سومین شنبه اعتراض در پاریس چگونه گذشت
ناآرامیهای مردم معترض در فرانسه و سرکوب آنان ، تصاویری از آشوب و خشونت را به ویژه در پایتخت این کشور رقم زده است.
خبرگزاری فارس: «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه که همواره در روزهای اعتراض گروه «جلیقه زرد» بر پیگیری سیاستهای اقتصادی موردنظر خود تاکید داشت، ناآرامیهای اخیر در این کشور را محکوم کرد و خواستار اجرای قانون در زمینه افرادی شد که شورشی خطاب شدهاند. این در حالی است که احتمال برقراری حالت اضطراری در فرانسه قوت گرفته است و حتی امکان دارد از نیروهای ارتش استفاده شود.
معترضان، روز شنبه و یک شنبه مرکز شهر پاریس در خیابان شانزهلیزه را به اشغال خود درآورده بودند و خودروها را به آتش کشیدند و پنجرههای ساختمانها را شکستند و با پلیس درگیر شدند. پلیس هم در مقابل از ماشین آبپاش و گاز اشکآور استفاده کرد.
گروه جلیقه زرد که به افزایش مالیاتها اعتراض دارند چندین هفته است که فرانسه و به ویژه شهر پاریس را عرصه اعتراض قرار دادهاند. روز گذشته حجم ناآرامیها به حدی بود که ۱۳۳ نفر زخمی شدند که ۲۳ تن از آنها نیروهای پلیس هستند. همچنین ۴۱۲ نفر هم دستگیر شدند.
امروز یکشنبه، بقایای شمعهای سوخته و ماشینهای به آتش کشیده شده در برخی از خیابانهای منتهی به طاق پیروزی و نزدیک به خیابان شانزهلیزه و باغ تویلری به چشم میخوردند.
امروز ماکرون پس از شرکت در نشست گروه 20 در بوینس آیرس از «طاق پیروزی» دیدار کرد. معترضان با نوشتههایی بر روی این بنا خواستار استعفای رئیسجمهور شده بودند و بر پیروزی خود تاکید کردند. رئیسجمهور فرانسه همچنین امروز با پلیس و نیروهای آتشنشان دیدار کرد.
قرار است امروز مقامات فرانسوی در زمینه تحولات روز شنبه تشکیل جلسه بدهند. تصاویر منتشر شده از پاریس حاکی از این است که دیواره و داخل طاق پیروزی و مجسمهای که نماد جمهوری در فرانسه است هم آسیب دیدهاند و روی آنها دیوارنوشته به چشم میخورد.
«بنجامین گریفوو» سخنگوی دولت فرانسه هم درباره تحولات اخیر موضعگیری کرد و گفت که قابل قبول نیست که همه آخر هفتهها به محلی برای تجمع و نمایش خشونت تبدیل شود. این در حالی است که برخی گزارشها از برنامهریزی برای ناآرامیهای دیگر حکایت دارند.
در صورت اعمال حالت اضطراری در فرانسه، نیروهای نظامی اجازه خواهند داشت تا خانه افرادی که مظنون به مشارکت در ناآرامی هستند مورد بازرسی قرار گیرد و ارتش هم امکان دارد در این روند مشارکت داشته باشد.
معترضان گفتهاند که ناآرامیهای دیروز آغاز یک انقلاب بود و با اعتراضات سال 1968 قابل مقایسه است. دامنه اعتراضهای روز گذشته به دیگر نقاط فرانسه هم گسترش یافت و یک نفر هم در جنوب کشور کشته شد. در خارج از مرزهای فرانسه هم معترضان در جنبشهای مشابه به سیاستهای دولتی اعتراض کردند.
«فدریک لاگش» از اتحادیه پلیس فرانسه گفت: «ما در شرایط مواجهه با یک شورش قرار داریم.»
شانزده ایست بازرسی پلیس برای نخستینبار در خیابان شانزهلیزه مستقر شدهبودند اما نتوانستند ناآرامیها را مهار کنند. لاگش گفته که مداخله ارتش باید در راستای حفاظت از بناهای تاریخی و کمک به عملکرد پلیس صورت گیرد.
دیروز سومین شنبه بود که پاریس به عرصهای برای اعتراضهای مردمی به قیمت بالای انرژی، هزینههای بالای زندگی و سیاستهای اقتصادی دولت «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه تبدیل شده بود. پیشتر، مقامات فرانسوی به منظور مقابله با هر گونه آشوب احتمالی، هزاران نفر از نیروهای پلیس را در پاریس، به حالت آمادهباش نگه داشته بودند. ماکرون همچنان به ادامه سیاستهای اصلاحات اقتصادی مورد نظر که از زمان رقابتهای انتخاباتی درباره آنها وعده داده بود، تاکید دارد.
تظاهراتهای اعتراضی در فرانسه از هفدهم نوامبر (۲۶ آبان ماه) آغاز شده بود. رانندگان و شماری از اتحادیههای بازرگانی و احزاب سیاسی از عوامل محرک برای آغاز موج اعتراض ها در این کشور بودند.
نظر کاربران
اخه به ما چه ربطی داره انقدر گرفتاری و بیکاری و تورم و بدبختی کشور خودمون گرفته که دیگه کی میتونه فکر کشور دیگری باشه ما اگه بیل زنیم اره خلاصه
سلام و درود
تفاوت مردم ما با مردم فرانسه رو ببینیم
مردم فرانسه بدون ترس بدون محافظه کاری ریختن بیرون و برای شرایط موجود که شرایط مناسبی نیست اعتراض می کنن
بدون اینکه برچسب مزدور و خیانتکار و اغتشاشگر بهشون زده بشه
پاسخ ها
یکم اخبار فرانسه رو بخون بهشون دقیقا میگن اغتشاش گر
ایناجای مردم ایران بودن چیکارمیکردن
پاسخ ها
احسنت
نوبت خودتون هم میرسه بزار بنزین گرون بشه شبونه باید فرارکنید
ما هیچ ما نگاههههههههه