۲۰ میلیارد دلار خانگی با اقتصاد ایران چه میکند؟
محسن جلال پور از اعضای اتاق بازرگانی در روزنامه اعتماد نوشت: حداقل ۲۰ میلیارد دلار خانگی، به معنی وجود حجم وسیعی از پولهای بلوکه شدهای است که میتواند آینده کشور را تغییر دهد. برای درک بهتر این رقم کافی است هر دلار را به نرخ بازار آزاد (و نه نرخ رسمی یا بازار ثانویه) در عدد فوق ضرب کرد که رقمی در حدود ۶-۲۵ هزار میلیارد تومان میشود.
محسن جلال پور از اعضای اتاق بازرگانی در روزنامه اعتماد نوشت: حداقل ۲۰ میلیارد دلار خانگی، به معنی وجود حجم وسیعی از پولهای بلوکه شدهای است که میتواند آینده کشور را تغییر دهد. برای درک بهتر این رقم کافی است هر دلار را به نرخ بازار آزاد (و نه نرخ رسمی یا بازار ثانویه) در عدد فوق ضرب کرد که رقمی در حدود ۶-۲۵ هزار میلیارد تومان میشود.
همين مبلغ براي اصلاح زيرساختهاي كشور و ايجاد محرك براي بخش توليد، كافي است. در واقع دلارهاي خانگي (اگر به چرخه اقتصادي وارد شوند) ميتواند بخش بزرگي از اقتصاد كشور را به حركت درآورند.
ميزان سرمايه جذبشده بعد از برجام بين ۷ تا ۸ ميليارد دلار بوده است. اين مبلغ بسيار كمتر از آنچه براي آن برنامهريزي ميشد، بوده است. بسياري از فعالان اقتصادي ازمناسب نبودن شرايط و فضا براي ورود سرمايههاي خارجي به كشور، گلهمند بودهاند. در حالي كه اگر شرايط به گونهاي پيش ميرفت كه مردم به سيستم بانكي اعتماد ميكردند، تحقق و جذب سرمايه داخلي براي بخشهاي مختلف اقتصادي دور از ذهن نبوده است. به جاي آنكه در گاوصندوقها نگهداري شود وارد جريان توليد، خلق ثروت و اشتغال ميشوند.
دليل عمده پسانداز پولهاي دلاري در گاوصندوقهاي خانگي، نبود اعتماد بين مردم، سياستگذاران و مسوولان است. از يك طرف بياعتمادي مردم به جريانهاي اقتصادي در طي ماههاي اخير بيشتر شده است و ارزش پول در دسترس مردم نيز به مرور كمتر ميشود. در اين شرايط، افراد گمان ميكنند بهترين كار براي حفظ قدرت خريد، تبديل ريال به ارز و نگهداري در خانهها است.طرف ديگر بياعتمادي، بيثباتي برخي بخشهاي اقتصادي به خصوص نظام بانكي است.
در جريان ورشكستگي موسسات مالي اعتباري غيرمجاز، نگراني مردم پيرامون از دست رفتن اصل سپردهها، بيشتر شده است به همين دليل ترجيح ميدهند به جاي پسانداز در بانكها پولها را در خانههايشان نگهداري كنند.
دو دليل فوق، از پر رنگترين دلايل بياعتمادي به نظام بانكي و سياستگذاريهاي اقتصادي و در نهايت افزايش نگهداري دلارهاي خانگي است كه مشكلات اقتصادي زيادي را در آينده براي كشور ايجاد ميكند.
راه چاره ورود ارزهاي خانگي به بخشهاي مختلف اقتصادي، ايجاد ثبات، اطمينان و امنيت در كشور است تا از اين طريق فضا جهت ورود سرمايه (چه داخلي و چه خارجي) به بازارهاي مالي كشور فراهم شود. هر چه سرمايه بيشتري به بازارهاي مالي وارد شود، توليد و مجاري خلق ثروت نيز بيشتر ميشود.
يكي از اقداماتي كه ميتوانستيم انجام دهيم، استفاده از دوران پسابرجام بود. در اين دوران فرصت و روزنههاي اقتصادي خوبي براي كشور به وجود آمد كه استفادهاي از آنها برده نشد. ميتوانستيم اقتصاد كشور را با اقتصاد جهاني گره بزنيم اما نهتنها از فرصت استفاده نكرديم بلكه فرصتسوزي كرديم. در زمان پسابرجام بايد از طريق ديپلماسي بينالمللي، روابط خود با ساير كشورها را بهبود ميبخشيديم.
در شرايط فعلي بايد تمام تلاشها در جهت كاهش تنشهاي اقتصادي و سياسي در داخل و خارج باشد و اين مهم با تلاش بسيار زياد دولت و درايت سياستگذاران حاصل ميشود.
نظر کاربران
اقازاده ها رو بیارین ایران ، پولاشون و سرمایه های خارج از کشور رو بیارید بریزید تو تولید همه چی درست میشه، فقفط یاد گرفتید واسه پولای مردم نقشه بکشید ؟؟؟
پاسخ ها
آخه برای دزدی و اختلاس پول کم اومده!
دولت اقای روحانی بگفته خود اقایان پس از برجام یکصدوپنجاه میلیارد دلار پول فروش نفت که بلوکه شده بود رو دریافت کرد وظاهرا در صندوق ذخیره ارزی تشریف داشت دولت تدبیر وامید ومسولین رده بالای کشور خیلی واضح توضیح بدن ابن پول چطور وبه چه ترتیبی هزینه شده اگه خرج شده واگه خرج هم نشده بازم بگن به چه علت دولت نیازمند بیست میلیارد دلار سپرده خانگی مردمه کی مسولین میخوان با مردم روراست باشن تا کی مردم غریبه بحساب میان کی از این دوروئی ودودره بازی با مردم دست برمیدارین !!
۲۰میلیارد دلاری که مال خود مردمه و دوست دارن دست خودشون باشه، اقتصاد رو فلج میکنه یا اون هزاران میلیاردی که مال ملته و دست حکومت و هر چند روز یکبار خبر از اختلاس جدید میاد؟ شما نفهمید یا مردم رو نفهم فرض میکنید؟ مسلمه وقتی شهروند میبینه اگه داراییشو بخواد به صورت غیر ارزی نگهداره بدبخت میشه و درآمد به ریال و ثابته، اما هزینه ها به دلار و هر روز صعودی. سطح شعور و تعاملتونو بالا ببرید، مردم آگاهند
چرا اون چند صد میلیارد دلار اقایان توی بانکهای خارج رو نمیگین
همان بهتر که این پول در خانه ها بماند وگرنه اگر به بانک ها بیاید همه اش اختلاس میشود
اقا میشه نظر ندی
باعث میشه اختلاس ها بیشتر واقازاده ها پولدارتر و او ن آور آبی تر شن
وقتی بانکها ورشکستن بعد سود بانکی بالا بردن معلوم اخرش چی میشه ، بانکها میخوان با پول مردم برای خودشون زمان بخرن
خدایا خودشون به ملت میفروشن پولاشو هاپولی میکنن
دوباره نقش میکشن از دست ملت بکشن بیرون....
چه دولت مدبری داریم باکی میخوایم بریم سیزده بدر
دلار در طي يكسال اينده بين سقف ١٤هزار تومن و كف ١١ هزار تومن نوسان ميكنه ،مگر كسانيكه دلار رو نگه ميدارن براي حداقل ٥سال آينده وگرنه الان سود ٢٣٪ بانكي توجيه بيشتري داره
امروز روز سقوط دلار، آمريكا و عربستان در جريان خاشقچي گرفتار شدن و فشار از روي ايران كنار رفته
اگر کمتر اختلاس میکردید دلارا رو وارد چرخه اقتصاد میکردید مشکل همه چیز درست میشد الانم نقشه واسه جیب مردم کشیدید این 20 میلیارد داخل دست مردم پول یکروز صادرات شماهم نیست
پولای خودتون ازبانک های سویس وامریکا بیارید داخل کشور.چکاربه پول مردم دارید.حتما بانکهاتون دارندورشکسته میشوند.یابوی اختلاس جدید می اید.
برای قربانی کردن در همه ی امور کشور مردم را سپر بلای خود می کنین ،یادتون باشه ملت آگاهند و فریب نمی خورند دورا ن صداقت و پاکی و جواب منفی دریافت کردنشون گذشت .
150میلیاردی که از برجام گرفتید که حق مردم بدبخت ایران بود کجا رفت که حالا چشمتان دنبال داراییها مردم است ...
یاد یه سریال تلویزیونی افتادم که چند سال قبل پخش میشد و مضمونش این بود که بیایید شادی هایمان را باهم تقسیم کنیم،حالا دنبال ساخت و اجرا کردن یه سریال هستند با این عنوان که،بیایید پولها و دلارهایتان را باهم تقسیم کنیم،کار بجایی رسیده که برای همین چندر غاز پولی که ته جیبهامون هست دارند نقشه میکشند
اکر در آمد صدها میلیاردی کشور میتوانست تاثیر گذار باشد ابن بیست میلیارد هم میتوانست
حتی نمی تونی یک ضرب ساده انجام بدی رقم 20میلیارد دلار به ریال سیزده هزارتومنی 260هزار میلیارد تومن میشه نه 26هزار میلیارد تومن اونوقت اومدی نسخه برای مردم میپیچی
ببسواد یک ضرب ساده هم بلد نیستی 26000میلیارد تومن کجا 260000میلیارد تومن کجا ...
آینده کشور؟20 میلیارد دلار مردم را بگیرین صاف ومستقیم ویکسره میره توی جیب خانواده های محترم !!!