دلالان ارز سر خریداران بیتجربه را کلاه میگذارند؟
روز گذشته، قیمت دلار تحتتاثیر یک تاکتیک تکراری مرز مقاومتی دیگری را شکست و در مقطعی قیمتهای بالای سطح ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان را تجربه کرد.
دنیای اقتصاد نوشت: روز گذشته، قیمت دلار تحتتاثیر یک تاکتیک تکراری مرز مقاومتی دیگری را شکست و در مقطعی قیمتهای بالای سطح ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان را تجربه کرد.
روز چهارشنبه، معاملات دلار در آستانه مرز ۱۷ هزار تومانی آغاز شد، قیمتی که با ساعت ۵ عصر روز چهارم هفته بیش از ۶۰۰ تومان اختلاف داشت. شروع افزایشی ابتدایی روز موجب شد که تقاضای بیشتری ازسوی افراد عادی وارد بازار شود و در نبود عرضه مشخص، قیمت بعضا بدون معامله خاصی تا مرز ۱۸ هزار تومانی پیش روی کرد.
در بازار سکه نیز رشد قیمتها زیاد بود و این فلز گرانبها در یک روز نوسانی از مرز مقاومتی ۵ میلیون تومان عبور کرد. به گفته فعالان، نوسانات دلار تحتتاثیر یک محرک تکراری شدت گرفت. به باور برخی بازیگران با تجربه بازار، در ۲ ماه اخیر، نوسانگیران حرفهای و معاملهگران بزرگ بازار در ساعات انتهایی روز با افزایش خریدهای پشت خطی و جوسازی پیرامون اخبار سیاسی، قیمتها را از مرزهای مقاومتی مهم عبور میدهند.
شکست این مقاومتها در روز بعد افراد عادی جامعه را بیش از پیش نگران میکند و بازیگران غیرحرفهای تحتتاثیر نگرانی حاصل از دست رفتن ارزش داراییشان وارد بازار میشوند و سعی میکنند به هر طریقی ارز متناسب با داراییشان را تهیه کنند.
ورود این تقاضای جدید موجب میشود که مرزهای مقاومتی شب گذشته، تبدیل به مرزهای حمایتی شوند و حتی بعضا قیمت به سطوح بالاتری نیز وارد شود. در واقع تاکتیک اول نوسانگیران برای جذب مشتری جدید بازار ارز، افزایش شبانه قیمتهاست؛ امری که افراد عادی را نگران و آنها را آماده ورود به بازار میکند.
تاکتیک دوم نوسانگیران آن است که زمانی که تقاضای افراد عادی وارد بازار میشود، از فروش ارز خودداری میکنند و به این ترتیب، ولع خریداران را برای تهیه ارز بالاتر میبرند. در میان معاملهگران حرفهای، نوسانگیران و مردم عادی یک دسته دیگر نیز در بازار این روزها نقش پررنگی دارند و آنها واسطهها هستند؛ واسطهها افرادی هستند که ارز را از مراجع بزرگتر مانند معاملهگران بزرگ، صرافیها و... تهیه میکنند و آن را به دست مشتریان عادی میرسانند.
در این میان، واسطهها خود در روزهای هیجانی داغی معاملات را بالاتر میبرند. بهعنوان مثال، دیروز تا ساعت ۴ بعدازظهر قیمت دلار هرگز بالای سطح ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان را تجربه نکرده بود؛ ولی این واسطهها بعضا به مشتریان ناآگاه خود که گاهی برای اولین بار پا به بازار ارز گذاشته بودند، قیمتهای بالای ۱۹ هزار تومان را پیشنهاد میدادند و عنوان میکردند زیر این عدد نمیتوانند دلار را به آنها بفروشند.
واسطهها معمولا ارزی از خود ندارند. در این شرایط، آنها وقتی مشتری خاصی پیدا میکنند، به کف بازار میروند و اقدام به تهیه دلار میکنند. بهعنوان مثال، کسی که دلار را از کف بازار ۱۸ هزار و ۲۰۰ تومان تهیه میکرد، ممکن بود رقم بالای ۱۹ هزار تومان را به خریدار عادی پیشنهاد دهد.
البته ناگفته نماند بازار معمولا در شرایط عادی شاهد چنین اختلافهایی میان کف بازار و قیمت اعلامی توسط واسطهها نیست. ولی در شرایطی که تعداد عرضهکنندهها در بازار پایین میآید و جهت قیمتها بهصورت هیجانی رو به بالاست، این اتفاق در بازار رخ میدهد.
به گفته بازیگران باتجربه بازار، عامل اصلی چنین اتفاقی، نا اطمینانی متقاضیان نسبت به شرایط آینده ارزی و انفعال سیاستگذار در بازار است. در واقع، اگر بازارساز در سمت عرضه و تقاضا حضور فعالی داشت، نوسانگیران دست برتر را در بازار نداشتند. البته بیشتر بازیگران ارزی عامل اصلی را که میتواند زمینهساز کاهش نوسانات شود تغییر انتظارات معرفی میکنند. هر چقدر گامها بهمنظور تغییر انتظارات دیرتر صورت بگیرد، اصلاح قیمتها سختتر میشود.
نظر کاربران
مملکت اب برد شما مسئولین خواب برد
دلار گیر نمیاد دیروز بیست هزار هم گیر نمیامد
دلالان ارز عوامل و نوسان گیران عوامل خود دولت هستند .دولتی که در کنترل قیمتها و ثبات قیمتی کالاهای اساسی مردم هیچ گونه نظارت و دخالتی نمیکند و استارت تورم وبی ارزش شدن پول ملی ونگرانی مردم از آینده را کیلیک میزند .خود به خود موج عظیمی از تقاضا ی خرید ارز بواسطه عقب نماندن از ارزش پول ملی روانه بازار میکند آنگاه توسط این عوامل خود دلار را گران وبفروش رسانده که با این تیر چندین نشان را میزند.اول از همه نقدینگی را از سطح جامعه جمع میکند دوم کسری بودجه وبدهیهای ارزی وریالی.خود را جبران کرده و یارانه پرداختی به مردم را از جیب خودشان در آورده مجدد به خودشان پس میدهد ومنت یارانه دادن را هم سر مردم میگذارد سوم اینکه با بی ارزش شدن پول ملی سیل ارز ورودی به کشور از طریق کشورهای هم مرز مثل عراق وافغانستان شروع شده و ....
متاسفانه مردم دارن پولشون ميريزن تو جيب دلالان ارزي و نوسان گيران
چندين دلال و ديدم كه با پول بدست اورده در اين چند ماه ويلاهاي چندين ميلياردي خريدند ..!!!!!!!!
توصيه اينه كه به هيچ وجه دلار نخريد ...............
روزی که بزرگوار تو مناظره تلویزیونی گفت ملت مگر یادتان رفته قیمت دلار لحظه ای عوض میشد، نرخ دلار آزاد 3700 تومن بود
الان خوشحال ترین موجودات دنیا سطل آشغال های ایران اند
اگه رییسی و قالیباف انتخاب میشدن و دلار میشد پنج تومان, اصلاح طالبان اینقد چرتکه مینداختن و تَکرار میکردن و بریزید تو خیابونا میگفتن که الان یه عده داشتن میجویدنش یه عده هم آتیشش میزدن
به جهنم
خاک عالم بر سر این مسولین از بالا تا پایین
کسی که خاویار از رشت و قرقاول از جنوب بشه غذاش مگه بفکر مردم هم هست؟؟؟؟
اگر امروز دلار را از کلاهبردااران بیست هزار تومان بخرید هفته بعد سود کرده اید ، بعد به احمدی نژاد خرده می گرفتند ، احمدی نژاد برگرد
خاک بر سر دولت و نیروهای نظامی که توان مقابله با این افراد شناخته شده ندارند خاک بر سر رییس بانک مرکزی که بیمه ایران را ورشکست کرد و می خواست سفیر ایران در چین شود ولی یک هو رییس بانک مرکزی شد و به جای حفظ ارزش پول ملی دنبال بیچاره کردن مردم است خداوند از شما نخواهد گذشت وعده خدا در قران نابودی شما است بلند بگید آمین
افایون عهده چند تا دلال نمیان بعد سرشاخ شدند با امریکا..این منطقی نیست.
قانونی بنویسید خرید و فروش دلار قاچاق جریمه انچنان بالایی داشته باشد که به ریسکش نیرزد.