عاقبت زنان مبتلا به سقط مکرر
رییس کلینیک سقط مکرر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا در پاسخ به اینکه بیش از ۶۰ درصد از مبتلایان به سقط مکرر در نهایت صاحب فرزند میشوند، گفت: عدم برخورداری مادر از آرامش روحی، میتواند بر سرنوشت جنین اثر بگذارد.
دکتر سعید جدی تهرانی با بیان اینکه ترومبوفیلی یا مشکلات خونرسانی به جنین و همچنین مسائل مربوط به سیستم دفاعی بدن میتواند سهم بزرگی در بروز سقطهای مکرر جنینی داشته باشد، گفت: ترومبوفیلی را بیشتر از لحاظ ژنهایی که درگیر هستند و پروتئینهای مربوطه بررسی میکنیم.
وی افزود: طی چند سال اخیر دریافتهایم که موتاسیون این ژنها هم در زنان نرمال و هم در زنان مبتلا به سقط مکرر وجود دارد اما میزان فراوانی این ژنها در زنان نرمال جامعه ایرانی حدود ۳۰ تا ۳۵ و در زنان مبتلا به سقط مکرر حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد است. بنابراین ترجیحمان این است که درمان ضد انعقادی را برای مبتلایان در نظر بگیریم.
تهرانی در پاسخ به اینکه چه میزان از مبتلایان به سقط مکرر در نهایت صاحب فرزند میشوند، گفت: بیش از ۶۰ درصد مراجعان صاحب فرزند میشوند. اما موضوعی که اهمیت دارد نوع رفتار زوج و شرایط روحی و روانی خانواده است.
رییس کلینیک سقط مکرر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا افزود: عدم برخورداری مادر از آرامش روحی، میتواند بر سرنوشت جنین اثر بگذارد. نقش مرد خانواده در کاهش استرس زن بسیار موثر است و اینکه شرایط خانوادگی چگونه تنظیم شود تا مادر آرامش داشته باشد را باید در مشاورهها به خانوادهها گوشزد کرد.
این استاد ایمنولوژی ادامه داد: در غیر این صورت عملا بدن نمیتواند جنین را نگه دارد.
رییس کلینیک سقط مکرر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا درباره هزینههای درمان سقط مکرر گفت: هزینههای آزمایشگاهی بالاتر از هزینههای درمانی سقط مکرر است. تستها تخصصی هستند. حدود یک میلیون تومان هزینه آزمایشگاه است. اما از سوی دیگر درمانها ارزان هستند و شاید کل هزینه ۲ تا ۳ ماه قبل از بارداری و کل دوره بارداری به اندازه مخارج آزمایشگاهی نشود.
تهرانی در پاسخ به اینکه آیا مشخص هست که جنینهای جنس دختر بیشتر سقط میشوند یا پسر، گفت: سقط جنین ارتباطی با جنسیت ندارد ولی در مرکز ابن سینا تستهای تعیین جنسیت برای زوجین گذاشته میشود، البته نه برای هر زوجی. بلکه خانواده باید حتما یک فرزند داشته باشند تا بتوانند درخواست تعیین جنسیت بدهند.
تاثیر آلودگی هوا بر سقط مکررجنین
تهرانی درباره تاثیر آلودگی هوا بر سقط مکرر اظهار کرد: سمومی که در هوای آلوده پراکندهاند، تاثیرات عمومی بر بدن میگذارند. با توجه به اینکه پروسه بارداری ۹ ماه طول میکشد اگر سمومی وارد بدن مادر شود ممکن است اثرگذار باشد. بنابراین بسته به اینکه فرد در کدام شهر و کدام منطقه زندگی میکند ممکن است میزان آلودگی روی شرایط بدنی مادر و به دنبال آن جنین تاثیر بگذارد.
وی افزود: ولی اینکه بتوان ارقام خاصی را درباره میزان دقیق تاثیر آلودگی هوا بر سقط مکرر چقدر است، امکان پذیر نیست اما به عنوان مثال تاثیر استرس بر سقط مکرر اثبات شده است.
ارسال نظر