سود عراقیها از خرید هر کیلو سیب زمینی ایرانی
افزایش خرید برخی محصولات کشاورزی توسط تجار کشورهای همسایه مثل عراق باعث کاهش عرضه این محصولات در بازار داخلی و افزایش قیمت آنها شده است.
خبرگزاری ایسنا: افزایش خرید برخی محصولات کشاورزی توسط تجار کشورهای همسایه مثل عراق باعث کاهش عرضه این محصولات در بازار داخلی و افزایش قیمت آنها شده است.
در روزهای گذشته قیمت برخی محصولات کشاورزی مانند گوجهفرنگی و سیبزمینی در بازار داخل افزایش چشمگیری داشتند که دلیل آن افزایش صادرات این محصولات عنوان می شد، اما نکته قابل توجه در این میان بینصیب ماندن تجار ایرانی از این بازار بود؛ بدین معنا که از این شرایط ، هم مصرف کننده متضرر شد و هم تجار ایرانی، چراکه تجار کشورهای همسایه به طور مستقیم راهی مبادی تولید شده و از کشاورزان ایرانی خرید میکردند.
در این میان، صادرات گوجهفرنگی به منظور تنظیم بازار داخلی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت ممنوع اعلام شد و اکنون نیز زمزمههایی از ممنوعیت صادرات سیبزمینی به گوش میرسد؛ اما به گفته برخی فعالان اقتصادی، صدور یک شبه قوانین جدید مشکلات زیادی برای خریداران و فروشندگان این محصولات ایجاد میکند و مسئولان باید به منظور تنظیم بازار داخلی و تعادل قیمت از پیش برنامهریزی کنند تا برنامههای صادرات هم بههم نریزد.
در این باره حمید حسینی - دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عراق با تاکید بر این که تصمیمات مسئولان در حوزه اقتصاد نباید یک شبه اجرا شود، گفت: اگر صادرات کالایی به ضرر منافع ملی باشد میتوان آن را متوقف کرد، اما برای اجرای این ممنوعیت باید محدودیت زمانی در نظر گرفته شود، چون ممکن است قراردادهایی از پیش منعقد و مبلغی هم بر اساس آن پرداخت شده باشد، یا حتی ممکن است کامیونهای باری حرکت کرده باشند و در مرز متوجه این ممنوعیت شوند.
وی افزود: بعد از ممنوعیت صادرات گوجهفرنگی در مرز، مشکلات زیادی برای هر دو طرف ایرانی و عراقی به وجود آمد. این در حالی است که طبق قانون صادرات و واردات، جنسی که در گمرک است، مشمول تغییر قانون نمیشود.
حسینی با بیان این که هر اقدام اقتصادی تبعات خاصی به همراه دارد، گفت: اگر اشتغال و ارزآوری مهم باشد، صادرات در اولویت قرار میگیرد، اما اگر بازار داخل مهمتر باشد شرایط متفاوت میشود.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عراق با بیان این که در شرایطی که صادرات بیرویه باعث افزایش قیمت در بازار داخلی شود، نسبت به ممنوعیت آن اعتراضی صورت نمیگیرد، اظهار کرد: دولت باید طبق شرایط تصمیم بگیرد صادرات یک کالا را کم یا متوقف کند و کشورهای دیگر نمیتوانند بدون مجوز کالایی را از کشور خارج کنند.
وی با اشاره به این که برخوردهای ناگهانی با مسائل درست نیست، گفت: ایران بارها از کشورهای همسایه انتقاد کرده که چرا یکباره قوانین و تعرفهها را تغییر میدهند اما اینک خودمان به همان شکل اقدام کردهایم که درست نیست.
تجار ما تجارت بلد نیستند
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عراق با بیان این که میتوانیم حتی محصولات آببر را به قیمتی بفروشیم که برای کشور منفعت داشته باشد، گفت: تاجران ما تجارت بلد نیستند که اجازه میدهند تجار کشورهای همسایه به زمینهای کشاورزی ایران بیایند و از کشاورز خرید کنند.
وی تصریح کرد: تقصیر، بیشتر متوجه خود ماست تا کشور خارجی؛ چراکه اجازه دادهایم تجار کشورهای دیگر زودتر از ما برای محصولمان اقدام کنند. در هیچ کشوری این گونه نیست که کالا در مرز و در یک بازارچه به فروش برسد، اما بخش کشاورزی در ایران اصلا سازماندهی شده نیست و محصولاتش بعضا در بازارچههای مرزی به فروش میرسد.
حسینی افزود: کشورهای همسایه حداکثر استفاده را از این شرایط میبرند؛ بنابراین باید عاقل باشیم و محصولاتمان را با قیمت مناسب صادر کنیم. برای مثال سیبزمینی در مزارع کشاورزی حدود ۱۷۰۰ تومان به عراقیها فروخته میشود، درحالیکه همان سیب زمینی در بازار عراق حدود ۱۲ هزار تومان عرضه میشود.
وی با بیان این که اگر در تولید محصولات آببر مازاد داشته باشیم صادرات آنها اشکالی ندارد، گفت: با توجه به این که محصولاتی مثل سیبزمینی و پیاز در عمدهفروشیها کیلویی حدود ۷۰۰ تومان به فروش میرسد، به نظر میرسد که مازاد مصرف داخلی داشته باشند که میتوانند به قیمت بالاتر برای صادرات به فروش برسد.
گفتنی است، طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی، در پنج ماهه نخست امسال ۱۴۷.۸۹ تن سیبزمینی به ارزش ۴۹.۷۵ میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شده که نسبت به سال گذشته از نظر وزنی ۸۵.۷۷ درصد و از نظر ارزشی ۱۵۶.۱۸ افزایش داشته است.
نظر کاربران
واقعا نمی فهمن دلیل این اختلاف قیمت بی ارزش شدن ریال ایرانه؟
تجار را کنترل کنید .
کشور را به بیگانه نفروشند .
پاسخ ها
یه مشت دلال و فرصت طلب ایرانی هم پورسانت میگیرن و کمکشون میکنند. اینان که میرن اونا رو میارن و براشون خرید میکنن. خاک تو سرشون. ایران بیشتر از هر چیزی از این ملت تنبل خودخواه فرصت طلب دلال مسلک لطمه میخوره
شما اسمش را تجار گذاشتید اینها دلال هستند به قیمت مفت از کشاورز میخرندو گرون میفروشند و سودش را اینها میخورند نه کشاورز همان بهتر که دست واسطه قطع بشه مستقیم از کشاورز خریداری بشه
پاسخ ها
تو خود ایرانم دلالا همین کار و میکنن
مثل اینکه افتخارم میکنین که اون مفتخوراحق هموطنانمونو میخورن خاک برسرشون
ولا به خدا شماازیزید هم بترین مردم خودمو ازگرونی بداد اومدن شما مجانی محصول دسترنج کشاورزانو میدین اینا خوردشون نره انشاالله
از هر طرف به اين كشور همسايه نگاه كردم چيزي جز ضرر نديدم،خدايا ايران و ايراني رو ازشر اين همسايه ها نجات بده
سلام عربها خیلی سود کردند اول اینکه دلار هایشان آوردند مسکن از شهرهای مشهد و قم و شمال و تهران خریداری کردند
لطفا از ثبت اسناد پیگیری فرمایید خیلی خر تو خر شده
انگار ضرب وتقسیم بلد نیستی هر سه تن یه میلیون دلار وهر کیلو سیصد دلار مساوی پنج میلیون .
خاک به سردون کنند ما خودمون سیب زمینی نمیخرم
سودش جیب اوناش ضررش به جیب مااست بااین دولت دلسوز برای دیگران زن بابای خودمان است ومادر دیگران!
ملت ایران چقدر بدبختند با همچین مسئولین بی غیرت و بیسوادی
واقعا بعضی کارهای دولت خنده دار ومایه تاسفه!
درست زمانیکه تحریمهای امریکا شروع شده ومردم زیر فشار های خارجی هستن ،به علتهای نامعلوم (عمدی ویا بی برنامگی) کالاهایی که بیشترین مصرف را داخل هرخانوار ایرانی دارن به طرز وحشتناکی صادر میشوند؟! واقعا معنی اینکار این نیست که هدف دولت فشار به مردمه ؟
اشکالی نداره !!!! بزارن هم بکنن هم بخورن و هم ببرن!!!!! انگار نه انگار اینا 8 سال دل ملت رو خون نکردن و اون همه جونای مارو شهید نکردن!!!ظلم و ستمی که در طول تاریخ روسیه و عراق به ما کرده هیچ کشوری انجام نداده اونوقت آقایان چسبیدن به آمریکا و ولش نمیکنن! !!!!مرگ بر آمریکا! !!! عراق دو بار به ایران حمله کرده و روسیه مجلس ما و حرم مطهر امام رضا رو به توپ بسته و دو بار به ایران حمله مستقیم کرده و اون همه خاک ما رو غصب کرد ولی.....بلند بگین مرگ بر آمریکا! !!!!!
این کلمه مسخررو. وردارین بگین کشورهمجوارو بااین اسم کلی سواستفاده میکنن
برای مردم ایران که حرامست بدهید به کسانی که بچه های این مرزوبوم راکشتند لعنت بر بدخواهان این ملت
بدبختی کشورهای خاورمیانه همینه که همیشه یه عده سودجو با دلالی میخوان سر مردم کشورشون کلاه بذارن از ایران ۱۷۰۰ میخرن میفروشن به مردمشون ۱۲۰۰۰ تومن حداقل ۵۰۰۰ تومن بفروشن دلال جماعت رحم نداره اما همه این ماجرا یه طرف طرف دیگه ماجرا چرا باید ایران این حجم سیب زمینی تولید کنه یادمون نمیره چند سال پیش هم تولید بیش از حد سیب زمینی بود که سیب زمینیها رو برای اینکه وارد چرخه بازار نشه تا مبادا خدای نکرده مردم سیب زمینی ارزون بخورن دفن کردن با این منابع آب چرا اینهمه محصول کشاورزی تولید میشه وقتی ۹۰ درصد منابع آب تو کاشت محصولات کشاورزی هدر میره ؟ رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست و وزیر جهاد کشاورزی خوابن ؟
برای مردم ایران که حرام شد بدهید به کسانی که بهترين و پاكترين بچه هاي اين كشور و به خاك و خون كشيدند
این اوباش رسانه ای مثل برترینها تمام زورش میزنه بین دو ملت اختلاف بندازه... خدا سردبیر و تمام کارمندات لعنت کنه...