کافئین در دوره بارداری، وزن نوزاد را کاهش میدهد
بررسی جدید پژوهشگران ایرلندی نشان میدهد مصرف بیش از اندازه کافئین در دوره بارداری میتواند باعث کاهش وزن نوزاد و کوچک شدن او شود.
خبرگزاری ایسنا: بررسی جدید پژوهشگران ایرلندی نشان میدهد مصرف بیش از اندازه کافئین در دوره بارداری میتواند باعث کاهش وزن نوزاد و کوچک شدن او شود.
پژوهش جدیدی که در "کالج دانشگاهی دوبلین"(UCD) انجام شده، نشان میدهد زنانی که در دوره بارداری، قهوه یا چای مصرف میکنند، بیشتر امکان به دنیا آوردن نوزادان کموزن و کوچک را دارند.
براساس این پژوهش، حتی زنانی که میزان مصرف کافئین آنها در حد معمول و حدود دو فنجان قهوه یا سه فنجان چای است، بیشتر در معرض به دنیا آوردن نوزادان کموزن یا نابالغ هستند.
پژوهشگران معتقدند که کافئین، رسیدن جریان خون به جفت را محدود میکند و بر رشد نوزاد اثر میگذارد.
دکتر "لینگ وی چن" (Ling-Wei Chen) و گروهش، ۹۴۱ مادر باردار ایرلندی را بررسی کردند و دریافتند کافئین، جریان خونرسانی به جنین را محدود میکند و بر رشد آن تاثیر میگذارد. در این بررسی، ۴۸ درصد کافئین از چای و ۳۸ درصد از قهوه منشا گرفته بود. این پژوهش نشان میدهد هر ۱۰۰ میلیگرم کافئین که حدود نصف فنجان است، باعث میشود وزن نوزادان، ۷۲ گرم کمتر از حد پیشبینی شده باشد.
براساس این پژوهش، مصرف بیش از حد کافئین، حتی میتواند باعث کاهش اندازه نوزاد و دور سر وی شود. حتی در زنانی که میزان مصرف کافئین آنها کمتر از ۲۰۰ میلی گرم بود، اثرات قابل توجهی مشاهده شد. این میزان کافئین، به تایید "سرویس سلامت همگانی" (NHS) رسیده است.
چن در مورد این پژوهش گفت: کافئین بالا میتواند بر جریان خون رسانی به جفت و نهایتا رشد آن تاثیر بگذارد. همچنین، کافئین میتواند به راحتی از جفت عبور کند و از آنجا که روند هضم کافئین در دوره بارداری کندتر است، به رسوب آن در بافتهای جنین منجر میشود.
این پژوهش، در مجله "The American Journal of Clinical Nutrition" به چاپ رسید.
ارسال نظر