وقتی ثروتمندان هم کتاب ارزان میخرند
یک ناشر هندی میگوید در هند اعتقاد بر این است که کالاهایی مثل کتاب ضروری نیستند و باید دارای قیمت پایینی باشند که مردم آن را بخرند.
ایران آرت: نیتاشا دیواسار مدیر انتشارات تیلور اند فرانسیس با کتابی درباره تجارت و صنعت نشر در هند در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور دارد. به گزارش ایبنا، در اینجا گفتگوی وی درباره وضعیت نشر هندوستان و تجارت و بازار کتاب در این کشور را میخوانید:
کمی درباره وضعیت نشر در کشور هند بگویید. دقیقاً الان این صنعت در چه جایگاهی قرار دارد؟
صنعت نشر همواره در کشور هندوستان با نوسان بسیاری روبرو بوده است. موسسه تحقیقاتی نیلسن در سال 2015 آماری منتشر کرد که طبق آن معلوم شد که 94درصد کتابهای منتشر شده در این کشور درسی هستند و تنها حجمی کمی از آن را کتابهای دانشگاهی تشکیل میدادند. قیمتها همیشه بالا و پایین میشود و چون بودجه کتابخانهها نیز پایین است مردم کمتر به کتابهای غیردرسی دسترسی دارند. این درحالی است که هند یکی از بزرگترین سیستمهای آموزشی در جهان را دارد ولی دولت روی کتابهای دیجیتالی تمرکز کرده است ولی با این وجود کتابهای چاپی همیشه نرخ فروش ثابت خود را در بازار کتاب حفظ کردهاند.
امروزه در بسیاری از کشورهای جهان کتاب صوتی پیشرفت خوبی داشته است. بازار این کتابها در کشور هند چطور است؟
البته چند ناشر در کشور اقدام به تولید این کتابها میکنند ولی زیاد استقبال خاصی نمیشود. با وجود اینکه در هندوستان حدود 15 میلیون نابینا زندگی میکند ولی تولید کتاب صوتی چندان مطلوب نبوده است. شرکت آمازون اخیراً اعلام کرده قصد دارد کتابهای صوتی با زبانهای محلی تولید کند ولی هنوز تا رسیدن به وضعیت مطلوب این بازار فاصله داریم.
ناشران هندی در نمایشگاه از سنتی در کشورشان صحبت میکردند که قیمت کتاب باید پایین باشد. درباره این سنت صحبت میکنید؟
بله بازار کتاب به خاطر حساسیت بالای مردم به قیمت کتاب همیشه نوسان داشته است. البته این سنت در کشورهای آسیای جنوب شرقی نیز دیده میشود. در اینجا اعتقاد بر این است که کالاهایی مثل کتاب ضروری نیستند و باید دارای قیمت پایینی باشند که مردم آن را بخرند. حتی مردم ثروتمند نیز از کتابهای گران قیمت استقبال نمیکنند.
جذابیت بازار کتاب هند در چند زبانه بودن آن است. ناشران از این فرصت چگونه بهره میگیرند؟
بله ولی متاسفانه ترجمهها زیاد خوب نیستند و ناشران کمتر قادر هستند با تعداد انبوه کتابی به زبان محلی چاپ کنند. در حقیقت در هندوستان ناشران به چند دسته محلی، منطقهای، ملی و فراملی تقسیم میشوند و این تعدد زمینه کاری بین ناشران بازار کتاب را ضعیف کرده است. بیشتر زبان هندی و انگلیسی در بازار کتاب قدرت کافی دارد که این هم در کتابهای آکادمیک خلاصه میشود. گذشته از اینها نکته آخر درباره بازار کتاب هند میلیونها کاربر اینترنتی هستند که کتابهای خود را به صورت رایگان از اینترنت میگیرند و با وجود این مسئله نمیتوان چندان به رشد بازار کتاب امیدوار بود.
نظر کاربران
والا تو ایران که کتاب و حتی محصولات فرهنگی اینقدر گرونه اصلا ادم بخواد هم نمیتونه بره سمتش من الان فقط کتاب های پی دی اف و کتاب های قدیمی کتابخونه خودمو میخونم چون چندان درامدی ندارم که بتونم بخرم متاسفانه