۷۸۴۷۹
۵۰۰۳
۵۰۰۳
پ

آمارهای قابل تامل «ایدز» در ایران

نگاهی به آمار مهمترین راه‌های ابتلا به HIV‌/ایدز در میان افراد شناسایی شده از سال ۶۵ تا پایان سال ۹۱ حاکیست انتقال HIV‌/ایدز از طریق سرنگ آلوده کاهش و انتقال از طریق رابطه جنسی محافظت نشده افزایش یافته است.

خبرگزاری ایسنا: نگاهی به آمار مهمترین راه‌های ابتلا به HIV‌/ایدز در میان افراد شناسایی شده از سال ۶۵ تا پایان سال ۹۱ حاکیست انتقال HIV‌/ایدز از طریق سرنگ آلوده کاهش و انتقال از طریق رابطه جنسی محافظت نشده افزایش یافته است.

گزارش معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از وضعیت برخی آسیبهای اجتماعی و جرایم حاکیست، مهمترین راه‌ ابتلا به HIV‌/ایدز در میان افراد شناسایی شده از طریق رابطه جنسی محافظت نشده از سال ۶۵ تا پایان سال ۹۰، ۱۲ درصد بود که این میزان در افراد شناسایی شده فقط در سال ۹۱ به ۳۶.۳ درصد رسیده است.

در حالی که مهمترین راه‌های ابتلا به HIV‌/ایدز در مورد افراد شناسایی شده تا پایان سال ۹۱ سرنگ آلوده، رابطه جنسی محافظت نشده و سایر علل عنوان شده، در این گزارش آمده است که از سال ۱۳۶۵ تا پایان سال گذشته ۶۹ درصد افراد شناسایی شده مبتلا به HIV‌/ایدز از طریق سرنگ آلوده، ۱۲ درصد از طریق رابطه جنسی محافظت نشده و ۱۹ درصد از طرق دیگر دچار این بیماری شده‌اند.

کاهش مبتلایان به ایدز از طریق سرنگهای آلوده /افزایش تعداد مبتلایان از طریق رابطه جنسی محافظت نشده

باید افزود؛ تنها در سال ۹۱، ۵۳ درصد افراد شناسایی شده مبتلا به HIV‌/ایدز از طریق سرنگ آلوده، ۳۶.۳ درصد از طریق رابطه جنسی محافظت نشده و ۱۰.۷ درصد بدلایلی دیگر مبتلا شده‌اند که این آمار از سال ۶۵ تا پایان سال گذشته به ترتیب ۶۹، ۱۲ و ۱۹ درصد عنوان شده است.

مهمترین راه‌های ابتلا به اچ آی وی

از سال ۱۳۶۵ تا پایان سال ۱۳۹۱(درصد )

افراد شناسایی شده فقط در سال ۹۱

سرنگ آلوده

۶۹

۵۳

رابطه جنسی محافظت نشده

۱۲

۳۶.۳

سایر

۱۹

۱۰.۷

جمع

۱۰۰

۱۰۰


تیجه‌گیری انجام شده از این پژوهش نشان می‌دهد موج HIV‌/ایدز در سالهای اخیر به سمت رابطه جنسی محافظت نشده در حال تغییر است.

همچنین آمار موارد ابتلا به HIV‌/ایدز بر حسب سن و جنس ابتلا در ایران از سال 65 تا اول فروردین ماه سال جاری نشان می‌دهد بیشترین گروه سنی مبتلایان به ایدز در جمعیت بین گروه سنی 25 تا 34 سال قرار دارد.

آمار موارد ابتلا به HIV‌/ایدز بر حسب سن و جنس ابتلا در ایران از سال 65 تا فروردین ماه سال جاری اینگونه است که تعداد مبتلایان صفر تا چهار ساله مردان 129 مورد و زنان 80 مورد بوده است. تعداد مبتلایان پنج تا 14 ساله مردان 102 و زنان 66 مورد، تعداد مبتلایان 15 تا 24 ساله مردان 2158 مورد و تعداد زنان 392 مورد است.

همچنین تعداد مبتلایان 25 تا 34 ساله مردان 9394 مورد و تعداد زنان 1078 مورد و نیز تعداد مبتلایان 35 تا 44 ساله مردان 5735 و تعداد زنان 596 مورد است. همچنین تعداد مبتلایان 45 تا 54 ساله مردان 2202 مورد و تعداد زنان 211 مورد است.

همچنین تعداد مبتلایان 55 تا 64 ساله مردان 419 مورد و تعداد زنان 69 مورد و نیز تعداد مبتلایان 65 ساله به بالای مردان 57 مورد و تعداد زنان در این رده سنی 14 مورد است.

این در حالی است که طی سالیان 65 تا ابتدای فروردین ماه سال جاری 3271 مورد از مردان شناسایی شده مبتلا به HIV‌/ایدز سنشان مشخص نبوده که این تعداد در میان زنان به 152 مورد می‌رسد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج