۸۰۱۰۳۰
۳۱ نظر
۵۰۰۶
۳۱ نظر
۵۰۰۶
پ

وزیر بهداشت: دارو مهمتر است یا پراید و سمند؟

وزیر بهداشت با اشاره به این که البته دولت هم نباید از زیر بار شانه خالی کند و باید نقشش را به درستی ایفا کند، گفت‌: در سایر خدمات ساز و کار‌هایی داریم که بر اساس آن صنف می‌تواند نوسانات قیمت را در قیمت تمام شده اعمال کند. حال باید پرسید دارو مهم‌تر است یا پراید و سمند؟

خبرگزاری ایسنا: وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم رفع مشکلات صنعت دارویی کشور، گفت: اکنون که در آستانه تدوین بودجه هستیم، حتما به مشکلات صنعت دارو فکر شود و اگر عرق ملی و مذهبی افرادی که در این حوزه کار می‌کنند نباشد، کارشان را در صنعت دارو ادامه نمی‌دادند؛ چرا که در حال‌ حاضر ۱۲ ماه است که پول‌شان را دریافت نکرده‌اند و این یک مشکل نقدینگی جدی است.

دکتر سیدحسن هاشمی در مراسم افتتاح خط تولید داروهای ضد سرطان در شرکت اکتوور، گفت‌: همه آموزه‌های قرآن زیبا است، اما یکی از آیاتی که من آن را دوست دارم و قبل از انقلاب بسیار قرائت می‌شد، اما این روزها کمتر به آن توجه می‌شود، این است که خداوند سرنوشت هیچ ملتی را تغییر نمی‌دهد مگر این که خودشان بخواهند و بپسندند.

این تغییر، وارداتی و اجباری نیست و اگر ملتی می‌خواهد پیشرفت کند و سرنوشتش را در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، رفاه عمومی و ... تغییر دهد باید خودش آن را بخواهد و اگر بنا است کشور ما رشد کرده و از طریق رونق اقتصادی و ارتقای سطح زندگی مردم این اتفاق رخ دهد، باید خودمان بخواهیم.

وی با بیان این که این پیشرفت از طریق کار و با استفاده از دانش و تدبیر ایجاد می‌شود، گفت‌: ملت‌هایی که در دنیا پیشرفت کرده‌اند، زحمت کشیده‌اند، از علم بیشترین بهره را برده‌اند و از تجربیات جهانیان استفاده کرده‌اند و شبانه روز زحمت کشیده‌اند. در حال‌ حاضر هم کشورهای زیادی را می‌شناسیم که در حوزه اقتصادی سرآمد بوده و مردم‌شان در رفاه هستند، اما مردم‌شان برای این رفاه زحمت کشیده‌اند. ما در ایران بیش از این که زحمت بکشیم، مطالبه می‌کنیم و از روز اول در زندگی شخصی‌مان هم به فرزندان‌مان مطالبه‌گری را به عنوان یک عادت یاد می‌دهیم و این انتها هم ندارد.

هاشمی با تاکید بر این که از این که در جمع تعدادی از هموطنان‌مان هستم که با تلاش و کوشش فرصت‌هایی که در دنیا در اختیار همه ما است را به خوبی استفاده کرده‌اند خوشحال هستم و از آنها سپاسگزارم، ادامه‌ داد: البته امروز شرایط دنیا متفاوت است. ما به عنوان کسانی که نیم قرن زندگی کرده‌ایم، گرچه شاهد پیشرفت‌های وسیعی در دنیا هستیم، اما واقعا متاسف هستیم که در قرن بیست و یکم آن چه که در جهان تعیین کننده است مانند قرون وسطی زور و پول است. این که کشور و ملتی را در همه حوزه‌ها با بهانه دفاع از حقوق ملت‌ها و شهروندان ایرانی تحریم می‌کنند، باعث تاسف است.

وی خاطر نشان کرد: تاسف مضاعف‌تر سکوت بین‌المللی است؛ بالاخره انسان بد در همه جای دنیا وجود دارد، اما بدتر آنهایی هستند که سکوت می‌کنند. این سکوت، سوء رفتار افراد بد را تشدید می‌کند. سخت‌ترین روز زندگی‌ام در طول همه این اتفاقاتی که رخ داده آن لحظه ای بود که دیدم رییس جمهور آمریکا ملت ما را تروریست خطاب کرد. همه این را می‌دانند که چنین چیزی دروغ است، اما سکوت می‌کنند. همچنان که به عربستان نیز اهانت می‌کنند. بالاخره عربستان یک کشور اسلامی است، حال اگر سرمدارانش غیرت ندارند، اما ملت‌های مسلمان غیرت دارند.

هاشمی با اشاره به قتل جمال خاشقچی در کنسولگری عربستان در ترکیه، گفت‌: انسان، انسانی را می‌کشد و یک خبرنگار را قطعه قطعه می‌کنند و همه دنیا هم با خبر می‌شوند، اما بعد با کمال وقاحت می‌گویند که بین پول و انسانیت طبیعی است که پول را انتخاب می‌کنیم و دنیای امروز هم سکوت می‌کند که واکنشی بسیار سرد و غیر منصفانه است. بنابراین وقتی این شرایط را با نیم قرن قبل مقایسه می‌کنیم، علی‌رغم همه پیشرفت‌ها باز هم برای جهان و نهادهای بین‌المللی عمیقا متاسف هستیم که دستاویز پول، قدرت و ثروت شده‌اند و به مسئولیت‌های مدنی و اجتماعی‌شان عمل نمی‌کنند.

وی همچنین خاطر نشان کرد: امروز در این شرایط جهان زندگی می‌کنیم و افتخار می‌کنیم که هم در میان خودمان و هم در دنیا دوستانی داریم که به مردم کمک می‌کنند. مجموعه اکتوور نیز از همین مجموعه‌ها است و همه باید در این حوزه کمک کنند به ویژه‌ رسانه‌ها که باید به منافع ملی توجه داشته باشند. بالاخره یک خانواده‌ تمام زندگی اش را گذاشته و تعداد زیادی شغل ایجاد کرده است. فکر نکنید که ثروت و دارایی همیشه مضموم است. در اسلام چنین چیزی نیست و اینها پیرایه‌هایی است که به دین بسته‌اند.

ثروتی که از مسیر مشروع به دست آید و مالیاتش داده و وجوهش پرداخت شود نه تنها مضموم نیست،‌ بلکه پسندیده است. در ‌عین ‌حال ثروت فقط به پول و فقر و فقط به نداری نیست. آدم‌های ثروتمندی هستند که در واقع فقیراند مانند همین آقای ترامپ؛ فقری که بشریت از آن آسیب می‌بیند فقر مادی نیست. خیلی‌ها ممکن است که ناامید باشند و فکر کنند که دارایی به داشتن پول است، اما همین که سلامت هستید و خیرتان به دیگران می‌رسد بالاترین ثروت است.

هاشمی گفت: گاهی مطبوعات ما به مسیر غلطی حرکت می‌کنند و این موضوع مانع کار افراد پر تلاشی می‌شود که مجموع آنها می‌تواند کشور را به سعادت برساند. بنابراین ما هیچ راهی برای تغییر وضعیت‌مان نداریم مگر این که خودمان بخواهیم و روی پای خودمان بایستیم و دست کسانی را که تلاش می‌کنند، بگیریم.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به این که سوئیس از جمله کشورهایی است که بیزینس فامیلی در آن موفق بوده است، گفت‌: به خانواده‌ نراقی (موسس گروه دارویی اکتوور) تبریک می‌گویم که راهی را که مرحوم مصطفی نراقی شروع کرده است را ادامه می‌دهند. خوشحال هستم که اکتوور در صنعت دارو به دنبال خامه گیری نیست. من از کسانی که در حوزه دارو فعالیت می‌کنند، اما فقط به سمت داروهای بایو تکنولوژی و گران و پر سود می‌روند، خیلی خشنود نیستم.

از رییس سازمان غذا و دارو تقاضا دارم که حتما این موضوع را در ارائه مجوزها مورد توجه قرار دهند و شرکت‌هایی را که به دنبال خامه گیری نیستند و فقط به سود فکر نمی‌کنند و در اقلام شان تنوع دیده می‌شود، به صورت پر رنگ‌تر مورد حمایت قرار دهند.

هاشمی همچنین با اشاره به حضور چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این مراسم، گفت‌: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌خواهم که اکنون که در آستانه تدوین بودجه هستیم، حتما به مشکلات صنعت دارو فکر کنند. اگر عرق ملی و مذهبی افرادی که در این حوزه کار می‌کنند نباشد، کارشان را در صنعت دارو ادامه نمی‌دادند؛ چرا که در حال‌ حاضر ۱۲ ماه است که پول‌شان را دریافت نکرده‌اند و این یک مشکل نقدینگی جدی محسوب می‌شود.

آنها از دولت پول‌شان را نگرفته‌اند و این‌ در حالی است که اگر دو روز پول آب و برق را ندهید، آنها را قطع می‌کنند، اما آیا پزشک و داروخانه خدمات‌شان را قطع کرده‌اند؟ مجلس شورای اسلامی قانون تصویب کرده است، اما این قانون ضمانت اجرایی ندارد و اقتصاد درمان را دچار مشکل کرده است. بر این اساس بنده که باید در حوزه سلامت سیاستگذاری و مدیریت کنم بیش از ۶۰ درصد از وقتم را برای این موارد می‌گذارم.

هاشمی در ‌عین ‌حال به تکانه‌های قیمت ارز اشاره کرد و افزود: تکانه‌های قیمت ارز باعث شده تهیه برخی مواد در صنعت دارو چندین برابر افزایش قیمت داشته باشد. وقتی صنایعی مانند پتروشیمی، چاپ، فولاد و ... ۱۵۰ درصد افزایش قیمت پیدا می‌کنند ما نمی‌توانیم مدیریت کنیم. نرخ تورم نقطه به نقطه در ماه گذشته ۲.۶ درصد افزایش داشته است، اما این میزان در حوزه بهداشت و درمان ۱.۷ درصد بوده است. هر چند که این افتخار است، اما نباید به آن دلخوش کنیم، چرا که ما شرایط را کنترل کرده‌ایم، اما تا جایی اجازه کنترل داریم که صنعت نخوابد و خدمات آسیب نبیند. من از اول هم گفتم که اجازه ورود دارویی را ندهید که خودمان هم از نوع ایرانی‌اش برای خودمان استفاده کنیم. درباره هواپیما، ماشین، دستگاه‌های پزشکی و ... هم همین طور است.

اگر توانستیم تولیدات داخلی آنها را برای خود و فرزندان‌مان استفاده کنیم، می‌توانیم جلوی واردات آنها را بگیریم. بنابراین اجازه نمی‌دهیم به اسم حمایت از تولید داخل با جان مردم بازی شود. در این زمینه باید هزینه تمام شده را در این حوزه درست ببینیم وگرنه دچار کم فروشی می‌شویم. یعنی در ماده اولیه و یا در محصول نهایی تقلب صورت می‌گیرد.

هاشمی با اشاره به این که البته دولت هم نباید از زیر بار شانه خالی کند و باید نقشش را به درستی ایفا کند، گفت‌: در سایر خدمات ساز و کارهایی داریم که بر اساس آن صنف می‌تواند نوسانات قیمت را در قیمت تمام شده اعمال کند. حال باید پرسید دارو مهم‌تر است یا پراید و سمند؟

بنابراین همان کاری را که برای آنها می‌کنید، برای دارو هم انجام دهید. اشکال در حوزه دارو این است که چون خریدار اصلی دولت است، دولت فکر می‌کند هر چه ارزان‌تر خریداری کند بهتر است و بنابراین قیمت را واقعی نمی‌بیند. بنابراین کلاف سردرگمی می‌شود که در همه ادوار تکرار شده است. در این زمینه هم منصفانه نیست که با سکوت‌مان رفتار بد را تایید کنیم.

هاشمی تاکید کرد: باید قیمت تمام شده را با یک پول معقول در نظر بگیریم. حال اگر اعتبار داریم، همه چیز را رایگان کنیم، اما اگر نداریم بر عهده خود مردم بگذاریم تا خودشان پرداخت کنند. مردم در وهله اول بهترین دارو، بهترین خدمت و بهترین پزشک را می‌خواهند و در مرحله دوم قیمتش را نگاه می‌کنند. حال اگر دولت در قیمت کمک کند، عالی است.

وی همچنین گفت‌: بانک‌ها هم کم لطفی می‌کنند. بانک‌ها باید به صنعت دارو تسهیلات دهند تا این صنعت نو شود. ما از نظر نیروی انسانی افراد متخصص و دانشمند کم نداریم. از سوی دیگر سابقه حضور ما در حوزه دارو بیش از همه کشورهای منطقه است، اما گره کار ما اقتصاد است. اقتصاد دارو را درست کنید و بانک‌ها هم به میدان بیایند. البته باید در سیاست خارجی هم نگاه‌های بلندتری داشته باشیم تا این فرصت‌ها ایجاد شود.

هاشمی تاکید کرد : فکر می‌کنم فرصت‌های خوبی در صنعت دارو داریم، اما به عنوان یک فرصت مغفول مانده معطل گذاشته شده است و به دنبال حاشیه‌هایی که چندان موثر نیستند رفته‌ایم.

وزیر بهداشت با تاکید بر گسترش رقابت در حوزه دارو، گفت‌: لازم است رقابت در حوزه دارو گسترده شود، اما به شرط این که رقابت‌ها در سطح بازار باشد. یکی از بدبختی‌های ما این است که به جای رقابت در بازار در بالاها رقابت می‌کنیم و دست و پای یکدیگر را می‌گیریم و رانت ایجاد می‌شود. اتفاقا باید به کسانی که در رده‌های بالا هستند بیشتر سخت گرفت، اما با عدالت. بنابراین صنایع دارویی باید در بازار رقابت کنند و کیفیت جنس و قیمت‌شان را به نحوی ساماندهی کنند که بهترین باشند.

هاشمی همچنین گفت‌: در ‌عین ‌حال افزایش نرخ ارز فرصتی برای امثال اکتوور است تا داروهای‌شان را صادر کنند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • دارو

    خدا بیامرزدت دکتر که همیشه حرف حق میگی.نه خاصه پسند

    پاسخ ها

    • ali Katrina

      ایشون همون کسی هستن که بیشتر از ۱۴۰ قلم داروی به اصطلاح پر مصرف(از جمله‌ داروهای اوتیسم) رو از تحت پوشش تعرفه بیمه خارج کردند که صرفه‌جویی بشه و از محل درآمدش واسه بیماری‌های خاص هزینه کنند ولی گذر زمان پرده‌های تزویر ایشون رو نشون داد و تو برنامه زنده گفتند ما نباید واسه کسایی که بیماری ام‌اس دارند میلیاردها تومان هزینه کنیم. (محض اطلاع فقط)

  • MMOONNOO

    شما بهتر بود جای وزیر شدن هنر پیشه میشدی .
    همه‌این کارها زیر سر خو تان است مردم که گاگول نیستن پس خودتی

    پاسخ ها

    • علی

      دمت گرم ......خودشه

    • بیطرف

      مردم ما هم فقط بلدن انتقاد کنن
      شما کارت درست..

  • بدون نام

    کاش اینو به روحانی میگفتی نه مردم.
    مردم در شرایط فعلی مسلوب الاختیارند.
    گیر دلالانی شدند که دستشان با دولتیها در یک کاسه است.

  • حمید معصومی نژاد

    واقعا انسان شریفی هستی حیف شما آقای دکتر باید برا حسن کار کنی و جواب بدی

    پاسخ ها

    • تتتتت

      اگر در سیستم درمان کار میکردی حتمن نظر دیگه ای داشتی!!!!

  • مهمان

    برای شما که پورش سوار میشی و لندکروز و غیره ، صد البته دارو مهمتر است !!!!

  • بدون نام

    شما اگر استعفا بدهید بهتر است و به مالش درمانی بپردازید خوب میشود

  • بدون نام

    به پیر به پیغمبر دارو مهمتره
    لعنت به مافیای خودرو

  • بدون نام

    وزیر راست میگه جیب وزراوپزشکان از همه چیز مهمتره حتی از نون شب

  • آ زاد

    پراید ،برای اینکه زودتر می کشت!!!

  • بدون نام

    توهم مثل ریست روحانی عوام فریبی ومردم چی فرض کردی الکی زست هم وطن دوستی میگیردرموردقران حرف میزنی چراددروبیماران خاص قطع کردی ومیگی ددروبی کیفیت کره ای مصرف بش باپول ددرواصلی که خاصیت زیادی داشت برندمگه لباس که برندباش میدونی چقدرهم وطنان به خاطربی کفایتی شمانتونستن دارورایگان پولی کردین بمیرن بیماران متابلویک گوشه که داروی اصلیش وندادین بااین بهانه پس ملت وفریب وده ازروحانی وزیرخوب گذاشتن بعیدونشدنی ۱۲۰۰ملیاردسرمایه روباچشم پزشکی اوردی

  • بدون نام

    خوب اگر پراید نباشه . تصادف نیست . بعد درمان لازم نیست .

  • علی اکبر

    سلام، دکتر هاشمی عزیز ، شما واقعاً انسان خوب و کاربلدی هستی امیدوارم اجازه بدن کارت رو انجام بدی و حداقل تو این یک مورد ما شاهد پیشرفت باشیم و شانس آوردی که حوزه شما تخصصیه و سود جوها زیاد تو این حوزه ورود نکردن فعلاً...

  • جلیل

    آره جون خودت.اگه کسی توی سیستم بهداشتی کشور باشه ،میدونه که چقدر پول رو سرقضیه به اصطلاح پرونده الکترونیک سلامت،نابودکردی.

  • ارسلان

    کاش یه مقدار دستمزد های نجومی پزشکان را در حد درآمد مردم تعیین می‌کردید که بخش اعظم بودجه وزارت بهداشت صرف دستمزد و کارانه نشود و عدالت اجتماعی هم برقرار میشد و این همه هجوم دانش آموزان برای رشته تجربی و قبولی در رشته پزشکی باعث بی اعتبار شدن سایر رشته ها و بی انگیزگی دانشجویان سایر رشته های دانشگاهی نمیشد

  • بدون نام

    دکتر جون معلومه جوابتون البته از نگاه مردمی نه از سکان داران مافیا اون پرایده

  • بدون نام

    پراید و سمند

  • بدون نام

    همه حرفاش تو اوت هستند .

  • بدون نام

    همه حرفاش تو اوت هستند .

  • علی

    خوشحال وامیدوار میشیم ک هنوز هم انسانیت هست دکتر هاشمی وامثال دکتر هستند،سایه تان برروی سرمان مستدام باد

  • علی

    اگه پراید و سمند تولید نشه خود بخود حداقل ۲۰ در مصرف دارو پایین می یاد چون تعداد حوادث مربوط به انها کم می شه

  • بدون نام

    خداییش دم تو گرم.. حرف نمیزنی ـ. وقتی هم میزنی حساب میگی.. حالا کار نداریم دستت تو کاسه اونا هست یا نه.. بفکر مریضا هستی خدائیش

  • مهدی

    قبلا که وزیر محترم نعل اسب ولی الان من خودم هم مردد هستم

  • .

    برای دولت فقط درآمد بالا مهمه حالا میخواد دارو باشه یا دلار
    کود انسانی باشه یا سنگ پا

  • بدون نام

    هرکدوم سود امثال شما توش باشه حقوقای نجومی واختلاس رو جوابگو باشه

  • بدون نام

    وزیربهداشتی که بدنبال سیاسی کاری باشه بایدبره گاوچرونی

  • بدون نام

    تو اگر بفکر دارو بودی اینقدر گرانش نمی کردی

  • ه ع

    شما اول جواب ارز دولتی که بت دادن ۲۰۰۰ تا آمبولانس بخری ۲۰۰ تا خریدی بقیش رو واردات کالای بی ربط انجام دادی ریختی تو بازار رو بده مگه نگفتی بیماری های خاص رو رها کنیم پرهزینس؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج