استاندار مشهد: علمالهدی در کنسرت دخالت نمیکند
استاندار خراسان رضوی گفت: آقای علمالهدی و آقای رئیسی واقعا در حوزه کنسرت دخالتی نداشته و ندارند و ما روابط خوبی با آنها داریم،
خبرگزاری ایسنا: استاندار خراسان رضوی در آخرین گفتوگوی صمیمیاش با خبرنگاران درباره مسائل مختلف استان در ۵ سالی که کلید ساختمان خیابان بهار در دستش بود سخن گفت.
علیرضا رشیدیان در این نشست در خصوص میزان موفقیتش در مدیریت رفتارهای گروههای فشار و تندرو در مشهد، اظهار کرد: ما سابقه طولانی در کار امنیتی داریم. یکی از مطالبی که ما در کار امنیتی آموختیم، این بود که زمانی که کاری به کف خیابان کشیده میشود، شاید آن مسئله اثر خود را گذاشته و همه هنر ما باید این باشد که آن مطلب به کف خیابان کشیده نشود.
وی با بیان اینکه مدیریت بحران مراحل متعددی دارد، عنوان کرد: مراحل مدیریت بحران شامل شکلگیری هسته اولیه، چگونگی تاثیرگذاری بر ذهن افرادی که آن ایده و فکر را دارند و بعد از چگونگی شکلگیری، مقدمات اقدام برای جلوگیری از آن و بعد نیز اگر اقدام شکل گرفت، چگونگی کاهش هزینههای آن اقدام است.
تلاش ما در استان خراسان رضوی در طی این سالها این بوده که تا حد امکان اجازه ندهیم که مشکلات امنیتی خود را در صحنه کف خیابان نشان دهند.
استاندار خراسان رضوی افزود: منشا واقعهای که در دی ماه سال گذشته رخ داد، خراسان بود که در بسیاری از استانهای ما منجر به کشته شدن تعداد زیادی از ۵، ۱۰ یا ۲ نفر شد، اما ما حتی یک مورد در استان نداشتیم که خون از دماغ کسی آمده باشد.
حتی فردی که در میدان شهدا بلند کرده بودند و میگفتند که او را زدهاند، بعدا معلوم شد که وقتی رد میشده، از سنگهایی که پرت میکردند به او اصابت کرده که این کار خود معنرضان بوده چراکه ماموری سنگ پرت نمیکرد، اما تدبیری شد که خون از دماغ کسی نیاید و نیامد و ما در آن درگیریها حداقل خسارات مادی و جانی را داشتیم که این موفقیتی برای دولت و سیستم اجرایی بود.
کشف دو بمب در شب انتخابات 96
رشیدیان گفت: در مشهد کانونهای قدرت متعدد در مقابل دولت وجود دارد. ما حتی در زمان برگزاری انتخابات در یک روز دو تجمع برای دو کاندیدای اصلی با فاصله شاید دیوار به دیوار هم داشتیم که حتی در پیشرفتهترین کشورهای دنیا نیز به تنش کشیده میشود.
ما متوجه شدیم که هر کاری غیر از مدیریت صحنه بخواهیم انجام دهیم، انتخابات را به سمت تلخ شدن میبرد. ما همان شب در خیابان شیرازی دو بمب کشف کردیم که این بمبها اگر منفجر میشد، حتی با زخمی شدن یک نفر هم، فاجعه ایجاد میکرد، انفجار این بمبها میتوانست بر انتخابات و امنیت آن تاثیر سوء بگذارد که ما این امر از کرامات امام رضا(ع) و هشیاری نیروهای امنیتی میدانیم.
دولت قبل اختلاف سلیقه را به کینه و بغض تبدیل کرد
رشیدیان با اشاره به صحبت مقام معظم رهبری بعد از سالهای ۸۸، عنوان کرد: ایشان فرمودند که دشمنشناسی مطلب مهمی بوده و دشمن ما آمریکا و اسرائیل است اما بسیاری تلاش کردند تا این دشمنی را در داخل بین خودمان ایجاد کنند. سلیقهها به دشمنی تبدیل شد.
شاید بزرگترین انتقادی که من به دولت قبل داشتم، این بود که دولت قبل اختلاف سلیقه بین برادران را در یک خانواده تبدیل به کینه و بغض کرد.
وی افزود: یکی از بزرگان ما بیان میکردند که در سفر به یکی از کشورهای همسایه، رئیس دولت آنجا میگفتند که "من از شما تعجب میکنم، مسئولان عالی جمهوری اسلامی زمانی که با هم هستند، رفیق و نزدیک بوده اما زمانی که دور میشوند، مواضع خود را میگویند."
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: اخلاق ما در تعامل با یکدیگر به شدت به هم ریخت و به جای اینکه ما یکدیگر را به جای رقیب بپذیریم و بتوانیم با هم کار کنیم و همافزایی داشته باشیم، به دشمن تبدیل شدیم.
یعنی گفتیم یا با من یا بر من هستی.ما میتوانیم با نحلههای فکری و سیاسی در کنار هم کار و خدمت کنیم و رقابت ما برای خدمت بیشتر و ارائه راهکارهای اجراییتر در بهره گیری از فرصتها و مزیتهای ملت و کشور برای رشد و توسعه باشد.
رشیدیان در خصوص در خصوص اعتلای فرهنگی استان، تصریح کرد: استان خراسان رضوی تاریخ فرهنگی و ادبی دارد که دیوارههای گسترش تاثیرگذاری این آثار فرهنگی تا شبه جزیره هند و دیوار چین و کشورهای آسیای میانه رفته است و این یک شعار نیست.
خراسان این ظرفیت را داشته که بتواند در حوزه فرهنگی و ادبی این تعامل و ارتباط را برقرار کند.
ارتباط ما با آقای علمالهدی و رئیسی خوب و نزدیک بوده است
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه تاکنون نماینده ولیفقیه در استان حتی یک بار راجع به یک انتصاب دخالت نکردند، تصریح کرد: بر خلاف تصور برخی به دلیل خطبههای نمازجمعه، ایشان در مسائل اجرایی هیچگونه دخالتی نکرده و نمیکنند.
حتی در موضوع کنسرت نیز ما در شورای فرهنگ عمومی به این رسیدیم که مجموعهای را ایجاد کنیم که به یک دستورالعمل برسند.
اینکه مشهد یک حرمتهایی دارد، درست است اما اینکه ما بگوییم، قوانین در کشور استثنابردار است، درست نیست. حتی از دفتر مقام معظم رهبری نیز سوال کردیم که ایشان فرمودند قوانین جامع و برای همه کشور است.
رشیدیان بیان کرد: اینکه برخی از علما فتاوایی دارند، از نظر ما برای مقلدین آنها قابل احترام است اما ما بنا نداریم کشور را براساس نظرات فقهی متفاوت علما اداره کنیم.
نظر علما در جای خود محترم است اما کشور تنها بر اساس نظارت فقهی مقام معظم رهبری اداره و هدایت میشود. برای همین ما به جمعبندی رسیدیم که کارگروهی تشکیل شود و این کارگروه چارچوب موسیقی صحنهای را مشخص کند.
وی اضافه کرد: این مطلب تاثیر گذاشت و یک سال است که ما دیگر شاهد آن برخوردها نیستیم و کنسرتهای خوبی نیز در مشهد و شهرهای اطراف داشتیم. برخوردهای تندی که انجام میگرفت، مدیریت و کنترل شده که این جای خوشحالی دارد.
استاندار خراسان رضوی گفت: آقای علمالهدی و آقای رئیسی واقعا در این حوزهها دخالتی نداشته و ندارند و ما روابط خوبی با آنها داریم،
البته بدین معنا نیست که آنها تاییدکننده یا مخالف دولت هستند اما ارتباط ما در استان روابط خوب و نزدیکی بوده و سعی کردیم تا از ظرفیتهای آن دو جایگاه به نفع مردم استان استفاده کنیم و تعامل خوبی هم داشتند. ما با آقای رئیسی و آقای علمالهدی مشکلی نداریم.
رشیدیان در پاسخ به این سوال که در زمان مدیریت شما فعالیت گروههای خودسر و تندرو، مشکلات موسسات مالی و اعتباری و موضوع کنسرت در سه حوزه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نام مشهد را در میان کشور بد جلوه داد، مدیریت کدام یک از این مسائل برای شما سختتر بود، گفت:
از آن سه شاید گروههای خودسر و تندرو از همه سختتر بود، زیرا متاسفانه برخی از این گروهها هنوز در فرهنگ تعاملی دوران دولت قبل هستند، یعنی نگاهشان به سلیقه مقابل یک سلیقه مخالف یا متفاوت با نظر خودشان نیست بلکه سلیقه طرف مقابل را در حد دشمن میبینند که این بد است. این امر اجازه تعامل و تحمل را نمیدهد.
وی افزود: ما در کنار امامی زندگی میکنیم که نه تنها با فرقههای مختلف اسلامی و غیراسلامی، حتی با افراد بیدین، صحبت و تعامل میکردند، حجت میآوردند و از سلاح تکفیر و عناد استفاده نمیکردند. این گروههای تندرو باید مقداری ظرفیت تحمل خود را برای شنیدن و تعامل افزایش دهند.
یکی از مکانهایی که بسیاری از اصلاحطلبان، اصولگرایان و اعتدالیون میتوانند با هم صحبت کنند، شورای نگهبان است.
به نظر من اگر این گروههای تندرو به جای اینکه با رگ گردن و پشت سرشان با هم حرف بزنند، ظرفیت سعهصدر خود را نسبت به هم بالا ببرند، حرفهای یکدیگر را بشنوند و سلیقه دیگران برایشان محترم باشد، دنیا دنیای بهتری خواهد شد.
نظر کاربران
واقعا!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟