حاشیههای برخی تصمیمات جدید شبکه ۳
این روزها تصمیمات شبکه سه سیما از روی آنتن نرفتن برنامه نود گرفته تا جابهجایی ساعت اخبارشبانگاهی جنجالآفرین شده است اما واقعا در پشت صحنه شبکه سوم چه میگذرد؟
روزنامه آرمان: این روزها تصمیمات شبکه سه سیما از روی آنتن نرفتن برنامه نود گرفته تا جابهجایی ساعت اخبارشبانگاهی جنجالآفرین شده است اما واقعا در پشت صحنه شبکه سوم چه میگذرد؟ یکی از پر سر و صداترین تصمیمات مسئولان شبکه سوم سیما گرفتن آنتن برنامه نود بود.
این موضوع در فضای رسانهای و فضای مجازی نیز مورد توجه قرار گرفت که در نهایت برنامه «حالا خورشید » با اجرای رضا رشیدپور، علی فروغی مدیر شبکه سوم سیما را به این برنامه دعوت کرد تا درباره تصمیمات اخیر او برسد. این برنامه همچنین عادل فردوسیپور را روی آنتن آورد و در یک تماس تلفنی دلیل پخشنشدن برنامه نود را جویا شد.
سعی میکنیم «نود» روی آنتن برود
علی فروغی در این برنامه درباره سوابقش در حوزه مدیریت شبکه گفت: من از اواخر دهه هشتاد در تلویزیون فعالیتم را شروع کردهام اما این مهم نیست که بگویم چه سوابقی دارم. بهنظر من بهترین ملاک ارزش، عملکرد مدیر است. باید مردم ببینند و بگویند که حال و هوای شبکه سوم سیما چقدر تغییر کرده است. ایرنا نوشت؛ وی همچنین در این گفتوگو تمام قد از اجرای محمد رضا گلزار در برنامه «برنده باش» دفاع کرد و افزود: این برنامه توانسته مخاطبان زیادی را جذب کند و نظرها در مورد آن بسیار مثبت است. باید قبول کرد که استفاده از مجریِ چهره به دیده شدن برنامه کمک میکند.
فروغی درباره پخش نشدن برنامه نود در دو هفته اخیر، گفت: لیگ برتر تعطیل بود، بازی جذاب فوتبال داشتیم و در جلسه کنداکتور، شورا این تصمیم را اتخذ کرد. شبکه ورزش هم، پخش بازی همزمان داشت. بازی ایران و بولیوی هم مخاطب چندانی نداشت. با این حال به فردوسیپور گفتیم ساعت 12 میتواند نود را روی آنتن ببرد. او درباره اینکه چه کسی به فردوسیپور گفته که میتواند برنامه را ساعت 12 روی آنتن ببرد، گفت: خود من بهشخصه با این مجری تماس نگرفتم و در کل این مدیر گروه است که باید با تهیهکننده صحبت کند.
به هر حال ما در یک شبکه شبیه به یک خانواده هستیم و بحثهای داخل خانواده نباید به بیرون درز کند. فروغی خاطرنشان کرد که در همه دنیا مصاحبهها باید با هماهنگی شبکه انجام بپذیرد و تهیهکننده نمیتواند خودش بدون هماهنگی با شبکه مصاحبه کند. وی با بیان اینکه فردوسیپور کارمند رسمی صداوسیماست، گفت: در قراردادهای سازمان صداوسیما هم نوشته شده است که مصاحبه باید با هماهنگی شبکه صورت بگیرد.
رسانه باید کار حرفهای خود را انجام دهد و نباید تصمیم غیرحرفهای بگیریم. مدیر شبکه سه سیما با تاکید بر اینکه از هفته بعد، نود ادامه پیدا میکند، افزود: عادل فردوسیپور بسیار حرفهای است اما باید کار روی اصول جلو برود. این هفته نود پخش نمیشود چون ما در این هفته محدودیت اربعین را داریم اما برای پخش هفته دیگر باید این مورد در جلسه کنداکتور بررسی شود. سعی خواهیم کرد بعد از بازی فینال آسیا نود روی آنتن برود.
ساعت ۱۲«نود» را روی آنتن ببر!
پس از صحبتهای مدیرشبکه سوم، عادل فردوسیپور در یک تماس تلفنی روی آنتن آمد و با تاکید براینکه صحبتهای علی فروغی مدیر شبکه سوم سیما را کاملا شنیده است، گفت: من نزدیک به 20 سال است که در صدا و سیما کار میکنم و در حقیقت فرزند رسانه محسوب میشوم. اختلافنظر همه جا وجود دارد و قرار نیست من و علی فروغی نظرهایمان شبیه هم باشد.
من دراین بیست و چند سال همیشه چارچوبها را رعایت کردم اما گویا سوءتفاهمی بهوجود آمده است.مجری برنامه نود همچنین عنوان کرد: با تصمیم پخش انگلیس و اسپانیا مخالف بودم و حتی در تماس تلفنی با یکی از مسئولان خواستم تمام تلاششان را کنند تا این بازی دوستانه از شبکه ورزش پخش شود تا شاید بتوانیم نود را روی آنتن ببریم که نشد. وی افزود: واقعا اینطور نبود که از شبکه به من گفته باشند بعد از بازی انگلیس و اسپانیا در ساعت 12 برنامه نود را روی آنتن ببر.
فردوسیپور درباره با گفتوگویش با رسانهها وحاشیههای آن، گفت: من فقط روز جمعه صبح بعد از اینکه شبکه بهطور رسمی عنوان کرد که نود پخش نمیشود گفتم طبق هماهنگیهای انجام شده ما داریم کارهایمان را انجام میدهیم و امیدواریم نود پخش شود.وی افزود: جملهها بسیار ساده بود و به پخش برنامه امیدوار بودیم اما تصمیم گرفته شد که نود پخش نشود. بهنظرم میتوان با همراهی کاری کرد که مردم برنامه نود را ببینند.
لطمه حرفهای
«ناصر کریمان» مدیر گروه اجتماعی شبکه سه سیما، گفت: صحبتهای فردوسیپور در تماس تلفنی با برنامه «حالا خورشید» خلاف اخلاق حرفهای بود.وی با اشاره بر صحبتهای انجام گرفته در این برنامه عنوان کرد: با روی خط آمدن فردوسیپور موضوعاتی مطرح شد که بار دیگر به حواشی پیش آمده دامن زد. موضوعاتی که خلاف گفتههای شب قبل او و رویکرد توافق شده با گروه اجتماعی درباره این صحبتها بود.کریمان افزود: بیان این اظهارات از زبان عادل فردوسیپور بداخلاقی حرفهای بود و به سوابق ایشان لطمه زد و باعث شد حرمت خانواده صداوسیما رعایت نشود.
برای گفتن حق، اجازه نمیگیرم
پس از پخش برنامه «حالا خورشید» خیلی از مخاطبان اعلام کردند که رشیدپور برای بررسی این موضوع از مدیر شبکه کسب اجازه کرده است. این مجری در برنامه صبح هفتم آبان، عنوان کرد: شاید من نتوانستم شفافسازی کنم. من برای گفتن حرف حق از کسی اجازه نگرفتم. به صراحت این موضوع را تکذیب میکنم. اگر بیننده برنامه حالا خورشید بودید باید بدانید که در آن برنامه اعلام کردم که من تا ساعت دو و سه بامداد شب قبل از آن، درگیر ضبط برنامه بودم و متوجه نشدم چرا نود روی آنتن نرفته است.
وی افزود: احساس کردم تنها منبع موثق خود فروغی مدیر شبکه است به همین خاطر ساعت شش صبح با مدیر شبکه سه تماس گرفتم و پرسیدم چرا نود روی آنتن نرفته است و بعد پیشنهاد دادم که بهتر است روی آنتن و بدون موضعگیری این موضوع را پیگیری کنیم. رشیدپور گفت: مدیران عزیز هستند اما برای گفتن حق نباید از هیچ کس اجازه گرفت.
تاخیر در بخش اطلاعرسانی کنداکتور
مدیر شبکه سه در حالی از نظم، قانون و اصول رسانهای در برنامه «حالا خورشید» صحبت کرد، چند ساعت بعد، این شبکه تاخیری بیسابقه را در پخش مهمترین بخش اطلاعرسانی کنداکتور تجربه کرد؛ اخبار شبانگاهی ساعت 22 بعد از پخش اولین قسمت از سریال «حوالی پاییز» با ده دقیقه تاخیر به روی آنتن شبکه رفت. گوینده خبر شبانگاهی این شبکه نیز هم خواندن خبر را با جملههایی انتقادی آغاز کرد و از مخاطبان خبر شبانگاهی برای این تاخیر که آن را «اقدامی غیرحرفهای و هماهنگنشده» خواند،عذر خواهی کرد.
مشکل سرور دلیل تاخیر پخش خبر
مسئول روابط عمومی شبکه سه در رابطه با تاخیر در پخش اخبار شبانگاهی به «ایرنا» گفت: شب یکشنبه موقع کپی قسمت اول سریال روی سرور پخش، سرور دچار مشکل فنی شد و رفع مشکل سرور و رساندن سریال چند دقیقهای طول کشید و همین امر باعث تاخیر در پخش خبر شد.
اخبار مهمترین بخش اطلاعرسانی کنداکتور
در این میان «سوسن آذیش» از کارشناسان رسانه و گوینده خبر درباره اتفاقی که در بخش اخبار شبانگاهی شبکه سوم رخ داد، گفت: این تاخیر در کل دنیا غیرحرفهای محسوب میشود. در رسانه هرگز نباید هیچ برنامهای را قربانی برنامه دیگر کرد.وی اخبار را مهمترین بخش اطلاعرسانی کنداکتور یک رسانه خواند و افزود: البته بارها در رسانههای مختلف جهان دیده شده است که بهدلیل فراگیر بودن برنامهای، برنامه بعدی با چند دقیقه تاخیر پخش شود اما این در مورد پخش صحبتهای رئیس جمهوری و یا مواردی است که ارزش خبری بالایی داشته باشند.آذیش افزود: این مورد به هیچ عنوان حرفهای نیست که بهخاطر پخش یک سریال، پخش خبر به تعویق بیفتد.
او با تاکید بر اینکه شبکه سوم سیما باید در یک زیرنویس از مخاطبان اخبار شبانگاهی عذرخواهی و همچنین زمان پخش اخبار را اعلام میکرد، افزود: باید برای مخاطبان هر برنامهای در رسانه احترام و حرمت قائل شد.وی با تاکید به اینکه اگر قرار است بههر دلیلی برنامهای به روی آنتن نرود و یا با تاخیر پخش شود باید از مخاطبان عذرخواهی کرد در مورد انتقاد گوینده خبر شبانگاهی شبکه سه نیز گفت: اینگونه انتقاد را نپسندیدم اما گوینده خبر هیچ وقت اجازه چنین انتقادی را روی آنتن ندارد و حتما مدیران آن بخش از او خواستهاند تا شروع خبر را با این گفتهها آغاز کند.
کار به شورای نظارت کشیده شد
انتقادات مخاطبان و حتی عدهای از برنامهسازان کار را به جایی رساند که حسامالدین آشنا نایبرئیس هیات نظارت بر صدا و سیما و مشاور فرهنگی رئیس جمهوری نیز در اینباره عنوان کرد: درخواست کردم مسائل اخیر شبکه سه در دستور کار شورای نظارت بر صدا و سیما قرار بگیرد. شبکه سوم سیما این روزها بهخاطر تغییر مدیریت شبکه سوم تغییرات زیادی در کنداکتورها و برنامههایش داشته است که این تغییرات باعث شده عدهای از مخاطبان متعجب و برخی از این تصمیمات عصبانی شوند اما باید پذیرفت که شبکه سوم سیما همچنین موفق شده است مخاطبانی را هم راضی و حتی بینندههای جدیدی را به مخاطبان این شبکه اضافه کند.
نظر کاربران
برنامه نود با میلیون ها بیننده پخش نشه و این چند میلیون نفر که علاقه به این برنامه ورزشی دارن نظرشون مهم نیست؟
بچه که لیاد با هزاران ترفند و پارتی رییس شبکه سه بشه ازش بیش از این نمیتوان انتظار داشت سی وچند سال پیش کاپشن به خصوصی ملاک انقلابی بودن بود مثل اینکه دوباره همون مصداقها برگشته . فروغی جان بدان که یه روزی تو هم از این ریاست کله پا خواهی شد
چرا نظر راجب این موضوع دادم سانسور کردی؟!!