دستگاهی که هوا را به آب آشامیدنی تبدیل میکند
محققان دستگاهی جدید برای تبدیل بخار هوا به آب آشامیدنی ساخته اند. در این دستگاه از نوعی هیدروژل شور استفاده می شود.
خبرگزاری مهر: ممکن است در مناطق خشک زمین آب زیادی وجود نداشته باشد اما هنوز هم می توان مقداری از بخار آب هوا را به آب تبدیل کرد. برای این کار به طور معمول از روشی به نام fog net استفاده می شود اما به تازگی محققان یک جایگزین فناورانه برای این روش ابداع کرده اند. آنها دستگاهی ساخته اند که از هیدروژل شور استفاده می کند.
گروهی از محققان دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله در عربستان سعودی این دستگاه را ساخته اند. ژل به کار رفته در این دستگاه حاوی نمک کلرید کلسیم ارزان، ماندگار و غیر سمی است. هرچند این نمک مقدار زیادی از بخار آب هوا را جذب می کند اما یک نمک آب شونده است. به عبارت دیگر این ماده در آبی حل می شود که آن را جذب می کند.
این بدان معناست که هنگامیکه ژل مذکور به تنهایی برای جذب بخار آب استفاده شد، کلرید کلسیم آب شوری تولید می کند که غیر قابل آشامیدن است اما در دستگاه جدید این آب شور در هیدروژل پلیمری جامد نگهداری می شود. این ژل همچنین حاوی نانوتوب های کربنی است که در تبدیل نور خورشید به گرما کارآمد هستند.
در نتیجه دستگاه می تواند شب بخار آب را از هوا جذب کند، آن را به شکل مایع در هیدروژل ذخیره کند. در روز، هنگامیکه خورشید به ژل می تابد، گرما سبب می شود آب تازه به شکل بخار از ژل جدا شود. بخار حاصل دوباره در سطح دستگاه به مایع تبدیل می شود که می توان آن را ذخیره و مصرف کرد.
در آزمایش این فناوری، یک نمونه اولیه ساده این دستگاه که حاوی ۳۵ گرم هیدروژل بود به مدت یک شب خارج از خانه با رطوبت نسبی حدود ۶۰ درصد گذاشته شد. صبح روز بعد ۳۷ گرم آب جذب شد که اکثر آنها پس از ۲.۵ ساعت تابش طبیعی نور خورشید توسط دستگاه استخراج شدند.
نظر کاربران
عالی شد . از عربستان هم عقب افتادیم.
اه.عربستان، آفرین