۸۰۴۶۶۶
۱۳ نظر
۵۰۱۰
۱۳ نظر
۵۰۱۰
پ

شمالِ ایران کویر می‌شود؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی ساری گفت: جابه‌جایی آب از نقطه‌ای به نقطه‌ای دیگر با توجه به اینکه آب دریای خزر شور است، باعث کاهش منابع خواهد شد و این کاهش و تبخیر آب در کنار هم و چرخش ناقص طبیعت صدمات جبران ناپذیری خواهد داشت.

خبرگزاری ایسنا: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی ساری گفت: جابه‌جایی آب از نقطه‌ای به نقطه‌ای دیگر با توجه به اینکه آب دریای خزر شور است، باعث کاهش منابع خواهد شد و این کاهش و تبخیر آب در کنار هم و چرخش ناقص طبیعت صدمات جبران ناپذیری خواهد داشت.

محمد علی بهمنیار با بیان اینکه استان سمنان باید از منابع منطقه خود استفاده کند، اظهار کرد: این استان می‌تواند برای جبران کم آبی‌ها از منابعی همچون آب باران، تقویت و ذخیره سازی آب‌های زیر زمینی یا فعال کردن پخش سیلاب‌ها برای کم آبی استفاده کند.

وی با اشاره به اینکه انتقال آب از یک منبع به منبع دیگر جواب نداده و کماکان شاهد مشکلات این انتقال‌ها در کشور هستیم، تصریح کرد: مازندران با توجه به کمبود بارش و تغییرات اقلیمی تاثیرگذار، منابع آبی اش رو به کاهش است که با انجام این انتقال به استان دیگر باعث تجدید این کم‌آبی‌ها خواهیم بود.

بهمنیار با تاکید بر اینکه آب دریای خزر به علت شوری به طور مستقیم قابل استفاده نیست و برای تبدیل کردن به آب شیرین نیاز به انجام مراحلی دارد، گفت: آیا این عملیات در مبدا صورت می‌گیرد یا مقصد، اگر این همه آب انتقال یافته در مبدا تصفیه شد، نمک‌های زاید در کجا ریخته شود؟

این خاکشناس با بیان اینکه برای تصفیه آب شور به شیرین باید حجم آب سه برابری استفاده کنیم تا به مقدار حداقل شوری برسد، یادآور شد: تصفیه آب در مبدا موجبات افزایش نمک در این منطقه می‌شود و ناخواسته دریا به سمتی می‌رود که آب کمتر و نمک بیشتری خواهد داشت، در این صورت چه اتفاقی برای اکوسیستم می‌افتد؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی ساری افزود: در بلند مدت چیزی شبیه دریاچه ارومیه و بدتر از آن اتفاق می‌افتد، این انتقال به بررسی بسیار دقیق و تغییرات اکوسیستمی دارد که آیا این منافع با هزینه بسیار سنگین پاسخ گو است.

وی در ادامه با بیان اینکه سیستم طبیعت یک چرخش منظم دارد و قابل تغییر نیست، تصریح کرد: اگر روند چرخش سیستم دریای خزر را بررسی کنیم، در ۳۰ سال پیش ما شاهد بالا آمدن آب دریای بودیم که منجر به دیوار چینی‌ها و عقب نشینی‌ها شد؛ دخالت در امورات طبیعی سیستم موجب تشدید وضعیت می‌شود.

این خاک‌شناس خاطرنشان کرد: ما روز به روز شاهد بارش کمتر هستیم و این تغییرات اقلیمی به سمتی بوده که بر طبیعت تاثیر گذار است، بارش‌ها در مازندران ثابت نیست و مازندران در گذر زمان با کمبود آب مواجه خواهد شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی ساری با اشاره به اینکه اگر بررسی‌های تئوری به نتایج مطلوب برسد، اما در مرحله اجرایی انتقال درست صورت نگیرد باید منتظر فاجعه‌ای بزرگ بود، تصریح کرد: در کوتاه مدت ممکن است همه چیز عالی باشد و اشتغالی صورت گرفته یا درختی سبز شود، اما در بلند مدت هر دو استان به سمت خشکسالی، شوری و کویری شدن خواهد رفت و انجام این پروژه قطعا مناسب نبوده و نیاز به تحقیقات بیشتری دارد تا منافع ملی و منطقه‌ی به خطر نیفتد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    متشکر از شما متخصص عزیز
    دقیقا نابود کننده یخچالهای چند میلیون ساله زاگرس توسط کویر نشینان رقم خورد ومتاسفانه با استفاده از قدرت کلامی فلسفه وقدرت (میدیریت کلان کشوری) وبا استفاده از ضعف ونیاز مردم در رابطه با بیکاری وبا استفاده از ابزار تقسیمات کشوری وبا فریب کشاورزان بومی مسیر انتقال آب رادیاتور زمین وزخائی اب چند میلیون ساله زاگرس به استانهای اصفهان.قم.مرکزی.یزد .کرمان .تحت عنوان اب ملی هست این مناطق را از زخیره آب کشور خالی کر ن ویخچالها ذوب شدن وکوههاودشتهای جنگلی وسرسبز به کویر قم تبدیل شد و....

  • بدون نام

    با این وضع باید منتظر یه دریاچه ی ارومیه ی دیگه توی مازندران و گیلان هم باشیم و همین یک منطقه ی سر سبز کشور را هم از دست بدیم!!!

  • ر م

    ب درک که کویر شد دست از سره این شمال بردارید دهن ما رو سرویس کردید

  • ابراهیم

    اونجارم کویر میکنن نترسین

  • نااشنا

    زودتر.

  • بدون نام

    مردمش باید مخ نداشته باشند.
    باید طرحهای چون ۴۲۰۰تومانی دلار که به خودشون دادن حال اب شمال برای عافیتش میخواد چون چاههای نفت خالی کنند.
    سمنان کویره و این همه باغ پسته ..
    با بی ابی همخوانی نداره

  • آرش

    به این طرحها میگویند طرح توالتی...یعنی مسول مربوطه هنگام قضای حاجت یکباره یه فکری به سرش میاد وبه محض بیرون اومدن از توالت تصمیم به اجرای اون میگیره..ما فکر میکردیم بعد از احمدی نژاد این طرحها تموم شده ولی ظاهرا ادامه دارشده..

  • محمد سلطان

    طرح انتقال آب را فقط یک احمق تمام عیار میتواند بیان کند.اینکه عده ای مسئول بی کفایت حرفهایی را میزنند صرفا برای گفتار درمانی وفریب مردم است.

  • بدون نام

    ماله ويلا سازي هاست

  • بدون نام

    ساخت صنایع سنگین در اصفهان ، اراک ، شمال ، انتقال اب از حوضه ای به حوضه ای دیگر با روشهای اجرا شده ، .....و بزرکتر از انها انتقال اب از خزر به مرکز ایران اشتباه بوده و خواهد بود.« مهمترین عامل در اجرای طرحها عقلانیت و اینده نگری ست و نه اعمال نفوذ اجرایی .

  • خدا

    آره ،چراکه نه! کویر که شد بعد میرن توش آفرود،بعد اونم ممنوع میکنن،مثل بقیه کویرها،توی خونه بشینین وببینین مسئولین خدوم ومحترم ودانا دیگه چه خوابی براتون دیدن،نه؟؟؟

  • ak

    چرا انتقال گاز مقدوره ....نشد نداریم
    شمال از گاز جنوب استفاده میکنه و جنوب از آب شمال کدام
    بهتره پس باید مدارا کرد معامله است...

  • بدون نام

    روشنفکران و قانون مداران شمال کشور نباید بگذارند به شمال کشور ظلم شود.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج