دونالد ترامپ؛ توفیق اجباری برای دولت روحانی
روزنامه جهان صنعت نوشت: ظهور ترامپ و سیاست خارجی خصمانهاش شاید بیش از هر چیز به دولت روحانی کمک کرد. خروج آمریکا از برجام و انتقادات محافظهکاران از وی ثابت کرد که برجام به هیچ روی معاهده کمارزشی نبوده و دستاوردی به راستی بزرگ برای اقتصاد در ایران بهشمار میآید.
روزنامه جهان صنعت نوشت: وضعیت چند ماه پیش را تصور کنید؛ پیش از خروج آمریکا از برجام و متعاقبا جهش دلار. آن روزها دولت روحانی در آستانه یک سالگی دومین دورهاش زیر شدیدترین فشارها قرار داشت. محافظهکاران در حال ادامه سیاست پیشین بودند، هدف، زمینگیری دولت بود و حتی ساقط کردن آن.
اصلاحطلبان و نیروهای خواهان تحول از پیمانشکنی روحانی میگفتند و اینکه سیاستها و رفتارهای روحانی به ویژه در دوره دوم نسبتی با قول و قرارهایش ندارد. در چنین فضایی دولت هم نزد حاکمیت و نهادهای قدرت بیاعتبار شده بود و هم مشروعیت و محبوبیت اجتماعیاش را در مخاطره میدید. اما در شرایطی اوضاع نابسامان و به ویژه تهدید خارجی به مددش آمد.
ظهور ترامپ و سیاست خارجی خصمانهاش شاید بیش از هر چیز به دولت روحانی کمک کرد. خروج آمریکا از برجام و انتقادات محافظهکاران از وی ثابت کرد که برجام به هیچ روی معاهده کمارزشی نبوده و دستاوردی به راستی بزرگ برای اقتصاد در ایران بهشمار میآید.
از سوی دیگر با افزایش فشارهای اقتصادی بر مردم، اعتراضات خیابانی درگرفت؛ اعتراضاتی که گاه کلیت سازوکارهای موجود را نفی میکرد. در چنین شرایطی گروههای ساکن در بلوک قدرت دریافتند که باید برای چندصباحی هم که شده اختلافات خود را کمتر آشکار کنند. میدانیم که ترس همواره مهمترین عامل برای یکپارچگی در بلوک قدرت بوده است. در نتیجه از حجم انتقادها و فشارها بر دولت روحانی تا حدی کاسته شد.
در مواجهه با چنین شرایطی، ظریف و دستگاه دیپلماسی یک بار دیگر از سایه بیرون آورده شدند. دولت که در نوعی انفعال فرو رفته بود اعتماد به نفس دوبارهای یافت و حالا به حاکمیت نزدیکتر شده و توانسته اعتراضات اجتماعی را کنترل کند. نتیجه آشفتگیهای اقتصادی و فشار خارجی به شکل عجیبی به نفع دولت حسن روحانی تمام شد.
دولتی که خیلی زود داشت از صحنه خارج میشد کنترل حداقل ظاهری اوضاع را دوباره در دست گرفته است. دولت کماکان در عرصه داخلی حرف چندانی برای گفتن ندارد و در این شرایط همه تمرکزش را گذاشته است روی سیاست خارجی و دیپلماسی.
از شانس شاید خوب ایران، حریف ترامپی است که اگرچه برای ضربه زدن بسیار جدی و باانگیزه است اما یارای ایجاد اجماعی بینالمللی را ندارد. دولت با موفقیت در عرصه سیاست خارجی میتواند حداقل در کوتاهمدت بر کاستیهای داخلیاش سرپوش بگذارد.
نظر کاربران
دقيقا درسته
از طرفي با گران كردن دلار كسري بودجه خود را جبران كرد
بدهي هاي بانكي را كاهش داد
معضلات موسسات و اختلاسها را با افزايش نرخ دلار جبران كرد
واقعا هم ترامپ در راستاي كمك به دولت عمل كرد هم ايران در راستاي كمك به ترامپ عمل كرد چون ترامپ به بهانه ايران ستيزي پول هاي هنگفتي از عربستان گرفت
میتواند بر کاستی های داخلی سر پوش گذارد ولی نمی تواند کاستی ها را رفع نماید یعنی دو مرتبه بلوک مخالف دولت وآنها یی که دولت را ناتوان وخواهان کناره گیری دولت بودند بر خواسته خود پافشاری و آنرا خواسته بر حق خواهند گفت
چع تحلیل بسیارغلطی دارید دولت روحانی دراکثر زمینه ها بسیار ضعیف عملکرده .ازنظراقتصادی بسیار ضعیف .دربرجام با کدامین دلیل می گفت همه مشکلات کشور حتی آب خوردن را حل می کنم ویا تمام تحریمها را برمی دارم.بامخالفین خود با شدیدترین حالت سخن می گفت وحمله می کرد.و.... عدم توفیق اورا به مخالفین نسبت دادن کاملا اشتباه است زیرا تمام ابزارها وقدرت دست او بود نه مخالفین .حقوقهای نجونی را آیا مخالفین دادند یا ایشان.اختلاسها وفسادگسترده راچه کسانی انجام می دهدو....
تو گفتی ما هم باور کردیم!!!!!
چرت تحلیل کردی. وارونه تحلیل کردی.روحانی در هرصورت عرضه و تدبیر چرخاندن یه واحد کوچیک اجتماعی سه نفره را هم ندارد.بدبخت مردمی که با رای به ایشان دلشان به شق القمر او خوش بود.
روحانی و جهانگیری و ظریف با انعقاد قرارداد ننگین برجام بیشترین ضربه را به اقتصاد کشور زدند، قبل از برجام در دولتهای پیشین ارزش پول ملی چندین برابر بود ، کارخانجات فعال و بیکاری کمتر بود قیمت سکه و طلا و ارز خیلی پایین بود و کسی روی آن سرمایه گذاری نمی کرد و تحریمها کمتر بود و راحتتر دور می زدیم. ساتریفیوژها بیشتر بود و اجناس ارزان ، با برجام شکست خورده همه چیز را از دست دادیم و حالا Fatf هم اضافه شده،،,
"دولت کماکان در عرصه داخلی حرف چندانی برای گفتن ندارد و در این شرایط همه تمرکزش را گذاشته است روی سیاست خارجی و دیپلماسی" اين بدان معني است كه دولت بيش از آنكه براي مردم ودر داخل كشور عمل كند ، براي غرب و خوشايند آنان مشغول كار است و قاعدتاً خوشحالي روحاني هم را بدنبال خواهد داشت . در مجموع اين مطلب جهان صنعت لطيفه خوبي بود .
اتفاقان برعکس روحانی توفیق اجباری برای دونالد ترامپ
رورنامه جهان کم داشتیم چه تفسیرهای مسخره ای همش چرن بود
رورنامه جهان کم داشتیم چه تفسیرهای مسخره ای همش چرن بود
واقعا دولت ترامپ برای روحانی بدشانسی نیست.نهایت خوششانسی است.
روحانی باید از این فرصت نهایت استفاده را بکند.
اگه برجام نبود تا الان معلوم نبود چی میشد یادتون رفته دلار چهار برابر و کارخونه ها تعطیل بود الانم اگه مذاکره ایی نشه بدتر از این میشه همین الان صنعت خوابیده خود ما مرخصی اجباری هستیم کار نداریم
ینی چی بابا یه گوشی نمیتونیم بخوریم توافق کنید بره
دشمن دشمنی که اینها راه اتداختند برای نجات خودشان است و لاغیر
کاش ۱۴۰۰فرا می رسید ازشر بعضی هاراحت می شدیم اگه تا آن موقع زنده باشیم!؟