۷۶۶۸۷۷
۱۰ نظر
۵۰۱۳
۱۰ نظر
۵۰۱۳
پ

زندگی در زابل تا اطلاع ثانوی تعطیل شد

امروز پنجاه و سومین روز متوالی است که طوفان خاک و بادهای ۱۲۰ روزه با سرعت گاها بیش از ۱۰۰ کیلومتر در ساعت زابلی‌ها را غرق در خاک کرده، نفس شان را بریده و خلقشان را تنگ کرده است.

ایسنا نوشت: امروز پنجاه و سومین روز متوالی است که طوفان خاک و بادهای ۱۲۰ روزه با سرعت گاها بیش از ۱۰۰ کیلومتر در ساعت زابلی‌ها را غرق در خاک کرده، نفس شان را بریده و خلقشان را تنگ کرده است.

۵۳ روز است که غلظت ذرات معلق چندین برابر حد مجاز بوده و زابلی ها شدیدترین بادها را در ۵۵ سال اخیر تجربه کرده‌اند و معلوم نیست که این طوفانهای شن ۷۰ تا ۱۲۰ کیلومتری در ساعت می خواهد این بندگان خدا را به کدام ناکجا آباد ببرد. تا همین الان هم یعنی از ۸ شهریور تاکنون ۱۳۴ نفر از ۷۸۷ خاک خورده به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از طوفان و گرد و خاک در مراکز درمانی این منطقه بستری شدند.

زنگ هشدار مدتی است که برای ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان به صدا درآمده و با توجه به هشدارهای اعلام شده از سوی هواشناسی، نیروهای دستگاه های اجرایی تا پایان هفته جاری در حال آماده باش قرار دارند.

نیروهای راهداری نیز برای ماسه روبی در منطقه سیستان حضور دارند و نیروهای جمعیت هلال احمر استان و سیستان نیز به توزیع اقلام مورد نیاز در مناطقی که نیاز به ماسک یا سبد غذایی دارند اقدام می‌کنند. بیمارستان ها و مراکز خدمات جامع سلامت در سیستان نیز به حالت آماده باش کامل درآمده و توصیه شده مردم در این هوای ناسالم از منازل خود خارج نشوند و به رانندگان هم تاکید شده برای حفظ سلامتی خود از تردد غیر ضروری پرهیز کنند.

به گفته رئیس شبکه پایش هواشناسی سیستان و بلوچستان، امروز غلظت ذرات معلق در هوای زابل در شرایط ناسالم قرار داشته و به اندازه ۱۰ میکرون در هوای زابل رسیده و گاهی به ۶۰ برابر حد مجاز نیز رسیده است.

محمود دیانتی به خبرنگار ایسنا گفته، امسال به لحاظ سرعت وزش بادهای ۱۲۰ روزه، یکی از شدیدترین بادها در نیم قرن اخیر را داشته‌ایم که پیامد آن افزایش تعداد روزهای ناسالم هوا بوده است. از این مدت ۵۳ روزه حدود ۳۰ روز غلظت ذرات معلق بین ۱۰۰۰ تا بیش از ۹۰۰۰ میکروگرم بر مترمکعب معادل ۷ تا ۶۰ برابر حد مجاز بوده است. هشت روز نیز غلظت ذرات معلق تا بیش از ۲۰ برابر و ۳ روز متوالی نیز تا بیش از ۵۰ برابر حد مجاز افزایش یافته است.

او همچنین اضافه کرده در این روزها حدود ۱۸ روز بیشینه سرعت وزش باد بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت بوده که دید افقی را تا ۱۵۰ متر کاهش داده و چندین روز نیز سرعت باد به ۱۱۵ تا ۱۲۲ کیلومتر بر ساعت رسیده است.

دیانتی پیش بینی کرده همچنان وزش باد شدید و گردوخاک در زابل ادامه داشته باشد و بر اساس نقشه‌های پیش‌یابی امروز و فردا بر شدت وزش باد در شمال استان افزوده می‌شود بطوریکه سرعت وزش باد گاهی به بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. در این مدت به سبب شدت وزش باد در برخی نواحی شمال استان، طوفان و گردوخاک و افزایش شدید غلظت ذرات غبار انتظار می‌رود که سبب بروز اختلال در وضعیت عمومی محورهای مواصلاتی و مسیرهای هوایی می‌شود.

دید در جاده‌های مواصلاتی زابل-نهبندان، زاهدان-نهبندان، زاهدان-زابل بیشترین کاهش دید را خواهند داشت و طی این مدت علاوه بر نفوذ گرد و غبار به نواحی مرکزی، مرز شرقی و نواحی غربی استان، باد و گرد و خاک با شدت کمتر منجر به خیزش گردوخاک در این مناطق می‌شود. همچنان روند کاهش دما در نیمه شمالی استان ادامه داشته و سبب خنک‌تر شدن هوا به‌ویژه در طول شب‌ها می‌شود.

علی ملاشاهی، کارشناس پیش بینی هواشناسی سیستان وبلوچستان نیز گفته صبح امروز سرعت وزش باد در زابل به ۹۵ کیلومتر در ساعت رسیده و غلظت گرد و غبار تا صبح امروز سه برابر حد مجاز رسیده و پیش‌بینی کرده تا آخر وقت افزایش یابد و شرایط برای فردا ادامه داشته باشد.

به گفته او در ۱۱ روز اخیر بیشترین سرعت وزش باد همراه با گرد و خاک در منطقه سیستان، ۱۲۲ کیلومتر بر ساعت ثبت شده و نیز غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان در اوج طوفان به ۴۴ برابر حد مجاز رسیده است.

حد مجاز و استاندارد ذرات معلق در هوا ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است ولی غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان در چهار روز گذشته ۶ هزار و ۶۶۸ میکرو گرم بر متر مکعب گزارش شده است.

ملاشاهی پیش بینی کرده که امروز و فردا شدت وزش باد در منطقه سیستان افزایش یابد که کاهش شدید دید و کیفیت هوا را به دنبال خواهد داشت.

عبدالرحمن شهنوازی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز گفته ۱۳۴ نفر از ۷۸۷ مراجعه کننده به مراکز درمانی به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از طوفان و گرد و خاک سیستان از هشتم شهریور تاکنون در مراکز درمانی این منطقه بستری شدند. این افراد به سبب عوارض تنفسی، چشمی و قلبی ناشی از طوفان به بیمارستان ها، مراکز درمانی و پایگاه های اورژانس مراجعه کرده بودند که ۶۵۳ نفر آنان به صورت سرپایی درمان شدند.

زنگ هشدار مدتی است که برای ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان به صدا درآمده و با توجه به هشدارهای اعلام شده از سوی هواشناسی، نیروهای دستگاه های اجرایی تا پایان هفته جاری در حال آماده باش قرار دارند. نیروهای راهداری نیز برای ماسه روبی در منطقه سیستان حضور دارند و نیروهای جمعیت هلال احمر استان و سیستان نیز به توزیع اقلام مورد نیاز در مناطقی که نیاز به ماسک یا سبد غذایی دارند اقدام می‌کنند و راه های جاده ای و مواصلاتی استان باز است.

رسول راشکی، مدیر عامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان نیز گفته ۱۳۳۵ سبد غذایی و ۴۴ هزار و ۹۴۲ ماسک در ۱۱ روز اخیر میان مردم طوفان زده منطقه سیستان در شمال این استان توزیع شده و در این مدت به ۶۰۱۰ نفر در ۵۸ روستای سیستان خدمات ارائه کردند. همچنین در این مدت علاوه بر توزیع سبدهای غذایی و ماسک، ۷۸۵۲عدد بطری آب میان مردم طوفان زده منطقه توزیع شده است. ۲۵۳ امدادگر با ۴۸ دستگاه خودرو در این مدت به خدمات رسانی به مردم پرداختند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 11/5 ميليون

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بیخود جو ندید به ماجرا و دنبال مقاصد سیاسی تون نباشید
    زابل هزار ساله همین جور یه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      تو اهل اونجایی مگه؟

  • بدون نام

    بیخود جو ندید به ماجرا و دنبال مقاصد سیاسی تون نباشید
    زابل هزار ساله همین جور یه

    پاسخ ها

    • هامون

      کدوم جو بنده خدا؟؟؟؟
      هزار ساله زابل باد داره آره ولی اب هامون هم بوده..
      الان بدون هامون ولله قسم مردم فقط زندن اونجا چون کسی نیست جنازشونو دفن کنه.
      ولله مردم اونجا انگار فرزندان این اب و خاک نیستن
      گناه اونا چیه که بی مسولیت ی مقامات نسیبشون شده؟؟؟

  • بدون نام

    قهرطبیعت یک طرف.قهرمسولین یک طرف.یک ماه قبل بالاخره شهردارزابل بعلت34میلیارد اختلاس دستگیر شد.توسط سپاه.درحالیکه مامورین شهرداری با زباله گردی روزگارخودرا میگذرانند

  • آهای مردم دنیا به داد سیستان خشکیده در باد برسید!!!

    حرف زدن و مطلب نوشتن وشرح اوضاع حتی لحظه ای برای مسئولین پایتخت نشین ملموس نیست.
    در طول مدت اشاره شده کدام مسئول کشوری ولشکری جهت همدردی با مردم دیدار حضوری در یک روز طوفانی را داشته اصلا تا حالا طوفان شن دیدن ؟چرا هیات دولت جلسه بحران تشکیل نداده ؟آقای رئیس جمهور دست مریزاد!!! مردم سیستان خداییش صبورند به نظرون اگه این وضعیت در هر گوشه ایران عزیز اتفاق می افتاد مردم چه می کردن؟آیا بایستی از سادگی و صبوری این مرزنشینان عزیز سوءاستفاده کردو هیچ واکنشی نشون نداد؟
    آهای مردم دنیا به داد سیستان خشکیده در باد برسید!!!

  • بدون نام

    وای کو گوش شنوا

  • بدون نام

    حالااکه خوزستان میبود........

  • جواد بزی

    سلام خدمت همه هموطنان عزیزم مردم سیستان این قهر طبیعت نیست بلکه قهر مسوولان رده بالای کشور نسبت به سیستان است اگر این بادها در هر نقاط از کشور ما بود می دیدید مسئولین در عرض چند ماه چه می کردند در گذشته نه چندان دور سیستان انبار غله ایران بود چرا که آب بود وآب هم جلوی خیزش گرد و خاک را می گرفت و یک خنک کننده برای مردم بود در زمان طاغوت عهدنامه بین ایران و افغانستان امضا شد برای پنجاه سال والان نزدیک دو دهه است که خشکسالی شده و بايد این سوال را از مسوولان وزارت خارجه پرسید که چرا پیگیر حق ابه سیستان به درستی نیستید چرا که امروزه سیستان خالی از سکنه شده

  • بدون نام

    فکر اساسی. ...............خانه های زابل تجهیز به اسپیلت کنید کولر آبی فقط ریز گرد وارد حلق مردم می‌کنه چرا برق مجانی نمیکنید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج