۷۸۱۹۶۴
۶ نظر
۵۰۰۴
۶ نظر
۵۰۰۴
پ

نوبل اقتصادی ۲۰۱۸ به دو آمریکایی رسید

جایزه نوبل اقتصادی ۲۰۱۸ دقایقی پیش اعلام شد و باز هم به دو اقتصاددان آمریکایی رسید.

خبرگزاری فارس: جایزه علوم اقتصادی نوبل دقایقی پیش به ۲ اقتصاددان آمریکایی به نام‌های ویلیام دی نوردهاس و پل ام رومر برای«یکپارچه کردن تغییرات آب و هوایی با تحلیل های اقتصاد کلان در بلند مدت» رسید.

بر اساس بیانیه آکادمی نوبل، یافته‌های این دانشمندان «با ساخت مدل‌هایی که توضیح می‌دهد چگونه بازار اقتصاد تاثیر متقابل با طبیعت و دانش دارد، به طرز چشمگیری میدان تحلیل اقتصادی را گسترش داده است.»

ویلیام نوردهاس متولد ۳۱ می ۱۹۴۱ در آمریکا، اقتصاددان و پروفسور استرلینگ (عالی ترین رتبه) اقتصاد در دانشگاه «ییل» است. وی برای مدل‌سازی اقتصادی و تغییرات آب و هوایی مشهور است.

نوبل اقتصادی ۲۰۱۸ به دو آمریکایی رسید

پل رومر، دیگر برنده جایزه نوبل امسال متولد 7 نوامبر 1955 در آمریکا است؛ این اقتصاددان ارشد تا 24 ژانویه امسال، معاون ارشد بانک جهانی بود؛ همچنین وی پروفسور اقتصادی در مدرسه تجارت دانشگاه نیویورک آمریکایی است.

جایزه نوبل علوم اقتصادی از سال 1969 هرساله توسط بانک سوئد و آکادمی علمی رویال سوئد به یاد آلفرد نوبل اعطا می‌شود.

روند اعطای جایزه نوبل اقتصاد در هر سال به این ترتیب است که ابتدا متقاضیان جایزه نوبل در کمیته نوبل آکادمی علمی رویال سوئد ثبت نام می‌کنند و کمیته نوبل مسئول انتخاب کاندیداها از بین تمامی ثبت نام شوندگان است.

برنده یا برندگان نهایی جایزه نوبل اقتصاد با رای‌گیری اعضای کمیته نوبل انتخاب خواهند شد. تا سال 2016، به جز 7 درصد برندگان این جایزه، باقی از آمریکای شمالی یا اروپای غربی بوده‌اند و تا کنون یک زن در سال 2009 طزبرندهٔ این جایزه شده است.

کمیته نوبل اقتصاد از سوی بانک سوئد اولین بار در سال 1968 نهادینه شد و اولین جایزه نوبل اقتصاد در سال 1969 به «رنجر فریچ» و «جان تینبرگن» به خاطر توسعه و کاربردی کردن مدلهای پویا در تحلیلهای اقتصادی داده شد.

از سال 1969 تاکنون 50 جایزه نوبل علوم اقتصادی به 79 فرد برگزیده اعطا شده است. تاکنون 25 جایزه نوبل تنها به یک نفر اختصاص یافته است. جوان‌ترین فرد دریافت‌کننده نوبل 51 سال و پیرترین 90 سال سن داشته است. متوسط سن دریافت‌کنندگان جایزه نوبل نیز 67 سال بوده است.

سال گذشته جایزه نوبل اقتصادی به یک اقتصاددان آمریکایی به نام ریچارد اچ‌ تیلر از دانشگاه شیکاگو برای تحقیق و فعالیت بر روی «رفتارشناسی اقتصادی» اعطا شد.

سال 2013 یکی از کاندیداهای دریافت این جایزه؛ محمد هاشم پسران اقتصاددان ایرانی مقیم آمریکا بود؛ وی برای تحقیقات در «معیارهای اقتصاد سنجی در سری زمانی» به عنوان یکی از نامزدهای دریافت این جایزه در سال جاری معرفی شده بود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بیخود کردن! حق مسئولان این کشور بالا کشیدن!...آقایان خ، ا، ر ،ج و بقیه دوستان

  • بی نام

    شرط می بندم ترامپ برای دریافت این نوبل انقد به همه کشورها فشار اقتصادی وارد می کنه:)))

    پاسخ ها

    • بدون نام

      پ ن پ... بیان بدن مدیران و مسئولین ما... خخخخخ. جایزه نوبل اقتصاد

  • بدون نام

    باید میدادن به روحانی ای امریکای جنایتکار حق روحانی رو خورد

  • ناشناس

    پروفسور روحانی سال بعد به خاطر کنترل تورم و دلار موفق به دریافت نوبل اقتصادی می شود

  • بدون نام

    تنها چيزي كه به هم ربط نداره اكولوژي و اقتصاد ،،،،شايد به خاطر همين نوبل دادند كه هيچ كس سر در نياره ....

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج