۷۶۹۷۸۴
۲۷ نظر
۵۰۱۷
۲۷ نظر
۵۰۱۷
پ

نپذیرفتن FATF مثل بازی کردن در زمین امریکا

بارها تاکید شده اثر عدم همکاری با گروه اقدام مالی و بازگشت به فهرست تحریم‌های آن- حداقل تا آنجا که به نظام مالی بازمی‌گردد- از اثر تحریم‌های آمریکا بیشتر است.

دنیای اقتصاد: بارها تاکید شده اثر عدم همکاری با گروه اقدام مالی و بازگشت به فهرست تحریم‌های آن- حداقل تا آنجا که به نظام مالی بازمی‌گردد- از اثر تحریم‌های آمریکا بیشتر است.

این تاثیر به چند دلیل است؛ نخست اینکه استانداردهای گروه اقدام‌مالی را همه کشورها اجرا می‌کنند حال آنکه تحریم‌های آمریکا را همه کشورها به تمام و کمال رعایت نمی‌کنند.

و کشورهایی همچون چین و روسیه وجود دارند که لااقل بخشی از تحریم‌های آمریکا را اجرا نمی‌کنند. اما پای استانداردهای گروه اقدام مالی که به میان می‌آید حتی چین و روسیه نیز به صراحت اظهار می‌کنند که اگر ایران به فهرست سیاه FATF بازگردد ناگزیر از قطع روابط بانکی و مالی خود با ایران خواهند بود.

نپذیرفتن FATF مثل بازی کردن در زمین امریکا

دوم اینکه در تحریم‌های آمریکا یکسری استثنائات و معافیت‌ها برای موارد بشردوستانه و نظایر آن وجود دارد، حال آنکه در استانداردهای گروه اقدام مالی استثنا و معافیتی وجود ندارد.

وقتی کشوری در فهرست سیاه گروه اقدام مالی قرار گیرد، سایر کشورها مکلف به اتخاذ اقدامات متقابل هستند و نمی‌توان اقدام متقابل را محدود به حوزه‌ای خاص کرد. نتیجه آن خواهد بود که اثر بازگشت به فهرست سیاه FATF قطع همکاری بانکی در کلیه زمینه‌هاست. سومین تفاوت استانداردهای گروه اقدام مالی با تحریم‌ها در امکان یا عدم امکان مذاکره در هر زمان است.

ایالات‌متحده آمریکا بارها اعلام کرده است که در هر زمان آماده مذاکره با ایران است اما FATF برنامه زمانی و ساختار خاص خود را دارد و چنین نیست که در هر زمان که ایران اراده کند، بتواند با آن مذاکره کند. اگر ایران در چند ماه آینده به فهرست سیاه FATF بازگردد این امکان وجود دارد که تا ماه‌ها و حتی سال‌ها امکان مذاکره مجدد با آن و توافق بر سر برنامه اقدام جدید فراهم نشود.

FATF

حل نشدن مساله FATF نه‌تنها در جای خود یک مشکل اساسی برای نظام بانکی و اقتصاد ایران است، بلکه حل یکسری مسائل دیگر را هم با مانع مواجه خواهد کرد. یکی از این مسائل، بسته برجامی اروپا است. ایران بعد از خروج آمریکا از برجام از اتحادیه اروپا انتظار دارد با ارائه یک بسته اقتصادی خلأ ناشی از خروج آمریکا از برجام را تا حد ممکن پر کند. در غیر این صورت دلیلی برای ادامه پایبندی ایران به برجام وجود نخواهد داشت.

با این حال اروپا مکررا اظهار می‌دارد که عملیاتی شدن بسته اقتصادی خصوصا در زمینه‌های بانکی و مالی نیازمند حل مساله FATF است، زیرا کشورهای عضو اتحادیه اروپا که مکررا، مصرا و قویا از بانک‌های خود خواسته‌اند استانداردهای FATF را جدی بگیرند و آنها را به نحو سفت و سختی اعمال کنند، نمی‌توانند اکنون از بانک‌های خود درخواست کنند که قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه گروه اقدام مالی را نادیده بگیرند.

به عبارت دیگر، اتحادیه اروپا باید تحریم‌های آمریکا علیه ایران را نادیده بگیرد؛ اما مساله استانداردهای گروه اقدام مالی امری است جداگانه که ایران خود باید نسبت به حل آن اقدام کند.

مساله دیگری که حل آن منوط به FATF است پیمان‌های پولی است که در ماه‌های اخیر چه از سوی مقام معظم رهبری و چه از سوی مجلس شورای اسلامی بر آن تاکید شده است. برای آنکه پیمان‌های پولی منعقد و عملیاتی شوند، لازم است یکسری اشخاص حقوقی (بانک‌های تجاری یا بانک‌های مرکزی) در کشورهای هدف حاضر به این شوند که این پیمان‌ها را با طرفین ایرانی خود مورد اجرا قرار داده و عملیاتی کنند.

حال آنکه قرار داشتن نام ایران در فهرست گروه اقدام مالی باعث می‌شود که هیچ بانک خارجی حاضر نباشد طرف اجرای این پیمان‌ها با بانک‌های ایرانی قرار گیرد و تلاش‌های ایران برای انعقاد این پیمان‌ها بی‌اثر خواهد شد.

بنابراین نقش کلیدی حل مساله FATF در حل سایر مسائل بانکی و مالی را نباید از نظر دور داشت.

راه‌حلی که اخیرا برخی افراد و جریانات تحت عنوان اجرای مشروط یا گام به گام استانداردهای FATF مطرح می‌کنند دارای چند ایراد جدی است. نخست اینکه برخلاف برنامه اقدام مورد توافق است که وزیر اسبق اقتصاد آن را امضا کرده است. در آن برنامه ایران متعهد به اجرای آیتم‌های مندرج در یک بازه زمانی است که مشخص شده است آن بازه زمانی چند ماه پیش سپری شده است.

دوم اینکه در معامله‌ای که مربوط به مبارزه با جرائم بین‌المللی است نمی‌توان اجرای معاهده را منوط به گرفتن امتیاز از طرف مقابل کرد. تصور کنید که دولتی اجرای کنوانسیون منع شکنجه را منوط به گرفتن امتیاز از سایر دولت‌ها کند یا اینکه اجرای کنوانسیون مبارزه با جنایت نسل‌کشی را مقید به این کند که سایر دولت‌ها فلان امتیاز اقتصادی را به وی بدهند.

واکنش ما در مقابل چنان دولتی چه خواهد بود؟ مشابه چنان واکنشی را نیز ما باید از سایر دولت‌ها انتظار داشته باشیم، هنگامی که بگوییم با تروریسم و تامین مالی آن مبارزه خواهیم کرد، اگر و فقط اگر فلان امتیاز اقتصادی را به دست آوریم یا با پولشویی و فساد مالی و جرائم سازمان‌یافته فراملی مبارزه خواهیم کرد، اگر و فقط اگر تحریم‌های آمریکا رفع شوند.

سوم اینکه نفس اعلام این مطلب که در صورت تحقق شروط کذا وکذا با تروریسم و تامین مالی آن یا با پولشویی مبارزه خواهیم کرد، به این معناست که در حال حاضر چنین نمی‌کنیم و این همان خواسته آمریکا، اسرائیل و سایر دشمنان ایران است.

در نتیجه آنچه در بالا گفته شد مساله FATF اولا مساله‌ای نیست که به مرور زمان به طور خود به خود حل شود و هر لحظه که از تداوم این مساله می‌گذرد ایران زیان بیشتری متحمل می‌شود. ثانیا فرصت ایران برای حل قاعده‌مند و تکنیکی این مساله به سرعت در حال از دست رفتن است و ممکن است ظرف چند ماه آینده برگشت به وضعیت فعلی که در آن اجرای برنامه اقدام مالی می‌تواند ایران را از فهرست خارج کند مبدل به یک درخواست دست‌نیافتنی شود.

ثالثا تجربه دو سال گذشته نشان داد که از سیاسی کردن این موضوع و خارج کردن آن از چارچوب تخصصی هیچ نفعی عاید کشور نشده است. بنابراین انتظار می‌رود مجلس شورای اسلامی با در نظر گرفتن اهمیت این مساله نسبت به تصمیم‌گیری درخصوص آن اقدام کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چه کسانی دارن برای مملکت تصمیم میگیرن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  • عمار

    این اپلیکیشن هم ظاهرا شده تریبون و حافظ منافع یک جناح خاص که از اصول حرفه ای رسانه ای دوره
    هر چند حتی جرات درج نظرات مخالفان رو نداره و احتمال این رو هم درج نخواهد کرد

  • بدون نام

    چرت و پرت نباف ای fatf قبلا تو زمان خاتمی و احمدی نژاد کجا بود الان یه هویی سر درآورد

  • بدون نام

    این طور بگویید بهتر است:

    نپذیرفتن FATF خیانت به آمریکا و اسراییل است

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دقیقا

  • پارمیدا

    کاملا مشخصه که هدف دولت هم همینه که قحطی عجیبی مملکت رو فرا بگیره. اونوقت با خیال راحت کل مملکت رو دودستی و خالی از سکنه تحویل آمریکا و اسرائیل بدن

  • بدون نام

    با این اراجیفی که گفتی دنیای اقتصاد نمیتونی ملتو گول بزنی! اینقدم ایالات ایالات متحده نکن. همه مردم میدونن که این fatf ابزاریه برای فشار بیشتر بر کشورهای ضعیف و متوسط. لایحه مال خودشونه آدماش مال خودشونه نظارت از طرف خودشونه کل حسابرسیهای کشورهای مختلفو اونا بایسی انجام بدن برای کشورهای دیگه! یعنی آمریکایی که خودش میلیاردها دلار بدهی داره اون بیاد برای کشورهای دیگه شفافیت مالی کنه آره احمق؟ منه بیسواد میدونم که هر کشوری بستگی به نوع شرایط به نوعی پیشرفتی که داره شرایط اقتصادیشو طبق همون تنظیم میکنه. بنظر شما احمقای موافق این fatf ؟فکر نمیکنید که این هم نوعی ابزار فشار هستش بر دیگر کشورها؟ خب کشورهای قدرمتند دیگه میتونن راه دور بزنن و اطلاعات غلط بدن به اون نهاد ولی آیا کشورهای دیگه مثه کشور ما میتونن؟ اونا با این کارشون بیشتر مارو وابسته به خودشون میکنن

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خب هر چي بقيه ميگن نشخوار نكن حداقل يكم تحقيق كن اين نظام بانكي ميگه هر تراكنشي بايد شفاف باشه فرستنده و گيرنده اينجوري نميتونن آقازاده ها بدزدن و ببرن

    • بدون نام

      آقای مطلع راه کار شما چیه پس چه باید کرد که بتوانیم با دنیا تعامل داشته باشیم؟

    • ط ط ط

      همه دنیا نمی فهمند حتی دوستان خوب شما مثل چین و روسیه!!!! آنوقت شما عقل کل می فهمی!!!شما ودوستان نتون به شفافیت آلژی داریند. چون در فضای تاریک و...... میشه.....خیلی کارا کرد. نه؟؟؟

    • ن ن

      چقدر خوب حرفهای کیهان وجوان راطوطی وار تکرار میکنید

    • بدون نام

      کاربر 10 11؟ جوگیر شدی داداش؟ میبینم که یه مشت بیسواد دارن خودشونو جر میدن زیر کامنت من و میخان با دنیا مخصوصا آمریکن معاشرت داشته باشن!!! :) جر ندید خودتونو خواهشا... نشخوار رو امثال شماها از رسانه های اونور آبی دارین نه من. این شماها هستین که طوطی وار و مثه میمون از اونور آبیا تقلید میکنین نه من. فساد مالی که تو خوده همون کشورهایی که این لایحه رو تنظیم کردن بیداد میکنه اونوقت برا کشورهای دیگه نسخه میپیچن! خوده ترامپ تو زمان انتخابات اومد برگشت گفت داعش رو ما شکل دادیم طالبان رو ما شکل دادیم به القاعده و امثال ریگی خودشون کمک مالی و تسلیحاتی کردن اونوقت اونا میان مباره با فساد مالی و پولشویی میکنن! خدا امثال شماهارو خر کور و کر کرده نه قدرت تحلیل دارین نه چشم دیدن نه گوشی برای شنیدن

    • بدون نام

      حالا هم جر ندین خودتونو راهکار هم داره اونم اینه که یه همچین سندی داخل خوده کشور تنظیمو اجرایی بشه و یک نهاد نظارت بر سیستم پولی و بانکی کشور باشه همین. و هر کسیم که کوتاهی کرد تو انجام وظیفه بزنن پدرشو دربیارن. بیگانه پرستا؟ آمریکا و اسرائیل و انگلیس و غربیا برا منو شماها دل نمیسوزونن حالا هی خودتونو جر بدین و به خریت بزنین که اونا بیان همه چی گلو بلبل میشه! در ضمن من یه شخص 30ساله بیکار هستم بدبختای وطن فروش

  • روح اله

    بحث fatf کاملا برای مردم شناخته شده نیست و برای همین هر کس از دید خودش نظر میدهد رسانه ها باید به اصل این معاهده اشاره کنند ولی من از کارشناسان بانکی سوال کردم هم مثبت است هم منفی بدلیل اینکه جلوی اختلاس های میلیاردی گرفته میشود و هر پولی را میتوان رهگیری کرد که کجا رفته وهزینه شده و گم شدن پول دیگر معنا ندارد ولی بدیش اینست که کشورهای مثل امریکا دقیقا ردیابی میکنند که ایران پولهایش را در کجا و چه زمینه هایی خرج میکند و با بهانه کردن هزینه تروریسیتی بر تحریم هایش می افزاید. این یک دیدگاه است

  • بدون نام

    اگر صادقانه FATF رابرای شفافیّت و مقابله با پولشویی می‌خواهید، اوّل اینها را عمومی کنید:

    فیش حقوقی مدیران.

    ابربدهکاران بانکی.

    گیرندگان وام بالای ۱میلیارد.

    سپرده‌های بالای ۱۰۰میلیارد.

    دریافت‌کنندگان ارز دولتی.

    خریداران بیش از ۱۰۰۰سکه.

    هدایا و سفرهای خارجی مسئولین.

    رأی و حضور و غیاب نمایندگان.

  • بدون نام

    اگر این قانون خوبه چرا آمریکا واسراییل انجامش نمیدن

  • بدون نام

    عجیبه که این طیف غرب زده هیچ وقت از گذشته درس نمی گیره
    برجام کافی نبود؟
    حالا نوبت یک گام دیگر است؟
    تا کجا به فروش مملکت به بیگانه ادامه می دهید؟

    پاسخ ها

    • a

      اگه نظرشمااینه که این طرح هم مثل برجام است پس طرح خیلی خوب و بسیار مفیدی است البته برای عموم مردم بجز اوناییکه هدفشون پرکردن جیب خودشون است و..........

    • بدون نام

      کاربر a ؟ چند سالته عمو؟ عمو میدونی fatf چیه؟ بنداشو میدونی چیه عمو؟ بند بند اون سندو خوده غربیا دارن عکسشو انجام میدن عمو جون و کسی هم کاری به کاریشون نداره عمو حالا متوجه شدی؟

  • بدون نام

    پذیرش fatf مثل فرجام خیانت به کل مملکت وملت است . مرگ بر منافقین ...مرگ بر آمریکا ..

  • ایران آباد

    موضوع های تخصصی وپیچیده را باید به متخصصان آن واگذار کرد با نگاه سطحی و آگاهی ناچیز نمی توان در مورد آن قضاوت کرد قبل از هر چیز منافع ملی باید در قبول یا رد این طرح ها ملاک باشد .

  • بدون نام

    جالبه اقایانی که نظر میدن اصلا نمیدونن fatf اصلا چیه و بعد نظر میدن
    اقا کجای این بده که همه چیز شفاف و روشن بشه و کسی نتونه فساد انجام بده؟
    کجای این بده که ملتها بدونن در امد کشورشون چقدره و چطور و کجاها هزینه میشه؟
    چرا همه چیز و ربط میدید به امریکا؟
    تمام کشورای دنیا این و قبول کردن،یکی از بهترین راها واسه مبارزه با فساد اقتصادیه
    اگه بریم جز کشورهای حامی تروریسم که بهترین بهانه رو دست دشمنان دادیم
    اقایانی که مینالید از گرسنگی و فساد اینکه راه فساد و میبنده دیگه چطونه

  • بدون نام

    15:09 اگه امریکا نباشه شماها حرفی واسه گفتن دارید؟
    اقا، ایرانی با امریکا سازش نداره و هیچکس هم به امریکا اعتماد نداره ما در مورد کشور خودمون حرف میزنیم نه امربکا شما هر کس هر حرفی میزنه انگ امربکایی و بهش میچسبونید
    ی حرف تاره بزنید ی تحلیل درست حسابی دیگه امریکا گفتن بسه
    اقای محترم دولتهای ما استباهاتی داشتن که امروز به اینجا رسیدیم
    حالا اگه کسی حرفی میزنه بجای فکر کردن در موردش فورا میشه امربکایی،بابا گور پدر امربکا و اسرائیل دولتمردان ما بفکر مردم باشن بخدا امربکا ملیاردها دلار هزبنه کرد که ب انقلاب ضربه بزنه نتونست اما مدیران فاسد و بیکفایت پول بیت المال و گرفتن و کاری که امربکا نتونست و انجام دادن
    حالا شما هی بگید امریکا امریکا

    پاسخ ها

    • بدون نام

      داداش؟ کشورهای تنظیم کننده این سند آمریکا کانادا آلمان انگلیس و فرانسه هستن یا همون G7 حالا بنظر خودت این کشورهایی که دشمن خونیه ما هستن چه چیزی رو تنظیم کردن؟ اسم این کشورها کنار همدیگه شمارو یاد چی میندازه! من یاده هشت سال جنگ میفتم. دقیقا همین کشورها سندی رو که تنظیم کردن بندبندشو عکسشو انجام میدن اونوقت ما اطلاعات کشور خودمونو بدیم به افراد جاسوس همین کشورها تا برای ما روشنگری بکنن؟ :) یعنی اینقد من پیچیده حرف میزنم که شما مختون هنگ میکنه و متوجه حرفام نمیشید؟ آقا شفاف سازی تو خوده کشور بایسی انجام بشه نه بیرون از کشور

  • بدون نام

    10:21 داداش گلم مگه ما واسه تروریسم هزینه میکنیم؟
    تازه اون وقت امربکا دیگه نمبتونه این غلط و بکنه چون همه چیز شفافه

  • بدون نام

    09:49 اول برو در موردش تحقیق کن بعد بیا نظر بده
    مرد مومن تو اصلا نمیدونی fstf چی هست

    پاسخ ها

    • بدون نام

      نه برادر فقط شما میدونی fatf چیه! یک بندشو برات میگم کاربر بیسواد. مبارزه با تامین مالی تروریست. یعنی چی؟ یعنی اینکه نباید به گروهای تروریستی سلاحو پول داد! حالا کدوم کشورها به گروهایی مثه داعش القاعده و طالبان کومله کمکم مالی نظامی میکنن!! دقیقا خوده کشورهای تنظیم کننده این سند:) آیا برخوردی باهاشون شده تو این چند ساله که fatf اجرا میشه؟نه. اونوقت امثال توا بیسواد از تصویب همچین سند تحمیلی حمایت میکنی. یک مثال زدم برات کاربر

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج