ابوترابی: ریشه مشکلات در نظام بانکی است
خطیب جمعه تهران با بیان اینکه ریشه مشکلات در نظام پرآسیب بانکی است و اصلاح نظام بانکی ضرورت دارد، خاطرنشان کرد: اصلاح نظام بانکی و افزایش استقلال بانک مرکزی، ضروری است.
خبرگزاری مهر: حجت الاسلام سید محمدحسن ابوترابیفرد در خطبه های نماز جمعه این هفته تهران، با اشاره به فرارسیدن اربعین حسینی اظهارداشت: قیام عاشورا در سایه فریاد بلند و ماندگار زینب کبری(س) به یک حرکت حیاتآفرین، انسانساز و ثبت شده در تاریخ مبدل شد. نقش این بانوی بزرگ و اهل بیت پیامبر اعظم(ص) در بالندگی حرکت عاشورا نقش استثنایی و کمنظیر است.
وی افزود: عموم امت اسلام به ویژه جامعه بانوان کشور و زنان امت اسلام از این بانوی بزرگ درس بیاموزند. در طول حرکت کاروان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) از مدینه تا کربلا و از کربلا تا کوفه و شام و از شام تا مدینه، یک جمله از خاندان رسالت و اهل بیت امام حسین (ع) که حکایت از شکایت و کمترین اعتراض آنان باشد، نقل نشده است.
ابوترابی فرد ادامه داد: در مدرسه عاشورا از یک انسجام فکری و ایمانی و عمل صالح مبتنی بر ایمان و حرکت هماهنگ خاندان رسالت و نقش برجسته زینب کبری(س) در این راه آگاه میشویم. در مکه مکرمه بسیاری از مورخین نوشتهاند که ابن عباس خدمت اباعبدالله الحسین (ع) رسید و خواست آن حضرت را از حرکت به سوی کربلا بازدارد، سخنش تاثیری نگذاشت و ادامه داد که اگر قصد عزیمت دارید بانوان و کودکان را با خود نبرید. بانویی اعتراض کرد که ابن عباس میخواهی ما را از امام و مقتدای خویش جدا کنی؟ این صدای حیات بخش زینب کبری (س) بود.
خطیب جمعه تهران با بیان اینکه بانوان و کودکان و فرزندان با بصیرت و معرفت در کنار وجود مقدس اباعبدالله الحسین(ع) حضور داشتند، تصریح کرد: بعد از شهادت امام حسین(ع) رسالت ویژهای بر شانه های پرقدرت این بانوی بزرگ نهاده شد و در کوفه در سخنرانی الهامبخش خود مردم کوفه را مورد سرزنش قرار داد و به حقانیت مدرسه عاشورا پر داد. در همین جا بود که حضرت امام سجاد(ع) خطاب به حضرت زینب(س) فرمودند تو عالمی هستی که معلمی نداشتهای، تو شخصیتی هستی که دانش و علم خود را از خدای متعال و اولیای حق آموخته ای. این شخصیت ویژه و استثنایی است.
حجت الاسلام ابوترابی فرد با بیان اینکه زینب کبری (س) نشان داد جامعه اسلامی جامعهای است که در برابر دشمن استوار و مقتدر است، گفت: حضرت زینب(س) در برابر ابن زیاد با قدرت و شهامت سخن می گوید، اما ما امروز به سادگی از کنار این عمل صالح می گذریم. جامعه زنان کشور باید بداند در مدرسه اسلام و عاشورا، زینب کبری تربیت می شود که در نهایت صبر و شکیبایی و حجاب این چنین سخن میگوید.
وی خاطرنشان کرد: این بانو با این درجه از تقوا و عفاف آنگاه که مسئولیتش حضور در عرصه های سیاسی و دفاع از مدرسه عاشورا و اسلام است، با قدرت حضور پیدا می کند.
امام جمعه موقت تهران با یادآوری اینکه جامعه زنان ایران با اقتدا به زینب کبری زمینه پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را به وجود آورد و این راه باید تداوم داشته باشد، عنوان کرد: امروز بیش از هر زمان به این ایستادگی، مقاومت و ایثار زنان مسلمان ایران و امت اسلام نیازمندیم.
دولت مبنای بودجه را بر «عملکرد» بگذارد/ وابستگی بودجه جاری به نفت افزایش یافته است
حجت اسلام ابوترابی فرد در خطبه دوم نمازجمعه تهران با اشاره به قرار داشتن کشور در آستانه تدوین بودجه سال ۱۳۹۸ اظهار داشت: نقش بودجه در اداره کشور و تحقق سیاستهای کلان نظام که رهبر معظم انقلاب ابلاغ کردهاند کلیدی است. بودجه آیینهای است برای چگونگی اداره کشور و میگویند اگر میخواهید با توانایی و کیفیت کسانی که کشور را اداره میکنند آشنا شوید، بودجه آن کشور را مورد توجه قرار دهید.
وی با بیان اینکه بودجه بیانگر نحوه مدیریت کشور است و ریشه مشکلات اقتصادی امروز به نحوه بودجهریزی برمیگردد، تصریح کرد: نظام بودجهریزی کشور بر اساس هزینه است که قطعا به افزایش هزینهها و کاهش کارایی بودجه میافزاید. وابستگی به درآمدهای نفت را افزایش می دهد و دولت را بزرگ و ناکارآمد می کند. توصیهام به شخص رئیس جمهور آن است که در این مدت باقیمانده از دولت، در چند لایحه بودجه پیش رو، اساس بودجه را بر مبنای عملکرد بنیان بگذارد چراکه این کار یک اقدام انقلابی است.
خطیب جمعه تهران نگاه به سیاستهای کلی و بلندمدت فکر کردن را لازمه بودجهریزی صحیح برشمرد و ادامه داد: این کاری است که اگر امروز مشکلات ما را حل نکند، فردا موجب احترام و تحسین خواهد شد. با وجود ابلاغ چشمانداز و تاکید رهبر معظم انقلاب بر قطع رابطه نفت و هزینههای جاری، امروز شاهد پیوند و پیوستگی جدی نفت با هزینههای جاری کشور هستیم و علت آن، فقدان نگاه بلندمدت است.
ریشه مشکلات در نظام پُرآسیب بانکی است
ابوترابی فرد با بیان اینکه ریشه مشکلات در نظام پرآسیب بانکی است و اصلاح نظام بانکی ضرورت دارد، خاطرنشان کرد: اصلاح نظام بانکی و افزایش استقلال بانک مرکزی، افزایش نظارت قانونمند و استاندارد بانک مرکزی بر بانکهای دولتی و خصوصی و توجه به عملیاتی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی، موضوعاتی است که در تدوین بودجه سال ۹۸ باید به آنها توجه شود.
وی خطاب به دولتمردان گفت: از تمام ظرفیت خود استفاده کنید تا هزینههای کشور را افزایش ندهید. با حذف هزینههای غیرضروری بهرهوری حوزههای مورد نیاز را افزایش دهید. با مردم صادقانه سخن بگویید، مردم اگر سخن صادقانه شما را بشنوند و عمل شما را مبتنی بر آن تصمیم و سخن مشاهده کنند، همراهی میکنند.
امام جمعه موقت تهران افزود: این مردم بودند که ۸ سال دفاع مقدس را حمایت کردند و در برابر تحریمها ایستادند و از دستیابی ایران اسلامی به فناوری هستهای دفاع کردند.
ابوترابی فرد با بیان اینکه توصیه دیگر من به دولت آن است که حتی یک پروژه عمرانی جدید را کلید نزند، بر همراهی دولت و مجلس تاکید و عنوان کرد: برای کشور هزینه های جدید خلق نکنید و بگذارید راه برای رشد اقتصاد کشور هموار شود، چراکه نگاههای زودگذر مانع از رشد و بالندگی اقتصاد ملی است. با استفاده از تجربه موفق سال ۱۳۹۷ در واگذاری تعداد قابل توجهی از پروژههای نیمهتمام عمرانی به بخش خصوصی، در این راه جدی قدم بردارید و بخش خصوصی را فعال کنید. اجازه دهید نقدینگی کشور در خدمت رشد و بالندگی و خلق اقتصاد قدرتمند بکارگرفته شود.
وی با اشاره به اینکه در این راه باید با عقلانیت، علم و اجماع حرکت کرد، گفت: توصیه دیگرم آن است که دولت محترم در راستای اصلاح نظام بانکی و کاهش استقراض خود از بانک مرکزی و بانکهای دولتی به حداقل ممکن، اراده جدی داشته باشد. دستاندازی به منابع بانک مرکزی به معنای رشد نقدینگی و تورم و افزایش نابسامانیهای نظام بانکی کشور است. توصیه دیگرم آن است که با برنامه اعلام کنید نقشه راهی برای پرداخت تدریجی بدهیهای دولت به بانک مرکزی دارید.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: باید به مردم توضیح داد که یارانههای باید هدفمند شود. سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه به اقتصاد ایران تزریق می شود که طبقات ضعیف یا استفاده نمیکنند و یا بسیار کم از آن بهره می برند. آنها که از ثروت، قدرت و ظرفیت بالاتری برخوردارند از این یارانه استفاده می کنند که این یعنی دولت رانتی است و رانت اجازه نمی دهد اقتصاد مولد که اساس رشد تولید ناخالص داخلی است، از ظرفیت و قدرت برخوردار شود.
همه برای اصلاح نظام اقتصادی کشور با اجماع حرکت کنند
ابوترابی فرد خطاب به جناحهای سیاسی و دلسوزان انقلاب گفت: اگر بنا باشد مچ یکدیگر را بگیریم هیچ دولتی قدم های اصلاحی برنخواهد داشت. اگر خواستار اصلاح نظام اقتصادی کشور هستید، باید با اجماع حرکت کرد. باید اعلام کنیم ما در قدمهای اصلاحی اصولی که مبتنی بر سیاستهای کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب است در کنار هم هستیم.
وی تاکید کرد: دولت برای تدوین لایحه بودجه سال ۹۸ دیوان محاسبات، مرکز پژوهشهای مجلس، بانک مرکزی و حتی چهرههای مقبول اقتصادی جناحهای سیاسی درون نظام را دعوت کند تا آنها در کنار دولت باشند و با هم تصمیم بگیرند.
خطیب جمعه تهران با بیان اینکه دولت باید با کمترین تغییر لایحه بودجه را تصویب کند، اظهار داشت: در هیئت دولت نباید تصمیمات بخشی گرفته شود. وزرا هم در قبال وزارتخانه خود مسئولاند و هم در قبال همه تصمیمات دولت. تصمیم بخشی موجب میشود که حوزه سلامت رشد کند اما حوزه دیگر آسیب ببیند و یا در نظام آموزش عالی دچار بیعدالتی شویم. وزرا باید از دانش و فهم لازم برای تحلیل مسائل کلی کشور برخوردار باشند تا تصمیمات صحیح و مبتنی بر مبانی علمی اتخاذ شود.
نظر کاربران
باور بفرمایید مردم عادی چون بنده اگر حرفی وی نقدی داریم دلسوز کشور هستیم دلمان برای افراد کم بضاعت می سوزد درست است یکیاز مشگلات نظام بانکی است ولی این نظام را چه کسانی طراحی و تدوین کردند غیر از این مدیران کم توان و نا کار آمد است پس اگر دنبال حل مشگل اساسی هستید در ساختار مدیریتی باید تغییر اساسی ایجاد کنید نه یک وزیر جایی را بهم بریزد او را برای وزارت دیگر انتخاب کنند تا این شرایط هست مشگل هم هست برادر عزیز ملت دارند از ایران فرار می کنند توجه داشته باشید چه شرایطی فراهم شده وطن را رها می کنند خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل
بازخوبه ایشون نگفت همه مشگبات مربوط به سناری است کهدولت یارانه به مردم می دهد
پاسخ ها
سناری صناری کدام درسته
درب دیزی بازه حیای گربه کجا رفته.
من خودم کارمند بانک هستم ریشه اصلی توی رانت و سفارش های مسیولین . که هرچه وامهای کلان و پرداخت نشده هست همینه و عدم شایسته سالاری که هرچه وابسته تر باشی مقام بالاتری داری
بانکها قوانین دینی ندارند .کاملاً درست می فرمایند
پاسخ ها
بانک یک بنگاه اقتصادی است موسسه خیریه نیست حال چرا بانک ها وضع چندان مناسبی ندارند رجوع شود به توقعات و سو استفاده های مدیران دستگاه حکومتی
خب شما که عالم شدی و نظر می دی راه کارشم محبت کن بگو
با اجماع حرکت کنبم حرف بسیار درستی است .البته در تمام زمینه ها .وکم کردن دخالت دولت در کارهای مردم .
خوشم میاد یه بار نمیگید اشتباه کردیم یا تقصیر دشمنه یا تقصیره دولته یا تقصیره نظام بانکیه یا تقصیره مردمه همش میندازید گردن این و اون خدایی ما که بریدیم دیگه از حرفهای تکراریتون
احسنت...
با نقدینگی پول مردم آب از دریا بیاورید .ومردم را در ابن کار مشارکت دهید .وسود بانکی را کم کنید .این صوابش بیشتر است زمین های کشاورزی ما آب نداره .
با احترام به سخنان این سید بزرگوار ریشه اصلی مشکلات فراموش کردن روز حساب وکم تقوایی برخی از مسئولین است ولی همه باید بدانیم که روز قیامتی هم هست
با احترام به سخنان این سید بزرگوار ریشه اصلی مشکلات فراموش کردن روز حساب وکم تقوایی برخی از مسئولین است ولی همه باید بدانیم که روز قیامتی هم هست
ریشه مشکلات مسئولین بی کفایت هم میتونه باشه.
اینکه بانکداری اشکالات زیادی داره درسته و برمیگرده به این که برنامه بانکداری صحیحی هم تدوین نشده یا ناقص و کشکولی از برنامه غربی و بومی واسلامی ااست ولی به نظرم اینجا بیشتر منظور برنامه مالی دولت واستفاده نا بجا از بانک مرکزی و کلا مدیریت کلان کلان در جامعه است.
خوبه که ایشان کارشناس اقتصاد نیز هستند، اگه حتی این مطلب درست هم باشه ،عنوان کردن آن در نماز جمعه چقدر واقعاً مفید است؟, شاید اثر منفی هم در روحیهٔ مخاطبین نیز داشته باشد.