۷۷۸۷۲۲
۲ نظر
۵۰۱۳
۲ نظر
۵۰۱۳
پ

نگاهی به آمار مرگ‌ومیر با الکل در کشور

خبر اخیر «مسمومیت و مرگ با الکل» کمتر از یک هفته است که در تیتر اخبار رسانه‌های مختلف جا خوش کرده و هر ساعت به تعداد افرادی که نامشان در «فهرست مرگ» می‌نشیند، افزوده می‌شود. قربانیانی که مرگشان به شکل مستقیم با مصرف الکل ارتباط دارد.

خبرگزاری ایسنا: خبر اخیر «مسمومیت و مرگ با الکل» کمتر از یک هفته است که در تیتر اخبار رسانه‌های مختلف جا خوش کرده و هر ساعت به تعداد افرادی که نامشان در «فهرست مرگ» می‌نشیند، افزوده می‌شود. قربانیانی که مرگشان به شکل مستقیم با مصرف الکل ارتباط دارد، اما، تنها همین چندنفری که در روز‌های اخیر جانشان را بر اثر استفاده از مشروبات الکلی دست‌ساز و مسموم از دست داده یا مرگ مغزی شده‌اند، نیستند، آمار‌ها نشان می‌دهد که در دو سال و نیم گذشته دست‌کم ۳۴۳ نفر به دلیل مصرف الکل در ایران جانشان را از دست داده‌اند.

نگاهی به آمار مرگ‌ومیر با الکل در کشور

علائم مسمومیت با الکل، بسته به مقاومت بدنی و میزان مصرف از یک تا ۲۴ ساعت پس از مصرف خود را نشان می‌دهد و فرد مصرف‌کننده با علائمی، چون اختلال در حرکت و راه رفتن، سرگیجه، تهوع و استفراغ، تحریک‌پذیری، افزایش فشار خون، گُرگرفتگی، رفتار‌های تهاجمی و ... روبه رو می‌شود، با گذشت زمان کم‌کم مردمک‌های چشم توان تمرکز خود را از دست داده و فرد دچار بیهوشی و اختلال حواس می‌شود و اگر این روند ادامه پیدا کند، علاوه بر بیهوشی با افزایش تپش قلب، امکان سکته و مرگ مغزی نیز وجود دارد.

این علائم را، اما برخی جدی نمی‌گیرند و آن را با علائم و حالت‌های مستی اشتباه گرفته و تصور می‌کنند که به مرور زمان حالشان بهتر می‌شود، اما گذشت زمان برای مسموم‌شدگان با الکل دقیقا شبیه به از دست دادن زمان طلایی برای درمان است و نتیجه‌اش همین می‌شود که این روز‌ها در هرمزگان، خراسان شمالی، البرز و کهگیلویه و بویراحمد برای بیش از ۳۰۰ نفر، رخ داده است.

آمار مرگ و میر و مسمومیت با الکل، اما تنها مربوط به روز‌های گذشته نیست و برابر آماری که سازمان پزشکی قانونی در اختیار ایسنا قرار داده، از ابتدای سال ۹۵ تا پایان مردادماه امسال ۳۴۳ نفر شامل ۳۰۸ مرد و ۳۵ زن به دلیل مسمومیت با الکل جان خود را از دست داده‌اند.

همچنین بررسی این آمار نشان می‌دهد که استان تهران با ۱۱۳ مورد فوتی در دو و نیم سال گذشته بیشترین آمار قربانیان الکل در کشور را به خود اختصاص داده است. در این استان به ترتیب در سال‌های ۹۵، ۹۶ و پنج ماهه ۹۷، به ترتیب ۷۳، ۲۰ و ۲۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

پس از تهران، از ابتدای سال ۹۵ تا پایان مردادماه امسال استان کرمان با ثبت ۲۸ مورد فوتی با دو مورد در سال ۹۵، یک مورد در سال ۹۶ و ۱۸ مورد در پنج ماهه سال ۹۷ در رتبه دوم قرار دارد. رتبه سوم مشترکا مربوط به استان‌های آذربایجان شرقی و فارس است که هرکدام ۲۷ مورد مرگ در پی مسمومیت با الکل طی دو سال و پنج ماه در آن‌ها به ثبت رسیده است.

پس از این چهار استان، استان‌های کردستان، البرز و اصفهان به ترتیب با ۱۹، ۱۷ و ۱۵ مورد در رتبه‌های بعدی قرار دارند و استان‌های مازندران و کرمانشاه هرکدام با ۱۱ مورد و آذربایجان غربی و خراسان رضوی و گیلان نیز هرکدام با ۱۰ مورد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

استان‌های بدون مرگ با الکل

در مقابل استان‌هایی که بیشترین مرگ در پی مسمومیت با الکل در مراکز پزشکی قانونی‌شان به ثبت رسیده، استان‌هایی هم هستند که در دو و نیم سال گذشته تا پایان مرداد امسال، هیچ مورد فوتی در آن‌ها به ثبت نرسیده که عبارتند از: یزد، ایلام، کهگیلویه و بویر احمد، لرستان و خراسان جنوبی.

چهار استان کشور نیز که تنها دارای یک مورد فوتی در سال ۹۵ بوده و پس از آن هیچ مورد فوتی تا پایان مرداد امسال در آن‌ها گزارش نشده، استان‌های خراسان شمالی، قم، گلستان و مرکزی هستند.نگاهی به آمار مرگ‌ومیر با الکل در کشور آمار قربانیان مصرف الکل از ابتدای ۹۵ تا پایان مرداد ۹۷

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    پس چرا استان چهارمحال و بختیاری را از قلم انداختید؟

  • بدون نام

    شمال بیشتر مشروب میخوره

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج