ترمیم استخوانهای تخریب شده با چاپگر سهبعدی
محققان دانشگاه آریزونا موفق به یافتن روشی برای ترمیم استخوان های شکسته و تخریب شده با استفاده از چاپگرهای سه بعدی و سلول های بنیادی افراد بالغ شده اند.
خبرگزاری مهر: این روش به خصوص برای درمان سربازان و نظامیانی کاربردی دارد که در جریان جنگ مجروح شده اند و بخشی هایی از استخوانهایشان به خاطر اصابت گلوله یا ترکش از بین رفته است.
رویدادهایی از این دست می تواند منجر به وقوع مشکلات طولانی مدت شود و برخی نقایص استخوانی و بیماری های دیگر را به وجود آورد.
در حال حاضر هیچ روش درمانی قطعی و دقیقی برای ترمیم استخوان های آسیب دیده وجود ندارد و اگر شکستگی یا از بین رفتگی آنها در مقیاس بزرگ رخ دهد، نمی توان آن را جبران کرد. جراحان معمولا در این شرایط از قطعاتی از استخوان های موجود در بانک استخوان برای جایگزینی استفاده می کنند. اما معمولا این روش برای مدتی طولانی پاسخگو نیست و بعد از یک سال فرد مجددا نیازمند عمل جراحی است.
پژوهشگران دانشگاه آریزونا با دریافت بودجه دو میلیون دلاری از وزارت دفاع آمریکا موفق به ابداع روشی برای چاپ نوعی پلاستیک با استفاده از چاپگر سه بعدی شده اند. این ماده scaffolds یا چوب بست نام دارد و مملو از کلسیم و سلول های بنیادی مورد نیاز برای رشد طبیعی استخوان است. بعد از پیوند زده شدن این ترکیب با استخوان مشکلی برای استفاده طولانی مدت از آن وجود نخواهد داشت.
تا به حال از این ترکیب برای درمان آسیب های کوچک استخوانی استفاده شده، اما امید می رود استفاده از آن در آینده گسترش یابد. مدت زمان بهبود کامل استخوان پیوند شده در آزمایش های فعلی در حدود سه ماه است که امید می رود با ارتقای ترکیبات این محصول مدت زمان مذکور هم کاهش یابد.
ارسال نظر