ؟؟؟؟ از آب گل آلود ماهی گیرتون نمیاد شما و امثال شما جایگاهی بین مردم ندارید رای هم ندارید خودتون رو خسته نکنید
پاسخ ها
مردم یک رئیس جمهور مرد مثل احمدی نژاد میخواهد .
البته دانش احمدی نژاد باید صد در صد افزایش داشته باشد
اه روحانی خیلی بینش سیاسی داشت میخوای تا عکسای نشست و برخواستشو بزنیم با کیا بوده
آفرین بسیار عالی و منطقی
رئیسی رای ندارد
آن ایکسی که رای دارد کیست؟ چه کسانی در بین مردم جایگاه دارند؟
به صرف نشستن و عکس گرفتن با تتلو نمی توان رئیسی را محکوم کرد ولی به نوع مدیریت کاری گذشته می توان قضاوت کرد
احمدی نژاد رییس جمهوری کوشا و فغال و دلسوز فقرا بود ولی احمق و بیسواد بود
رییسی سیاس نبود و تنها گافی که داد دیدار با تتلو بود. واقعا مسخره است که رییسی رو از نگاه دیدار با تتلو نقد کنیم تنها کارش توی پنجاه و اندی سال زندگی همین بوده؟آیا تعقل جایی در زندگی مادارد؟
رییسی 16 میلیون رای داشت. حق بین و حقگو باشیم
ببخشید اشکالی نداره هر کس میخاد نظر ی داره ولی همسر جناب رئیسی فرموده بودند سیاسی نیستم
نفرین خدا وپیغمبر برمدیریت ضعیف که اکنون بر مستضعفین سخت میگذرد
پاسخ ها
رییسی و رو حانیو احمدینژاد یكی هستن
رئیسی این طور نیست. ملاک سنجش شما چیه آخه.
ما در این کشور 80 میلیونی آدمی تواناتر از این عزیزان نداریم؟!
پاسخ ها
خیلی داریم ولی فیلتر می شوند کشور چند صد فامیل
یعنی بقیه آدما مشکل دارن ولی این دو نفر بهترین آدما هستند. توانایی شون برا خودشون هست.
ما هر چه میکشیم از رئیسانی مثل رئیسی است .
ما رو با دروغ رفع تحریم گول زدید و رفتید پاستور حالا حرف حساب تون چیه؟
خدا مردان مخلص را از بلایا حفظ می کند. ولی اگر سبد رای اورده بود لااقل اینجوری تو دنیا مسخره و توسری خور نمیشدیم که بورکینوفاسو باهامون قطع رابطه کنه
اینم بود یکی مثل اون همشون سرتاپایه کرباسن
رئیس جمهور قدرت نداره قدرت دست مافیای اقتصادی که سیاست رو هم با فشار گذاشتن مردم تحت تاثیر دارند سیاسیت نداران که حقوق خوبی دارند مافیای اقتصادی که وضعشون خوبه بیچاره مردم بیچاره مردم بیچاره مردم
پاسخ ها
بزرگترین مافیای اقتصادی همین بانک ها هستن
متاسفانه در ایران چند نفر معدود می توانند کاندیدای ریاست جمهوری شوند و بقیه ردّ صلاحیت میشن !!! ای کاش هر کس شرایطش را داشت می توانست شرکت کنه و آنوقت وضعیت ایران به مراتب بهتر میشد چون نیروهای کارآمد می توانستند در میدان ، خودشون رو نشون بدن و ایران رو از این وضعیت نجات بدن.
پاسخ ها
نفرین خدا بر ریا کاران
احسنت
چون در ایران عملا رییس جمهور کاره ای نیست اتفاق حاصی نمیافتاد
اقتصاد وبازار ایران دست عده ای دلال ورانتخوار است
تصمیمهای کلان سیاسی هم که مقامهای بالاتر از رییس جمهور زیادن وحرف اولو اونا میزنن
پس هرکی رییس جمهور بود اوضاع شاید بدتر ازاین بود اما قطعابهتر نبود
پاسخ ها
موافقم
احسنت کاملا موافقم
اگر میشد امروز همه ملت از بدبختی وفلاکت که الان هم هست تلف شدن ورفتن
قطعا اوضاع بهتر بود چون هر دو در حوزه مدیریتیشون عالی بودند ولی این حسن کلید ساز از اولشم مالی نبود
من نظرمو فقط میگم اون چیزی که میدونم واقعیته در مورد تتلو قدرت رسانه ای تو فضای مجازی نه دست دولته و نه دست ملت هیچ کس هم نمیدونه از کجا آب میخوره تتلو فقط یه قربانی تبلیغاتی شد این نه طرفداریه نه هم این بابا رو من میشناسم اقتصادمون هم دست همون هاییه که این فضای مجازی رو میگردونند ا باید با دولت هر دولتی که باشه با اینها بجنگیم اینا کارشون و خوب بلدند و شما مردم وقتی تو مجازی علیه تتلو اینهمه جوک ساخته میشه که اینهمه بهش حمله میشه حتما این بابا چیزایی رو میدونه که میتونه دودمانشون و به باد بده این فرهنگ اگه تو جامعه ما جا میوفتاد وضعمون خیلی بهتر از این بود باتشکر
اونایی که میگن ئیس جمهور هیچ کارس پس مردم منگلن چندین ساعت تو صفن تا رای بدن
هیچ تفاوت کلی نمیکرد فقط تحریم ها زودتر شروع میشد
جمع کنین بابا همشون یه ...
هیچ اتفاقی عمده ای رخ نمی داد تحریم ادامه داشت و تازه کاری را که الان اصولگرایان انجام میدهند انوقت اصلاح طلبان انجام می دادندیعنی خراب کردن یکدیگر برای مردم فرقی نمیکرد تا زمانی که این دو جریان با هم اختلاف دارند مردم باید چوب اختلاف این ها را بر دوش بکشد چون هر کدام از دو جناح ناتوانی خود در اداره مملکت را به کارشکنی دیگری ارتباط می دهند
رئيسى هم ميشد همين بساط بود فقط بايد خفقان مثل دوران احمدى نژادم تحمل ميكرديم.
خدایی من کاری به کسی ندارم ولی این بنده خداقیافه اش به ریس جمهوری میخوره؟
پاسخ ها
همینو بگو!!!
آرزو تویی؟
همینی که هست میشد.
پاسخ ها
از این هم بدتر. چون میزد زیر برجام. به دنیا هم مثل اسلافش فحش میداد. قطعنامه هم که میدادند و پوستمونو بیشتر میکندند میگفت کاغذ پاره اس! و ...
اگه رئیسی ریس جمهور میشد، مث الان آمریکا منزوی تر میشد ...
اگه خاله شادونه هم رئیس جمهور بود وضع بهتر از الان بود
کشور به قهقرا می رفت
کاش همین حالا بیاد اوضاع راسروسامون بده
پاسخ ها
آره مثلا برای رفع بیکاری میتونه چند میلیون جوون بیکار رو اعدام کنه یا چند میلیون فقیر و بدبخت رو هم دسته جمعی دفن کنن بخدا اینجوری راحت میشیم از این زندگی فلاکت بار
بدتر از این می شد .
پاسخ ها
هیچی این چکارکرداونم بدترازاین خداهمشنولعنت کنه همرو بگدایی انداختن
سیر بود کمتر میخورد
مردم آیت الله العظمی مکارم فرمودند بااین کنوانسیونهای استعماری میخواهنداسلام راازبین ببرندواین مانندآفتاب برهمه روشن است وشماهایی که اصراربرقبول این کنوانسیونهاداریدنفوذیهای استعمارگران هستید شماازاسلام چیزی نمیفهمیدشماپادوانگلیس وآمریکا واسرائیل هستی
هرچه برجامتان ارزانی آورد ومملکت راروآب سیاه نشاند تورم صدبرابرشد این کنوانسیونها هم میآوردنفوذیهای دروغگو
شماهایی که طرف دار روحانی هستید بد بختا توی چهار سال اول چه گلی به سرتون زد که دوباره بهش رای دادید؟؟؟؟؟ مگه شما رئیسی میشناسید؟ هرچی باشه از این بهتره
پاسخ ها
هیج كارم نكرده باشهما به رییسی و احمدینژاد رای نمیدیم
رییسی میشد همین چهارتا دونه کامنتی که اینجا چاپ میشه هم چاپ نمیشد
درود بر روحانی روحانی ایران رو از منجلاب روزهای اخر دوره احمدی نژاد بیسواد نجات داد هرچند که احمدی کاری کرد که به راحتی درست نمیشه گند زد به مملکت ازون طرف ترامپ اشغال هم خراب کرد
چیزی مهمی اتفاق نمیافتاد. فقط تتلو میشد یکی از نمایندگان مجلس