۷۶۱۵۱
۵۰۸۰
۵۰۸۰
پ

گردش مالی میلیاردی سایت های همسریابی

در حالی که گفته می شود تنها دو درصد ازدواج ها از راه اینترنت صورت می گیرد، یک سایت دوستیابی از محل خرید و فروش اطلاعات اشخاص، روزانه بالغ بر ۱۲ میلیون تومان درآمد دارد.

برترین مجله اینترنتی ایران

روزنامه هفت صبح: در حالی که گفته می شود تنها دو درصد ازدواج ها از راه اینترنت صورت می گیرد، یک سایت دوستیابی از محل خرید و فروش اطلاعات اشخاص، روزانه بالغ بر 12 میلیون تومان درآمد دارد.

می توانید تصور کنید گردش مالی روزانه یک سایت همسریابی روزانه 12 میلیون تومان باشد؟ این رقم را مرکز پژوهش های مجلس اعلام کرده است. همین سایت های همسریابی که از چند سال پیش بحث آنها داغ شده و چند وقت یک بار شایعاتی مبنی بر قانونی بودن آنها به گوش می رسد.

آمار این قبیل سایت ها در سال های اخیر رشد خیره کننده ای داشته، مثلا سال گذشته در همین مقطع اعلام شد 86 سایت همسریابی شناسایی شده است. حالا آنقدر شیوع آنها چشمگیر شده است. حالا آنقدر شیوع آنها چشمگیر شده که مرکز پژوهش های مجلس تحقیقاتی در مورد اعضا و درآمد سایت ها انجام داده است.

در عین حال چندی پیش یکی از مقامات ارشد ناجا پیشنهاد داد وزارت ورزش و جوانان هم یک سایت همسریابی مجاز برای کاهش جرایم در این حوزه ایجاد کند.

در بخشی از گزارش مرکز پژوهش های مجلس چنین آمده است: «این شیوه همسریابی اگر چه می تواند به امکانی برای تسهیل ازدواج بدل شود، اما آسیب هایی از قبیل عدم آموزش، نظارت ضعیف، ناپایداری ارتباط در محیط مجازی و خلأ مشورت لازم، تهدیداتی را از طرف اینترنت برای ازدواج به وجود آورده است.»

این گزارش می گوید که عمده سایت های همسریابی فقط مکان هایی برای دوستیابی و در برخی موارد روابط نامشروع هستند. ضمن اینکه فقط از خرید و فروش اطلاعات افراد به یکدیگر گاه درآمدهای میلیاردی دارند.

در بخشی از این گزارش در این باره چنین آمده است: «در برخی موارد بررسی شده که به حکم قضایی پرینت حساب ها مورد ارزیابی قرار گرفت، رقم های خیلی سنگین و با تراکنش مالی زیاد و حتی میلیاردی جابجا می شد. مثلا تراکنش مالی در یکی از سایت ها روزانه حدود 12 میلیون تومان بود.»

براساس آمارهای مرکز آمار ایران، از مجموع کاربران اینترنت کشور، تعداد 6.4 میلیون نفر (58.1 درصد) مرد و 4.6 میلیون نفر (41.9 درصد) زن بوده اند. همچنین در سال 1389 کاربران اینترنت مرد، 16.6 درصد کل جمعیت مردان و کاربران زن، 12.7 درصد کل جمعیت زنان کشور را به خود اختصاص داده اند. 54.5 درصد کاربران تحصیلات عالی و 34.9 درصد در مقطع دبیرستان به سر می برند. استفاده از اینترنت در جامعه جوان ایرانی به طور ویژه ای به سوی دوستیابی و روابط دو جنس مخالف میل کرده است و البته سایت های دوستیابی در ردیف سایت های پرمراجعه قرار دارد.

مومنی نسب، یک کارشناس جرائم رایانه ای می گوید: «هر یک از گردانندگان سایت های همسریابی، برای گسترش دامنه جذب کاربر، ده ها سایت را به طور همزمان راه اندازی و مدیریت می کنند. در حالی که براساس آمارها، فقط دو درصد ازدواج ها اینترنتی هستند، اساس هدف تشکیل سایت های همسریابی، ازادواج و همسریابی نیست و در حقیقت دوستیابی به معنای عام مورد نظر این سایت ها قرار دارد.

صفحات اولیه این سایت ها با تصاویر و عبارات مذهبی طراحی شده اند و کاربران با اعتماد به همین موارد وارد می شوند، اما در مسیر رابطه با ارائه مشخصات فردی مانند عکس و فیلم های خانوادگی، به دام سوء استفاده های گردانندگان می افتند.»

انتخاب همسر ایده آل با 40 هزار تومان

اخیرا نیز معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه باید برای مقوله همسریابی جوانان که از مطالبات خانواده هاست فکر اساسی شود، گفته است باید روی سایت های مورد قبول نظام کار کارشناسی و مطالعات علمی صورت بگیرد تا به یک ساختار قابل قبول برسیم.

در شرایط کنونی دغدغه همسریابی است که باعث رشد قارچ گونه سایت های همسریابی شده و فرصت را برای سوء استفاده این سایت ها ایجاد کرده است اما به غیر از سایت هایی که به شکل غیرمجاز فعالیت می کنند مراکز همسریابی نیز وجود دارد که با دریافت مجوز از وزارت کشور به فعالیت می پردازند و افراد با مراجعه حضوری و صرف هزینه اندک، 40 هزار تومان اقدام به همسرگزینی می کنند. علی ملازمانی روانشناس و مدیر یک مرکز مشاوره در این خصوص می گوید: «سایت ها و مراکز همسریابی اگر ذیل مراکز مشاوره و براساس الگوها و تکنیک های مشاوره اقدام به همسان گزینی و همسریابی کنند قطعا به جامعه کمک می کنند. متاسفانه چون این سایت ها پس از سایت های گفتگو و دوستیابی به وجود آمده اند، یکسری سوء استفاده ها نیز در این خصوص صورت گرفته و نگرش غلطی در جامعه نسبت به آن به وجود آمده است.»

یکی از مراکز مجازی که سال هاست اقدام به همسریابی می کند، موسسه پیوند الزهرا (س) است که دفتر مرکزی اش در شهر اصفهان قرار دارد و به گفته حجت الاسلام محمود داوری، مدیر موسسه پیوند الزهرا (س)، توانسته عده بسیار زیادی از جوانان را از همین راه، راهی خانه بخت کند. این موسسه از سال 1363 افتتاح شده و تا سال 88 نیز رایگان اقدام به همسرگزینی می کرده است. ضمن آنکه این مرکز مجوز فعالیت خود را سال 90 از وزارت کشور دریافت کرده است و تا سال 93 نیز اعتبار دارد.

افراد با مراجعه به دفاتر این موسسه و پس از مشاوره های رایگان و دادن تست های روانشناسی مورد نیاز ابتدا مشخصات اولیه خود را در فرم هایی که شامل اطلاعاتی همچون قد، وزن، مشخصات ظاهری و چهره، تحصیلات، اشتغال، شغل پدر و ... است، پر می کنندو در آخر هم مشخصات همسر دلخواه خود که شامل قد و وزن و مشخصات ظاهری و تحصیلات و ... است را عنوان می کنند. البته به گفته مدیر این موسسه دخترها فقط با حضور خانواده خود می توانند اقدام به ثبت نام کنند.

یک نمونه کاملا قانونی

حجت الاسلام داوری مدیر موسسه پیوند الزهرا (س) درباره نحوه انتخاب همسر در دفاتر موسسه می گوید: «اطلاعات افراد پس از بررسی های انجام شده وارد سیستم می شودو مطابق اطلاعات دلخواه فرد، موتور جستجو کیس های مورد نظر افراد را پیدا می کند. به طور مثال برخی خانواده های فرهنگی یا بازاری علاقمندند همسر مناسب خود را از خانواده ای در همان صنف انتخاب کنند و تمام این موارد پیش بینی شده است. در نهایت پس از جستجو لیستی در اختیار فرد قرار می گیرد و او از میان 200 الی 300 نفر به طور مثال 20 الی 30 نفر را انتخاب می کند؛ البته مشخصاتی که به افراد ارائه می شود فقط شامل مشخصات اولیه فرد است و از دادن آدرس و یا شماره تلفن و ارائه عکس افراد خودداری می شود.»

داوری با تاکید بر اینکه تمام روند همسرگزینی از ثبت نام تا آشنایی خانواده ها با یکدیگر توسط یک کارشناس مشاوره نظارت می شود، می افزاید: «پس از انتخاب کیس های مورد نظر، کارشناس با افراد تماس گرفته و اقدام به هماهنگی برای ملاقات خانواده هات می کند. آشنایی خانواده ها از سه طریق انجام می شود، پس از هماهنگی شماره خانواده دختر در اختیار خانواده پسر قرار می گیرد و آنها به خانه دختر جهت آشنایی بیشتر مراجعه می کنند و اگر خانواده دختر تمایلی به این مسئله نداشته باشند، می توانند در محل دیگری با یکدیگر آشنا شوند. همچنین در خود مرکز نیز محیط مناسبی فراهم شده تا اگر دو خانواده خواستند در محیط مرکز با یکدیگر ملاقات کنند و با هم آشنا شوند.»

داوری می گوید: «این مرکز توانسته است به بسیاری افراد در امسر همسرگزینی کمک کند تا همسر مناسب خود را پیدا کنند، به طور مثال دختری چهار انگشت خود را از دست داده بود و خانواده او اظهار می کردند به محض آنکه خواستگار متوجه این مسئله می شود، منصرف می شود و خانواده ابراز ناراحتی می کردند، در حالی که پس از جستجوهای مرکز، پسری که شرایطی شبیه همین دختر را داشت به او معرفی کردیم و پس از آشنایی به یکدیگر ابراز علاقه کردند و در حال حاضر هم یک فرزند دارند یا در نمونه دیگری دختری با قد 192 سانتیمتر با تحصیلات دکترا در مسئله انتخاب همسر دچار مشکل بود که موسسه با معرفی پسری با قد 195 و با تحصیلات دکترا توانست این دو زوج را به یکدیگر برساند.»

او با اشاره به هزینه هایی که این مرکز دریافت می کند می گوید: «در 25 سال اول فعالیت مان رایگان کار می کردیم؛ اما از سال 88 مبلغ کمی برای این مسئله دریافت می کنیم و در حال حاضر نیز 40 هزار تومان پس از ازدواج از طرفین دریافت می شود.»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج