مشق شب برای همه دانش آموزان حذف میشود
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: این مطلب را که گفته می شود حذف مشق شب فقط برای دانش آموزان مرفهی است که در کلاس های با تراکم پایین تحصیل می کنند، قبول ندارم.
خبرگزاری ایرنا: معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: این مطلب را که گفته می شود حذف مشق شب فقط برای دانش آموزان مرفهی است که در کلاس های با تراکم پایین تحصیل می کنند، قبول ندارم.
بر اساس تصمیم وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی جدید مشق شب برای دانش آموزان پایه های اول تا سوم ابتدایی حذف و تکالیف مهارت محور جایگزین شده است.
در مرحله اول، این برنامه در کلاس هایی که تراکم ۱۶ تا ۲۵ دانش آموز دارند اجرا می شود و بچه ها قرار است تکالیف خود را در مدرسه زیر نظر معلمان انجام دهند و ساعت های خارج از مدرسه را صرف مهارت آموزی کنند.
این تصمیم وزارت آموزش و پرورش با واکنش های متفاوتی همراه شده است.
برخی کارشناسان معتقدند حذف مشق شب برای کلاس های با جمعیت دانش آموزی پایین بیشتر شامل مدارس غیردولتی و دانش آموزانی می شود که از امکانات به نسبت مرفه برخوردارند و این مساله با عدالت آموزشی مغایرت دارد.
در همین پیوند، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش امروز به خبرنگار حوزه آموزش ایرنا گفت: تراکم جمعیت دانش آموزی در شهرهای بزرگ زیاد است و در بسیاری از شهرهای کوچک مشکل تراکم چه در مدارس دولتی و چه غیردولتی نداریم و معلمان می توانند زمان و ساعت آموزشی را به گونه ای تنظیم کنند که دانش آموزان داخل کلاس تکالیف خود را انجام داده و بازخورد آن را از معلم دریافت کنند.
«رضوان حکیم زاده» یادآوری کرد انجام تکالیف در کلاس های با تراکم کمتر از ۱۵ نفر در صورت تک پایه بودن نیز مجاز است.
وی افزود: بر اساس تصمیم وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی جاری برنامه تکالیف مهارت محور مختص دانش آموزان پایه های اول تا سوم ابتدایی است و ۲ ساعت آموزشی با عنوان 'برنامه ویژه مدارس' برای مهارت آموزی نیز شامل پایه های چهارم تا ششم و دوره اول متوسطه می شود.
«هدف این است که به جای تمرین، تکرار بیهوده و رونویسی های بی فایده که دانش آموزان انجام می دادند و معلمان هم فقط یک خط روی آن می کشیدند و بازخورد زیادی نمی گرفتند، بچه ها به سمت تکالیف مهارتی گرایش پیدا کنند».
حکیم زاده تصریح کرد: نظام ارزشیابی کیفی - توصیفی اقتضا می کند دانش آموزان تکالیف درسی را در کلاس انجام داده و بازخوردها را از معلم بگیرند و به بردن تکالیف به منزل نیازی نداشته باشند اما در عین حال اگر قرار باشد تراکم کلاس اجازه چنین کاری را ندهد این امر باید محدود شود.
وی تاکید کرد به هیچ وجه نباید از کتاب های کمک آموزشی، کمک درسی، حل المسائل، پیک های آدینه و عناوین مشابه استفاده شود.
به گفته وی، در تکالیف مهارت محور سعی می شود بخش های مغفول مانده نظام ارزشیابی کیفی - توصیفی به اجرا درآید؛ زیرا در این ارزشیابی باید دانش آموز طی فرایند یادگیری، تکالیف درسی را در کلاس درس انجام دهد و بازخوردهای مناسب را از معلم دریافت کند؛ به این معنا که معلم مسوول کنترل بر نظارت و یادگیری دانش آموز باشد نه خانواده ها.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش یادآوری کرد: اکنون چند سالی است که نقش خانواده ها و متولیان آموزش جابجا شده و همه این امور برعهده خانواده ها گذاشته شده است. این تصور اشتباه است که معلم فقط آموزش دهد و نظارت و یادگیری بر دوش خانواده ها باشد؛ حال آنکه کار آموزش را از طریق یک لوح فشرده (سی.دی) نیز می توان انجام داد.
حکیم زاده اضافه کرد: نظام ارزشیابی کیفی - توصیفی تلاش دارد مهارت های مورد نیازی را که بچه ها باید در دوران کودکی برای شکلگیری شخصیتشان تمرین کنند تا تبدیل به رفتار دائمی شود، به آنان آموزش دهد؛ هر که در آغاز این کار چالش هایی وجود دارد اما امید است با اقدام های نظارتی دستگاه تعلیم و تربیت و همکاری خانواده ها شرایطی فراهم شود که بحث تکالیف مهارت محور به همه مدارس تعمیم یابد.
نظر کاربران
دارید همه چیز رو از بین می برید..
دین
قانون
انصاف
مروت
حالا هم تکلیف!!! مشکوکم!!!
پاسخ ها
چرا نسنجیده حرف میزنی؟چه ربطی به دین و چیز دیگه داره؟!
اتفاقا این مسخره بازی باید هرچه زودتر حذف شه. اما بعیده از بعضی این معلمهای سرتق
تراخدا اگه راست میگید پس چرا بچه من 10صفحه مشق برای این دو روز تعطیلی داشته،اونم کلاس اولی،مدرسه دولتی ،خرم اباد،یکی فکری بحال این بچها بکنه؟
پاسخ ها
بروآموزش وپرورش شهرتون وازمعلم شاکی شو...ب
مشکل دانش آموزان با نگفتن مشق شب حل نمیشود اگه سابقه ی تدریس داشتین میدانستید که با اینکارتان نسلی بیسواد تحویل مملکت خواهید داد مخصوصا دوره ی اول ابتدایی اگه واقعا به فکر دانش آموز هستید امکانات به مدرسه ها بدین
کلا این اموزش و پرورش ورشکسته رو تعطیلش کنید.
مهارت آموزی ولگردی تو کوچه و خیابوناست تو همین محله ما سابق با شروع مدارس خبری از بچه ها نبود جز پنج شنبه یا جمعه اما الان هر روز ول هستن تا غروب انگار تعطیلات تابستونه کدوم مهارت آموزی مسوولین و معلمین خودشونو گذاشتن سر کار اینم تقلیدی کورکورانه از خارج هست مثل همه کارای دیگشون و در آخر که شکست خورد بیچاره نسلی که اینطوری بر باد رفت ...
هرکه از راه می سه یک طزی میده خوب اگر بچه ها تمرین نکنن چه طوری یادبگیرن
ما هم که انگار خار داشتیم اون زمان...
اینم مثل بقیه حرفاتون دروغ است بابا بلدنیستید اونوقت رفتید مهمترین جاها راگرفتید
گاهی شعبان یکبارهم رمضان برای اولین بارقراره درتاریخ آموزش وپرورش این کشورمشق شب حذف گرددخوب بجاش مشق شب برای معلمهاودبیرهاومدیرهاوناظمهاومعاونین مدارس تدوین شودکه حداقل حقوقی که دارندمیگیرندحلال بشه /اداری میرندسرکاراداری برمیگردند،پنجشنبه وجمعه هاوسایرتعطیلات رسمی وغیررسمی وغیرمترقبه مثل باریدن برف ویخبندان هم که تعطیلندباحقوق ومزایای این ایام تعطیلی به اضافه سه ماه تابستان که بازبیکاروتعطیلندوحقوق ومزایاشومیگیرندوالحمدلله خانه معلمهاهم براشون برای ایام تعطیلی به صورت رایگان مهیاست به اضافه رستورانهای نیم بهاوارزان بهای خانه معلمهاجهت خوردوخوراک ومیهمانیهاشون ولی بازهم مینالند
اموزش و پرورش مثل یه مافیا داره کار میکنه بچه های ما معمولا از کلاس های مختلف اموزشی استفاده می کنن نا جبران بشه چیزی یاد نمی گیرن تو مدرسه دولتی هرج ومرجه تو ماه اول معلم پایه چهارم 4 فصل علوم رو داده ریاصی هم خبری از نمونه سوال نیست. خ دمون کار می کنیم
چه نظرات غیر کارشناسی میدن مردم! آخه لازمه یاد گرفتن مشق شب نیست که...
سالهاست که بچه های دانش آموز مثل موشهای آزمایشگاهی شدند هر سال تغییر کتابهای درسی و روشهای تدریس و روزها و ساعات تشکیل کلاسها و... بعد میخان دانش آموز مخش هنگ نکنه