روزنامه ج.ا: قانون را طوری نوشتهاید که پدر ۹۰ ساله شاغل باشد و پسرش بازنشسته!
دیروز رئیس مجلس شورای اسلامی بلافاصله بعد از بیانات رهبر انقلاب که گفتند قانون منع بکارگیری بازنشستگان باید اصلاح شود، به رئیس پژوهشگاه مجلس شورای اسلامی دستور داد این قانون بازنگری و اصلاح شود.
مسیح مهاجری در روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: دیروز رئیس مجلس شورای اسلامی بلافاصله بعد از بیانات رهبر انقلاب که گفتند قانون منع بکارگیری بازنشستگان باید اصلاح شود، به رئیس پژوهشگاه مجلس شورای اسلامی دستور داد این قانون بازنگری و اصلاح شود.
در این زمینه چند نکته قابل تامل وجود دارد که لازم است مسئولان به ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضاء شورای نگهبان به آن توجه کنند.
اولین نکته این است که چرا ۲۸۰ نماینده که لابد هر کدام خود را صاحب نظر میدانند، قانونی تصویب میکنند که قبل از خشک شدن مرکب آن، وادار می شوند در آن تجدیدنظر کنند؟ این، واقعیتی است که قابل پیشبینی بود.
اکنون درحالی که فقط ۱۸ روز از آغاز اجرای این قانون میگذرد، این پیشبینی به تحقق پیوسته و رئیس مجلس شورای اسلامی دستور بازنگری و اصلاح آن را صادر کرده است. این، یعنی وجود ایرادها و اشکالات آشکار در قانونی که مجلس آن را تصویب، شورای نگهبان آن را تایید و دولت آن را ابلاغ کرده و هیچیک از آنها یا متوجه این ایرادها و اشکالات نشدند و یا به هر دلیل مصلحت ندانستند درباره آن ایرادها و اشکالات سخنی بگویند!
چنین وضعیتی برای یک نظام حکومتی قابل قبول نیست و نشان دهنده ضعفهای بنیادی در بخشهای مختلف آن است که اگر هرچه سریعتر برطرف نشود به اصل و اساس لطمه خواهد زد.
نکته دوم این است که آقای رئیس مجلس، به آنهمه ایرادها و اعتراضها که صاحبنظران و رسانهها به این قانون وارد کردند اعتنائی نکرد و اکنون که رهبری همان سخن صاحبنظران را گفتند، بلافاصله دستور بازنگری و اصلاح صادر کرد. آیا این روش بدین معنی است که قانونگزاران ما نباید به اظهارنظر صاحبنظران و رسانهها حتی اگر درست باشد اعتنا کنند و فقط وقتی که رهبری به صحنه بیایند، لابد به ملاحظاتی گوششان بدهکار شود و اقدام فوری کنند؟ چنین وضعیتی بهیچوجه زیبنده کشور نیست.
نکته سوم اینکه اکنون که قرار است نمایندگان مجلس اصلاحیه قانون منع بکارگیری بازنشستگان را اصلاح کند، لطفاً اینبار این اصلاح در اصلاح را چنان با دقت انجام دهند که بار دیگر نیازمند اصلاح نباشد. قانونی تدوین و تصویب کنید که بدون هزینه کردن رهبری قابل اجرا و پاسخگوی نیاز کشور باشد. هنر قانونگزاران باید این باشد که خود قانون راه خود را پیدا کند و قدم به قدم نیاز به کمک گرفتن از جائی نداشته باشد.
رهبری را نباید برای افراد و امور فردی و کوچک خرج کرد. این سرمایه باید در موارد بسیار مهم به یاری کشور و نظام بیاید؛ و چهارمین نکته اینکه قانون خوب آنست که استثنا نداشته باشد. متاسفانه مصوبه اصلاح قانون منع بکارگیری بازنشستگان به قدری استثنا دارد که اصل و متن را به فرع تبدیل کرده و استثنائات را به جای اصل نشانده است. این، یعنی اصل قانون را قربانی استثنائات کردن.
مردم را به حساب بیاورید، مردم این مسائل را خوب میفهمند. حالا که قرار است بار دیگر این قانون اصلاح شود، نمایندگان مجلس آن را بگونهای تدوین کنند که نیازی به استثنا و مجوز گرفتن و تبصره و امثال اینها نداشته باشد و ضمناً برای رعایت حرمت عنوانی که برای این قانون در نظر گرفته اند، راه را برای حضور افراد حدود ۹۰ ساله در مناصب مهم هموار نفرمایند و کاری نکنند که فرزند بازنشسته شود، ولی پدر همچنان صاحب منصب باشد!
نظر کاربران
کسانی که بالای ۳۰ و ۳۵ و ۴۰ و ۵۰ سال است در دستگاههای دولتی (البته در سمت های بالا) وهنوز کار می کنن اصلا در قانون پیش بینی نشده وبا توجه به قدرت و لابی که دارند تا زمان مرگشان بازنشسته نمی شوند.¡¡¡!!!؟؟؟؟
کسی که باز نشسته شده باید کنار گذاشته شود چه 50 ساله باشد چه 80 ساله
سلام . مطلب خوبی بود . برای من همیشه سوال بوده که چگونه است که افراد بزرگواری که سابقه رزمندگی ، جانبازی و آزادگی دارند و در طول خدمت 30 ساله خود مزایایی دریافت کرده اند . این سروران 30 سال تمام از مزایای ایثارگری که دیگران بی بهره بوده اند ، استفاده کرده اند . مزایایی مانند اولویت در استخدام و دریافت پستهای مدیریتی ، معافیت از مالیات ، امتیاز در قبولی دانشگاه و مدرک بالاتر معادل امتیازاتی برای فرزندان .ضرورت 5 سال خدمت اضافه ؟؟؟
انسان بعد از 70 سالگی نمیتواند ادرار خودش را نگه دارد چطوری میخواهد سر کار برود و 8 ساعت کار کند این یعنی فاجعه تمام این بد بختیها از این تبعیض ها است
به این میگن مجلس نه مجالس قانون گذاری دشمنان ما
قربون حرفت ببین اینا ملت چی فرض کردن ای داد بیداد
اخه این پدر ۹۰ ساله دوباره متولد شده نمیمیره که لامصب فقط هی دوباره متولد میشه اینم از عجایب جهان اسلام هست
بالاخره ج.ا یک حرف راستی زد!ولی کو گوش شنوا؟؟