لنزی که آسیبهای چشمی را درمان میکند
یک محقق استرالیایی یک لنز سلولی تماسی تولید کرده است که میتواند برای درمان زخمهای قرنیه مورد استفاده قرار گیرد.
خبرگزاری ایسنا: اگر قرنیه چشم فردی آسیب ببیند، پزشکان از "باند" برای پوشاندن سطح چشم استفاده میکنند.
این بانداژ از غشای آمنیوتیکی جفت انسان ساخته میشود.
با اینکه استفاده از این باند به ترمیم چشم کمک میکند، یک محقق استرالیایی در حال توسعه روشی جایگزین برای ترمیم قرنیه است.
این محقق در حال ساخت یک لنز تماسی است میتواند زخم را درمان کند.
"لنز تماسی" یا "عدسک" یک عدسی نازک پلاستیکی است که روی قرنیه چشم قرار میگیرد و میتواند هم جنبه پزشکی داشته باشد و هم زیبایی.
قرنیه چشم تنها عضوی در بدن است که اکسیژن را مستقیماً از هوا دریافت میکند لذا لنز باید قابلیت عبور اکسیژن را از خود داشته باشد که چشم دچار کمبود اکسیژن و نهایتا آسیب قرنیه نگردد.
غشاهای آمنیوتیکی معمولا اثرات ضدالتهابی و ضدعفونی دارند. علاوه بر آن، عوامل رشدی در این غشا وجود دارد که باعث بهبود زخم میشوند.
"دامین هارکین"(Damien Harkin) استاد دانشگاه "کوئینزلند"(Queensland) استرالیا و محقق این پروژه اظهار کرد، این اثرات ضدالتهابی و ضدعفونی در هر نمونه متفاوت است.
به صورت دقیقتر میتوان گفت لنز ساخت این محقق یک "لنز اسکلرال"(scleral lens) است که روی قرنیه چشم را میگیرد.
"لنز اسکلرال" یک نوع لنز تماسی بزرگ است که برای درمان بسیاری از بیماریهای چشمی استفاده میشود.
"دامین هارکین" این لنز را با سلولهایی پوشانده است که قادر به بهبود زخمها هستند و نسبت به غشاهای آمنیوتیک عملکرد بهتری دارند.
دامین هارکین معتقد است این روش درمانی میتواند برای درمان بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن چشمی مانند "زخم قرنیه" و نقوص مداوم سطح چشم که به درمانهای معمولی پاسخ نمیدهند، استفاده شود.
"زخم قرنیه" یک وضعیت التهابی است که در موارد عفونی لایه اپیتلیوم قرنیه و در پارهای موارد استروما را درگیر میکند. زخم قرنیه یک بیماری شایع در انسان است و به ویژه در مناطق استوایی و در بین کشاورزان شیوع بیشتری دارد.
این روش درمانی جدید همچنین میتواند برای درمان اولیه آسیبهای حاد چشمی که در محل کار و یا منزل اتفاق میافتند، استفاده شود.
امید است که پس از انجام آزمایشات بالینی، این لنز در چندین سال آینده در دسترس بیماران قرار گیرد.
ارسال نظر