۷۸۲۸۸۴
۹ نظر
۵۰۰۶
۹ نظر
۵۰۰۶
پ

تشریح دلایل افزایش قیمت موبایل در بازار

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه بازار تلفن همراه بازاری کاملا وابسته به ارز است، گفت: بیش از ۳۰ درصد افزایش قیمت گوشی تلفن همراه در بازار به دلیل کمبود عرضه است.

خبرگزاری ایسنا: معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه بازار تلفن همراه بازاری کاملا وابسته به ارز است، گفت: بیش از ۳۰ درصد افزایش قیمت گوشی تلفن همراه در بازار به دلیل کمبود عرضه است.

فلاح جوشقانی ۱۸ مهرماه در سفر به شهرکرد در جمع خبرنگاران استان، در خصوص تعرفه‌های تلفن همراه، اظهار کرد: در حوزه اینترنت همراه و صدا، دو اپراتور ایرنسل و همراه اول افزایش قیمت داشتند اما اپراتور رایتل تغییر تعرفه نداشته که بررسی اولیه ما حاکی است که این اپراتورها در چارچوب مصوبات کمیسیون تنظیم این اقدام را داشتند و گزارشی را آماده کردیم و طی دو هفته آینده در کمیسیون تنظیم مقررات ارائه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه اپراتورها موضوع افزایش تعرفه‌ها را با توجه به مسائل موجود مطرح می‌کنند، افزود: اکنون حداکثر به طور میانگین حدود ۱۰ درصد افزایش هزینه در اپراتورها را داریم که در چارچوب مصوبات و مقررات بوده است.

جوشقانی تصریح کرد: شاید بخشی از این افزایش تعرفه با وجود افزایش هزینه‌ها اجتناب ناپذیر باشد و در واقع افزایش غیرمعقولی رخ نداده اما طبق دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بررسی کردیم و براساس گزارش خود اقدام لازم را خواهیم داشت.

وی در خصوص اینکه آیا تحریم بر خرید تجهیزات مورد نیاز ارتباطات رادیویی اثرگذار بوده است، اظهار کرد: بسته کاملی شامل برنامه‌هایی برای مقابله با این مباحث و حمایت‌های مورد انتظار در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فراهم شده و در مراجع ذی‌ربط توسط همکاران ما در حال دنبال شدن است تا بسته حمایتی یا بسته آمادگی و حمایتی را داشته باشیم.

جوشقانی در ادامه گفت: واقعیت این است که تحریم در نهایت ممکن است تاثیرات خود را در این حوزه داشته باشد اما خوشبختانه در حوزه توسعه به ویژه در حوزه تلفن همراه با توجه به برنامه‌ریزی‎هایی که از قبل شده بود مشکلی نداریم اما در حوزه پشتیبانی تجهیزات ممکن است اگر در آینده با این شرایط پیش رویم مشکلاتی پیش آید و رویکرد ما استفاده از توان داخلی است.

وی اضافه کرد: امسال در نمایشگاه تِلِکام، شرکت‌های ایرانی حضور مطلوب و توانمندی بسیار خوبی در حوزه‌های فنی مهندسی، نرم افزاری و تولید تجهیزات سخت‌افزاری داشتند اما این به معنای این نیست که در شبکه‌های ما به خصوص تلفن همراه، شبکه‌های "های‌تکنولوژی" هستند بلکه معمولا روی لبه تکنولوژی حرکت می‌کنند و نیازمندی دارند و در حال برنامه‌ریزی هستیم تا تحریم کمترین تاثیر را بر این حوزه بگذارد.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بیان کرد: سال گذشته با آغاز کار دولت، ۵۰ درصد شهرها پوشش نسل سه و چهار تلفن همراه داشتند و در پایان سال گذشته، پوشش را به ۱۰۰ در صد رساندیم و اکنون تمرکز وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روی دو حوزه است؛ یکی پوشش روستایی که همکاران مجری طرح uso (پروژه خدمات عمومی اجباری ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات) برنامه مدونی دارند و دیگری موضوع جاده‌ها است که توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دنبال می‌شود و به استان‌های مختلف از جمله چهارمحال و بختیاری می‌رویم تا بتوانیم پوشش‌ها را بهتر کنیم.

جوشقانی تاکید کرد: در حوزه تکمیل توسعه ارتباطات ثابت به دلیل مشکلات این حوزه و سرمایه‌گذاری بالا، کمی مشکلاتش نسبت به حوزه تلفن همراه بیشتر است و ما نتوانستیم پوشش در حد مناسب را ایجاد کنیم.

وی افزود: طبق اهداف تعیین شده در برنامه ششم توسعه باید برای ۸۰ درصد خانوارها دسترسی ۲۰ مگابیت بر ثانیه ایجاد شود که با برآوردهای ما شاید تا پایان برنامه ششم توسعه، به سرمایه‌گذاری بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان نیاز است که برای تامین سرمایه‌گذاری به ویژه اینکه این حوزه را بخش خصوصی پوشش می‌دهد، کمی شرایط سخت‌تر است اما در حال برنامه‌ریزی هستیم.

جوشقانی با اشاره به وجود ۶۳ هزار روستا در کشور، اظهار کرد: در ۴۲ تا ۴۳ هزار روستا پوشش ارتباطات مخابراتی نظیر تلفن ثابت کامل شده و همکاران فعال در این حوزه در حال برنامه‌ریزی برای کامل شدن پوشش هستند و برنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این است که سرویس ثابت و همراه و اینترنت در روستاهای بالای ۲۰ خانوار کامل شود.

وی با بیان اینکه بازار تلفن همراه بازاری کاملا وابسته به ارز است، ادامه داد: براساس مصرف سال گذشته گوشی تلفن همراه در کشور، ماهانه دو میلیون و سالانه ۲۴ میلیون گوشی تلفن همراه در کشور فروخته شده که برآورد قیمت آن دو تا سه میلیارد دلار است یعنی اگر قرار باشد بازار همانند سال گذشته تامین شود، این هزینه را خواهد داشت.

جوشقانی خاطرنشان کرد: بخشی از مشکلی که در قیمت گوشی به وجود آمده به دلیل افزایش قیمت ارز است که اجتناب ناپذیر است و یک گوشی ۲۰۰ دلاری که قبلا ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان در بازار عرضه می‌شد، اکنون سه برابر شده است.

وی گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات یک لیست اعلام کرد که تعدادی گوشی تلفن همراه با ارز دولتی گرفته شده بود و به قیمت گران‌تری فروخته شد و اکنون در حال بررسی است؛ این تخلفات صورت گرفته در بازار موجب شده تا عرضه در بازار به شدت پایین آید. اکنون ۶۷ میلیون مشترک باند پهن تلفن همراه داریم که گوشی هوشمند نیاز دارند که قیمت بالای ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلار دارد. گرانی در بازار موجب شده تا بیش از ۳۰ درصد افزایش قیمت گوشی تلفن همراه در بازار صورت گیرد که به دلیل کمبود است.

جوشقانی بیان کرد: اکنون فعالیت بسیاری از شرکت‌های وارد کننده گوشی، متوقف شده یا اینکه نتوانستند ارز تهیه کنند و ما فکر می‌کنیم این ۳۰ درصد افزایش قیمت گوشی تلفن همراه که به دلیل نبود ارز ایجاد شده به قیمت واقعی خود باز خواهد گشت اما در حقیقت تامین و تنظیم بازار گوشی تلفن همراه به عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست و جز وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت است و ما به دلیل اجرای طرح رجیستری درگیر شدیم.

وی در ادامه گفت: ادعا داریم و این ادعا را اثبات می‌کنیم که قاچاق گوشی تلفن همراه را به صفر رساندیم اما متاسفانه در انتهای اجرای طرح رجیستری با مشکلات بازار مواجه شدیم و کمبودهایی که در بازار وجود دارد ارتباطی به رجیستری ندارد و رجیستری هرینه‌های قانونی را به گوشی اضافه کرده است.

جوشقانی در خصوص فیلتر اینستاگرام، بیان کرد: اطلاعی در این زمینه ندارم و قطعا سیاست‌گذار و تصمیم‌گیر در این حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    گند زدن به کشور از رو هم نمیرن
    #وقاحت#بیشرمی#خیانت#جهالت

  • کاوشگر فضایی

    با این مدیریتتون ...

  • بدون نام

    گوشت و دادید دست گربه.الان دارید توجیه میکنید.نطارت و بازرسی وجود نداره.متأسفانه هرکی هر مسؤليتی که داره رو باید یکی دیگه اونو بپاد تا دودره نکنه.بالاخره این ثروت یه روزی تموم میشه.....

  • بدون نام

    هرروز افزایش افزایش افزایش باچه رویی هم میگن قمت مصوب شماها بی خود میکنید بدون نظر مردم قیمتها را افزایش میدهید مردم برای شماها هیچ ارزشی ندارن فقط باید جیب شماها پر باشه دیگه تمام.خدا به حق حضرت زینب ازتون نگذره.

  • بدون نام

    الان تشریح دلایل به چه درد ملت میخوره. فقط حرف حرف حرف. ۴۰ ساله فقط حرف میزنین. فقط دروغ و دروغ و دروغ. بسه خداییش دیگه. مسلمون که نیستین. حداقل شرافت داشته باشین

  • بدون نام

    خاک تو سرتون
    ایران رو ویران کردین

  • بدون نام

    مگه درد مردم فقط موبایل دست بردارید مردم زیر بار گرانی کمرشون شکسته تا کی میخواین مردمو سر کار بذارین

  • بدون نام

    ببین اصلا نخوندم . چون میدونم هر دلیلیییی باشه زیر سر دولتمردها اقازاده هاست . پس میشه با برکناریشون رفع بشه
    گورتونو گم کنید از کشور

  • بدون نام

    سرطانی بنام اصلاحات

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج