FATF در مارپیچ «مصلحت»
اول اکتبر ۲۰۱۸ یعنی ۲۱ روز دیگر مهلت FATF به ایران برای تصویب لوایح چهارگانه و به دنبال آن خروج از لیست خاکستری و ورود به منطقه سبز ایمن مبادلات مالی و بانکی پایان مییابد، اما هنوز تکلیف سه لایحه مشخص نیست.
خبرگزاری ایسنا: ۵۵ روز تا آغاز تحریمهای نفتی و انرژی آمریکا و ۲۱ روز تا پایان مهلت سه ماهه گروه اقدام مالی (FATF) باقی مانده است تا مبادلات بانکی بدون مشکل انجام شود، آن هم در شرایطی که آمریکا میخواهد از ۱۳ آبان بر شدت تحریمها بیفزاید.
همه نگاهها به مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام است تا تکلیف لوایح چهارگانه الحاق ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملی (پالرمو)، اصلاح قانون مبارزه با پولشویی، اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) را مشخص کند.
مجلس و شورای نگهبان گام اول را محکم برداشتند؛ لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم بعد از رفت و برگشت تصویب شد و رییس جمهوری آن را برای اجرا ابلاغ کرد.
مجلس گام دوم را هم با تمامی مخالفتهای طیفهای خاصی از نمایندگان برداشت و لوایح پالرمو و اصلاح قانون مبارزه با پولشویی را به تصویب رساند، اما در پیچ ایرادات شورای نگهبان باقی ماند؛ شورای نگهبان ایرادات شکلی به لایحه پالرمو وارد و مجلس هم آن را رفع کرد، اما این بار مجمع تشخیص مصلحت نظام که به عنوان بدعت و کاری نو همزمان مصوبات مجلس در این لوایح را بررسی میکند، ایراداتی را مطرح کرد.
پالرمو در مارپیچ مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام گیر افتاد؛ برخلاف بررسی ایرادات شورای نگهبان یک بار در صحن علنی و دو بار در کمیسیون حقوقی، هنوز رسیدگی به اشکالات مجمع باقی مانده که تعیین تکلیف آن به بعد از تعطیلات مجلس آن هم در کمیسیون قضایی موکول شد؛ کمیسیون بعد از اجماع و تصویب، مصوبه را به هیات رییسه جهت بررسی در صحن علنی ارجاع میدهد. این یعنی که حداقل وضعیت پالرمو تا ۱۵ روز دیگر مشخص نمیشود.
وضعیت لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی تا حدودی همچون پالرمو است؛ با این تفاوت که کمیسیون حقوقی ایرادات شورای نگهبان را بررسی و به هیات رییسه ارائه کرده و حال باید منتظر رسیدگی به آن در صحن علنی باشیم.
از سوی دیگر مجمع تشخیص هم اشکالات محتوایی و مغایرتی با برخی سیاستهای کلی را عنوان کرده که به گفته نوروزی سخنگوی کمیسیون حقوقی، اعضای کمیسیون در جلسهای با مجمع تشخیص به بررسی نظرات آنان خواهند پرداخت؛ این گفته بدان معناست که اگر شورای نگهبان هم نظر مجمع را قبول کند مجدداً باید ایرادات در کمیسیون و بعد در صحن مجلس مورد رسیدگی قرار گیرد؛ برای تعیین تکلیف این لایحه هم نمیتوان زمانی کمتر از ۱۵ روز با توجه به تعطیلات مجلس متصور بود.
به نظر میرسد وضعیت بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) از دو لایحه دیگر بغرنجتر است، چون مجلس رسیدگی به این لایحه را به مدت دو ماه مسکوت گذاشته که این مهلت نیز تمام شد. انتظار میرود بعد از تعطیلات، نمایندگان وارد بررسی این لایحه شوند و پس از آن مارپیچ شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز میشود.
با توجه به پایان تعطیلات دو هفتهای مجلس در ۳۰ شهریور و اتمام مهلت FATF به ایران برای تعیین تکلیف لوایح چهارگانه در ۹ مهر (اول اکتبر)، به نظر نمیرسد مثلث مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص بتوانند به اجماعی در این لایحه برسند مگر آن که «مصلحتی» در میان باشد.
نظر کاربران
این گافی است دولت یازدهم اقای طیب نیا داده است وهمانندبرجام کشور را به بردگی می برد واقایان هرچقدر بزک کنند فایده ندارد زیرااقایان بدهکارندبه ارباب اگرادامه ندهند حذف میشوند
من نمیدانم اقایان چرا حرف رهبری را فراموش کردند که به این کنوانسیون های ساخته استکبار دهن پرکن اهمیت ندهید
ولی نمایندگان مجلس خصوصا گروه نا امید بجای رسیدگی مشکلات مردم مسایل فرعی رابزرگ میکنند واصلا بفکر مردم نیستند وازمردم مایه میگذارند
پاسخ ها
دقیقا کاربر محترم
مجبور میشن قبول کنند
همش دروغ اگه افایتیاف امضا بشه باز ما تحریم میشیم و بدتر میشه اوضاع البته ۸۰ درصد مشکلات تقصیر دولت ربطی به تحریمهد ن اده
پاسخ ها
ماتحریم بشیم این لایحه مربوط به پولشویی وشفاف سازی مالی یه کشوراست طرح خیلی خوب ومفیدی است دست دزدان واختلاسگران بیت المال تاحدودبسیارزیادی کوتاه میشه مخالفان اجرای این طرح ازاین میترسن که دیگه نمیتونن چپاول وغارت ودزدی واختلاس کنن
کاربر a ؟ این خبر رو کامل خوندی؟ بنداشو دونه ب دونه خوندی؟ یعنی دقیقا تمام بند به بند این لایحه رو خوده آمریکا خوده غربیا دارن خلافشو انجام میدن بنده خدا چرا شماها اینقد ساده اید؟ اینا که خودشون خالق گروهکهای تروریستی در کل جهانن. اینا که خودشون این گروهکها رو تامین مالی و تسلیحاتی میکنن که بنده خدا! اینا خودشون کتاب نوشتن به نام جنگ ارزی که اقتصاد کل کشورهارو وابسته به خودشون کنن و اقتصاد کل کشورهارو به زمین بزنن که بنده خدا! آخه چرا مثه بیسوادا حرف میزنین؟ چرا یکم مطالعه نمیکنین! آقا شفاف سازی خوبه ولی تو خوده کشور نه اینکه یکی دیگه یه کشور دیگه بهت امر کنه تو اینکارو بکنی
اگر صادقانه FATF رابرای شفافیّت و مقابله با پولشویی میخواهید، اوّل اینها را عمومی کنید:
فیش حقوقی مدیران.
ابربدهکاران بانکی.
گیرندگان وام بالای ۱میلیارد.
سپردههای بالای ۱۰۰میلیارد.
دریافتکنندگان ارز دولتی.
خریداران بیش از ۱۰۰۰سکه.
هدایا و سفرهای خارجی مسئولین.
رأی و حضور و غیاب نمایندگان.
اف ای تی اف تصویب نشود یعنی ما از تروریستا حمایت میکنیم
پاسخ ها
آره داداش ما از گرهکهای تروریستی حماسو حزب الله دفاع میکنیم غربیا از گروهای صلح در جهان از جمله منافقین داعش و القاعده دفاع میکنن:)
حقیقت همیشه پای مصلحت آقایان ذبح شده
اینها در آخر مجبور به قبول این قرار داد خواهند شد ولی بعد از ضرر و زیان فراوانی که به مردم و کشور وارد کردند