بحران خشکسالی دامنگیر بازار جهانی گندم شد
تابستان داغ و خشک به پنج سال وفور در بسیاری از کشورهای تولیدکننده گندم پایان داده و ذخایر صادرکنندگان بزرگ را به پایینترین سطح خود از سال ۲۰۰۸-۲۰۰۷ رسانده است. کمبود غلات به ناآرامیهای غذایی در سراسر آفریقا و آسیا دامن زده است.
خبرگزاری ایسنا: تابستان داغ و خشک به پنج سال وفور در بسیاری از کشورهای تولیدکننده گندم پایان داده و ذخایر صادرکنندگان بزرگ را به پایینترین سطح خود از سال ۲۰۰۸-۲۰۰۷ رسانده است. کمبود غلات به ناآرامیهای غذایی در سراسر آفریقا و آسیا دامن زده است.
طبق برآورد وزارت کشاورزی آمریکا، اگرچه انتظار میرود ذخایر جهانی در آغاز فصل فروش غلات ۲۰۱۹-۲۰۱۸ به رکورد بالای ۲۷۳ میلیون تن برسد، اما تقریبا نیمی از مشکل در چین است که احتمالا گندمی به بازارهای جهانی عرضه نخواهد کرد.
کارشناسان پیشبینی میکنند که تا پایان این فصل، هشت صادرکننده بزرگ ۲۰ درصد از ذخایر جهان را خواهند داشت که تنها برای پوشش ۲۶ روز کافی است در حالی که یک دهه پیش این میزان، یک سوم بود.
وزارت کشاورزی آمریکا برآورد کرد چین که ۱۶ درصد از گندم جهان را مصرف میکند، ۴۶ درصد از ذخایرش را در آغاز فصل که تقریبا از اکنون شروع میشود خواهد داشت و تا پایان فصل بیش از نیمی خواهد داشت.
میزان ۱۲۶.۸ میلیون تن که برآورد میشود چین نگه میدارد، ۱۳۵ درصد بالاتر از میانگین پنج ساله ۵۴ میلیون تن است.
اما تکرار بحران ۲۰۰۸-۲۰۰۷ که بسیاری از کشورها را ناچار کرد صادراتشان را محدود یا ممنوع کنند، در نبود عوامل دیگری که آن زمان وجود داشت از جمله نفت حدود ۱۵۰ دلاری، بعید به نظر میرسد.
واردکنندگان در شمال آفریقا نیز به نظر میرسد این بار در موقعیت بهتری قرار دارند و ذخایرشان بالاتر است.
چین ذخیره سازی گندم را در سال ۲۰۰۶ آغاز کرد و قیمت کف تضمین شدهای را تعیین کرد تا امنیت و ثبات غذایی را تضمین کند. اما قیمتهای چین در مقایسه با قیمتهای بینالمللی به حدی بالاست که چین بدون ضرر بزرگ نمیتواند گندم خود را در بازار جهانی به فروش رساند.
چارلز کلارک - تحلیلگر روبوبانک، انتظار دارد چین به ذخیرهسازی گندم تا سال آینده ادامه دهد، اما در بلندمدت با محدود کردن تولید داخلی، کاهش واردات یا انجام مزایدههای داخلی، ذخایر را کاهش خواهد داد.
طبق گزارش "شانگهای جی سی اینتلیجنس"، ذخایر گندم دولت اکنون حدود ۷۴ میلیون تن است که عمده آن از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ بوده و تنها میزان اندکی مربوط به سال ۲۰۱۳ است.
محصول گندم در صادرکنندگان بزرگ متعدد شامل آرژانتین، کانادا، اتحادیه اروپا، قزاقستان، روسیه، اوکراین و آمریکا امسال آسیب دیده است.
خشکسالی بهاری در روسیه و اوکراین که سبدهای نان دریای سیاه هستند با موج شدید گرمای تابستانی در اتحادیه اروپا همراه شد. آب و هوای خشک اکنون محصولات در استرالیا که یک صادرکننده مهم دیگر است را تهدید میکند.
با پیشرفت برداشت محصول، شواهد از آسیب جدی افزایش پیدا میکند.
پیشبینیها برای محصول اتحادیه اروپا متشکل از ۲۸ عضو مکررا تنزل پیدا کرده و آلمان با پایینترین میزان برداشت محصول در ۲۴ سال گذشته مواجه است.
وزارت کشاورزی روسیه نیز هفته گذشته دیداری با معاملهگران گندم برای گفتگو پیرامون حجم صادرات داشت.
این وزارتخانه منکر گفتگو درباره محدودیت صادرات شد، اما معاملهگرانی که در این نشست حضور داشتند اظهار کردند محدودیتها در پایان فصل بدنبال شکایت تولیدکنندگان گوشت نسبت به افزایش هزینه خوراک دام ممکن است وضع شود.
آمریکا با ذخایر بالاتر از صادرکنندگان رقیب و افزایش تولید، برای سرمایهگذاری روی کمبود عرضه جهانی در بهترین موقعیت قرار دارد.
این دورنما موقعیت کشاورزان آمریکایی که در جنگ تجاری میان آمریکا و چین گرفتار شدهاند را بهبود میبخشد.
همچنین طبق بررسی اخیر از محصول، کانادا که یکی از صادرکنندگان بزرگ گندم مرغوب در جهان است نیز محصول بزرگتری نسبت به سال گذشته خواهد شد، اما بارانهای پراکنده محصولات گندم را در استانهای غربی بسیار متغیر کرده است.
آرژانتین و استرالیا که دو صادرکننده بزرگ گندم در نیمکره جنوبی هستند هنوز ماهها با برداشت فاصله دارند.
برداشت بالایی در آرژانتین پیشبینی میشود، اما انتظار میرود تولید در استرالیا به دلیل خشکسالی در بخش شرقی این کشور، به پایینترین سطح در بیش از یک دهه گذشته سقوط کند.
بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران میگویند تولید در استرالیا ممکن است برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸ به پایین ۲۰ میلیون تن کاهش پیدا کند.
نظر کاربران
به زودی با قحطی ها و جنگ ها و بیماری ها بیشتر ساکنین زمین نابود خواهند شد
بعد اون ترامپ بی همه چیز تغییراتِ آب و هوایی رو دروغ می خونه!
جنگ اینده جنگ اب حالا ببنیداینده ایران وایرانی نابودی ونشست زمین چون بودجه ومنابع کشپرشغلامون دادین به۱۶ملیون افغانی هزینه کنیدودرروزبالای۱۰میلیاردلیتراب ایران مصرف میکنن واستانداردجهانی۱۵۰لیتردرروزوقتی۱کیلوگندم۲۰۰۰لیترمصرف کن ببنیدافغانیادرروزچقدرمصرف ابشون بالاس و۱پرس غذا۲۰۰۰لبترمصرف میش ببنید ففط ببنید