CFT تصویب نمی شد اگر...
عدد ۱۲۰ مخالف نشان میدهد اگر امیدیها و تنها امیدیهای تهران نبودند شاید ۱۲۰ مخالف به ۱۴۰ و ۱۵۰ میرسید و لایحه تصویب نمیشد.
مهرداد خدیر در عصر ایران نوشت: عدد ۱۲۰ مخالف نشان میدهد اگر امیدیها و تنها امیدیهای تهران نبودند شاید ۱۲۰ مخالف به ۱۴۰ و ۱۵۰ میرسید و لایحه تصویب نمیشد.
لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم یا سی.اف.تی که پیش شرط خدمات دهی تسهیلات مالی و بانکی جهانیان به ایران است به رغم جنجالهای بسیار در مجلس شورای اسلامی تصویب شد.
این لایحه در حالی تصویب شد که رسانه های اصولگرا یک هفته است که در هر بوقی می دمند و تصویب آن را به منزلۀ خیانت میدانند و ده ها نفر هم در مقابل مجلس تجمع کرده بودند و درون پارلمان هم عده ای هیاهو میکردند تا تصویب نشود.
هر کاری که میتوانستند انجام دادند تا چهارمین لایحه از مجموعۀ اف. ای. تی .اف (گروه ویژۀ اقدام مالی) تصویب نشود اما شد. حتی سخنانی را به رهبری نسبت دادند یا گفته ای از ایشان را تفسیر کردند. کنوانسیون و حق شرط را به گونه ای دیگر معرفی کردند.
رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از طرف خودش یا تشکل مربوط نامه ای نوشت. برخی انگ خیانت زدند و هر کاری که می توانستند در فضای سیاسی و رسانهای انجام دادند اما این لایحه سر انجام با ۱۴۳ رأی موافق و ۱۲۰ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع تصویب شد.
تا خبر تصویب اعلام شد همان تجمعکنندگان که حق تجمع را به صورت انحصاری برای خود قائلند شعار سر دادند: عزا عزاست امروز و جالب این که نمی گفتند کی صاحب عزاست و چرا باید از رأی نمایندگان مردم عزادار باشند؟
البته ممکن است از حالا به بعد فشار را بر روی شورای نگهبان و مجمع تشخیص وارد کنند اما سی. اف. تی در مدار رسمی تأیید افتاده و خارج نمی شود و حالا که به این نقطه رسیده و بر پایۀ آن ایران وارد توافقاتی با اروپایی ها می شود دیگر نمی شود زیرش بزنند.
اگر می خواهیم با اروپا کار کنیم و زیر فشار آمریکا دوام بیاوریم باید به خیلی از قواعد تن بدهیم. هر چه در سخن مخالفین تامل کردم نکته ای تازه درنیافتم جز این که شتر سواری دولا دولا را ممکن می دانند و این طرف می گوید نمی شود. یا رومی روم یا زنگی زنگ. کار با اروپا شرایط و الزاماتی دارد و سی تی اف یکی از آنهاست.
این یادداشت کوتاه را اما به قصد دیگری می نویسم. یک لحظه تصور کنید ۳۰ نماینده تهران مانند مجلس قبل اصولگرای متمایل به پایداری بودند و مردم تهران در هفتم اسفند ۹۴ سی نماینده جدید را به پارلمان نمی فرستادند که هر چند اغلب ساکتند اما در این گونه مواقع با دولت و منافع ملی همراهی می کنند. با بقیه کار ندارم. چون آمار دقیق آنها را ندارم.
اگر از ۱۴۳ رأی موافق همان ۳۰ رأی را کم کنیم و به مخالفان بیفزاییم تعداد موافقان به ۱۱۳ کاهش می یابد و مخالفان به ۱۵۰ می رسد و در این حالت سی اف تی به تصویب نمی رسید و محدودیت های مالی و بانکی بیشتر می شد.
کسانی که می گویند رأی دادیم چه شد؟ همین شد. صدای رسایی و کوچک زاده و زاکانی را نشنیدیم چون اصلا در مجلس نبودند. این که نتیجه رأی مجلس به صدای نخبگان در بیرون نزدیک باشد بهتر است یا وقتی که هیچ قرابتی نبود؟ جامعه خواستی داشت و مجلس به راهی دیگر میرفت.
شاید گفته شود در مجلس قبل هم در بیست دقیقه برجام را تصویب کردند وقتی فشار یا توصیه در کار باشد تصویب می کنند اما عدد ۱۲۰ مخالف نشان می دهد توصیه خاصی نبوده واگر امیدی ها و تنها امیدی های تهران نبودند شاید ۱۲۰ مخالف به ۱۴۰ و ۱۵۰ می رسید.
تصور نکنیم تنها بروز و نمود نمایندگان در نطق و مصاحبه است. گاه سر بزنگاه ها و رأی گیری ها مشخص می شود که ترکیب آرا چه نقشی می تواند باشد.
گذشت روزگاری که یک روزنامه اگر می نوشت کار تمام بود. حالا یک هفته است تیتر می زند و به خیانت متهم می کنداما تصویب می شود. اینها آیا دستاورد نیست؟ اگر با متر دلار هم می سنجید تأثیر دارد.
هر چه به سازمان های بین المللی متصل تر باشیم اقتدارگرایان داخلی ناگزیرتر می شوند دست به عصاتر باشند. مثل فیفا که مطابق قاعده باید رفتار کنیم. هر چه قاعده مندی بیشتر امکان کار دلبخواهی کمتر.
بدون هفتم اسفند ۹۴ مصوهی نیمه مهر ۹۷ ممکن نبود. ممکن است برخی از سر احساس بگویند من که دیگه رأی نمی دهم. بحث ما درباره رأی دادن بعدی نیست چون این سیب صدها چرخ خواهد خورد.
این است که سی اف تی تفاوت ها را نشان داد. اگر روحانی نبود چنین لایحه ای هم نبود و اگر امیدی ها نبودند تصویب نمی شد. بله، خیلی از دستاوردهای حداکثری حاصل نشده اما دستاوردهای حداقلی را هم دست کم نگیریم.
ممکن است بعضی بگویند: حالا همه مشکلات حل میشود؟! پاسخ این پرسش را در سخنان جواد ظریف میتوانید بخوانید و بیابید.
نظر کاربران
تو هم یه دروغگویی مثل اون ۱۴۳ نماینده دیگه
پاسخ ها
توی متن گفته کار با اروپا شرایطی دارد . سی اف تی یکی از انهاست.
برجام موشکی و منطقه ای در راهند.
سلام این در هر صورت تصویب میشد حتی اگر مجلس همه نیروهایش از جبهه پایداری بودند چون کار دیروز به منزله حکم حکومتی بدون حکم بود
متاسفانه چون امثال زاکانی ها را نداشتیم این لایحه تصویب شد و این سند خیانت نمایندگان این دوره است.
کسی بگوید چرا اینهمه اعتراص کردند که cftتصویب نشود مگر شفاف سازی هزینه ها م مصرف پول در جهت سالم سازی نیست چرا عده ای در ایران منافع گروهها را بر کل منافع ملت ایران ترجیح میدهند تلویزیون چکاره است مناظره بگدارد مردم اکاه شوند حق با کیست و منافع ملی و کشور که سالهاست به تاراج رفته با تص یب یا بدونت صویب لایحه چه میشود
فکرش را بکنید
با شفافیت آرا نمایندگان و منابع مالی انتخاباتی و حقوقی و مزایای خودت مخالف باشی بعد بری کل منابع مالی خودترو به دست دشمن بدی
راستی یه سوال
مگه آمریکا از برجام خارج نشد؛ پس چرا دیگه نگران این بودی که اگر FATF تصویب نشه باز آمریکا ازتون ناراحت بشه حالا باز خوبه که رئیس اتاق FATF همون مسول دفتر تحریمهای ایران هست
بعده خوشحال هستن چرا چون اصلا نمیدونن که چیه فکر میکنن خیلی قرارداد خوبیه آخه حالا خوبیه که ظریف تضیمنش هم نکرده
اونبرجامتون که خیلی تضمینش کردین آخرش این شد اینو که اصلا تضمین نکرده خدا به داد ما برسه
پاسخ ها
می خواستم تایید کنم ولی اشتباهی منفی دادم
صدای کمونچه دیر در میاد
با سلام
خیلی هم خوشحال نباش
گل برجام را چیدید منتظر گلابی این هم باشید
جون به جونتون کنند نمیتوانینیم رو از خونتون نمیشه جدا کرد
تو مجلس بعدی اثری از تز شما نخواهد بود
مرگ بر وطن فروش دین فروش مذهب فروش
بهترینها باید به عنوان یک خبرگزاری کاملا بی طرف عمل کنه، شما در کل به نفع اصلاح طلبان صحبت می کنید، سر قضیه برجام هم قرار بود با تصویبش ایران گلستان بشه، حالا مثلا چه گلی به سر مملکت زده شد؟ لطفا احتمالا احترام مخاطب رو حفظ کنید،
دستاورد روحانی بود؟؟؟؟ عجب. توصیه از بالا بود واسه تصویب ش
امیدی ها رو خوب امدی که هرچی کشیدیم از دست همین امیدی هاست
اخه من نمیدونم به رییس مدرسین قم چه ربطی داره که نامه نوشته واسشون.خوده ظریف گفت که نه من ونه حسن کلید ساز مسولیتشو نمی پزیریم خوب دیگه جای بحث کردن نداره وقتی رییس جمهوری و وزیر خارجه مون دارن اینو میگند صدرصد مشکلاتی پشته سر داره مسولان ما همشون ترسوان
بزارید بغل برجام آبش را بخورید
ازروزیکه این نمایندگان امیدی و تدبیری به مجلس. راه پیداکردن گرفتاری وبیچاره گی ملت شروع شد..
حالا شما از آب گل آلود ماهی نگیر اینها همه بازیهای سیاسی هست واگر امیدیها هم نبودند همان توصیه کار را تمام میکرد وتصویب میشد .من دیگه رای نمیدم.
سی اف تی دام دیگری مثل پروتکل الحاقی است که اسرائیل زیربارش نمی رود ولی ما رفتیم و فردا برای همین دوباره باید به کل دنیا پاسخگو باشیم.
آیا واقعاً مردم بالغ وعاقل تهران همین چندده نفرهمیشه خودجوش وهمیشه درصحنه هستند؟! چرا اکثریت مردم بی تفاوت هستند؟!
چرادرمقابل یه گرم ۶۰۰ هزارتومان امید نیستند
همه اش راست یا چپ سیاسی کاری است وحقیقت پنهان وملت طبق معمول سرکارند.
اگر این سند ننگین تصویب نمی شد باز یک عده مفت خور نمی توانستند مملکت را غارت کنند ...مرگ بر منافقین ...مرگ بر غربگرایان وطن فروش .
توجیهات بسیار نادرست که عذر بدتر از گناه هست .تاریخ در مورد این خیانت قضاوت میکند و این کار جز فشار مضاعف بر مردم و جری تر شدن آمریکا هیچ خاصیت دیگری ندارد
لیست امیدناامیدبافریب نماینده شدن وگفتن لیستی وفله ای رای بدین ونماینش دیگه رحیمی سلحشوربتش وسائدی نماینده تبریز بایدفاتحه اون لیست نمایندگان وملت وخواند
نمیدانم چرا بعضی ها اصرار دارند که ما تافته جدابافته از این دنیا هستیم و همه کارهایمان باید سری و یواشکی باشه
مشکل اینجاست که فرستادن پول سخت میشود
درمورد شعاره تجمع کنندگان که گفته بودند عزا عزا ست امروز خوب درست گفتند مگر غیراز اینست ....