نوسانات شدید ارز، بازار مسکن را تحت تاثیر قرار داد
مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی گفت: اتفاقات کلان اقتصادی و نوسانات ارزی که به دنبال خروج آمریکا از برجام رخ داد، بازار مسکن را نیز متلاطم کرد و در شهریور امسال نسبت به شهریور پارسال شاهد افزایش ۷۴ درصدی قیمت مسکن بودیم.
خبرگزاری ایرنا: مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی گفت: اتفاقات کلان اقتصادی و نوسانات ارزی که به دنبال خروج آمریکا از برجام رخ داد، بازار مسکن را نیز متلاطم کرد و در شهریور امسال نسبت به شهریور پارسال شاهد افزایش ۷۴ درصدی قیمت مسکن بودیم.
«ابوالفضل اکرمی» افزود: افزایش نرخ ارز، افزایش بهای مصالح و افزایش قیمت مسکن را در پی دارد و در نهایت شاهد کاهش قدرت خرید هستیم و افق پیش رو نامعلوم است.
وی با بیان اینکه اکنون با افت معاملات مسکن روبرو هستیم، گفت: قیمت تمام شده مسکن به شدت در حال افزایش است، گرچه ساختمانهای تکمیل شده رشد خوبی داشتهاند اما ساختمانهایی که تازه در حال تولید هستند، از فصل اول سال ۹۶ تاکنون، افت و رشد منفی دارند و آمارها چندان مطلوب نیست.
اکرمی اضافه کرد: با افتادن شاخصها، ارزش افزوده بخش مسکن و ساختمان بار دیگر منفی شد و به ۲.۲- درصد رسید که با این بیثباتی، باید راهکاری بیاندیشیم.
مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی گفت: شاید سادهترین راه این باشد که تسهیلات را دوباره فعال کنیم اما در شرایط فعلی با وجود افزایش حجم نقدینگی، با تنگناهای بخش تولید روبرو هستیم و این تناسب وقتی به هم میخورد، افزایش قیمتها اجتنابناپذیر است.
وی با بیان اینکه با همکاری سیستم بانکی، حمایتهای دولت و وزارت راه، باید دوران فعلی را پشت سر بگذاریم، افزود: تا قدرت خرید مردم افزایش نیابد، مسائل بخش مسکن حل نمیشود اما بهتر است برای اقشار آسیبپذیر مبالغی را درنظر بگیریم و مسکن ارزان قیمت را پیشنهاد بدهیم تا این قشر جامعه در شرایط دشوار فعلی، از این مقوله محروم نمانند.
اکرمی، ساختمان را یکی از بخشهای مهم در تولید ناخالص داخلی دانست و با مروری بر آمار و ارقام بانک مرکزی و مرکز آمار به بیان برخی شاخصها در بخش مسکن در مقاطع زمانی سالهای ۹۲ تا ۹۵، گفت: در حالی که تورم در سال ۹۲، ۳۴.۷ درصد بوده، رشد قیمت مسکن به ازای هر متر زیربنای واحد مسکونی، ۳۰ درصد بوده و با سیر نزولی تورم، در بخس مسکن بسیار پایینتر بوده است؛ از این رو قیمت واقعی مسکن در این دوره ۴ یا ۵ ساله به صورت نزولی کاهش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه بخش مسکن یکی از دغدغههای دولت یازدهم بود، گفت: این بخش، وقت زیادی از کمیسیون اعتباری به موضوع مسکن اختصاص داد و در بخش تسهیلات پرداختی نیز عملکرد تسهیلات بانک مسکن و سایر بانکها به طور مستمر افزایش داشته و سهم پرداختی از ۲۸۱ هزار میلیارد در سال ۹۲ به ۵۱۷ هزار میلیارد در سال ۹۶ رسیده است.
این مدیر اقتصادی توضیح داد: در مجموع با توجه به سیاستهای تیم اقتصادی دولت، بانک مسکن و مرکزی و وزارت راه و شهرسازی تعیین میکرد، اتفاقات مثبتی در بخش مسکن شاهد بودیم که نتیجه آن براساس ارقام، رونق بازار معاملات بود، یعنی رشد ۵.۴ درصد در سال ۹۵ و ۱۱.۸ درصد در سال ۹۶ که علائمی از خروج مسکن از رکود بود.
بانک مرکزی از کاهش ۳۳.۵ درصدی معاملات مسکن پایتخت در شهریورماه امسال خبر داد و شمار معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران در شهریور امسال را ۱۰ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی اعلام کرد که نسبت به مردادماه و شهریورماه پارسال به ترتیب ۱۳.۹ و ۳۳.۵ درصد کاهش یافت.
گزارش تحولات مسکن شهر تهران نیز نشان می دهد که متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران ۸۱ میلیون ریال بود که نسبت به مرداد و شهریور پارسال به ترتیب ۹.۴ و ۷۴.۱ درصد افزایش یافت.
بیشترین رشد متوسط قیمت در این ماه نسبت به ماه مشابه پارسال مربوط به منطقه پنج به میزان ۹۲.۱ درصد و کمترین میزان رشد مربوط به منطقه ۱۲ به اندازه ۳۶.۲ درصد تعلق داشت.
در مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای مسکن معامله شده ۱۷۶ میلیون ریال به منطقه یک و کمترین آن به میزان ۳۵.۴میلیون ریال به منطقه ۱۸ تعلق داشت.
ارقام یاد شده نسبت به شهریورماه پارسال در منطقه یک ۷۵.۳ و منطقه ۱۸ نیز ۵۵ درصد افزایش نشان می دهد.
نظر کاربران
روحانی با افزایش نرخ ارز و کاهش قدرت خرید مردم فقط جیب پولدارها را پر کرد و مردم عادی را نابود و به سوی مرگ هدایت کرد.
روححححححححححانی استعففففففففا
برای مردم عزیزم متاسفم ک آرزاوی مسکن شدن را دارن.حالا حالا ها باید دنبال آرزوها باشیم.
در حال حاضر بعضی از فروشندگان مسکن دچار متوهم قیمتی شدند و داغ هستند و قیمتهای به فروش نرفتنی میدهند و چشمشان کور شده و نمیتوانند عواقب انرا ببینند و فرصتها را از دست میدهند و در اخر بعد از چند سال با به فروش نرفتن ملکشان و متضرر شدن فراوان مجبور خواهند شد قیمتها را شدیدا کاهش دهند تا بخرند، خب همین کار را اول انجام دهید دیگه، زیرا اولا با قیمتهای خارج از توان خرید مستاجر، باعث میشود مستاجران به حاشیه ها و شهرستانها رفته و اجبارا مسکن مهر را خریداری یا اجاره نمایند که از یک طرف نه تنها موقعیت فروش خانه فروشندگان متوهم از دست میرود، بلکه با رفتن مستاجر موقعت اجاره را هم از دست میدهد، یعنی ضرر در ضرر و دوما اینکه سرمایه دارها و دلالها به امید توهمی رسیدن دلار به ۴۰ هزار تومان مسکن میخریدند که مسکن را گرانتر بفروشند که ان رویا و توهم هم فرو ریخت و حالا نه تنها دیگر نمیخرند، بلکه میخواهند مسکنشان را حتی با قیمت کمتر از خرید هم بفروشند، و سوما با توجه به اینکه امسال خرید خانه ها فقط توسط دلالها صورت میگرفته که بفروش بگذارند، نه تنها از تعداد خانه های مورد فروش کم نشده، بلکه با اماده شدن اپارتمانهای نا تمام نیز به خانه های مورد فروش هم اضافه شده که در کنار انهم تعداد زیادی از مستاجران شهری، مخصوصا شهر تهران به حاشیه ها، مخصوصا مسکن مهر کوچ کرده اند و خیلی موارد دیگر........ و با توجه به این حقایق مسلم، فروپاشی فروشندگان مسکن متوهم حبابی طلب و نفروختنی، حتمی و وحشتناک خواهد بود، و فقط دارندگان مسکنی که فصد فروش ندارند از روی عصبانیت و جلوگیری از ریزش بسیار شدید قیمت مسکن که در راه است، در سایت فروش مسکن، بخصوص سایت دیوار، تبلیغاتی و رد گم کنی، قیمتهای بسیار حبابی نجومی میدهند که مثلا وانمود کنند که هیچ اتفاقی نیوفتاده و هیچ ریزش شدید قیمتی در کار نیست که ولی تا کی، هر چه بیشتر و طولانی تر، ضرر بیشتر و طولانی تر و ...................
قیمتهای کنونی مسکن واقعی نیست و تنها توهم و آرزوی مالکان و فروشندگان و سازندگان است! و صحبتها این آقا با واقعیت مسکن سازگار نیست!
مسکن برای افزایش تعداد معامله راهی جز سقوط قیمت ندارد.
پاسخ ها
برای شما بهترین کار اینکه خودت زمینی بخری و پروانه ساخت و مراحل ساخت و پایان کار و آتشنشانی رو انجام بدید و خونه گرون نشه واست!!!!!دستت تو کار نیست حرف نزن این قیمت الان واقعا مفته تا پا کار نری متوجه نمیشی
چرا به جای اینکه از ارزان تر شدن قیمت مسکن بگویید از گرانی حرف میزنید لطفا تبلیغ منفی نکنید
این افراد فکر می کنند با چرندیات خود می توانند تحرک در معاملات مسکن ایجاد نمایند! درحالیکه چیزیکه باعث رونق مسکن میشود چز قدرت خرید و قیمت واقعی مسکن نمی تواند باشد و تلاشهای بی ثمر سودجویان نمی تواند به رونق مسکن کمک نماید.
چگونه میشود افزایشهای قیمت دلار و سکه و مصالح و ... امسال را با افزایشهای ناگهانی کاذب چند برابری قیمت مسکن در آذر ماه 96 توجیه کرد و آنرا پذیرفت!
سقوط قیمت مسکن حتمی است.
کسی سرمایه اش را در آپارتمانی که دارای افت قیمت شدید در اثر قدمت و هرینه های نگهداری بالا و شارژ است هدر نمی دهد. خیالتان راحت! منتظر خرید مسکن با این قیمتهای نجومی نباشید!!!
اگر هم هزار کارشناس اینجوری بیاورید نمی توانند واقعیت مسکن را تغییر داده و قیمتهای نجومی مسکن را عادی جلوه دهند و یا رونقی در مسکن ایجاد نمایند!
دولت باید مسکن را ارزان کند چون نیاز اساسی مردم است.
فروشنده زیاد شده ولی خریدار نیست چون قیمتها بیجهت و احمقانه بالارفته , البته در این چند روز 20 تا 30 درصد پایین اومده بخصوص در منطقه 5 تهران
افت مجدد دلار و مسکن و خودرو در راه است. موج دوم با تصویب cft و کنار رفتن دلار در معاملات بین ایران و روسیه در راه است. موج سوم هم انشاالله بعد از آن. افزایشی در کار نیست مسلم بدانید.