تظاهرات در ایران، همان شورش در فرانسه است!
اعتراضهای گسترده نسبت به افزایش هزینههای زندگی در فرانسه در حالی با برخورد شدید پلیس با معترضان و بازداشت بیش از صد و چهل تن از آنها همراه شد که نه رسانههای فرانسوی و نه در رسانههای بینالمللی گارد سنگینی نسبت به نوع برخورد با معترضان نداشتند و رفتار پلیس در قبال معترضان نیز مورد نقد شدید واقع نشد؛ رویکردی که میتوان با شرایط مشابه در ایران مقایسه کرد.
تابناک: اعتراضهای گسترده نسبت به افزایش هزینههای زندگی در فرانسه در حالی با برخورد شدید پلیس با معترضان و بازداشت بیش از صد و چهل تن از آنها همراه شد که نه رسانههای فرانسوی و نه در رسانههای بینالمللی گارد سنگینی نسبت به نوع برخورد با معترضان نداشتند و رفتار پلیس در قبال معترضان نیز مورد نقد شدید واقع نشد؛ رویکردی که میتوان با شرایط مشابه در ایران مقایسه کرد.
فرانسه در سومین شنبه پیاپی با اعتراضات مردم عصبانی از افزایش هزینههای زندگی در این کشور روبرو بود و این بار پلیس با خشنترین روشهای ممکن با معترضان موسوم به جلیقهزردها برخورد کرد و در دور تازه دستگیریها، بیش از صد و چهل تن از آنها را بازداشت نمود. شدت ضرب و شتم معترضان توسط پلیس به حدی بود که امانوئل مکرون نسبت به خشونت پلیس فرانسه اعتراض کرده است؛ چهرهای که سیاستهای اقتصادیِ او، چنین شرایطی را رقم زده است.
به گفته پلیس، ۶۵ نفر تاکنون در درگیریهای فرانسه زخمی شدهاند که یازده نفرشان، نیروهای امنیتی و پلیس هستند و قاعدتاً این شدت درگیری میبایست واکنش شدیدی در سطح رسانههای فرانسوی و رسانههای بینالمللی داشته باشد و دستکم شماری از کشورهای فعال در پروندههای حقوق بشری، دولت فرانسه را برای فراهم کردنِ زمینه اعتراضات آرام و عدم برخورد خشن با معترضین تحت فشار رسانهای یا حقوقی قرار میدادند اما موقعیت فرانسه به عنوان یکی از کشورهای موثر در مناسبات جهانی متفاوت است.
رسانههای بین المللی و بسیاری از رسانههای فرانسه نیز که ظاهراً بر اصل «بیطرفی» تاکید میکنند، در این ماجرا کاملاً جانب دولت و پلیس فرانسه را گرفتند و به جای «تظاهرات / Protest» یا «ناآرامی / Unrest» از لفظ «شورش / Riot» استفاده میکنند که بار معنایی مشخصی دارد و به هر نوع برخورد خشن با معترضان مشروعیت میبخشند. به عنوان نمونه میتوان به رویترز اشاره کرد که بر لفظ شورش تاکید کرده و ضامن سلاح پلیس را برای هدف قرار دادنِ مشروع معترضین آزاد کرده است.
قاعدتاً در چنین شرایطی که فضای رسانهای در کنترل درآمده و معترضین صرفاً به عنوان گروهی خرابکار معرفی میشوند، رهبران سایر کشورها با چه انگیزهای و متاثر از چه محرک بیرونی باید کام رهبران سیاسی فرانسه را تلخ کنند و نسبت به وضعیت نامتعارفی که در فرانسه حاکم است، اعتراض کنند؟ آنها یا اساساً اعتراضات را نادیده میگیرند و یا به یک اظهارنظر و واکنش لفظی کوچک بسنده میکنند و مسیرهای حقوق بشری که برای کشورهای ضعیف در ساختارهای بین المللیِ مرسوم، طراحی شده را در نظر نمیگیرند.
به تعبیری دیگر، این رسانههای بزرگ هستند که تعیین میکنند با توجه به اینکه رویداد در چه جغرافیایی رخ میدهد و قدرتهای مستقر در دو سوی اقیانوس آتلانتیک چه نسبتی با آن رویداد دارند، چه مناسباتی در قبال آن در فضای رسانهای و به تبع نوعِ فضاسازی رسانهای، در سطح افکارعمومی رخ دهد. آنچه امروز در فرانسه رخ داد به خوبی نشان میدهد دوگانگیها متاثر از منافع قدرتها و رسانهها، تا چه میزان میتواند علنی باشد.
نظر کاربران
مرگ بر آمریکا که تمامی پدر سوختگی ها زیر نظر آمریکاست و این ابر قدرت پوشالی که این همه به ملتها ظلم کند این همه ملتها را تحقیر میکند و
این همه ملت ها رو نادیده میگیره فقط به خاطر اینکه نمیتونه تو ایران دزدی کنه نمی تونه تو ایران به سنت های مردم را به غارت ببر به صورت با ایرانی ها برخورد می کند لذا پس مرگ بر آمریکا مرگ بر آمریکا مرگ بر فرانسه مرگ بر آلمان
پاسخ ها
جدا که اسمت برازنده طرز فکرت است
داداش تمام مدیران همه چیز را غارت کردن تمدن فرهنگ ایران هم له کردن دیگر چیزی برای آمریکا نگذاشتن بگویم.مرگ.بر وطن فروش مرگ بر مال مردم خور
وضعیت زندگی فرانسه باایران یک صدم هم نیست اوناتورفاحن وبیکاری وفقرنجومی بی ابی ندارن ولی ایران چی ...واوناچون بهشون اجازه میدن وسندیکاوتشکیلات دارن ولی ایران چی هیچکدام واجازنمیدین طبق قانون تظاهرات به غیرسلاح قانونی چرانمیزارین به این میگن دموکراسی...
پاسخ ها
بحث بر سر مقایسه فرانسه با ایران نیست.
بلکه بر خورد رسانه ها و خبر گزاریها با اعتراضات ایران و فرانسه است.
مقایسه کردن این دوحرکت کاری ازروی ناآگاهی ویا غرض است درایران برای نپرداختن حقوق وحداقل زندگی بخورونمیره ولی درکشورهایی مثل فرانسه برای چند سنت افزایش قیمت بنزین ویا مالیات و....است . وحتی اگرهم مثل هم باشند نمیتوان بااین مقایسه ها بی کفایتی مسئولین ایران رو پنهان کرد.درضمن آنها خبرنگاران داخلی وخارجی رو به اتهام تشویش اذهان بازداشت وببرای سالها زندانی نمیکنند
تابناک ! قیاس مع الفارق می کنی ؟ اولا کارگران ایرانی جایی را تخریب نکردند و آتش نزدند ....
ایران رو نباید بافرانسه مقایسه کرد کشور بسته ای مانند ایران و کشور آزادی مانند فرانسه
مسولان باید به وضع معیشتی مردم توجه کنند ، فرانسه را ببینید چه شده
فک نمیکنم هیچ جای دنیا به اندازه دولت ما با نردم به خشونت برخورد کرده باشه ،اونجا دیگه با ماشین از روی مردم رد نشدن ،خدایی کجای دنیا اندازه ی ما واسه اعتراض کشته داده
جالبه من تا حللا نشنیدم بگن اینها وابسته به امریکا و..... هستن میگوین مردم فرانسه بخاطر چند سنت گرانی اقدام به تظاهرات کردن.
خوب بخاطر همین هم هست که ۳۰ ساله در انجا قیمتها چندان تعقیری نکرده چون مردم اینگونه اقدام میکنن.
این اقدامات باعث میشود دیگر ریس جمهورشان اگر خواست چند سنت کالایی را گران کند از ترس اینکارو نکنه. برای همین است که سالهاست در انجا تورمی نداشته باشه.
در ضمن ایران فلاکت زده را با فرانسه مقایسه نکنید وقتی برای خرید هر چیزی به بازار می رویم از شنیدن قیمت ها برق از سر آدم می پره.