دومین دور جلسات استماع شفاهی شکایت ایران
در سومین روز(چهارشنبه) دادگاه شکایت ایران علیه تحریم های آمریکا، دومین دورجلسات استماع شفاهی دردیوان بین المللی دادگستری لاهه آغاز شد و ایران ۱.۵ ساعت فرصت دارد تا به بخش های دیگری از دعاوی خود و پاسخگویی به دفاعیات طرف آمریکایی طرح کند.
خبرگزاری ایرنا: در سومین روز(چهارشنبه) دادگاه شکایت ایران علیه تحریم های آمریکا، دومین دورجلسات استماع شفاهی دردیوان بین المللی دادگستری لاهه آغاز شد و ایران ۱.۵ ساعت فرصت دارد تا به بخش های دیگری از دعاوی خود و پاسخگویی به دفاعیات طرف آمریکایی طرح کند.
در دور نخست جلسات استماع شفاهی هرکدام از طرفین ۳ساعت برای دفاع از ادله خود فرصت داشتند که هیأت ایرانی ۵ شهریور و هیأت آمریکایی ۶ شهریور در دیوان دادگستری بین المللی مستقر در لاهه هلند از این فرصت استفاده نمودند.
دیروز (سه شنبه) دومین روز دور نخست استماع شفاهی برگزار شد و هیأت آمریکایی اتهام های هسته ای و موشکی واشنگتن علیه ایران را تکرار و خروج این کشور از برجام و از سرگیری تحریم ها را توجیه کرد.
رئیس هیأت آمریکایی علاوه بر آنکه صلاحیت دیوان را برای بررسی شکایت ایران برمبنای عهدنامه مودت ۱۹۵۵ زیر سوال برد، ضرورت صدور دستور موقت درخواستی از جانب ایران را نیز رد کرد.
پریروز(دوشنبه)هیأت ایرانی از زوایای گوناگون سیاسی، اقتصادی و حقوقی به طرح دعوی پرداخت و آمریکا را متهم کرد که با بازگرداندن تحریم های ضد ایرانی خود نه تنها عهدنامه مودت دوجانبه سال ۱۹۵۵ را نقض کرده، بلکه کمر بسته تا اقتصاد این کشور را نابود و میلیون ها ایرانی را با مشکلات و بیکاری مواجه سازد.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه ۲۵ تیر اعلام کرد که ایران از آمریکا به دلیل 'نقض عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی بین ایران و آمریکا در سال ۱۹۵۵' شکایت کرده است و جمهوری اسلامی ایران بر همین مبنا دادخواستی را به دبیرخانه دیوان لاهه تسلیم کرده است.
دیوان بین المللی دادگستری ۱۵ قاضی بنام و مجرب دارد که مجمع عمومی سازمان ملل متحد و شورای امنیت به طور مشترک و برای مدت ۹ سال انتخاب میکنند. احکام دیوان لازم الاجرا بوده و به گفته علیرضا جهانگیری سفیر ایران در هلند، شورای امنیت ضمانت اجرایی رای آتی را فراهم می سازد مگر آنکه این اقدام با وتوی آمریکا مواجه شود.
نظر کاربران
آخرش که چی بشه خوب وتو می کنه و بازم هزینه شکایت دست ما می مونه
پاسخ ها
لا اقل ما در صحنه ی جهانی حیثیت آمریکا را زیر سوال می بریم که عملش اشتباه است و برخلاف کنوانسیون بین المللی است او که هی دم از اتحاد کشور ها و اقدامات قانونی خود می زند حالا با این کار همه خواهند فهمید که اقداماتش غیر قانونی و ضد بشری است وگر نه می دانیم که زورگويان قدرت نیز دارند و همه ی قراردادهای جهانی را زیر پا می گذارند