۸۰۳۴۲۳
۹ نظر
۵۰۱۴
۹ نظر
۵۰۱۴
پ

چرا نرخ ارز کاهشی شد؟

کاهش مداوم نرخ ارز در هفته‌های گذشته به گونه‌ای بوده که قیمت‌ دلار با دوران اوج خود فاصله زیادی گرفته و تا حدود ۱۱ هزار تومان پایین‌آمده است؛ امری که معاون اسبق ارزی بانک مرکزی یکی از علل آن را، کاهش تقاضا برای ورود کالاهای قاچاق ارزیابی می‌کند.

خبرگزاری ایسنا: کاهش مداوم نرخ ارز در هفته‌های گذشته به گونه‌ای بوده که قیمت‌ دلار با دوران اوج خود فاصله زیادی گرفته و تا حدود ۱۱ هزار تومان پایین‌آمده است؛ امری که معاون اسبق ارزی بانک مرکزی یکی از علل آن را، کاهش تقاضا برای ورود کالاهای قاچاق ارزیابی می‌کند.

از دوران جهش نرخ ارز مدت زمان زیادی نمی‌گذرد، در بهار و تابستان امسال نرخ ارز از حدود ۴۰۰۰ تومان شروع شد و تا نزدیک به ۲۰ هزار تومان هم پرواز کرد.

علل مختلفی از تاثیر تحریم‌ها تا دخالت دولت برای افزایش نرخ ارز در اوج گیری نرخ ارز توسط کارشناسان مطرح شد. اما اکنون نرخ ارز فاصله زیادی با روزهای اوج خود گرفته و روندی کاهشی داشته است؛ امری که علل زیادی می‌توان برای آن برشمرد.

سید کمال سیدعلی، معاون اسبق ارزی بانک مرکزی در گفت‌وگویی با اشاره به روند کاهشی نرخ ارز در هفته‌های گذشته به عوامل این مساله اشاره کرد و گفت: یکی از اصلی‌ترین عوامل کاهش قیمت ارز در بازار خروج سفته‌بازها (یعنی آنهایی که ارز را به قیمت پایین‌تر خریداری و به قیمتی بالاتر به فروش می‌رسانند) از بازار ارز است.

علت دیگر تمهیداتی است که بانک مرکزی درباره خروج سرمایه از کشور مخصوصا از حوزه‌های خارج از کشور مانند سلیمانیه یا اربیل در عراق اندیشیده است.

کاهش قاچاق کالا تقاضا برای خرید ارز را کم کرده است

وی علت دیگر کاهش قیمت ارز را در کاهش قاچاق ارزیابی و اظهار کرد: در یک دوره زمانی قیمت ارز آنقدر بالا رفت تا دیگر ورود کالاهای خارجی به کشور به صرفه نباشد. از این جهت قاچاقچیان کالا دیگر به این فعالیت پرسود مانند گذشته مبادرت نمی‌کنند.

در نتیجه در هفته‌های اخیر تقاضای آنها برای خرید ارز از بازار (به منظور واردات کالای قاچاق) بسیار کمتر شده است؛ به طوری که شاید بتوان گفت حجم واردات کالای قاچاق از ۱۵ میلیارد دلار در سال‌های گذشته به هفت تا هشت میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است.

سیدعلی به نحوه‌ تعامل بانک مرکزی با صرافی‌ ها هم اشاره کرد و آن را یکی از عوامل ساماندهی بازار ارز و در نهایت کاهش قیمت ارز ارزیابی کرد و گفت: اگر بتوانیم ارز را در حدود همان ۸۰۰۰ تومان به دست تولیدکننده برسانیم آنها می‌توانند مواد اولیه ارزان‌تری را تهیه کنند و کار خود را رونق دهند. در چنین شرایطی دیگر استقبال نسبت به کالاهای خارجی بسیار کمتر خواهد شد.

رکود هم در کاهش نرخ ارز بی تاثیر نیست

سیدعلی با اشاره به ایجاد شرایط رکود در اقتصاد آن را یکی از عوامل کاهش انجام معاملات در کشور ارزیابی کرد و گفت‌ که بسیاری از فعالان منتظر هستند تا ببینند تکلیف قیمت ارز در نهایت چه خواهد بود تا برآن اساس تصمیم‌گیری کنند.

یورو مسافرتی امروز در بانک‌ها حدود ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومان عرضه می‌شود که نسبت به آخرین روز هفته گذشته حدود ۷۰۰ تومان کاهش قیمت داشته است.

همچنین تا روز ۱۱ آذر نرخ خرید دلار با کاهش نسبت به روز گذشته در شعب ارزی بانک‌ها ۱۱ هزار و ۱۴۸ تومان است. از سوی دیگر، نرخ خرید یورو در شعب ارزی بانک‌ها نیز نسبت به چهارشنبه هفته گذشته کاهش قیمت داشته و بانک‌ها امروز هر یورو را ۱۲ هزار و ۶۲۱ تومان خریداری می‌کنند.

نرخ خرید هر پوند انگلیس نیز در بانک‌ها ۱۴ هزار و ۲۳۵ تومان اعلام شده است. چهارشنبه هفته گذشته نرخ خرید دلار در بانک‌ها ۱۱ هزار و ۷۷۳ تومان و یورو ۱۳ هزار و ۲۹۶ تومان بوده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ق ج

    دلار طبق فاکتورهای موجود اقتصادی در حال حاظر باید زیر 6 هزار تومان در صرافی ها معا مله شود باقی ان حباب است که توسط سو مدیریت و جو روانی ودلال بازی بو جود امده

  • ق ج

    هدف امریکا از تحریم این است که بتواند سالانه ارز را بین 10 درصد تا 15 درصد گران وپول ملی کشور را به همین اندازه بی ارزش کند ،ولی متاسفانه به علت عوامل متعدد داخلی قیمت دلار 400 درصد افزایش پیدا کرد ویک جنایت بزرگ نسبت به ملت صورت گرفت، قیمت واقعی دلار در بازار ازاد 5500 باید باشد

  • بدون نام

    اون دلارایی که از مردم جمع کردن و داران ریز ریز میدن بازار. دولت دلار نداره که بتونه قیمت و پایین بیاره . قراره نفت در برابر غذا باشیم که دیروز با کره همین جورشد .

  • بدون نام

    در کشوری که هشتاد درصد تولید و مصرف ارز بدست دولت است این حرف ها خنده داره. اگر یکسال قبل می گفتند دلار هشت هزار تومن می شه کمتر کسی باور می کرد ولی الان خیلی خوشحالیم که به ده هزار تومن برگشته. اینها فقط سیاست های دولت برای کاهش قدرت خرید مردمه

  • بی نام

    کدوم کاهش تازه داره میره بالا

  • بدون نام

    بالا رفتن آن زیاد به تحریم ربطی نداشت، هدف ، جمع آوری نقدینگی، رفتن مردم به طرف کالای داخلی ومحقق شدن شعار سال(البته فقط مردم کم درآمد)، جبران کسریهای بودجه، آزمایش قرار دادن مردم دربرابر گرانی که ببینند مردم چه واکنشی نشان می‌دهند وبه منظورقطع یارانه درآمد زیر سه میلیون،یعنی خلاصه باجیب مردم به جنگهای خارج (یمن و سوریه) وتحریمها بپردازند...

  • بدون نام

    این حجم از دروغ از کجاست؟؟ دلار حدود ۱۳۰۰۰ تومان هست الان، ارزون شده ؟؟؟ سفته بازها یعنی همون ادمای بانک مرکزی که دلار رو بالا بردن؟؟؟ وقتی بیشتر از ۳ هفته جلوی ثبت سفارشها رو دولت گرفته، چه جوری باید واردات انجام بشه؟؟ محدودیتها باعث شروع دوباره قاچاق شده وکالاهای بی شناسنامه بزودی در ایران زیاد میشه...

  • خامنه ای

    دلار هفتا تک تومنی کردید بیست هزار تومان میگی ارزون شد واقعاً که

  • بدون نام

    کاهش قیمت ارز یک جوک خنده داره. چون هیچ کالایی پایین نیومده که هیچ حتی بالاتر هم رفته.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج